Çölyak olabilir mi

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
6.820
17.728
248
28
Merhaba arkadaşlar midemle ilgili ara sıra sıkıntı yaşıyorum en büyük sıkıntım sabahları mide bulantısı yaşamak. Kilolu değilim hatta zayıfım geçen sene 45 kiloyken bile hafif göbeğim vardı şişkinlik oluyor. Demin bulgur pilavı soğan yedim ve acaip mide bulantım var dün çiğköfte yemiştim yine karın ağrısı ve bulantı oldu. Makarna yediğimde de mideme taş gibi oturuyor ve midem bulanıyor. Aşırı halsizlik var gün içinde. Çölyaktan şüpheleniyorum ekmek yediğimde de aşırı şişkinlik oluşuyor. Aranızda çölyak olan var mı belirtileri nelerdi?

Bir hafta hayatınızda gluteni çıkarıp deneyin. Ona göre sonucu doktora da söylersiniz. Yalnız bazı glutensiz un karışımları da şişkinlik yapabiliyor, sanırım içlerindeki katkılardan dolayı. Pirinç, karabuğday, patates vs tüketebilirsiniz.

İshaliniz oluyor mu sık sık

İshalden bahsetmemişsiniz, ishal yoksa çölyak yoktur endişelenmeyin.

Glüten hassasiyeti de yeni moda uyduruk hastalıklardan biri. Dünyada gerçekten glüten hassasiyetine sahip insan sayısı bir milyonda bir falan.

Safra kesenize bir baktırın. Muhtemelen taş vardır ve iltihaplanmış olabilir.

Cokyak testi yaptirBilirsin kan degerlerinde cikiyor ,gluten hassasiyeti ile karistirma evet gluten ciddi bir rahatsizlik ve iyilesmesi mumkunsuz bir ara kizimda degerler birwz yuksrldi dikkat ettik suan iyi ama fazla karbonhidratli gidalar yapabiliyor..isalin sık ise karin agrin siskinligin zayiflik baktir derim

Glüten hassasiyeti ve çölyak nasıl ayırt ediliyor? Çarşamba biyopsi ye gireceğim doktor banada sen çölyak hastasısın dedi şok oldum. Benim gözle görülen bir rahatsızlığım yokki karaciger enzimi yüksekliği sebebi ile gitmiştim böbreğimde taş vardı birde ve tahlil sonucu çölyak olduğumu kesin tanı için biyopsi dedi. O zamana kadarda glütenden uzak durmamı istedi. Çok şaşkınım gerçekten karnım ağrımaz, ishal olmam, hazım sorunu yaşamam, kabız olmam, kaşıntı bile yaşamıyorum çok tuhaf gerçekten.

Gastrit ya da ülsere daha çok benziyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…