Çokk yalnizim ve eşimle anlaşamıyoruz: (

Zaten arkadaslarimla bulusuyorum arada. Biseyler yapiyoruz onlarla. Sorun esimlede bir seyler yapmak istiyorum. Onunlada mutlu olup eğlenmek istiyorum.

En son ben annesi esim sinemaya gittik kalabalik diye yine surat. Yani bir yere de gidilmiyor ki. Gitsek yine sknti.
Aman içim bi kotu sen gel konuşuruz uzme sabır belki değişir inşallah rabbim içini huzur senin sevgini ona sen etsin yeni yıl farklı olur dua bol bol

Kendiniz cikin arkadaslarinizla cay kahve icmeye gidin yemege gidin ona bagimli olmak zorunda degilsiniz evet istersinizki esinizle olsun ama olmuyorsa kendinizi mutlu etmeye bakin
Ama ben yalniz yasamak mutlu olmak icin evlenmedim ki. Haliyle hayallerim vardi onunla. Hep degilki arada yapalim istiyorum oda olmadi olmayacak.

Zaten arkadaslarimla bulusuyorum arada. Biseyler yapiyoruz onlarla. Sorun esimlede bir seyler yapmak istiyorum. Onunlada mutlu olup eğlenmek istiyorum.
Benim eşim de özünde ev kuşudur. İlk başlarda hiç benle gezmezdi kizardim ama evde oturamazdim, arkadaşlarımla kuzenlerimle gezerdim. Baktı ben hep dışarda o evde, hoşuna gitmedi bana ayak uydurdu. Ben de onun seveceği şeyleri organize ettim, ormanlık alanda yürüyüş, sevdiği kişileri ziyaret, onun sevdiği konserler derken baya alıştı. Avm lere bile gidip geziyoruz artık sık sık.

Iste keske oyle olsa
boşanmayı düşünmediğine göre boş vermeyi, eşinden bağımsız yaşamayı öğrenmelisin.
farzet ki eşinle eş değil de ev arkadaşısın.
kendin için, sinir stres hastalık sahibi olmamak için eskisi gibi sosyal bir insan ol. çevre edin, gez, toz, harca.

eşin değişmiyorsa, sen neden değişiyorsun ki?
mutsuz oldukça sürekli hasta olursun.
genç yaşında çökersin. kendine yazık edersin.

her yaptığına surat assa da, laf söylese de umursama. o seni nasıl tınlamıyorken sen niye kendini paralıyorsun?

tamam evlilik güzel şey ama mutluysan güzel.

kısacık ömrü bir koca uğruna mutsuz geçirmeye değer mi?
değmez.

atalarımızın dediği gibi;

hayat boş, eğlen, coş.

eğer sen kendi kendini mutlu etmekten vazgeçersen kendine yazık etmiş olursun.
sadece 5-10 sene sonra ilaca bağımlı, depresif, sadece gün dolduran insan olup çıkarsın.

Eşiniz kusura bakmasın ama normal de sizin kazandığınız parayı isterseniz eşinize hiçte vermeyebilirsiniz. Ama ne yapıyoruz hayat müşterek benım onun farketmez deyip paylaşıyoruz ama eşiniz bunun bile kıymetini bilmiyorsa tepkinizi koyun bence. Bide iş arkadaşlarınız yada normal arkadaşlarınız yok mu onlarla vakıt geçirsenız bıraz belki kafanız dağılır daha saglikli dusunursunuz su an sadece bu Konuya odaklandıgınız için bile bu kadar stres yasıyor olabilirsiniz

Soyle ki karsinizda isteksiz biri oldugunda ister istemez etkileniyorsunuz. Arkadaslarinla hobilerinle mutlu oluyorsun zaten ama bir yere kadar iste ne yazik ki. Her seyi denedim. Kurslara gittim. Hobi edindim. Arkadaslarimla bulustum. Olmuyor.

Ben gorusuyorum arkadaslarimla ama okadar bunaldim ki kimseyi görmekte istemiyorum. Esimin arkadaslari yok burda ne yazik ki iste diyorum git eglen buluş yok. Evet parayi o sekilde kullaniyoruz ama bilmiyorum kii.

