Bebek Beslenmesi çorba tarifi verir misiniz.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım birkaç ay blenderden geçir ama 8.ayından sonra pütürlü şeylere alıştır.çok da kafana takma ne çorbası yapayım diye zaten bebeklerde sevmiyo tatsız tuzsuz şeyleri.kendi içtiğiniz çorbadan içir onada.mutlaka az da olsa et suyu ve tereyağı koymaya çalış.bebekler enerjilerini yağdan ve karbonhidratdan kazanırlar.ben oğluma kendi yediğimiz salçalı sarmısaklı yemeklerden yedirdim alıştırdım.şimdi 18 aylık herşeyi ama herşeyi yiyor.bana uymayıp blenderden çeken arkadaşlarımın çocukları hiçbirsey yemiyor yemek seçiyorlar sadece süt içiyorlar o da kansızlık yapmış doktora götürüyorlar.benim tavsiyem bu canım eline çig sebzeleri meyveleri ver kemirsin..

benim doktorum blendır önermedi ben sebzeleri haşlıyorum tel süzgeçten geçiriyorum meyve vereceksemde cam rendede rendeliyorum bazen mayaladığım yoğurda karıştırıp veriyorum

kızlar. yağı direkt ısıtmanızı yada kızdırmanızı önermem. direkt sıvının içine atın. karbonlaşıyor. zararlı maddeler açığa çıkıyor.

ek besine yeni başlayan bebekler için öncelikle patates,havuç,pirinç haşlanır 1 tatlı kaşığı irmik katılıp 5 dk daha pişirilir.her seferde herhangi bir sebzenin miktarını değiştirirsen farklı tatda olacağı için ilk hafta bu sebzeler yeter.1.hafta sonunda zeytinyağı yemek hazır olduktan sonra katılır.bu haftadan sonra farklı sebzeleri teker teker sonra karıstırarak pişirebilirsin.kabak,taze fasülye,biber,çok az domates,bulgur,makarna,elma,şehriye katarak zenginleştirebilirsin.
Yoğurtlu Sebze Çorbası

24/12/2009 · Kategori: Ek Besin Zamani

Başlangıç olarak havuç,patates ve pirinçle hazırlanan çorbalarımızı 7 aylık bebeklerimiz için zenginleştirebiliriz.soganı 7.aydan sonra verdim ben.

Yoğurtlu Sebze Çorbası

1 küçük patates

1 tatlı kaşığı bulgur

1 tatlı kaşığı pirinç

1 yemek kaşığı yogurt

1 su bardağı su

henüz bebeğim doğmadı ama bir tavsiyem olacak,
malzemeleri haşlamak yerine fırın poşetinde bir miktar su ile buharda pişirmek daha uygun olabilir,
bu şekilde sebzelerin faydalarını daha iyi korumuş olursunuz,

herkese kolaylıklar,

kızlar yeni bi çorba tarifi öğrendim.belki bilenler vardır ben yine de yazayım.
1 küçük top karnıbahar ( hemen az bişi ama önce haşlayın)
1 küçük soğan
1 patates
1 havuç
az da pirinç
isteyen az da yağ koyabilir

bunların hepsini haşlayın sonra içine beyazlaşacak kadar süt koyup onu da bi taşım kaynatın.sonrada blenderlayın ya da ezin.(bebeğiniz nasıl yiyorsa) süper oluyo.

benim oglum corba sevmezdi sebze tarhana yogurt vs cogunu denedım...gecen hafta balkabagı corbası denedım...onu sevdı...tarifi: 2 küçük parça balkabagı 1 patates 1 havuc 2 su bardagı su ile haslanır yumusayınca tel suzgecten gecirilir ...hepsi bu....

BU TAMAMEN BENİM UYDURMAM OLAN ANCAK COK SGALIKLI OLDUUGNU DÜŞÜNDÜĞÜM BİR ÇORBA..ŞÖYLE Kİ..

bir su bardagı yogurt,bir yumurta,2 adet brokoli başı( iyice kıyılır),1 küçük havuç rendesi,1 tutam pirinç,bir tutam bulgur , haşlanmış bir tavuk budu (didiklenir küçük küçük) 3 su bardagı su veya tavuk suyu..bır tencereye hepsi konur soguk bir şekilde karıştırılır...sonra ateşin üstüne alınır..sürekli karıştırılmak sureti ile pişirilir.sürekli karıştırılmazsa yogurt kesilebilir...iyice kaynatılır..5-10 dakıka kaynadıktan sonra ateşten alınır...

işte kızlar benım tarifim bu..kızım 11 aylık sveerek yiyor bu corbayı..içinde hem sebze var,hem tavuk-hem yumurta hemde yogurt. çok besleyici..ha piştikten sonra üzerien biraz zeytınyagı gezdırın bir kac damla da limon ve varsa taze kekik kıyıp serpin cok güzel oluyor..

bırde içerisindeki sebzeler ve tavuk mümkün oldugunca minik olsun:) daha kolay yerler..

