• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yüksek sesle okunan ezan ve bebeğimin uykudan sıçraması.

rahatsız olmakta haklısınız. aynısını geçen yaz kardeşimde yaşadık. sanki evin içinde okunuyor gibiydi ve aşırı rahatsız olup sonrasında çok fazla ağlıyordu. babam bimere şikayette bulundu,bizimle birlikte 10a yakın komşu daha şikayette bulundu sanırım çözüldü olay.

müftülükten de çözülebilir sanırım ama babam zamanı olmadığı için direkt bimere yazmıştı diye hatırlıyorum.

ezan sesinden gayet de şikayetçisiniz? aynı durumda olsam ezanın sesini kıstırmaktan başka basit çareler arardım burada konu açmak yerine.
Çare ararken sizlerden de fikir almanın neresi kötü? Niye olayı ezan sesinden rahatsız olmuşum gibi saptirmaya çalışıyorsunuz gerçekten anlamıyorum

rahatsız olmakta haklısınız. aynısını geçen yaz kardeşimde yaşadık. sanki evin içinde okunuyor gibiydi ve aşırı rahatsız olup sonrasında çok fazla ağlıyordu. babam bimere şikayette bulundu,bizimle birlikte 10a yakın komşu daha şikayette bulundu sanırım çözüldü olay.

müftülükten de çözülebilir sanırım ama babam zamanı olmadığı için direkt bimere yazmıştı diye hatırlıyorum.
Teşekkürler bu aklıma gelmemişti denerim

Camideki imamla görüşün. Ben yanlış hatırlamıyorsam öyle bir şey okumuştum. Uyku problemi yaşayan biri konuşmuş, sesi kısmışlar diye ama emin değilim.

buralar karisir diyorum
Valla ben yetiskinim ama sabah ezani bazen beni bile uyandiriyor. Kulagima yastigi bastirsam da kar etmiyor. Kaldi ki bu bir bebek, urkmesi normal. Bana sorarsaniz genel olarak ezan sesi cok yuksek. Camiye gidecek olanlar zaten ibadet saatlerini takip ediyor. Kimsenin kolunda saat olmadigi 7. yyda yasamiyoruz artik. Bence ezanin sesi genel olarak biraz indirilmeli.

Haklı haksız aramıyorum kendimi anlatmaya çalışıyorum sadece. Neden ezan sesinden rahatsız olayım. Olsam bu ülkede isim ne? Ama ses ayarında bence bir sorun var. Demek istediğim bu sadece
anlıyorum sizi ama bir tepki alacağınızı tahmin edebilirdiniz mesajınızda şunlara da yer verseydiniz “yanlış anlaşılmasın rahatsız olmuyorum bebeğim olmasa mevzusu dahi olmaz ama korkuyor sıçrıyor basit yoldan çaresi var mıdır? yok ise imamla konuşabilirim”

buralar karisir diyorum
Valla ben yetiskinim ama sabah ezani bazen beni bile uyandiriyor. Kulagima yastigi bastirsam da kar etmiyor. Kaldi ki bu bir bebek, urkmesi normal. Bana sorarsaniz genel olarak ezan sesi cok yuksek. Camiye gidecek olanlar zaten ibadet saatlerini takip ediyor. Kimsenin kolunda saat olmadigi 7. yyda yasamiyoruz artik. Bence ezanin sesi genel olarak biraz indirilmeli.
isterseniz ezan hiç okunmasın 7. yy’da değiliz internette saatler yazıyor kılmak isteyen kalkar kılar

Bizim burda ilk taşındığımız zaman eviniz uzak olmasına rağmen çok yüksekti sonra sanırım belli bir ses yüksekliği sınırı varmış ezan sesi içinde. Onun ricasında bulunmuşlar hocamız biraz daha kıstı sanırım çünkü artık ses gayet kıvamında.

Arkadaslar burada mevzuyu ezan sesinden rahatsin rahatsizsina getirmeye gerek yok pekalada ses sisteminde sikinti olabiliyor hocalarda cok kaile almayabiliyor bu durumu yani sonucta onlarda etten kemikten ilahiyattan mezun memurlar
ozunde herkes isini iyi yapar diye bir kaide yok cami hocasi olmasida bunu degistirmez oyle Olsaydi namaz kilanlar su hoca daha guzel Kildiriyor diye cami secmezlerdi

Konu sahibi asiri sesten sikayetci kadin ne yapcagini bilememis sormus esiniz bir cumada hocadan rica edebilir veya muftuluge dilekce verirsiniz ses kontrolu yapilip asirilik varsa gereken yapiliyor

Bizim gecen yilki hocamiz sabah ezanindan sonra hoperlore kuranla devam ediyordu e uzuyorduda bayagi cok guzel ama hastasi cocugu olanada olmuyor demekki sikayet almis kesildi simdi sadee ezan

Üsküdarda yaşasanız aklınızı kaçırırsınız. Hepsi çok yüksek ve biri bitip diğeri başlıyor ve bitmiyor. Evlendim üsküdarda değilim artık ama annemlerde kalmak hala sıkıntı.

Şimdi ramazan başlayacak. Bizim arıza davulcu yarım saat çalmadan gitmiyor, yine gecenin bir yarısı uyanacak benim kız:mad:

Back
X