Çöpten ekmeğini kazananlar var

  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #1
Bu insanlara da yardımcı olalım lütfen.Ben kartonları süt kutularını biriktirip ayrı atıyorum.Çöpün yanına koyuyorum .Hiç zor değil.Lütfen ...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #2
haklısın güzelim...ayrıca geri dönüşüm projesinede bu şekilde yardımcı olabiliriz...belediyeler haftanın belli günlerinde topluyor..tekrardan değerlensin şişeler kutular kagıtlar...sevgiler
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #3
Ayrıca her belediye cam atıkları toplamak için bir kumbara da koysa ne kadar güzel olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #4
Bu insanlara da yardımcı olalım lütfen.Ben kartonları süt kutularını biriktirip ayrı atıyorum.Çöpün yanına koyuyorum .Hiç zor değil.Lütfen ...

Sağol canım,ben yıllardır kağıtları ayrı poşete koyar atarım.Ekmeğini namusuyla kazananlara yardımcı olmak adına duyarlı olmayı insanlık görevi sayıyorum.
Bu konuyu açtığın için tekrar teşekkürler,iyi geceler.Sevgiler.a.sa.s.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #5
Bu konuda,belediyelere bence epey iş düşüyor.Benim yaşatığım ilçede,belediyemiz sağolsun çok duyarlı kagıt attıklar için poşetleri her hafta siteye bırakıyor ve dolan poşetleri topluyor.Geri dönüşüm projesi için.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #6

Halkın basın yoluyla bilinçlendirilmesi gerek.Yerel yönetimlere çok iş düşüyor.Sizin belediyenizin diğerlerine örnek olmasını diliyorum.Duyarlılığından dolayı seni kutluyorum arkadaşım.Herşey gönlünce olsun,sevgilerimle.a.s.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #7
sağol arkadaşım,bizler üstümüze düşeni vatandaş olarak yaparsak,sorunlar yavaş yavaş azalır.Dediğim gibi bu konuda bizim belediyemiz öncü olmaya çalışıyor.Bizlerde yardımcı olmaya çalışıyoruz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #8
canım ben kızken annem bayat emmekleri kurutur ve asla küf yapmazdı
bende alışmişim asla ekmekleri atmiyorum
onları kurutup sonrada sütcüme veriyorum
inanırmısınız sütcüm .. abla bana zahmat etme iyorr
ya ardeşim çüpemi atayım dedim
abla sizin gibi herken düşüse ne güzel olur
ben yapıyorum ekmeğimi asla çöpe koymam
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #9
Hatta ben ne yapıyorum biliyomusunuz kuruyan ekmekleri,küp gibi kesip,tavada hafif yağ ile kızartıp,tabaklara koyduğum çorbanın üzerlerine serpiştiriyorum.Hem lezzetli oluyor hem de güzel bir görüntüsü oluyor.Hem de değerlenmiş oluyor.Sevgiler...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #10
Ben şimdiye kadar hiç ekmek,veya yemek atmadım.Ekmekleri her türlü değerlendirdim.Buzdolabın buzluğunda sakladığımda oluyor.Yemekleri ise tüketeceğimiz kadar pişirim,bitmeden yeni yemek yapmam.Bayat ekmek için o kadar çok secenekler varki ,değerlendirmeli insan hem kendi bütçesi için,hemde ülkemizin ekonomisi için.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #11
evet o ınsanlar o coplerden topladıklarıyla para kazanıyolar onları kucumsemek degıl amac yardım etmek onlara saygı gostermek
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #12
Belediyeler,kağıt,cam ve benzeri atıklar için ayrı toplama yerleri yapsa vede basın yoluyla halkımız bu konuda bilinçlendirilse çok daha iyi olur.Ancak bizlerde çöpleri ayrı poşetlere koyma zahmetinde bulunursak,azda olsa yardımcı
olmuş oluruz.Çöpten ekmeğini çıkaranları takdir ediyorum...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #13
slm merhaba bende aynene nimete herzaman darlık çekiyoruz gibi dikkat ederek davrandım az yaptım kalan olduysada dökmedim yedik yiyemedigimizi kuşa kediye verdik artmasada onlar gözümüze baktıgında veriyoruz ama ben bol bolamat davranmamaya çalışıyorum kötü durumdakileride aklıma getiriyorum allah kimseyi yoksullukla saglıkla sınamasın
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #14
Bu insanlara da yardımcı olalım lütfen.Ben kartonları süt kutularını biriktirip ayrı atıyorum.Çöpün yanına koyuyorum .Hiç zor değil.Lütfen ...

ne kadar duyarlısın yaa davranışın için seni tebrik ediyorum... yüreğine sağlık...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #15

aynı şekilde bende kağıtları ayrı yerde biriktirerek çöpün yanına koyuyorum ve gerçekten bu insanları takdir ediyorum ,ekonomiye büyük katkıları var...insanların ellemeye tiksindikleri çöpleri para kazanmak umuduyla karıştırıyorlar Allah yardımcıları olsun...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #16
allahım inşallah hepimizin bu iyiliklerini kabul edip bizim bi gadamıza belamıza karşı iletecek
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • #17
Bayat Ekmeklerimiz İle Yapılabilecek

Alternatif Tarifler


Ekmek çorbası


Malzemeler: 150 gr ekmek içi, 200 gr süzme yoğurt, 10 su bardağı et suyu, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz.


Yapılışı: Elde ufalanan ekmek içi akşamdan yoğurt ile bir kapta iyice karıştırılır. Ertesi gün yeniden iyice karıştırılır. Bir tencerede et suyu kaynatılır. Yoğurtlu ekmek içi, karıştırılarak et suyuna yedirilir. Tuzu da ekledikten sonra hafif ateşte 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Bir tavada kızdırılan tereyağına kırmızı biber katılarak karıştırılır. Sonra çorbaya ilâve edilir. Çorba sıcak sıcak içilir.