afiyet olsun kuzucuklara..zemuszemus

canım bebegıne hıc corba vermedıysen bıraz corba kıvamınde degılde pure kıvamında ver ha bıde kuru baklagıllerı pırinç bugday mercımek falan bır arad baslama mesela krmz mercımek 8. ayda başlamak uygun demıştı bızım doktor her yenı besını tek tek verkı bebiş allerji olursa sebebın nedır bılesın hadı kolay gelsın canım

kızlar benim bebeğim 6. ayında sütüm yettiği için bişey vermedim bende başalasam mı acaba

ben çorba yaparken kullanacağım sebzeleri ufak parçalar halinde buharda haşlıyorum. cezvede suyun içine 1 tatlı kaşığı irmik koyuyorum. 3-4 tablet kemik suyu ( kendi yaptığım) ekleyip kaynatıyorum.. sebzeleri çatalla eziyorum. sıcak ezerken biraz tereyağ ekliyorum. bir kısmını püre olarak ayırıyorum. diğer kısmına irmikli kemiksuyunu ilave edip karıştırıyorum. 2-3 damla limonsuyu ilave ediyorum. çorba ve püre hazır. bir ondan bir bundan diye yediriyorum.. bu zamana kadar patates havuç, kabak, balkabağı, karnabahar, brokoli, kerevizi kullandım.

bende bugün karnbaharlı püre yaptım oğlum çok sevdi,zeytinyağında çeyrek rendelenmiş soğanı hafif kavurdum içine kabuğu soyulup ince doğranmış 1 iri domates katıp ezilene kadar pişirdim,ayrı yerde buharda haşladığım 3-4 dal karnıbahar,yarım havucu ezip içine karıştırdım biraz daha pişirdikten sonra püre yaptım,afiyetle yoğurtla beraber yedi.

merhabalar, benim küçük kızım 8 aylık.2 aydır ek besinlere devam ediyorum.sebze püresini çok severek yiyor.1 havuç,1 patates,1 avuç ıspanak yaprağı,küçük bir parça pırasa,1 parça et,tavuk,ya da kıyma,1 çorba kaşığı pirinci düdüklü tencerede pişiriyorum.tel süzgeçten geçiriyorum.içirirken 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum.arada pirinç yerine irmik de koyuyorum.yalnız irmiği daha sonra ekliyorum.çünkü çok çabuk pişiyor.ve tencerenin dibini tutturabiliyor.çorbayı enginar,bezelye,taze fasulye,dereotu,brokoli(gaz yoksa)...gibi sebzelerle de zenginleştirebiliyorum.

aslında tel süzgeçten geçirmekle blander aynı oluyor kıvam aynı en azından blendar temiz zahmetsiz ve posasız ben blander yapıyorum valla tel süzgeç de aynı. kıvamda bir fark yok o da demir o da demir...ama meyveler cam rende tabiki

ya bu blender ı ben mi kullanamıyorum yoksa böyle oluyor pütürü kalıyor anlamdım gitti

bende oğluma sebze çorbası yapıyorum sevmiyo çok zorlanıyorum yemek istemiyo..1 patates 1 havuç biraz bal kabağı bir top karnıbahar bir tatlı kaşığı pirinç bir tatlı kaşığı bulgur...kaynatıyorum blendırdan geçirip veriyorum birazda pütürlü bırakıyorum ama geri çıkarıyo çok üzülüyorum napcaksam...yediremediğim zamanda süzüp biberonla veriyorum..doktorumuz öyle önerdi..kaşıktan nefret ediyo..

bide arkadaşlar bu çorbalarla ilgili bişey sorcam sebze çorbalarını pişirdiğimiz gün içinde ikinci bi kez ısıtıp verebilirmiyiz?aynı gün verilir ama ertesi gün verilmez diye biliyorum ama doğru mu?

ben çorbaları 2 günlük yapıyorum. Pişince 1 küçük kase yediriyorum, 1 kase de ertei güne kalıyor, ertesi gün ısıtıp nu da yediriyorum. Bir defadan fazla ısıtmak iyi değilmiş.

kızlar benim bebeğim 5. ayını doldurdu sütüm yetmediğinden geçen ay 5. ayına girdiğinde ek gıdaya başladık dr umuz metalin asla yiyeceklerine temas etmemesini söyledi bıçak çatal vs tüm vitaminini öldürüormuş meyve ve sebzenin blender meyve sıkacağı tel süzgeç kullanamıoruz tek kullandıımız bebek mağazasından aldıımız cam rende direk püre kıvamına getirior ve ekstra bir işleme gerek kalmıor çorba tar,iflerine gelirsem kabak havuç patates haşlanarak yapıorum hafif sulu üstünede zeytin yağı koyarak yediriorum patates ve pirinç çorbası ve yayla çorbası veriorum pirinç yoğurt zeytin yağı asla kavrulmuş pişmiş yağ vermiorum onun dışında karnıbahar kabak pirinç yada ince bulgur şimdilik bunlar meyve püreleri var ayrıca.

iki günlük olması daha mantıklı çünkü benim bebişim yemiyo ağzını kitliyo yapıp yapıp döküyorum ziyan olsunda istemiyorum sabırla her gün pişiriyorum ve bir kaşık bile yemiyo çok üzücü bi durum...kafayı yicemmmm..sabır versin allah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…