merhaba arkadaşlar, bugüne kadar yeşil ve gri tonları dışında lens almam diyordum ama sıkıldım artık ve maviye bir geçiş yapayım dedim.
ama cor graphite ile cor azul arasında kararsız kaldım.
buradaki fotoğraflar ve başka siteler, lens forumları da dahil, inceledim ama kararsızlığım daha da arttı.
bazı fotoğraflarda cor azul tam istediğim gibi doğal göz gibi mavi tonunu verebilirken bazılarında, yapay cırtlak bir renk vermiş.
cor graphitede de bazısında grilik olmamış hoş bir maviye dönmüş, bazısında da gri kalmış, gride olsa sevdim graphitedeki rengi ama artık gri lens sürümü kabartmak yerine mavi renk sahibi olmak istiyorum.
özetle, bu renkleri deneyen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim=))
bende cor azul var canım...aynen senin dediğin gibi azullar bazen doğal duruyor bazen de gerçek insan gözü olamayacak kadar maviler..anı anına uymayan tutarsız bir renk...ben de taktığım bir gün beğenirim..başka bir gün gözüme çok renkli görünür..iyi bir lens mi kötü bir lens mi tam karara varmış değilim aylarca kullanmama rağmen...o yüzden daha tutarlı ve doğal bir renk istiyorsan cor grafite öneririm..cor azullar iddialı ve her yüze yakışamayacak bir lens..yüzünde direkt gözlerin önplana çıkıyor...yüzhatların sert ve iddialı değilse azulu önermem...azullar hani renkli gözlü ünlülerin bazı fotoşoplu resimleri olur ya mavi gözlü insanı fotoşopla oynaıp deniz mavisi masmavi yaparlar..işte azullarla aynen gözleri fotoşoplu resimler gibi duruyor insanın yüzü...resimlerde iyi ama gerçek hayat için rahat kullanılcak bir renk değil...
valla canım sağol tam benim düşünce yapımda anlatmışsın=)))
mesela bir fotoğrafta gördüm tam liv tyler rengi yapmış azul ama dediğin gibi photoshop rengi bunlar.
senin azul fotoğrafını da inceledim baya pupil kaynaşmasına bayıldım belli bile değil ama sanırım koyu renk saçta güzel duracak bir renk, ben kumralım ki yaz da geliyor saçlarım daha da açılacak açık renk saçta hoş olmayabilir gibi geliyor bana.
graphite ise kimi resimde böyle doğal gözlerde gördüğüm hoş bir mavi gibi, kiminde ise bildiğin gri.
o kafamı karıştırıyor. ama graphite alacağım sanırım=) gri bile çıksa yılların gricisi olarak bir gri daha geldi hoş geldi diyecem artık:)
bir de verde marine var , onun hakkında bilgin var mı, o da bir yandan cırtlak gibi bir yandan değil gibi tam anlayamadım ahh izmirde şunları deneyerek alabileceğim bir yer olsaydı:26:
tam istediğim aslında topazio gibi bir renk ama onun doğal gözle kaynaşan hali, opak seride quartzo kullandım hem göz çapıma küçük geliyor o seri hem de zombi gibi yaptı sanki, pupil olayını sevemedim. geçiş çok keskin, donuk bir ifade veriyor.
aslında solotica graphite ile azul arası bir renk yapsa off tam istediğim bu işte:)))
yeşile dönük değil ama hem pastel hem de cırtlak olmayan bir mavi benim aradığım:)
marine de yeşillik varsa eledim gitti o zaman
ayrıca açık kestane ile azulun güzel olabileceği kanısındayım. liv tylerın da saç rengi o tonda bişey ama göz saç uyumu harika:)
ela gözlüler özellikle bana göre çok şanslı bu konuda,opak serinin bile doğal olabildiği gözler...evet nilcim sana katılıyorum...azul ve verde gibi canlı tonlar göz rengi ne kadar koyuysa o kadar cırlak duruyorlar...göz rengi açıldıkça daha pastel duruyorlar..verdelerin bendekiyle sedanazdaki duruşu çok farklıydı...tabi solsuyonun da etkisi var..sauflon solusyon lensleri daha açık renk ve daha gözle kaynaşır şekilde yapıyor...lalcim senle göz renklerimiz aynı mı ki acaba ? sen benim kendi göz rengimi gördünmü hiç ?
