• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çöp derdi

Mama2020

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2020
172
153
18
Merhaba hanımlar benim derdim sizlerin yanında gündelik ve basit kalıyor ama fikir almak istedim.
Balkonu olmayan bir dairede yaşıyoruz. Ve sitenin çöp alma saatleri var. O da günde 1 kere zaten. Malum pandemiden dolayıda evde olduğumuz için evdeyiz ve özellikle mutfak çöpü çok çabuk doluyor. Hamileyim ve kokuya tahammülüm yok hemen kapının önüne koyuyorum. Ama çöp saati gelmemiş oluyor. Uyari yapti site bununla ilgili.. Cop saati gelene kadar da mutfakta bekletmek zor. . Çöp kovamın plastigine koku işlemiş sanırım boşken bile kokuyor. Karbonat, kimyasallar her yolu denedim. Çöp doluyken daha dayanılmaz. Bana çöp kovasi önerisi verir mısınız veya balkonsuz evde yaşayanlar bu durumda ne yapıyor fikir almak istedim.

Merhaba hanımlar benim derdim sizlerin yanında gündelik ve basit kalıyor ama fikir almak istedim.
Balkonu olmayan bir dairede yaşıyoruz. Ve sitenin çöp alma saatleri var. O da günde 1 kere zaten. Malum pandemiden dolayıda evde olduğumuz için evdeyiz ve özellikle mutfak çöpü çok çabuk doluyor. Hamileyim ve kokuya tahammülüm yok hemen kapının önüne koyuyorum. Ama çöp saati gelmemiş oluyor. Uyari yapti site bununla ilgili.. Cop saati gelene kadar da mutfakta bekletmek zor. . Çöp kovamın plastigine koku işlemiş sanırım boşken bile kokuyor. Karbonat, kimyasallar her yolu denedim. Çöp doluyken daha dayanılmaz. Bana çöp kovasi önerisi verir mısınız veya balkonsuz evde yaşayanlar bu durumda ne yapıyor fikir almak istedim.
Yani onu bilemedim ama uzun süreli kaldığında koku yapacak şeyleri (et,kavun,karpuz) gibi eşin bi koşu gidip atıversin.
Çöp kovasının markası neyi değiştirecekki kokuyu hapseden çöp kovaları var mı gerçekten

Çöp kovanızı yıkayıp bir süre pencere önü gibi bir yerde havalandırın
Biriken çöpü gün içinde atın, çöp saattini beklemeyin
Ben sabah eşim işe giderken tutuşturuyorum eline, çöp saatinde ikinci postayı çıkartıyorum, çöp kovam metal içinde plastik kova olanlardan, bir de tezgahımda orta boy buzluk poşetlerim var, kokacak şeyi onlara atıp öyle çöpe atıyorum soğan ya da meyve çöpü gibi

Yani onu bilemedim ama uzun süreli kaldığında koku yapacak şeyleri (et,kavun,karpuz) gibi eşin bi koşu gidip atıversin.
Çöp kovasının markası neyi değiştirecekki kokuyu hapseden çöp kovaları var mı gerçekten

Var tabi. Diğer kovalara göre kokuyu hapsetme konusunda çok iyi.

Bebek bezi için üretilmiş ama mutfakta da çok işe yarıyor. Oldukça da kullanışlı.

Küçük olanları var büyük olanları var iç hazne olarak.

Bebek bezi için koku hapseden çöp kovaları diye aratın.

Canım kokuyu hapseden çöp kovası korbell var ebebekte satılıyor bebeğin oluncada işine yarayacak emin ol 😊

Var tabi. Diğer kovalara göre kokuyu hapsetme konusunda çok iyi.

Bebek bezi için üretilmiş ama mutfakta da çok işe yarıyor. Oldukça da kullanışlı.

Küçük olanları var büyük olanları var iç hazne olarak.

Bebek bezi için koku hapseden çöp kovaları diye aratın.

