Çok yüksek sesle okunan ezan ve bebeğimin uykudan sıçraması.

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.149
30.231
548
36
Evim caminin hemen yanında olmamasına rağmen o kadar yüksek sesle ezan okunuyor ki her defasında bebeğim uykudan ağlayarak uyanıyor. Havalar ısınmaya başladı ancak ben kapı pencere açamıyorum. Balkonun pimapenini dahi kapattım daha az ses gelsin diye ama bu çözüm değil ki. Havalar çok ısınınca ne yapacağım onu düşünüyorum. Daha önce yaşadığım yerlerde hiç bu kadar yüksek sesle ezan okunduğunu duymadım ben. Ne yapabilirim bilmiyorum var mı tavsiyeleriniz?

Yazık ya psikolojisi altüst olmuştur sıcrayip uyanmak yetişkin için bile zor..

alışır efendim en azından yüksek sesle müziğe sıçramıyor. bunu yazarken hiç çekinmediniz mi merak ettim? en kötü ihtimal ezan sesinden şikayetçi olmak yerine bebeğiniz aşırı aşırı rahatsız olsa (ki bence alışır) serçe parmağınız kadar pamuğu bebe yağına batırıp kulaklarına koyun asla içeri kaçmaz merak etmeyin

Gercekten eviniz uzaksa ve ses asiri yuksek ise gidip konusun caminin imamiyla
Ben olsam tasinirdim ama tasinma imkaniniz yoksa konusun belki ilimli bir insandir halden anlar

Simdi soyle camide hocalar degisiyor bizim hafta arasi okuyan hocamizla haftasonu farkli (niye bilmiyorum mesai sistemimi var yoksa onlarda stajer gibi gelenimi yetistiriyor o kisim konusunda bilgim yok)haftasonu okuyan ses sistemini ayarlayamiyordu onceleri millet duymamaktan sikayetciymis haftaarasi namazda hocaya soylemisler bir arada dusuk baslayip sonra yukseldi en son kivamini buldu sizde ya camiye soyleyin ya bulundugunuz ilin muftulugune ses sistemini fazla aciyor veya hani tam ogrenememis olabilir tabi bu dedigim gercekten skintili durumlar icin hersey normal seste normalse bebeginiz sicriyorsa cok hassastir ancak cami uzagina tasinirsiniz cozum olarak ama hayatta oyle gecmez ezandan kac cittan kac pita uyandi oda zor alistirin ufak ufak bence

Sesiz en az geldiği odada uyut ya da taşın başka çözüm gelmedi aklıma

[/QUOTE]
Ben de el bebek gül bebek büyüsün istemiyorum ama zaten ilk dört ay kolik bir bebek olduğu için alıştı buna. Ama burası benim yaşadığım belki onuncu ev hiç bu kadar yüksek sesle okunduğunu duymadım hayatımda. Yoksa aman benim bebeğim uyuyamıyor bütün dünya sessiz olsun modunda değilim inanın.

Benim küçük oğlum da öyleydi. Nice serin havalarda klima açıyordum cam acamadigim için. Her ezan okunduğunda açıklama yapıyordum. Zamanla alıştı. Ezanın sesinden çok sanırım sesin kimden geldiğini anlamadığı için korkuyorlar. 30 aylık şuan. Geçen hafta cumaya bile gitti babasıyla.

Ezan sesinden şikayetçi oldugumu nereden çıkardınız? Ben çok yüksek sesle okunmasından bahsediyorum sadece. Bunda çekinecek ne var?

Maşallah. Dediginiz gibi birden yüksek bir ses duyunca korkuyor. Ya taşınmak ya klima çare olacak bize de

Pardon ben sadece bebek korkuyor anladm.eger sizde rahatsiz oluosaniz ve ciddi anlamda ses tonunda sıkıntı varsa esiniz imamla konussun bi çözüme kavusacaktir

Ezan sesinden şikayetçi oldugumu nereden çıkardınız? Ben çok yüksek sesle okunmasından bahsediyorum sadece. Bunda çekinecek ne var?
ezan sesinden gayet de şikayetçisiniz? aynı durumda olsam ezanın sesini kıstırmaktan başka basit çareler arardım burada konu açmak yerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…