ya bu kadar olur valla..tam benim kafadasınbende onu çok düşünmüşümdür azulla grafite arası bi renk olsa diye...solotica hep uç noktalarda geziyo maalesef...yoksa ben de senin gibi aynı zamanda hem doğal olan hem de çarpıcı olan renkleri seviyorum..ama soloticada maalesef ya photoshop gibi cırt renkler yada grili karışık bulanık renkler var...dokusunun doğallığına diyecek yok ama renkler çok zorluyor gerçekten...ben de seçerken çok zorlanmıştım.. :26: aslında hayalimdeki göz rengi cillian murphy nin göz rengi ama onu soloticanın üretimden kaldırdığı en açık rengi olan ice bile karşılamıyordu
canım hem pastel olan hem çarpıcı olan lens rengi aslında menekşe rengi..ama maalesef soloticada menekşe rengi yok...buna da sinir oluyorum zaten :)
ela gözlüler özellikle bana göre çok şanslı bu konuda,opak serinin bile doğal olabildiği gözler...
azul verde -verde marine vs bunları ela gözlüler çok güzel taşırlar ve opaklıkta sorun yaşamazlar ,çok radikal bir değişim istemiyor iseler..şahsen ben siyah gözümde azulu düşünemiyorum,feci bağıran bir koyu mavi olur bende keza verdelerde aynı şekilde.. grafite de kötü durmuyor ela gözlerde ama mavilik çok çok az,mavi ağırlıklı olsun dersen azul ela bal gözde hoş olur..bir eksisi pupiller bence cor, nc ve charmdan dar pupilli o seride zaten ...
mavi doğal bir ton istiyorsan, ela veya^^ açık^^ renk gözlere azul ,koyu gözlere ise grafite bence...
azul açık renk özellikle ela -bal tonlu zeminlerde çok doğal bir mavi oo koyu gözlerdeki car mavilikten eser yok garfite ise açık gözlerde gri ağırlıklı mavi yansımalı bulanık bir hal alır ama genel duruşu gri görünüm veriyor,koyu gözlerde ise grafite mavi ağırlıklı oluyor gri yansımalı,çok koyu gözlerde(siyah) ise grilik ten eser yok ,ben grafitenin cor ve charm serisini de kullanıyorum grilik yok bende ve mavi ton hakim .. nacizane önerim ve araştırma sonuçlarından zlenimlerim bunlar...verdemarine ise tamemen şansına kalmış boyamasına ,yeşil ağırlıklı bir verde marine êde denk gelebilirsin,aqua yansımalı olur en kötü ihtimalle,yada tam tersi ama ela ve bal gözlü isen bence cor azul üzerinde düşünebilirsin ...
tam olarak göz rengim bu
koyu saç ve mavi harika oluyor ,hele birde açık tenli isen ,tadıntan yenmez...ya canım göz rengim öyle bir arada kalmış ton ki bal desen tam bal değil sadece yoğun gün ışığında ama koyu bir kahve hiç değil
graphite bu meseleden dolayı kafamı kurcalıyor. yani çok koyu olmadığı için gri mi kalcak bulanık mı duracak acaba diye.
azul için de aynen göz rengi çok da açık olmadıgı için cırtlak mı duracak yoksa dediğin hoş mavi olacak mı bir de az önce güneşle konuştuğumuz konu azul koyu renk saç mı ister mevzusu:26:
şeytan diyor ikisini de al gitsin diye ama sonuçta yıllık lens
ki quartzo ve iceta yaşadığım faciaları bir daha yaşayıp boşu boşuna bekleyen lens sahibi olmak da istemiyorum
bu da benim tek göz lens teki kendi gözüm...karşılaştırman için tekrar koyayım canım...
Uploaded with ImageShack.us