Kontakt Lens cor azul mu? cor graphite mi?

koyu saç ve mavi harika oluyor ,hele birde açık tenli isen ,tadıntan yenmez...
bence çok iyi araştır tart kafanda,lens beklentilerine ve zevkine göre ...
alıp alıp kenara atmak sinir bozucu cidden ...

bu bal gözde cor azul ,aynı arkadaşımız cor grafiteyi çok güzel taşımıştı,bunlarda diğer denemiş olduğu lensleri ,hepside çok hoş bence ... ama azul-grfaite ve verde başka güzel olmuş cor mel ise gerçek gibi :)
sevgili daliaha da sevgiler bu arada:)
images
2exc3dl.jpg

verde marine harika durmuş, graphiteden de çok korkulmaması gerektiğini anladım..
bu arkadaşımızın sanırım benden daha açık göz rengi tam bal rengi ise. o zaman onda bile mavi esintili gri olduysa benim baldan biraz koyu olduğu için daha maviye dönük olabilir gibi.
saçım siyah olsa yada kestane düşünmeden azul alırdım ama kumralım yazın da daha da açılıyor saçlarım ki balyaj bile attırıyorum yazları genelde. azul sırıtadabilir belki bir de güneşteki görünüşünü gördüm çok da sırıtmayabilir gibime de geliyor :KK52::KK52::KK52:
bu lens işi gerçekten insanı kafayı sıyırma noktasına getirebiliyormuş:)))
hayatımda bu kadar kararsız kaldıgımı hatırlamıyorum:)))

bunlar daha iyi fikir verir....kendi rengim bu

2i2am95.jpg

1z65avl.jpg

Son düzenleme:
canım ben bolca azul resmi koymuştum bulup link veriyim sana diyeceğim ama sen de önceden incelemişsin galiba...benim göz rengim ışığa göre açılıp koyulan cinsten..pencere önünde koyu bal rengi..kapalı mekanda ise bitter çikolata rengiler..ışığa çok duyarlı bir gözrengi var bende....

benim de aynen ışığa çok duyarlı o yüzden gözle kaynaşan her lens renk değiştirir bende ışıkla:)
benim de sokakta,denizde falan tam bal rengi
loş ışıkta sütlü çikolata
bir ton fark var işte, o da lense de yansısa keşke:97:

valla canım şunu diyebilirim ki azullar direkt güneş vurduğunda yarısı şeffafa dönüşüyor kenarları ise masmavi görünüyor...pek hoş görüntüsü olmuyor açıkcası...bulutlu havalarda kışın daha iyi gibi...ve açık renk kıyafetlerle de pek uygun olmuyor..tam anlamıyla kış rengi var azulda...koyu saç koyu kıyafetler ve bulutlu hava için iyi bir renk....bir de dudağa ruj sürülmesi gerektiğini de ekleyim..gözler renkli dudak renksiz iyi olmuyor...gülkurusu dışındada ruj yakıştıramadım bu renge...

valla canım şunu diyebilirim ki azullar direkt güneş vurduğunda yarısı şeffafa dönüşüyor kenarları ise masmavi görünüyor...pek hoş görüntüsü olmuyor açıkcası...bulutlu havalarda kışın daha iyi gibi...ve açık renk kıyafetlerle de pek uygun olmuyor..tam anlamıyla kış rengi var azulda...koyu saç koyu kıyafetler ve bulutlu hava için iyi bir renk....bir de dudağa ruj sürülmesi gerektiğini de ekleyim..gözler renkli dudak renksiz iyi olmuyor...gülkurusu dışındada ruj yakıştıramadım bu renge...

