Çoklu gıda alerjisiii!! Bebeğin de olanlar lutfen yardim

Liyalim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2022
430
336
3 aydır geçmeyen kanlı ve mukuslu kaka var. Artık dayanamiyorum ağlayarak yazıyorum. Ne yapsam neyi kessem yok düzelmiyor. Süt yumurta kırmızı et tavuk balık kuruyemis baharat yasak. Katı bir diyet yapıyorum sadece sebze meyve yiyorum kahvaltı sadece Zeytin ve patates yiyorum. Ama hala düzelmiyor. Açlıktan ağlıyor yavrum. Artık sütüm yetmiyor. Mamayi asla yemiyor. Kaşık biberon şırınga her şekilde denedim. Şu an 5 aylık. Ben ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayim nelere alerjisi var Artık çözemez hale geldim. Bebegimin karnını nasıl doyuracagim ek gıdada ne verecegim. Bu durumu yaşayanlar yardımcı olursanız sevinirim
Sonradan geçti mi bu kanlı kaka kacinci ayda gecti ek gıdada neler verdiniz sütünüzu nasıl arttirdiniz

Bu kadar krize girene kadar çocuk gastroentoroloji bölümüne gitsenize

Bu kadar krize girene kadar çocuk gastroentoroloji bölümüne gitsenize
Oyle bir şey yazmışsınız ki ben doktora gitmesem cocugumda bağırsak tepkili çoklu gıda alerjisi olduğunu nasil bilebilirdim. Kafama göre mi diyet yapacağım ya da kafama göre mi teşhis koyacağım. Ben sadece ek gıda da annelerimiz süreci nasıl ilerletti kanlı ve mukuslu kaka süreci nasıl geçti ne zaman kacinci ayda geçmeye başladı emziren anneler yasaklı yiyecekler dışında neler yiyerek sütünü arttırdı diye yaşamış deneyimlemis annelerden bilgi alışverişi istedim.

Pekmez en cok sut yapan seydi bizi o kurtardi. Ayrica butun bunlari kesmenize ragmen eger 1 aydan fazla olduysa gluten ide bir dusunun derim ben. Doktor ne diyor bu konuda yani diyete ragmen gecmemesi hakkinda?

Pekmez en cok sut yapan seydi bizi o kurtardi. Ayrica butun bunlari kesmenize ragmen eger 1 aydan fazla olduysa gluten ide bir dusunun derim ben. Doktor ne diyor bu konuda yani diyete ragmen gecmemesi hakkinda?
Her hafta yeni bir gıdayı diyete ekliyorlar ve iki hafta sonra gel diyorlar sadece.bir hafta gastroenteroloji ye gidiyorum bir hafta alerjiye.Doktor bu hafta diyet açacaktı sözde. Bugun tekrar randevumuz var. Ama hala azda olsa kan geliyor. Evet sadece gluten kaldı kesmediğim. Benim aklımada o geliyor bugün belirteceğim. O kadar dikkat etmeme rağmen hala kan görmek beni üzüyor çünkü

Reactions: Gao
Iyide kaka da 3 haftadan once duzelme olmaz ki. Biz alerji yuzunden yaptigimiz diyetimizin etkisini 1 aydan once gorememistik. Ozellikle sut urunu en az 3 hafta. Bu arada probiyotik takviyesini ihmal etmeyin size tavsiyem.

Iyide kaka da 3 haftadan once duzelme olmaz ki. Biz alerji yuzunden yaptigimiz diyetimizin etkisini 1 aydan once gorememistik. Ozellikle sut urunu en az 3 hafta. Bu arada probiyotik takviyesini ihmal etmeyin size tavsiyem.
Süt yumurta tuketmedigim 3 ay oldu et kuruyemis 1 bucuk ay civarı oldu sadece tavuk ve baharat 10 gun oldu kesileli ama hala düzelme olmadı tavuk kesildiginden beri sadece 2 bezinde kan görmedim başka bütün bezlerinde hep kan vardı probiyotik takviyesi hiç başlamadılar bugün onuda belirtecegim

Karmasik bir durum olusmus peki mama takviyesi var mi sutunuz yetiyor mu isterseniz eger mama verdiyse doktor bir sure tamamen kan gecene kadar anne sutunu kesin, bu arada sut uretiminiz durmasin diye sagarsiniz. Kan bitince yiyerek deneyin isterseniz. Buda bi yontem doktorunuza sormanizi tavsiye ederim.

