• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çook korkuyorum sizler ne yapıyorsunuz sınav heyecanı konusunda?

EylemHemsire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
490
1
46
İstanbul
Kızlar valla kafayı yicem üni. ikinci sınıftayım ama okuluma devam edebilmem için çalışmam lazım
Hayallerim bir işe bağlı yani
Ne yapıcam bilmiyorum
Zaten memurluk olursa şu yurt yönetim memurluğunu seçebilirim
Gündüz okulda oluyorum
Ya da okulu bir yıl dondurup birşeyler yapıcam artık
Ailemden çok fazla maddi destek alamıyorum
Bu yüzden kendi ayaklarımın üzerinde durmam lazım

Bu stresi kaygıyı nasıl yenebiliriz
birde sınav sizce nasıl olur bu yıl
diğer yıllara göre zormu kolay mı

Kızlar valla kafayı yicem üni. ikinci sınıftayım ama okuluma devam edebilmem için çalışmam lazım
Hayallerim bir işe bağlı yani
Ne yapıcam bilmiyorum
Zaten memurluk olursa şu yurt yönetim memurluğunu seçebilirim
Gündüz okulda oluyorum
Ya da okulu bir yıl dondurup birşeyler yapıcam artık
Ailemden çok fazla maddi destek alamıyorum
Bu yüzden kendi ayaklarımın üzerinde durmam lazım

Bu stresi kaygıyı nasıl yenebiliriz
birde sınav sizce nasıl olur bu yıl
diğer yıllara göre zormu kolay mı

hangi sınavdan bahsediyorsun onu anlamadım cnm

allah kolaylık versin cnm kendine bir ders programı yap bence ona göre çalış elinden geleni yap hayırlısını iste olmazsa eğerki demekki osenin hakkında hayırlı değildir yada zamanı değildir unutma cnm oke

çok kötü oluyor..sınav binasına girerken bir karın ağrısı başlıyor birde bende..çok heyecanlanıyorum..sınava kadar iyiyim sakinim ama
gün yaklaştıkça Allah yani..yokki ona çözüm..

korku olmazmı..yaklastıkca içim giderek sıkılıyo kurtulmak ıstıyorum stresden coookk bunaldım artık coookk
Allahımm hepımızın yardımcısı olsunnn:18:

son zamanlarda olur hep bu çok normal, ama sanki sınav yokmuş, denemeye girecekmişsiniz gibi düşünün o zaman insan rahatlıyor.
Ama yok hayatım buna bağlı..
koca bir senemi buna harcadım..
eğer başarısız olursam..
sınav anında hasta olursam..
bilmediğim yerden soru gelirse..
işsiz kalırsam..
çevremdekiler ne der..
o kadar çalıştım vs.

diye düşünürseniz tabi ki strese girersiniz.

Hayat devam ediyor iyi kötü bir şekilde. Elimden geleni yaptım gerisi nasip diyeceksiniz. Sanki evde soru çözer gibi okula da soru çözmeye gidiyorsunuz.Bunu sınav olarak görmeyin o zaman rahat olursnuz işte. Ve de elinizden gelenin en iyisini de yapmış olursnuz. Kesinlikle ilerisini düşünmeyin. yok, hayatım buna bağlı gibi anlamlar yüklemeyin sınava. Sınava hiç bir anlam yüklemeyin, nasıl ki evde soru çözerken bu soruları çözmezsem ben bittim öldüm demiyorsanız snavdaki sorulara da öyle dememelisiniz. sadece şu anki çalışmalara odaklanın. Şu an çalışmam gerekiyor çalışıyorum şeklinde sınavı falan hiç düşünmeden çalışın. Sınavda da bu soruları çözmek bir görev benim için diyip sadece sorulara odaklanın.

En önemlisi sınavda yapamadığınız sorular olduğunda olsun bir sonraki soruyu yapabilirim. Hatta geriye döndüğümde bu soruyu da yapabilirim mantığı ile ilerleyin. Eğer yok ben bittim bu iş bitti bu sınavdan iyi puan alamam artık, daha çözmenin mantığı yok artık seneye hazırlanırım bu sınava neyse olsun sağlık olsun gibi sınav anında sınavı kafanızda bitirmeyin sakın. Bu baştan pes etmek olur. Sınav ne kadar zor olursa olsun herkese zor ve de kendine güvenen mücadeleci pes etmeyen kişilikler sınav ne kadar zor olursa olsun mücadeleye devam edip kazanıyorlar sınavı.

Back