• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona kizlar acil

Bayanlar gecen konu acmistim coronali birileriyle ayni ortamda bulundum ve hamileyim diye (kimse coronali oldugunu bilmiyordu) bugun 8gun olcak kendimi karantinaya aldim hastaneye 2.gun gittim ama belirti yok diye test yapmadi ozelede gittim daha sonra once dahiliye bakti oda gerekli gormedi ve yapmadi ama suan sabahta vardi fakat 1 saattir bogazim cok agriyo yutkununca aciyo,basimda hafiften agrimaya basladi , birazda kulagim agriyo ama tat almada falan sorun yok corona olunca kulakta agrirmi ??eskiden arada bogazlarim boyle olurdu ayni onun gibi ama cok korkuýorum simdi gitsem bu saatte test yapilirmi ve hamileyken ilac verirlermi?simdiden cok sagolun
önncelikle geçmiş olsun inş değilsindğr bizim tanıdığın gelini 6 aylık hamile corona olmultu onda öksürük çöktü ama ilaç vermiyorlardı çok zorlanınca buhar verip gözetim altında tuttular sadece kan sulandırıcı yapıyormuşlar 10 günde atlattı çok şükür

Öncelikle geçmiş olsun ve sakin olun bende 2 gündür boğaz yanması burun tıkanıklığı tat koku kaybı yaşadığım için inanılmaz derecede paniktim, akşam üstü gittim hastaneye boğaz enfeksiyonu teşhisi kondu ateş öksürük nefes darlığı kas ağrısı olmadığı için test yapılmadı, sanırım test için belirli kriterleri sağlamadan yapılmıyor. Ama Şuan evde hala maskeyle ve eşimden kızımdan ayrı oturuyorum tamamen iyileşmeden izolasyonu bozmayı düşünmüyorum.

Psikolojik de olabilir,hastalığı kapmış da olabilirsiniz.

Ayakta geçiriyor olabilirsiniz hastalığı,hemen ''olamaz corona kaptım'' endişesine düşmeyin,bende de var,hiçbir sıkıntı yok mesela,sadece normalden bir tık daha yorgun hissediyorum.O boğaz ağrısı,yutkunma zorluğu dakikalar sürüyor zaten biraz su içince rahatlıyorum.Hastalığı kaptım mı endişesi bence çoğu insanı hastalığın kendisinden daha çok hasta ediyor.

Rahat olun bu belirtiler psikolojik de olabilir, terleyip üşütüp de olabilir. Benim de geçenlerde boğaz ağrısı, kulaklarımda ağrı,kaşıntı çok oldu, grip de olamadım belki ondandı, gargara yaptım, dört beş günde geçti. İnanın aklımıza hemen korona geliyor ama test yaptırmak da sıkıntı. Hastaneler yoğun olabilir, iki ay önce test yaptırdım ben negatif çıktı ama bu sefer de hastanede bi saat neden bekledim diye panik yaptım. Kendinizi sürekli dinlemeyin, içinizi rahat tutun.

Canım bizim bir tanıdık anlattı eşi korona olmuş fabrikada çalışıyor oradan kapmış ilk zamanlar sanırım şimdi pek test yapmıyorlarmış . O zaman evdeki herkese test yapmışlar anne babası da çok yaşlı onlarla kalıyor hiç birinde çocuklarda falan çıkmamış .Sende illa kapacan diye bir şey yok damlacık yoluyla bulaşıyor hele ağızlarınızda maske varsa hiç sorun yok .

Canım yaşadıkların psikolojik olabilir gerçekten İlk zamanlar Mart ayında bende oldum sandım nerden olacaksam evden adım atmıyorum boğazlarım her gün ağrıyor başım ağrıyor ballı süt içtim çok iyi gelmişti. Sende dene istersen test yaparlar mı bilmiyorum ama belirtileri abartıp söyleyince yapabilirler o zaman da seni corona tedavisi olan yere alırlarsa daha tehlikeli

8 gün uzun bir süre olsaydınız belli olurdu 2 veya 4 gün arası belirti göstermeye 7 veya 8. Günlerde hastanelik duruma getiriyormuş
Bir de en belirgin özellik tat ve koku kaybı
Bence usutmussunuzdur dondurma yiyoruz hava sıcak diye camları açıyoruz ya olabilir yani

Kulak ağrısı covidde yok diye biliyorum muhtemelen üşüttünüz ya da diğer arkadaşların dediği gibi stresten semptom geliştirdiniz. Yine de şikayetler devam ettiği takdirde test yapmakta fayda var tabii ama dediğim gibi kulak ağrısı belirtisi covidde hiç duymadım. Genelde öksürük boğaz ağrısı tat koku kaybı vs oluyor.

Bir bardak suya tuz sirke ve karbonat koy 1er tatlı kaşığı ağzını boğazını çalkala ama yutmamaya dikkat et tansiyonunu fırlatır. Yutma

Korona da biz en belirgin yorgunluk ve kas eklem ağrısı hissettik parmak eklemleri bile sızlıyor birisi sizi sopayla dövmüş dövmüş yere bırakmış gibi hissediyorsunuz yani eşimde de bende de en belirgin bu şekilde oluyor

Psikolojik olabilir, muhtemelen öyle gibi. Hamile olduğunuzdan daha da geriliyorsunuz. Nefes egzersizleri yapın düzenli.

Bende dun biriyle konustum odan covite yakalandi 10 gun yatti iyilesti sonra onun gozlerde yasarma oksuruk vucut agrisi olmus sirtim öyle agriyorduki biyere deyince aciyordu diyor bide oksuruk baslayinca saatlerce devam ediyormus onun covit testleri hep negatif cikmis rontgen cekmisler oyle anlasilmis ve esinde hic bisey cikmamis
Onun tahmini viruslu biriyle el sıkismis ve elinden yikamadan iki tane cilek yemis oylr gectigini dusunuyor

Back