Ama ben yalniz yasamak mutlu olmak icin evlenmedim ki. Haliyle hayallerim vardi onunla. Hep degilki arada yapalim istiyorum oda olmadi olmayacak.
Eşinizin evlenmeden Önceki halı hakkında bı fikriniz yok muydu onceden nasıldı. Bu durumdan bu kadar rahatsızzanız karşınıza alıp ciddi ciddi konuşacaksınız bu durumun sizi ne kadr mutsuz ettigini anlatacaksınız eğer size deger veriyorsa az da olsa değişiklik gösterecektir. Buna rağmen bı değişiklik yoksa da siz de onu umursamamaya calışıp kendinizi mutlu edecek seyler yapacaksınız mecburen. Zorla güzellik olmuyor malesef

Ne guzel sevindim gercekten. Bizde olur mu bilmiyorum iste. Olmadi bu zamana kadar.

Soyle ki karsinizda isteksiz biri oldugunda ister istemez etkileniyorsunuz. Arkadaslarinla hobilerinle mutlu oluyorsun zaten ama bir yere kadar iste ne yazik ki. Her seyi denedim. Kurslara gittim. Hobi edindim. Arkadaslarimla bulustum. Olmuyor.
olmuyor değil olduracaksın.
ya zamanla eşin sana imrenip, seninle sosyalleşir.
ya da sen şu an olduğu gibi dört duvar arasında mutsuz ve sık atak geçirir bir halde yaşamaya katlanırsın. çünkü insan mutsuz bir yuvaya, ilgisiz bir eşe alışamaz sadece katlanır.
haliyle zamanla ruhen ve fiziken sağlığı bozulur.
özgüveni biter, yaşam sevinci söner, parmağını dahi kımıldatacak gücü bulamaz ruhunda.

hayat iş, ev, ye, iç, yat, üzül, ağla ile geçmez.

bence bunu yapmalı

Elimden geleni yaptim inan. Arkadaslarimin esleriyle tanistirdim. Bir sure gittik geldik de. Istemiyor da istemiyor. Burda kafa dengim yok diyor. Ben spora gidiyorum gittim geldim hep yok o evde. Surekli plan yaptim hadi suraya gidelim diyorum tamam diyor ama isteyerek yapmiyor olsa bile. Sıkıliyor yoruluyor. Sehir hayatini sevmiyor. Surekli keske köyde olsak onu yapsak bunuvyapsak derdinde zaten. Köyde bir görün bide hic durmuyor ozamanda evde durmuyor.

Bence eşinizde mutlu degil hayatından bir bosvermişlik var hayat oyle de geciyor boylede geciyor modunda o yuzden ilk once bence onu mutlu edecek seyler yapmaya cslışın bence biraz farklı seyler tadınca hayattan zevk almaya baslar ve sıze bunun karşılığını vermeye calisir. Mesela o sizin dogumgununuzu kutlamadıysa bıle siz onunkini kutlayın sevdigi ınsanlar varsa davet edin ne bileyim maç izlemeyi seviyorsa oturun onunla sevmeseniz bile siz de maç izleyin onunçin birseyler yapıldığını gormek illaki onu mutlu edecektir. Baktı ki siz onun için fedakarlık yapıyorsunuz oda sizin için yapmaya başlayacaktır ama bunları yaparken aceleci ve başa kakıcı olmayın sabırlı olun sanırım eşiniz su ana kadar kimseden bırsey almadığı için vermeyi de bilmiyor

Haklisin belki de. O benimkini kutmaz zaten ama sen kutlamadin bak ben yapiyorum da demiyorum. İnan onu mutlu etcek seyleri de yapmaya calisiyorum. Ona arada surprizler de yapiyorum . Sen de plan yap diyorum. Ne istersin yapalim diyorum. Evdeyiz tamam evde sevdiğin biseyler yapalim anca film izliyoruz.

İstersen biraz karşılık beklemeden onun adına birseyler yap baktı sen onun için sureklı çaba sarfediyorsun kayıtsız kalmayacaktır ona ne kadr deger verdiğini göster onu suçlamadan evlilik hakkındaki hayallerinı anlat zamanla düzelecektir ins. İnsan eşinin bakınca içimizi görüp ona gore davranmasını bekliyor ama malesef erkek ve kadın fıtratı farklı olabiliyor

Ya çok sosyal olmadigini biliyordum. Bu kadar değildi. Daha once yasadigi sehirde bile bir suru arkadaşı vardi. Bulusuyordu onlarla. Burda kimseyle gorusmuyor.
Açmak biraz da senin elinde bak mesela benim eşimde çok eve kapandı Ama bi tiyatro bileti alıyorum ona sormadan ya da sinema mecbur bana uymak zorunda kalıyor

Hayallerimi hep anlattim. Bir ara bir hafta sonu senin dedigin bir hafta sonu benim dedigim olsun dedi. Tamam dedim sonra disari cikmadan birvtartisma cikariyor. Yine cikmiyoruz. Hepimize teşekkür ederim desteginiz için sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…