Ben de hayatım boyunca hep çok zayıf oldum, sürekli aile içinde "tüysiklet" diye dalga geçildi. Özellikle lisedeyken kendime giyecek pantolon bulamıyordum, bacaklarım resmen çırpı gibiydi. Lise 2. sınıftayken bir karaciğer rahatsızlığı geçirdim ve 43 kiloya düştüm (bu arada boyum 1.65). Ondan sonra kilo almak iyice zorlaştı.
Üniversite 2'ye kadar hiç kilo alamadım. Aynı sene özel hayatımdaki problemlerden ötürü depresyon geçirdim. İlk başta 1 hafta kadar yemek yiyemedim, boğazımdan geçmiyordu, su içebiliyordum sadece. Bu yüzden kilom 41'e düştü. Çok üzücü zamanlardı. Daha sonra doktora gittim ve 1 yıl kadar antidepresan kullandım. Ondan sonra resmen hayatım değişti.. Öncelikle kilo almaya başladım, artık kendime güvenim de yerine geliyordu, kendimi iyi hissettikçe hayatım da düzene girdi. Ilaçlar tabi ki iştahımı açtı, bu inkar edilemez ancak kilo almanın sadece yemek yememekle alakası olmadığını da o zaman anladım; yaşam tarzı, psikoloji vs de çok önemli etkenler. Yemek yeme problemim kendime güvenimin gelmeye başlamasıyla düzeldi.
Depresyondan sonra ancak 5 sene içinde kendimi iyi hissettiğim kiloya ulaştım, şu an 49-50 olarak gidip geliyorum ama vücudum oturduğu için daha altına inmiyor. Bazılarına hala biraz zayıf gelebilir ama kendimi çok çok sağlıklı, dinç ve daha güzel hissediyorum. Sizin kendinizi nasıl gördüğünüz başkalarınınkinden çok daha önemli, sakın çok zayıfsın vs diye başınızın etini yiyenlere kulak asmayın. Kendinizi mutlu hissettiğiniz kiloda olun.
Ayrıca sağlıksız yağlı yiyeceklere abanarak kilo almaya çalışmayın. Örneğin ben gün içinde meyva, arada galeta, akşam muhakkak sebze yemeği, salata, sık sık balık, tahıllı kahverengi ekmek, beyaz pirinç pilavı yerine bulgur pilavı, bitki çayları (hazır olanlardan değil) kahvaltıda ceviz ve muhakkak kaliteli zeytinyağı tüketiyorum. Kızartma kesinlikle yememeye çalışıyorum. Kısacası Akdeniz mutfağı denebilir. Bunlar kilo aldırır demiyorum, ancak sağlıklı beslenerek kilo almak en iyisi diye düşünüyorum (ilaç kullanmak durumunda olanlar hariç tabi ki) Yemek yeme alışkanlıklarımı değiştirmek hem kilomu düzeltti hem de vücudumu dinçleştirdi. Bunun yanında fiziksel aktivite de çok önemli, egzersiz sadece kilo vermesi gerekenlerin yapması gereken birşey değil. Egzersiz iştahı açarken vücudu da dinçleştirip sıkılaştırıyor.
Kısacası, kısa sürekli besin takviyelerinden ziyade sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmeye çalışın. Besin takviyelerini kullanmayın demiyorum ama sadece onlara güvenmeyin. Ben de zamanında kullandım GNC'den vs tabletler ama hiçbir işe yaramadı. Hayat boyu devam edecek bir beslenme düzeni, egzersiz yapmak, stresten uzak durmak daha önemli. Birazcık da sabır gerekli tabi=)
Herkese sevgiler