GÖRDÜÜÜM 😳
Valla iyiymiş,alınmalı.
Konu sahibesi bence güzel bi alternatif bulduuukk😇

Çöpün kokunun çözümü nedir bilmiyorum ama o çöpü sakın ha sakın saatinden önce kapıya koymayın lütfen demeye geldim. Bizim binada apartmanda yaşamayı öğrenememiş bir insansı hanımefendi kapıya çöpünü koyup bekletiyordu iki gün balkonu olduğu halde ev hanımı olduğu halde çıkıp atmaya üşenip. Çektiğimiz eziyeti siz düşünün. Apartmana yazı astık olmadı uyardık yine yaptı en son zabıta polis her şeyi aradım şimdilik vazgeçti. Çöp kokusuna hassas olmanız sadece hamileliğinizle ilgili değil çöp her şekilde kötü kokar. Çok etkileniyorsanız çıkıp atıverin çöp kutusuna çok uzak değildir diye düşünüyorum.

Kova önerileri verilmiş zaten ama merak ettim Özyurtlar evlerinde misiniz? Balkon yok diyince.

Ohh size çöp kokmasın bütün apartman koksun ne güzelmiş. 🤷🏼‍♀️ Geçen bir konu vardı çöp kutusunu daire kapısına koyan onu hatırladım 🤮
Pedalli kapaklı orta boy poşete göre çöp kutum, güzel kokulu kalın çöp posetlerinden kullanıyorum. Sulu şeyleri ayrıca bir poşetle atıyorum ki akmasın. Hiç çöp koktuğunu hissetmedim evimin.

Ohh size çöp kokmasın bütün apartman koksun ne güzelmiş. 🤷🏼‍♀️ Geçen bir konu vardı çöp kutusunu daire kapısına koyan onu hatırladım 🤮
Pedalli kapaklı orta boy poşete göre çöp kutum, güzel kokulu kalın çöp posetlerinden kullanıyorum. Sulu şeyleri ayrıca bir poşetle atıyorum ki akmasın. Hiç çöp koktuğunu hissetmedim evimin.
Tüm apartman koksun mu demişim? Çöp saatinden önce koyamıyorum diye yakınmış miyim? Çözüm aramak için konu açmışım ona bile gereksiz eleştiri.

Hamile olduğunuz için hassassınız galiba

Zira çöp gün içinde kokmaz bizim evde hatta Pazar günü görevli almıyor çöpü Cumartesi sabahtan Pazartesi sabaha kadar biriken çöpler de kokmuyor

İyi poşet kullanın, akmazsa kova da kokmaz dolunca da güzelce bağlayın

Çöp kutunuzu da yıkayın makinada

Sizin kokusuna katlanamadığınız çöpü apartmana çıkarmanız sizce de biraz yanlış değil mi? 🙈 madem öyle konteynera indirmeniz gerekir, kapı önüne koymak doğru değil.

Bebek bezleri için olan koku yapmayan çöp kovaları oluyor ondan alabilirsiniz

Hamile olduğunuz için hassassınız galiba

Zira çöp gün içinde kokmaz bizim evde hatta Pazar günü görevli almıyor çöpü Cumartesi sabahtan Pazartesi sabaha kadar biriken çöpler de kokmuyor

İyi poşet kullanın, akmazsa kova da kokmaz dolunca da güzelce bağlayın

Çöp kutunuzu da yıkayın makinada

Hangi makinada ?

Bulaşık

Tıpkı çöpe attığım şeylerin konulduğu tabak gibi
çöp kovanız 10 cm mi nasıl sığıyo bulaşık makinasına, o kadar küçükse mesela bizim ev 4 kişi 1 kedi 1 de misafir kumru günde 25 defa dolar o baş edilmez :D :D bence 1Sen 1Sen 'de o yüzden sormuş :D

çöp kovanız 10 cm mi nasıl sığıyo bulaşık makinasına, o kadar küçükse mesela bizim ev 4 kişi 1 kedi 1 de misafir kumru günde 25 defa dolar o baş edilmez :D :D bence 1Sen 1Sen 'de o yüzden sormuş :D

Üst sepeti çıkarıp altına koyuyorum

Düdüklü tencereden az büyük boyu

20 lt galiba

Tek başına yıkıyorum

İçi dışı kapağı alt sepete sığıyor

Back
X