hımmm :26:
yine de herşeye rağmen ikisini de alıcam gibi çünkü bir türlü bi taraf ağır basamadı:)
azul da en kötü loş ışık, kış lensim olur:)))

hımmm :26:
yine de herşeye rağmen ikisini de alıcam gibi çünkü bir türlü bi taraf ağır basamadı:)
azul da en kötü loş ışık, kış lensim olur:)))

sen bilirsin canım..ben sana azulu bizzat kullanan birisi olarak artılarını eksilerini gerçekçi olarak anlatmaya çalıştım dilimin döndüğü kadar :KK34: evet canım loş ışıkta ve bulutlu havada iyiler...yani yıllık değil de birkaç aylık imaj lensi olarak düşünebilirsin :)
laf aramızda sonbahar aylarında kendisiyle aynı ton kazakla ve gülkurusu rujla hoş bir imaj oluyor :)
hoş renk ama her şartta kullanması çok zor...

sen bilirsin canım..ben sana azulu bizzat kullanan birisi olarak artılarını eksilerini gerçekçi olarak anlatmaya çalıştım dilimin döndüğü kadar :KK34: evet canım loş ışıkta ve bulutlu havada iyiler...yani yıllık değil de birkaç aylık imaj lensi olarak düşünebilirsin :)
laf aramızda sonbahar aylarında kendisiyle aynı ton kazakla ve gülkurusu rujla hoş bir imaj oluyor :)
hoş renk ama her şartta kullanması çok zor...

aslında graphite ile hoş bir ikili olabilir
tanımayan biri ya da yeni tanıyan biri gözleri gri-mavi zaman zaman maviye dönüyor sanabilir:86:

evet iyi fikir..kapalı havada masmavi oluyo sanabilirler :KK1::KK1:
yada şöyle olabilir...azul ile grafite arasında renk istiyorum demiştin ya...2 sinden de alırsın ve üstüste takarsın..2 lens üstüste takanlar var..gayet de güzel renk sonuçları çıkıyor ortaya..rahat edebilirsen tabi :)

yada şöyle olabilir...azul ile grafite arasında renk istiyorum demiştin ya...2 sinden de alırsın ve üstüste takarsın..2 lens üstüste takanlar var..gayet de güzel renk sonuçları çıkıyor ortaya..rahat edebilirsen tabi :)

hımm olabilir aslında hiç denemedım eldekilerle bir deneyeyim en iyisi ben şu çift lens olayını ama rahatlık da sorun olabilir diye düşünüyorum
görüşte bile bulanıklık yaratabilir sanki

hımm olabilir aslında hiç denemedım eldekilerle bir deneyeyim en iyisi ben şu çift lens olayını ama rahatlık da sorun olabilir diye düşünüyorum
görüşte bile bulanıklık yaratabilir sanki

ben yeni denedim cesaret edip ,2 lensi üst üste takmayı ve inanılmaz bir ton elde ettim harika oldu ben çok beğendim.konu açtım hatta resimler konuda ve fazlası albümümde var bakabilirsiniz:KK31:
tam istediğim tonu yakaladım arkadaşlar ama ,bir arkadaşım bunun çok zararlı olduğunu söyledi körlüğe varan sonuçlar olabileceğini söyledi ve tırstım işin aslı:18: o kadarda beğenmiştim ve kullanmaya meyillenmiştim ki zaman zaman da olsa kullanırım diyordum ama şuan inceden inceye düşünüyorum:KK1: bazı forumlarda 1 yıl sürekli üstüste kullanıp sorun yaşamadığını yazanıda okudum ama yine de içim çok rahatlamadı.. sorun yaşamadım hiç, görmede yanma yada kayma vs olamdı ,tek lens gibi hissi vardı,rahat 2 saat takılı kaldı bende aynalara gözlerime bakmaya doyamamıştım.. hatta bugün solotıca kullanan bir arkadaşımla sohbet ettik resimleri oda gördü ve çok sevdi , solotıcaya mail atalım anlatalım resimleri görsünler bu ton çıkarsınlar vs dedik :KK53: keşke yapsalar mavi renk açığı solotıca da bariz ortası yok ne yazık ki ...:KK30:

lal, o arkadaşımızla yakın ise göz rengin ,aklındaki 3 ton lens olur gibi sana..hakkında hayırlısı olsun canım ..

