- 24 Mart 2020
- 9.887
- 35.539
- 31
- Konu Sahibi WunderLost
Merhaba herkese hayırlı ramazanlar.. Ha geldi ha gelecek derken yarıladık bile 11 ayın sultanını hanımlar...
Benim menüm şu şekilde
Ezogelin çorba
İçli köfte
Kalem böreği
Havuç tarator
Çökertme kebabı
Güllaç
Ana yemek ile başlıyorum hemen
Malzemeler
-500 Gr yağsız et
-Marinesi için 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 küçük soğan rendesi, 1 er çay kaşığı karabiber kimyon pul biber kekik toz biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Önce eti marine edip dolaba kaldırıyoruz ardından çıkarıp üzerine biraz su ekleyerek 10 dk düdüklüde pişiriyoruz(dileyen tencerede 30-40 dk arası kontrollü pişirebilir). Etler pişince patatesleri kızartıp, yoğurdu ve sosu hazırlayalım. Ardından sırayla fotodaki gibi tabağımızı oluşturalım işte bu kadar
Sıra tatlımıza geldi
Malzemeler
Süt şeker ve vanilyalı ısıtıyoruz kaynatmadan, ılımaya yakın yaprakları ıslıyor ve ceviz koyarak gül böreği yapar gibi sarıyoruz kalan sütü de üzerine döküp dolaba kaldırıyoruz servis ederken süslüyoruz.
Artık soframızı kurma vakti
Benim menüm şu şekilde
Ezogelin çorba
İçli köfte
Kalem böreği
Havuç tarator
Çökertme kebabı
Güllaç
Ana yemek ile başlıyorum hemen
Malzemeler
-500 Gr yağsız et
-Marinesi için 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 küçük soğan rendesi, 1 er çay kaşığı karabiber kimyon pul biber kekik toz biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Patates(ben dondurulmuş kullandım)
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt, 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası yağda kavurup yarım çay bardağı su ekliyoruz üstüne gezdirmek için
Önce eti marine edip dolaba kaldırıyoruz ardından çıkarıp üzerine biraz su ekleyerek 10 dk düdüklüde pişiriyoruz(dileyen tencerede 30-40 dk arası kontrollü pişirebilir). Etler pişince patatesleri kızartıp, yoğurdu ve sosu hazırlayalım. Ardından sırayla fotodaki gibi tabağımızı oluşturalım işte bu kadar
Sıra tatlımıza geldi
Malzemeler
- Üçgen güllaç yaprağı (küçük boy olan paketler)
- 750 ml süt
- 1 paket vanilya
- Ceviz
- Üzerini süslemek için toz Antep fıstığı ve çilek
Süt şeker ve vanilyalı ısıtıyoruz kaynatmadan, ılımaya yakın yaprakları ıslıyor ve ceviz koyarak gül böreği yapar gibi sarıyoruz kalan sütü de üzerine döküp dolaba kaldırıyoruz servis ederken süslüyoruz.
Artık soframızı kurma vakti
Son düzenleyen: Moderatör: