Tuvalet Eğitimi Çok zormuş :( Oğlum 3.5 yaşında

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

B&M

FB & M & YE
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2007
8.556
25
158
37
Evet , oğlum 3.5 yaşında ve halen tuvalete gitme alışkanlığı kazanamadı
Bir kaç aydır ara ara deniyorum , onuda kendimi de yıpratmak istemiyorum ama olmuyo
Sık sık ve az az idrarı geliyo, bezini çıkarttığımızda sürekli kendini tuvalet yapıcakmış gibi hissediyo
En son bu sabah bezini çıkarttım saat sabah 09:00 gibi , ve öğlen 2 ye kadar anca sabredebildim
1 kez kakasını , bir kaç kez idrarını yaptı ama sabahtan öğlene kadar hep lazımlığında oturdu , kalkmadı kalkarsa çişini kaçırırmış:44:
Ve bana saatlerce yalvardı "anne bezimi tak , anneee bezimi tak "
Baya bir süre de ağladı , sonunda dayanamadım bezini bağladım.
Napacağım bilemiyorum tecrübeli annelerden yardım istiyorum :84::84::84::84:

Yazdıklarınıza bakılırsa,aslında olayın bilincinde.Lazımlığını da reddetmiyor.Utanma duygusu oluşmuş.
Fakat sık sık ve az idrara çıkması,sürekli kendini tuvaleti gelecek gibi hissetmesi düşündürtüyor.
Bence bir doktora götürün.

Anne değilim ama neden yazma gereği duydum?
Bu forumdaki konuları,veya başka sitelerdeki annelerin tecrübelerini okuyorum.
Kimi çocuk lazımlığı adaptörü istemiyor ille de bezini istiyor.Ama çocuğunuz uzun zaman lazımlığında oturmuş.
Kimi çocuk altına yapar daha ne yaptığını bilmez.Hiç de rahatsızlık duymaz.Sizinki olayın fazlasıyla farkında çok da üzülmüş.

Sık ve az idrar deyince durdum.
Buna benzer şekilde yaşadığım rahatsızlığım aklıma geldi.Gerçi benim rahatsızlığımın nedeni psikolojik çıktı.
Ama fizyolojik kaynaklı olarak bu durumu yaşayan bir arkadaşım da var.

İki ihtimal ya çocuğunuz çok gerildi,çok evham yaptı ya da fizyolojik bir sıkıntı var.
Okuduğum yazılara göre çocuğun tuvalet eğitimi için hazır olup olmadığının bir işareti de bez kuruluğu.En az iki saat bezin kuru kalması gerekiyor.

Allah yardımcınız olsun.

Nessy
Evet tamamen bilincinde , ortalığa yapmaması gerektiğini biliyor.
Ama "kaçırma , kirletme" korkusu sanırım şundan kaynaklı ;
ilk tuvalete alıştırma zamanlarımızda sabırlı olmaya çalıştım ama üst üste çamaşırını kirletince biraz kızmıştım ,ki çok ta büyük bi kızma değildi bu, oğlum çok hassas ve kırılgan birkez daha anlamış oldum ,
Bunu kafaya takmış, bugünde "lazımlığından kalk annecim çişin geldiğinde oturursun" dediğimde "ama altıma yaparım kızarsın" diyordu
Ben ısrarla "kızmıycam annecim" desemde ikna olmadı
Benim hatam oldu malesef burada
Oturup konuştum "bak biz tuvalete gidiyoruz bez bağlamıyoruz" desemde kabullenmiyo

Dediğiniz gibi , sık sık ve az az işemesi benide düşündürüyo
Bazı kişiler sünnet olması gerekiyodur belki diyorlar :44:

Son düzenleme:

Çok da duygusalmış,Maşallah.

Bir de,sizin ailenizde ya da eşinizin ailesinde böyle bir sorun yaşayan biri var mı ?

Çok da duygusalmış,Maşallah.

Bir de,sizin ailenizde ya da eşinizin ailesinde böyle bir sorun yaşayan biri var mı ?

Balık burcu ve fazlasıyla duygusal

Bildiğim kadarıyla böyle bi sorun yaşayan yok :44:

O vakit dediğim gibi bir doktora görünsün.
Fizyolojik çıkarsa ona göre bir tedavi uygulanır zaten.Psikolojik çıkarsa da bir uzmana görünürsünüz.O da sizi bu konuyu nasıl aşacağınız konusunda,nasıl konuşmanız gerektiği konusunda bilgilendirir.

