çook kararsızım.

makikosukosana

yolcu =)
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
53
0
96
İzmir
2 gün sonra tercihler başlıyo ve ben tam anlamıyla karar verebilmiş degilim:gitme: su meslekler arasında kaldım
okul öncesi öğretmenliği
çalışma ekonomisi
uluslararası ilişkiler
uluslararası ticaret ve finanasman
bana fikrinizi söylerseniz cok iyi olur hangisinde iş bulma olanagı rahat olur çalışma alanı cok olur??

Eğer çocukları seviyorsan,anlayışlı sabırlı bir insansan ben bir öğretmen olarak sana öğretmenliği öneririm canım.Bir bayan için en güzel mesleklerden biri.Ha evet okul bitince kpss gibi bir baş belası var ama okul öncesi öğretmenliklerinin puanları çok yüksek değil şuanda.Az kişi de almıyorlar,yapabilirsin bence. Benim nacizane önerim

aslında o konudada şöyle bi kararsızlıgım var dayanabilicekmiyim aslında cok severim cocukları ama o kadar cocuk bir araya gelince ortaya ne cıkar bilemem=)

Canım genelde her ana okulunda öğretmenlerin bir yardımcısı oluyor.Yemeklerini o yediriyor,tuvalete o götürüyor,herşeyleriyle ilgileniyor..Sen sadece planındakileri uyguluyorsun.Ha tabiki 7 yaşın altındaki çocuklarla uğraşmak kolay değil ama maaş olarak da diğer branşlara göre gayet iyi.Yani ek dersi tam alıyorlar.Diğer seçmek istediklerin konusunda çok fikrim yok.

Devlet atamasında sorun olacağını sanmıyorum.Öncelik 4 yıllık mezunlarında.Ama tabi detaylı bir bilgiyi herhangi bir dershanenin rehberlik bölümünden alabilirsin.

Kararsız kaldığın bölümler kadar kararsız kaldığın üniversiteler de önemli. Boğaziçi uluslarası ticaretn ii olduğunu biliyorum.Bi arkadaşım orda okuyor şimdi.Ama eer boğaziçi olmazsa okul öncesi öğretmenliğinde meslek sahibi olman daha koly. Üniversiteleri de düşün derim

kazanacaksında okuyacaksında 4-5 yıl sonra okul öncesi alımları ne olacak : )

özelde de çalışabilirsin. siz mezun olunca tamamen yaygınlaşacak anaokulu ama o zaman gideceğiniz okulların şartları da ağırlaşacak. yardımcı abla her okulda yok.

o yaştaki çocuklarla uğraşmak ayrı bir marifet. tuvalet eğitimlerini de vermeye hazır ol. burnunun sümüğünü ellerinle silmeye de :icecream:

yok canım artık 2-3 yasında cocuklar tuvalet egitimlerini alıyolar sanmıyorum o egitimi vermicek bi aile olcağını hemde bu devirde ayrıca meslek liselerinde okuyanlar staj yapıyolar onlar gelir dimi ama azcık moral verin yahu =) tercihimi artık yapmış bulundum büyük ihtimalle geleceğin öğretmeniyim ben öğretirim onlara olsun severim veletleri kaydirigubbakcemile :)

biraz geç olmuş sanırım ama Allah kolaylık versin diyorum okul öncesinde değil ama çocuk gelişiminde okuyan arkadaşlarım olmuştu yurttayken diğer yazdığın bölümlere göre okuması kolay ama uygulama dersleri oldukça yoğun gerçi hangi üniversitede okuyacağın da önemli... mezun olduktan sonra devlet ya da özel şansın var. ya maddi durumun iyiyse kendin işin bile olabilir. fark yaratırsın uzmanlaşırsın.. kendi açımdan düşününce benim hayatta yapamayacağım bir meslek olduğu için arkadaşlarımın yaptıkları işkence gibi geliyordu bana..
uluslararası ilişkiler yazmış olsaydın saatlerce anlatırdım burda =)

ben yaparım ya hayırlısıysa olsun bakalım artık dokuz eylül şimdilik tutuyo ama tabi hiç belli olmaz =) ayrıca uluslararası ilişkiler degil ama uluslararası ticaret ve finansman yazdım daha girmedik tercihleri sıralamaları falan hazırladık karasız oldugum için bekliyorum hala =)

hmm yanlış anlama ama sanırım biraz tutarsız olmuş yazdığın bölümler yani oturup iyice düşünsen araştırsan hatta gidip görsen okuyanlarla konuşsan çok daha iyi olabilirdi.. çünkü bana göre uluslararası ilişkiler bi aşktır dolayısıyla okul öncesi gibi bir bölümle alakası yoktur çok uzak bölümler.. uluslarası finansman ve ticaret bile uluslararası ilişkilerden apayrı bir bölüm.. ama tabii şöyle bir şey var uluslararası ilişkiler gibi bir bölüm okumayı tercih edersen sürekli araştırmaya açık olman gerekir okul yılların hiç bitmez ama okul öncesi daha farklı biraz daha rahattır kendini çok yormazsın bazen eğlencelidir de hatta ileride anne olunca ne mutlu sana..
neyse uzatmayım hayırlısı olsun canım inşallah bundan 4-5 sene sonra öyle mutlu olursun ki tekrar olsa yine aynı yeri yazarım dersin.. =))

mezun olunca o kadar pembe olmadığını anlarsınbuyrunnnnnnnnn

neyse ben uyardım seni kaydirigubbakcemile3

hayırlısı olsun

çook teşekkür ederim fikirlerin yardımın için =) diger meslekler hakkında da bilgisi fikri düşüncesi olan yazarsa cok sevirim

Uluslar arası ilişkiler yaz bencee.gelecegin meslegi hem bosta kalma ihtimalin yok kardesim

Benim kızımda uluslararası ilişkiler okuyor mennun ama ingilizce eğitim alıyor zor tarafları yok değil yani ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…