Çok yumuşak yüzlüyüm ve zarar görüyorum bu yüzden ne yapmaliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya o kadar haklısın ki
Seninle bu konuda çok benziyoruz, zamanında sustugumuz için bu tavirlar, bir yerden baslayip dur demem gerekiyor denemeye calisacagim gerçekten

Ben “deli deliyi görünce değneğini saklarmış” lafındaki değnek saklatan deli ya da “dinsizin hakkından imansız gelir”deki imansız gibi biriyim. Böyle densizler genelde bana hiç bulaşmaz, bulaşırlarsa da sert cevap veririm. Hayattaki en büyük sırrımın “sana ne” ve “bana ne” soruları olduğunu düşünüyorum. Ne kimseye karışırım, ne de kimse bana karışabilir.

Anladığım kadarıyla öyle hazır cevap olunmayı gerektiren bir durum da yok. Konuşurken içinizden “sana ne” diye geçirdiğiniz insanlara “sen istemiyorsan/beğenmiyorsan/uygun görmüyorsan gitme/yapma/giyme/söyleme” diyebilirsiniz. Konu da kapanır. Net olmak çok önemli.

Benim gördüğüm kadarıyla kendini yumuşak yüzlü tanımlayan insanların çoğunda “insanlar beni sevsin” kaygısı var. Bazı insanlar yanında hadsizlik yapamadıklarını sevmezler. Seçim yapmak lazım.

Bu konu özelinde eğer öncesinde siz düğüne gitmezken, bu düğünlerin kötülüğünden, sakıncasından, vs. bahseden biriyseniz belki ondan cesaret alıyorlardır.

Tek caren sert bir dille uyarman terslemen. Bu sekilde uzaklasacaklardir.

Kaygi da olabilir bilmiyorum ama, bazen uğraşmak istemeyip aman diyorum sonra yuz buluyorlar. Ben düğün seven biri değilim, daha önce peçeli iken gitmek de istemiyordum, şu an ara ara gidebilirim, dün gittigim genis bahce tarzı bir yerdeydi, kuzenimdi evlenen.
Bahsetmiyordum çünkü isteyen gider kendi tercihi beni ilgilendirmiyor derim.
Sorun tam olarak şu onlar için,şöyle ifade ediyorlar 'eskiden gitmezdin, eskiden böyle degildin' yine de benim hayatım. Keşke daha net olabilsem

Kim black'ime laf ediyormuş saçını başını yolarım
Kuzum bunun kapalısı açığı yok merak etme bende rahat giyinirim ona da laf ederler. Dayımın kendi kızı sonradan açıldı ama ona asla laf etmez ettirmez ( ki edilecek bir şey değil zaten kendisi her kadının giyimini kötü bi şekilde eleştirdiği için söylüyorum ) kendi çocukları ne yapsa paşadır sen yapınca rezilsin. Ama bana gıkını bile çıkaramıyor uzun zamandır valla kim olursa olsun haddini bildir. Ben o gün bu gündür rahatım :))) Günahlara girecek olursak valla sağ çıkamayız asdfgh

Gelmissin seni ariyordu gozlwrim, hoş geldinn

Ya ayy o tipler bende de cok
Benim hayatım böyle uygun gördüm diyip kapatacam konuyu

bence sen köyde küçük yerde sığ beyinlerin arasında kalmışsın. keşke uzaklaşabilsen. dışarda kocaman bir dünya var. kendini geliştirmeye acık ve cesaretli gördüm seni. ve din senin başörtü senin kimseyi ilgilendirmez.

Uzaklasacam öyle bir niyetim var umarım olur teşekkür ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…