Son düzenleme:
ben yeni denedim cesaret edip ,2 lensi üst üste takmayı ve inanılmaz bir ton elde ettim harika oldu ben çok beğendim.konu açtım hatta resimler konuda ve fazlası albümümde var bakabilirsiniz:KK31:
tam istediğim tonu yakaladım arkadaşlar ama ,bir arkadaşım bunun çok zararlı olduğunu söyledi körlüğe varan sonuçlar olabileceğini söyledi ve tırstım işin aslı:18: o kadarda beğenmiştim ve kullanmaya meyillenmiştim ki zaman zaman da olsa kullanırım diyordum ama şuan inceden inceye düşünüyorum:KK1: bazı forumlarda 1 yıl sürekli üstüste kullanıp sorun yaşamadığını yazanıda okudum ama yine de içim çok rahatlamadı.. sorun yaşamadım hiç, görmede yanma yada kayma vs olamdı ,tek lens gibi hissi vardı,rahat 2 saat takılı kaldı bende aynalara gözlerime bakmaya doyamamıştım.. hatta bugün solotıca kullanan bir arkadaşımla sohbet ettik resimleri oda gördü ve çok sevdi , solotıcaya mail atalım anlatalım resimleri görsünler bu ton çıkarsınlar vs dedik :KK53: keşke yapsalar mavi renk açığı solotıca da bariz ortası yok ne yazık ki ...:KK30:

lal, o arkadaşımızla yakın ise göz rengin ,aklındaki 3 ton lens olur gibi sana..hakkında hayırlısı olsun canım ..

yollayın yollayın üretsinler çift boyamalı lenss nill tam bize göre olur valla siyah gözlüler için yani:)

kararımı cor azuldan yana kullandım ve hiç de pişman olmadım:)
işte fotoğraflar...
azulll.jpg

azul2t.jpg

lal gözlerin kızıl kahve mi azullara bayıldım gule gule kullan benım orta kawe gözumdede böle durur mu bende meller sarımsı grafıtteler grımsı durdu azul böyle durur mu sence?

lal gözlerin kızıl kahve mi azullara bayıldım gule gule kullan benım orta kawe gözumdede böle durur mu bende meller sarımsı grafıtteler grımsı durdu azul böyle durur mu sence?

canım benim de gözüm orta kahve bir fark olacağını sanmıyorum. hatta daha açıksa daha bile iyi durabilir:)

canım benim de gözüm orta kahve bir fark olacağını sanmıyorum. hatta daha açıksa daha bile iyi durabilir:)

evet aynen katılıyorum..çünkü azul hangi göze takılırsa takılsın her şartta mutlaka ki mavi duracak bir lens...başka renge dönme imkanı yok..karma tonlu renklerden değil...boyamasında başka renk karışımı barındırmıyor..sadece biraz gözleri açması için çok çok az beyazlık var %10 veya %15 kadar...gerisi bildiğin mavi...

senin gözlerin bayağı bir açık bence ,orta tondan açık bana kalırsa ,azul sende doğal bir mavi olma olasığı yüksek ...

umarım nil azul ve crystal arasında gıdıp gelıorum hangisi daha doğal durur?
2sini kıyaslarsak cristal derim ,cristal taban rengine de daha uyumlu olur,kahve ve yeşil uyumu daha iyi kaynaşır..cristalin pupili cor serisi gibi dar tabii.. azul ise, açık kahve ela bal tabanlarda doğala yakın sonuçlar veriyor,diğer türlü boncuk mavisi ve koyu duruyor..cristal ise açık bir ton, opak azuldan .. açık bir su yeşili ve gri yansımalı olur diye tahmin ediyorum..yani özetle benim izlenimim cristalin azuldan daha doğal bir tona çıkarabildiği...

daha açık renk gözlerde azul....daha koyu gözlerde grafite diyorum ben...

çok zor karar vermek icemint tasmıstı oyuzden crystalınde tasma olasılığı yuksek azuldunda doğal bi renk olduğunu dusunmuorum ara ara ya tasarsa crystaller..

X