Merhaba kızlar, yazılarınızı okudum. Benimde ablam çölyak hastası 10 ay oldu teşhis konulalı, ve onda baya ilerlemiş. Teşhis için 3 yıl hastanelerde süründü en son fatih üniversitesi hastenesinde teşhis konuldu. Çölyak erken teşhis edilmeyince birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor Ablamda reflü, safra gastriti, bağırsaklarda ödem yapmış. Ablam 23 yaşında ve 38 kiloya düştü. Çok zorlanıyo, şimdi glutenli ürünler dışında ayriyetten artık birçok meyve ve sebzeyide yiyemiyor. Çünkü yemek borusu ve midesi çok tahriş olmuş bu meyve ve sebzelerin asitleri allah korusun yemek borusu kanseri yapabilirmiş. Ablama medical park hastanesindeki doktoru glutensiz unları ve halk ekmekteki ekmekleri yeme demiş. çölyaklar için bırak bir çay kaşığını bir damla gluten bile zararlıymış aynı hasarı veriyormuş hatta ablama ekmek vb unlu veya glutenli şeylere elleme hatta onların bulunduğu ortamda bulunma çünkü soluma yoluyla bile glutene maruz kalırsın demiş. O yüzden dikkatli olun bence çapraz bulaşma riski bile olabilir o ekmeklerde. Ama benim şimdi korktuğum şu, ablama teşhis konulunca doktor kardeşlerin varsa hemen onlarda taranmalı demiş çünkü diğer kardeşlerdede olma olasılığı %80 oranındaymış. Hatta bazen bütün aile çölyak olabilirmiş ama bazılarında belirti vermeyip sinsice ilerlermiş. ileride kendini kolon kanseri olarak gösterirmiş. Ve bende de bazı belirtileri var halsizim sürekli, ve sebebsiz yere kilo kaybediyorum 4 ayda 10 kilo verdim bir anda. unlu mamüller yerken karnım ağrıyor. Ve midemde asitlenme başladı. Erken teşhis konulmayınca şeker hastalığı, reflü, gastrit, ödem, anemi vb birsürü hastalık yapıyormuş Burada da gastroentereloji bölümü yok kapanmış. Başka bölümler bakar mı buna ? size hangi bölüm doktoru teşhis koydu ?
canım allah ablanın yardımcısı olsun çok zor bir hastalık hassaz hastalık bakana da çekene de zor valla ne pişireceğini şaşıyorsun benimde eşim hasta ama senin ablanın durumu çok ilerlemiş inşallah biraz toparlar kendini evet sizde görünün dr benim eşimin kardeşleri de gitmek istiyorlar onlar da kork tu bu durum dan çok geçmiş olsun canım