***

Peynirli bayat ekmek köftesi


Malzeme: 1 adet bayat ekmek, yarım kalıp sert beyaz peynir, 1 demet maydanoz, 2 yumurta, 1 adet orta boy soğan, köfte baharı, tuz ve pul biber, galeta unu.


Yapılışı: 1 adet bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır. İçine yarım kalıp sert beyaz peynir rendelenir; 1 demet maydanoz doğranır; 2 yumurta kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz, köfte baharı ve pul biber katılır. Karışım yoğurularak köfte şeklinde parçalara ayrılır. Köfteler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Üzerlerine kürdan batırılarak servise çıkarılır.

***

Bayat ekmek kanepesi


Bir kabın içinde 1 çorba kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay bardağı süt, 200 gr ezilmiş beyaz peynir, 2 yumurta iyice karıştırılır. Bu karışım, kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine sürülür. Dilimler, fırın tepsisine dizilir; hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızartılmış dilimlerin üzerine 1’er ince dilim domates; bunun üzerine de 2 ince dilim sosis yerleştirilir. Kanepeler, kürdanlı olarak servis tabağına alınıp, soğutmadan, kıvırcık marul yaprakları eşliğinde servise çıkarılır.

***

Vişneli ekmek tatlısı


Malzeme: 1 kilo toz şeker, 5 su bardağı su, 1 kilo vişne, 2 adet bayat ekmek, krema veya kaymak.


Yapılışı: Bayat ekmekten 2 cm kalınlığında dilimler kesilir. Kabuklar düzgünce kesilerek çıkarılır. Daha sonra dilimler ortadan kesilerek iki parçaya ayrılır; fırın tepsisine dizilir. Orta ısıda hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. 1 kg toz şeker, 5 su bardağı su, bir tencerede kaynatılıp şurup yapılır. Çekirdekleri çıkarılmış 1 kg vişne, şuruba katılır; 1-2 taşım kaynatılır. Vişne taneleri bir tabağa alınır. Ateşten alınan vişne şurubu, soğumadan, kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine kepçe ile gezdirilir. Sonra tepsi ağır ateşte tutularak, içindeki şurup, koyulaşana kadar kaynatılır. Ara sıra tepsi hafifçe sallanarak, ekmeklerin dibe yapışmaması ve şurubu iyice emmesi sağlanır. Şurup koyulaşınca, tepsi ateşten alınıp soğutulur. Ekmek dilimleri tabaklara yerleştirilir. Üzerine krema veya kaymak konulur. Bunun üzerine de vişne taneleri yerleştirilir.

Bayat ekmek pizzası


Bayat ekmekler dilimlenip küp küp kesilir. Margarin ile yağlanmış ve un serpiştirilmiş fırın tepsisine yayılır. 4 yumurta çırpılır; içine 2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, yarım çay bardağı sıvı yağ katılır. Karışım tekrar çırpılıp ekmeklerin üzerine dökülür. Bayat ekmek pizzası bu durumda buzdolabında bir gün bekletilebileceği gibi hemen de pişirilebilir. Fırına verilmeden önce, üzerine dilimlenmiş sucuk, salam veya sosis yerleştirilir. Domates, biber dilimleri de yerleştirilebilir. Bunların üzerine de kaşar rendesi serpiştirilir.

***

Ekmek tatlısı


Malzeme: 2 adet ekmek, 6 adet yumurta, 1 fincan süt, bir tavalık ayçiçeği yağı, 2 kilo şeker.


Yapılışı: Ekmeklerin dış kabukları bıçakla sıyrılır, daha sonra düzgün bir şekilde doğranır, dilimlenir. Yumurtalar bir kaba kırılır, süt ile çırpılır, sıvı yağda sütlü yumurtalı karışıma dilimlenen ekmekler bandırılarak tavada kızartılır. Kızartılan ekmekler bir peçete üzerine çıkarılarak çektiği yağdan arındırılır. 2 kilo şekerden yapılan şerbetle kızaran ekmekler bir tepside altüst yapılarak 15 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra kaymak ile servis edilir.

***

Kalacuş


Bayat ekmek, küpler halinde kesilerek derin bir kaba konulur. Kıyılmış soğan, tavada kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Çalkalanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya eklenir. Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Kabın kapağı kapatılır. Bir süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir.

***

Ekmek oğması


Bayat ekmeklerin içi -istenirse, kabuğu ile birlikte- ufalanır; bir kapta eritilen tereyağına dökülerek kavrulur. Sonra üzerine bir yumurta kırılıp ekmek ufakları ile alt üst edilir. Ardından 1 bardak süt dökülüp yeniden karıştırılır. Çok hafif ateşte süt çekilinceye kadar bekletilir. Süt çekilince ateşten alınır; üzerine bir bez konularak demlendirilir. Ilıyınca yenilir.

***

Muhammara


Malzeme: 2 adet ekmek, 50 gr ceviz içi, 2 adet iri boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 bağ maydanoz, 250 gr beyaz peynir, 50 gr pul biber, 50 gr sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tuz, 100 gr domates salçası.


Yapılışı: 2 adet ekmek içi suyla ıslatılır ve suyu sıkılır. Bir karıştırma kabına alınır. 50 gr ceviz içi çekilir. İki adet kuru soğan, sarımsaklar ve maydanoz çok ince şekilde çekilir. İçine rende beyaz peynir, pul biber, tuz, sıvıyağ, salça konulur ve hepsi karıştırılır. Hazırlanan karışım kanepe şeklinde dilimlenmiş ekmekler üzerine sürülerek servis yapılır.

Ailem Dergisi/Zaman
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…