• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çorba tarifi verir misiniz.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yas23

minik aşkım yiğidoşum.
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
460
2
641
39
Diğer
Merhaba arkadaşlar benim bebeğim tam 1 hafta sonra 6 aylık olacak ama ben tam anlamıyla çorba nasıl yapılır bilmiyorum. Sizden ricam bana çok detaylı sebze çorbası nasıl yapılır yazar mısınız. ıRmik çorbaya sonradan mı koyup haşlanır yoksa sebzelerle birlikte mi konur.

Son düzenleme:
1 aylık bebege corba vermen dogrumu??onun sute ıhtıyacı var sutun yetmıyorsa devem sutu var onu ıcırebılırsın.Yazık bebegine!!!

evinda sanırsam yanlış yazmış arkadaş.. o biizm topikten bebeği 6 ayını doldurcak.. yanlış olmuş.. 1 aylık bebeğe tabikdie çorba verilemz:))

canım bak sana bal kabağı çorbası yazayımn..
bir dilim bal kabağı bir patates.. biraz pirinç ve arpacık soğan.. pişir.. blendırdan geçir yada çatalla ez.. piştikten sonra içine bri çay akşı z.yağı koy.. afiyetle yedir.. hem doyuru hem besler:))afiyet oslun..

canım bak sana bal kabağı çorbası yazayımn..
bir dilim bal kabağı bir patates.. biraz pirinç ve arpacık soğan.. pişir.. blendırdan geçir yada çatalla ez.. piştikten sonra içine bri çay akşı z.yağı koy.. afiyetle yedir.. hem doyuru hem besler:))afiyet oslun..

ben birde yayla çorbası yapıyorum.. bir yarım kabak pirinçi haşla..
2 yemek kaşığı yoğurtla 1,5 kaşık unu karıştır..
haşlanan kabkal pirince ekle.. pişir biraz daha.. sorna ya ez yada blendırla.. aiyetle yesin.. pişince gene z.yağını ekle..benim kzı seviyor bunu çok..

canım sana çok vitaminli bi sebze çorbası önereyim hemen.. tancerenin içine brokoli,havuç patates,soğan,az mercimek az pirinç. koy hepsi haşlansın sonra blendırdan geçirr.. ayrı bi tavaya yağ koy az içine az nane katabilirsin. az salça kat onu o tenceredeki çorbanın üstüne koy sonra biraz daha kaynatt.. bebişinee gönül rahatlığıyla yedir. heleki brokolii çok yarayışlı.

canim bende sana bi çorba tarifi vereyim gerçi ben herşeyden koyuyorum artik 1 yaşında ama seninkine daha yeni başlayacagin için az az koyarsın alerji yapma riskne karşı..çarliston biber,havuç,patates,kabak,pirinç ve bulgur hepsini koy bi tencereyeiçinede az bişey zeytinyagi birazda tereyagi,afiyetle yesin bebişin tabi blendirdan geçirmeyi unutma

canım basta bebegım 1 aylık dıye yazmıstında sasırdım valla kucucuk bebege nasıl corba verılır dıye.Neysekı duzeltın yoksa saatlerdir onu dusunuyordum...sana irmikli corba tarıfı vereyım.1 adet patates,1 kucuk sogan,1 kasık irmik,1 kasık zeytinyagı ve 1 yemek kasıgı kıyma biraz su ve az tuz.Bütün bunları beraber kaynatıp blendırdan(süzgec )gecırıyosun.bebişine afiyet olsuncokacimcoook

blendır kullanmayın yaaa. hem vitamini gider hem bebekler pütürlü gıdaya alışamaz tel süzgeçten geçirin ve hatta çatalla ezin.......

[tel suzgec blendar olmadgından kullanılıyormuş daha faydalı oldgundan degıl çok arastırdım hıc bır vtamın ölmuyo..
tel ne peki...
oda ölduryo o zaman vtamni..
ama pütürlü acısından evet..ben hıc yapmdım çorba

yoğurt çorbası tarifi...bir çorba kaşığı pirinç ve yarım kabağı haşlayın..içine 3 açorba kaşığı yoğurt 2-3 dal maydanoz koyun az da su...bi yerde 1 çorba kaşığı zeytinyağına 1 çorba kaşığı unu katıp biraz pişirin..bunu pişen çorbaya ilave edin...isteğe göre az tuz ve nane de koyun...ben koydum...benim bebişim severek yedi..darısı başınıza...

Back