Kolaylıklar dilerim. :)

Ben ogluma 3 hafta evel denedim israrla üzerine yapti,ve israr etme annee tuvalete yapmiycam dedi.

hic üzerine gitmedik hemen taktim bezini.Ama bira hafta önce nasil olduysa bianda tuvalete isemeye basladi,o günden buyanada artik söylüyor.

ilk gün dahil gece hic bezlemedim o sekilde alisti.Bu arada bizim üc yasimiza daha 2 ay var.galiba senin tosuncuk beze asiri alismis.ama bence

sabret ve bunun bir zorunluluk oldugundan bahset.bi sekilde tatli dille ikna oluyorlar.Allah bol sabirlar versin zor bi sürec ..

bizde oğluma 20 aylıkken vermiştik çiş eğitimi çok sevdiği bi oyuncak kamyonu vardı ilk onun kasasına yapmayı öğrendi:)))sonra hiç lazımlığa uğramadan tuvalaete geçti ama şimdi kaka problemi yaşıyoruz bizde tam kakasını öğrendi ve ishal oldu mecbur beze döndük ve kakasını hep beze yapmaya başladı şimdi tam 36 aylık ve yeni yeni alışmaya çalışıyoruz çok zor oluyor o da bas bas bağırıyor bezz diye birazda ağlayınca ben pes ediyorum ama bu defa biraz ısrarcı olucam inşaallah başarılı oluruz

Canım konuyu açalı baya olmuş çiş eğitimi nasıl gidiyor ? herşey yolunda mı ?

Kusura bakmayın arkaşlar bu aralar çok yoğunum giyim kursuna gidiyorum , o yüzden kk ya fazla giremiyorum.
benim oğlumunki tamamen psikolojikmiş :) yani zamanı varmış , kendini hazır hissetmiyormuş benim anladığım kadarıyla
Ara ara denesemde fayda etmemişti daha önce söylemiştim.
Sanırım bu konuyu açtıktan bi 10 15 gün sonra olucak , tekrar denemeye karar verdim ve kararlıydım , etrafımdaki tecrübeli kişilerden de baya bir gaz aldım .
"sabırlı ol, sinirlenme, öğrenicek ,pes etme " gibisinden her gün beni desteklediler,
Bu sefer oğlumda hiç ağlamadı daha bilincinde "ben büyüüm anne dimi, abiler bez takmaz anne dimi " gibi sözlerle kendi kendini oda motive etti :) tabi bende sürekli oğlumu motive ettim
ilk 10 gün gezdiğim yerde pet şişe taşıdım sık sık çişi varmış gibi hissettiği için :)
Bu arada ben gece ve gündüz ikisinide aynı anda halletim
"işesede kızmıycam sabırlı olucam sonunda öğrenicek " diye kendimi sakinleştirdim
Oğlumda sağolsun kaçırdığı zaman bile parke üzerine kaçırıyodu , hiç halıya kaçırmadı halının kirleneceği bilincindeydi Maşaallah
Yani böyle böyle alıştırdım Elhamdülillah
Halen arada kaçırdığı oluyo ama normal karşılıyorum :)

Tavsiyem önce kendinizi buna hazırlayın ne olursa olsun kızmıycam sabırlı olucam diye beyninizi şartlandırın
Ve şunu bilinki etrafınızda size moral bozucu şeyler söyleyip , sanki erken tuvalet eğitimine alıştırmak marifetmiş gibi kendini öven insanlara kulaklarınızı tıkayın
Erken değil yada geç vakti mühim değil , çocuğunuz ne zaman hazırsa ozaman öğreniyor , boşa yıpranmayın,
Çok şükür hiç zorlanmadan öğrendik
Oğlum sanki daha da büyüdü

elden gel dicem ama seninki öğrenmiş.hayırlı olsun.benimki 3 yaşında ilk başlarda çok hırpalandım hırpalandık. artık hiç üstüne düşmüyorum.zamanı vardır diyorum bende. bide şimdi bebeğim oldu iyice zor benim için. dr.la konuştum üsteleme hi bu aralar dedi. bekliyorum bende işte bakalım.

oğlumda 34 aylık ve denememiz hüsranla sonuçlandı
yaza kadar beklicez mecburen
arkadaşımın kızı 2 yaşındayken 1 günde bıraktı bezi ve ben hep öyle kolay olacağını sanıyordum
ama oğlumda gördüm ki her çocuk kolay alışmıyor

benim oğlum 3 yaşını 2 ay geçti. ve hala söylemiyo.ne zaman söylücen diyorum 3 diye rakam söylüyo. anlam veremedim. dr. anlattım durumu üzerine gitme şuan dedi. 4,5 aylık bebeğimde var.kızmak kızdırmak istemiyorum oğlumu. bakalım bekliyoz. en son bez 6 numara dahası yok .onu kullanıyoz. oda olmazsa sanırım hasta bezlerine geçiş yapacaz gibi. ya gülermisin ağlarmısın halimize..

merhabalar benim ogtlum 2yaşında klozetten korkuyor bugun lazımlıga oturup çişşş dıyor ama yapmıyor zaten pipiside yukarıda kalıyor çiş yapsa direk üstüne veya bana gelecek :44: nasıl olacak klozetede aynı yukarda kalıyornasıl yapıcak anlamadım kızım 2,5yaşını geçtıginde ögrenmişti. cok cabuk ögrendı lazımlıga kendı oturdu yaptı bazen uzun sure bekledı yaptı kaza bıle olmadı .oglanda nasıl olacak ben pipisinimi tutacagım yapasıyazaten minicik pipisi oturdumu yok oluyorerkek cocuk lazımlıgı ayrımı anlamadım

alafranga tuvaletlererin ayrıyetten satılan çocuk klozetleri var.üstüne oturtuyosun. ona oturunca pipisini aşağıya indir bacaklarının arasından öyle yapacaktır inşallah. ah benimkide bi yapsa eşşek sıpam naz yapıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…