Alerjik mama verildi. 3 farklı marka mama verdiler denedim ama bebegim kesinlikle kabul etmiyor kaşıkla biberonla siringayla her şekilde denedim içine birazcık pekmez koyup tatlandirdim ama yok asla kabul etmiyor uykudayken bile diliyle itip ağlıyor sütümde azaldı beni çaresiz bırakan kısım bu ve bu kadar diyete rağmen hala kan ve mukusun kesilmemesi

Reactions: Gao
Alerji testleri de her zaman sonuc vermez. Gercekten zorlayici bir durum. Umarim en yakin zamanda her sey kolaylasir ve duzelir. Probiyotigi degerlendirin umarim ise yarar.

Çok zor biliyorum ancak geçecek. Bizim de 8-9 ay civarı anca geçti. Çalışıyordum ücretsiz izne ayrıldım ani bir kararla gücüm kalmamıştı çok iyi anlıyorum sizi.
Alerji doktoru ek gıdaya 5. Ayda sebzelerle geçmesini önerdi. Sebze deneyip bir sıkıntı olmayanları birbiri ile karıştırarak devam ettim bir müddet.
Açıkçası bir ara artık dayanamadım ve dana eti tükettim kan hala aynı kandı artmadı, doktora da söyledim kan artmadı diye öyle serbest bıraktılar dana etini, sonra diyet açma süreci geldi. Hiç bitmeyecek gibi geliyordu bitti şükür şimdi de yemesi zayıf onunla uğraşıyorum böyle bir yolculuk annelik.

patates zeytin kabak bal kabagı vs pırınc yıyın bulaş olmamasına dıkkat edın

Alerji testleri de her zaman sonuc vermez. Gercekten zorlayici bir durum. Umarim en yakin zamanda her sey kolaylasir ve duzelir. Probiyotigi degerlendirin umarim ise yarar.
Alerji testleri yapıldı ama dediğiniz gibi sonuç vermedi. Bir çok gıdaya karşı alerjisi olması ve onları tam olarak bulamamak bu süre zarfında da yemeyince sütün kesilmesi fln cidden çok zor durum Allah bütün annelere güç kuvvet versin. Probiyotiği belirtecegim umarım işe yarar.

Yani sizinde diyete rağmen kan hala devam etti mi? İnsanı en çok korkutan diyete rağmen kanın hala devam etmesi. İnanın acaba başka bir hastalık mı korkusuyla gitmediğim doktor kalmadı. Beni yoran kısım sütümün azalması ve o kadar diyete rağmen kanın gecmemesi. Gerçekten insanı çok yıpratan bir durum. Neye alerjisi olduğunu bilip onu yememek tamam ama çoklu gıda alerjisi öyle bir şey ki ne yesem kan ve mukus geliyor her bezi korkuyla acıyorum artık. Yediğim gıdalar 10 parmağın onunu geçmiyor

Evet diyete rağmen devam etti. Çoklu gıda gerçekten çok zor, insanın zaten kısıtlu olan sosyal hayatını da daha fazla kısıtlıyor iyice psikoloji alt üst oluyor. Korkmayın, sabır sadece geçecek zaten takiplisiniz bir şey olsa fark edilir.

Su an ne durumdasınız peki hala yasaklı olan yiyecekler var mi çocuğunuza yoksa gecti mi tamamen alerjisi

diyetinizde kaçak var mı geçirin. bu kadar katı diyet çok zor ben de yaptım ama patates zeytin ile nereye kadar. sürekli hurma yerdim çikolata niyetine -alerjisi yoksa-. eğer sorununuz çözülmediyse size daha çok yardımcı olacak bir doktora gidin. belki gluten hassasiyeti de vardır bebeğinizin. ek gıda öncesi deri testi iyi olabilir.

Deri testi yapıldı kan da da bakıldı ama alerji çıkmadı maalesef yasalanan gıdalara kaçak kesinlikle yok yedigim her şeyi yazıyorum geçen nar yedim ve kan çok fazla geldi sorunumuz bir çok gıdaya tepki göstermesi tepki göstermediği gıdaya bile bir zaman sonra tepki gösterebiliyor

Su an ne durumdasınız peki hala yasaklı olan yiyecekler var mi çocuğunuza yoksa gecti mi tamamen alerjisi
Şu an yasaklı gıdamız yok çok şükür. Ama çocuğum gıdalarla geç tanıştığından mı artık iştahsız ve protein kaynaklarından da mahrum kaldı biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…