çöp kovanız tezgah üstündemi?

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
çöp kutunuz nerde kızlar, benimki tezgah üstünde ama sinir oluyorum, çöpün yanına bişey koyamıyorum uzakta tutuyorum ve ok yer kaplıyor.
2 yaşında bir oülum olduğundan yere koyamam kurcalar durur, üstelik yerdeki çöpe bişey atacağımda yerler vs. batar. mesela yemek suyu atıcam dökülür falan, hem her seferinden çöü tezgahın önüne getir dur lükse giriyor.
mutfak dolabının içinde oluyorya onlar çok güzel ama benim dolabım ona uygun değil.

sizler nerde tutuyorsunuz.

Bizim tezgahın altında.Tezgahın üzerinde yer yok zaten dar tezgahımız.Hem altı daha uygun geliyor bana

Benimki tezgah üzerinde. Evyenin hemen yanında.Ama ben yemek suyu vs. dökmem, daha çok kokmayacak çöpleri atarım. ambalajlar filan gibi.
Günlük çöpü de balkonda torbada biriktirip akşam çıkarıyorum, görevli 8 gibi alıyor. Zaten çalıştığım için ancak akşamları çöp çıkarabiliyorum, 1-2 saat içinde kokmadan alınmış oluyor.

yemek suyu derken lavaboyu tıkamayacaksa lavaboya döküyorum, tıkıyacak kadar koyu ise mecburen çöpe.
tezgahtaki çöp yetiyor zaten balkona talımıyorum, zaten balkona gidene kadar kapının öününde büyük kova var, kapıcıda akşam 10 da alıyor.

Ben tezgahın altındaki dolabın içinde tutuyorum ağzı kapalı bi şekilde hiç ayak altında yer kaplamıyor tezgah üzerinde görüntü olarak çöp kovası hoş değil bence. Tezgahımın altında tutuyorum ve günlük olarak atıyorum mutlaka.

Çöp tezgah üstünde kötü görünür bence. Ben dolap içinde pedallı krom çöp kullanıyorum. Günlük olarak kapıcıyada çıkarınca koku vs olmuyor. Birde sulu asla çöp atmam. Torbadan sızınca kapıcı yerlere akıtarak gidiyor.

bencede tezgah altına koyulması gerekir hem görüntü hem hijyen açısından..

Ben çöplerimi geri dönüşüm olarak ayırıyorum micik bir kağıt parçasını bile ayırırım

mutfak çöpümü balkonda tutuyorum genelde yemek yaparken evyemin içine koyduğum bi kap var evye çöpü onun içine biriktirir işim biter bitmez bekletmeden balkondaki çöpümün içine boşaltır yıkar temizlerim
Akşamada çöpümü koyarım kapıya akşam toplanıyor çöpler
ama geri dönüşümü kendim atarım ayrı konteynırı var çünkü

tezgah üzrinde minik bi çöp kutum var. mini poşet takarım. pratik oluyor.her kullanım sonunda, balkonda da evsel atıklar için bir kovam var ona atarım. içinde çöp poşetli tabii. kağıt ve camları da olabildiğince ayrı koyar ve dışarı çıkacağım zaman gerekli yerlere atarım. akşam da saatinde apartman kapısı önüne koyarım.
mutfak evyem çöp öğütücülü değil. bu yüzden sebze, meyveleri soyarken, mini çöp kabım oldukça işime yarıyor doğrusu. sık sık da çamaşır suyuyla temizliyorum.

bence görüntüden çok koku hijyen önemli.bizim evimnizde küçük bi kutumuz var tezgah üzerinde duran hemen her yemek yapımında soğan salatalık soymada doluyor.doldukça çıkartıyoruz balkona hatta dolmasını beklemiyoruz.güzelce çamaşırsuyuyla cifle temizliyoruz fırsat buldukça zaten.dolap altındada çöp kovamız var asla tercih etmiyıruz çabuk dolmuyor bekletincede orda 1 saat bile dursa koku yapıyor.asıl hijyensizlik orda çıkıyor ortaya bence tezgah üstünde durması daha hijyenik en azından dolap içine sıkışmıyo koku ve bakteriler.doldukça atıyosun.diğer çöp için ayrılan dolap içi kovamızdada her türlü detarjanlarımızı muhafaza ediyoruz..

yoğurt kovasından tezgah üzerinde çöpümüz var
ama herşeyi ona atmıyoruz.
asıl çöp kapının önünde
unutmadan bizde geri dönüşüm için biriktirdiklerimizi arka balkonda saklıyoruz
gözümüz gibi bakıyoruz onlara
ki annem çöp toplayan kişilere değil , belediye çalışanları geldiğinde onlara teslim etmekte ısrarcı =)

Son düzenleme:
Tezgahın hemen yanında yerde orta boy pedallı çöp kovam var...Günlük olarak çıkarıyorum çöplerimizi... 2 yaşında kızım olmasına rağmen sorun olmuyor, işe yaramayacak birşey olduğunun farkında yanına bile yaklaşmıyor

Son düzenleme:
Tezgahın altında her sabah evin görevlisi olan eşim atar çöpü o unutursa ben atıyorum.Eğer yemek artığı koyacaksam önce poşete koyar sonra çöpe atarım en sevmediğim şey çöp kovası yıkamak yıkanacak duruma geldiyse yenisi alınıyor ne yazıkki o yüzdendir ki bizim evde çöp poşeti fazlasıyla gidiyor .

3 yaşında oğlumun dikkatini çekmiyor şükür ki.Onun oynayabileceği tencere tava çeşidinden malzemesi olunca mutfakta yüzüne bakmıyor

Son düzenleme:

demek her kırlendıgınde yenı bır cop kovası alıyorsunuz.cok sasırdım ve garıpsedım dogrusu.. ne garıp takıntılar var.:26:
sonucta çöp kovası bu, sılınır her gun benım bıldıgım.böylelikle kırlenmez o kadar.:26:

benım cop kovam yerde duruyor.lavabonun ıcınde kucuk delıklı bır cop plastıgı var.pazarlarda satılıyor.sogan fılan o kabukları ona atıyorum.en son ısım bıtınce kovama koyuyorum.kokmuyor cunku gunluk apartman gorevlısı alıyor coplerı.oglum yenı emeklıyor ama ordek seklınde olmasına ragmen dıkkatını cekmıyor.tezgah ustunde bence cok kotu bır goruntu oluyor.

benım cöp kovamda yerde durur.. tezgahtakı atıklarımı poset ıcınde toplar büyük cöpüme aktarırım .. hergunde o cöp dökülür.. yoksa koku yapıyor heleki bu sıcaklarda ..

tezgah altında hemen evyenin altında tutuyorum çöp kovamı.fazla çöpüm olursa poşete koyup balkonda bekletiyorum 2 günde bir görevli gelip alıyor.bugüne kadar koku problemim olmadı.ben tezgah üstünde çöp kovası pek sevmiyorum

Anam nerde isterse orda.Ben bekarım.Evin hanımı annem.Ben nereye koysam zaten bildiğini yapacak.Hem zaten tezgah altına,üstüne koyacak bir çöp kovam bile yok,anlıyor musun?Hadi gülümseeeee.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…