• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok yoruldum...

esmerlady

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
137
2
96
İstanbul
artık dayanamıyorum,eşime ve ailesine,neden hiçbirşey istediim gibi değil çok bunaldım artık sahtan akşama kadar eşim gelsin diye bekliyorum işten,geliyo direk internete oturalım konuşalım yok gece yarısına kadar okey oynuyor bazen şu bilgisayarı parçalayasım geliyor..o böyle yaptıkça hergün soğuyorum ondan..evimdende nefret ediyorum kaynanamla beraber oturuyoruz herşeye karışıyor,4 odalı kocaman evimizi böldürdü ikiye güzelim ev berbat oldu ne anladımki yine ayrı deiliz iki tane kapıdan giriyoruz eve ve aynı kapıdan birde sürgülü kilitleyip biyere gidince aklım kalıyor,evimin düzeni yok kalmadı çok küçüldü hemen dağılıyo toparlamaktan bıktım artık tıkış tıkış oldu madem böyle yapıcaktınız neden en baştan yapmadınız evin büyüklüğüne güvenerek döşendi,eşim okadar rahatki annesi ne derse eyvallah ya ben benim isteklerim yoruldum artık hzurum yok ben ne hata yaptım nerde hata yaptım..kaynanm diğer çocuklarına böyle değil ama biz bişey yapmaya kalksak engel oluyo kocamı avucunun içine almış istediği tarafa çekiyo,araba almaya kalktık engel oldu,evin bana ait bölümüne çatı katı yapıp evi büyütmeye kalktık engel oldu,herşeye engel bıktım artık ya kızımın odası bile yok sinir oluyorum ne hayallerle dünyaya getirdim onu ben,neden her hayalin sonunda hayal kırıklığı,kızım için sabrediyorum ama sabrım taşıcak dayanamıyorum,Çok üzgünüm çoook

okadar zoruma gidiyorki herşey yinede sesimi çıkarmıyorum içime atıyorum, ben eşimin ailesine hiç saygıda kusur etmedim,iyi niyetimi suistimal ediyorlar ya bu zoruma gidiyor.anneme gidiyorum eşim kapıda bırakıyor kapıdan alıyor ailemde bu duruma çok üzülüyor girip içeri oturmak yok,ama kendi ailesine ölüyor onlara hiçbişey diyemiyor maddi manevi her şekilde destek,benim ailem sadece yalandanda olsa bi güleryüz gösterse yok hep işi oluyo yorgun oluyo bunaldım ya ben nasıl bi yere düştüm ne kadar anlayışsız cahil insanlar varsa beni buldu hep,sadece kendi bildikleri doğru dinleri imanları para varyemez bencil insanlar başa çıkamıyorum artık,eşim öyle deil ama ailesine söz söyleyemiyo herşeyin farkında ve söz söyletmiyo,

canım aynı seylerı bende yasadım ama ben bır oturmadım.10 dk mesafemız vardı.ama hem anası hem eşim bırbırlerıne felaket düşkünler.bıde bende bekar görumcede var 40 yasında yanı ıkı kaynana var bende.annesıne gıttıgımızde eşim kolunu omzuma atarken bıle yan gözuyle annesıne bakıyo.onun lafından hiç çıkmadı.benım çocuklarım lafımı dınlemek zorunda.ben çocuklarımı kendım için ogurdum dıyen bı kayananam var.ama ben alttan alttan işimi hallettım .evet eşim benıde ezdırdı.bana neler soyluyolardı eve gelınce neden bısey demedın deyınce duymadım dıyodu.allahhh ondan sonra kavga.meger onun yanında bıze laf soyleme demısler esıme.gercı 3 gelınız ve bızım yanımızda önemlı seyler konusmazlar.el muamelesı yanı.ama çocugum oldu.şimdi haftada 5 gun anasına gıden eşim bazen haftada gıtmedıgı bıle oluyo.çocuk olunca evlendıgını tam anlamıyla ozaman anlıyo bazıları.bnımkıde onlardan.evıne ve yuvasına düşkün oldu.birşey yapacagımız zaman annesıne koştura koştura gıderdı benımkı.şimdi yaptıgımız ve aldgımız şeyden annesının haberı bıle olmuyo.ama içi içini yıyo.parmaklarında tırmak bırakmıyo kaynanam.sabret alttan al evınde mutlu et dua et gerısı gelır.merak etme.he bıde içinden bıgısayarı kırmak gelıyosa kır.ben oyle yapardım.yada boz .benımkıde gecerdı bılgısayara oyun oynardı.senınle bıgn bunun yuzunden çok kotu olucaz dedım tırstı.şimdi gecmıyo artık.bi şekılde bısey yapmalısın.amcamın kızının kocasıda sabahlara kadar oyun oynarmış yataga bıle gelmezmiş.uyardı dınlemedı.amcamlara actı konuyu ablam evlerıne gıttıler ve seçenek sundular bılgısayarmı karınmı dıye karım dedı .bılgısayar tavan arasına kldırıldı.aslında erkeklere bı göz dagı vermek gerekıyo.mantık şu onlarda çocuk varsa kadın ne yapsanda gıdemez.evde hapıs aslında oyle degıl canım.son çare aılene ac konuyu sen sogudum dıyosun zaten ya oda senden sogursa evlılık dıye bısey kalmaz ortada.al karsına guzuel guzel konus baktın gordun aynı devam edıyo aılene aç konuyu.eger bı degısıklık yoksa kocanda senı kaybetme korkusu yok.ona bunu goztermen lazım benım düşüncem bu.olumunekankayizsmile

Ay cnm bence sesini çıkartmanın zamanı gelmiş olmadı kocanada resti çek:olmaz:
Belki bana bunları söylemek kolay geliyor, fakat insanlar bu dilden anlıyor umarım kısa zamanda çözersiniz problemlerinizi ...

o kadar benzerler kı benımkılerde paracıdır ama esıme hep gosterdım bunları zor zamanımızda kımse yok ama akıl vermeye gelınce aaaa bı bakıyoruz yanımıxdalar benım annem tasıyo bana herseyımı.benım kızım 1 yasında kaynanam ve gorumcemın daha bı paket bezı nasıp olmamıstır bırakın oyuncagı kıyafetı.işte ben sınırlenmeden ince ince gösterdım eşime bunları ailemle ailesının arasındakı farkı.şimdi bana sen açtın benım gözümü dıyo.ne sen sınırlı bı sekılde anlat nede onu sınırlendırecek bısey soyle.bır seylerı farketmesını sagla göster.en zor gorev bıze düşüyo eger gurur yapıp nıye hep ben alttan alıyorum dıye sinirlenırsen kızın gelsin aklına ve deki kızım için yapıyorum mutlu bı aılesı olsun dıye yapıyorum dıye gecır aklından.

aslında okadar tanıdıkki yakındığın şeyler..toplumumuzda hemen her evde yaşanan bir tablo seninkisi..pek çok kadın bundan sorun olarak sözetme gereği dahi duymuyor.. ama senin gib farkındalık durumu olan, hayattan beklentisi bir parçacık daha fazla olan bayanlar dertleniyor..hep diyoruz ben dahil.. daha farklı olabilirdi.. neden değil.. burda eminim pek çok eş akşam eve gelince ya internette ya okey oynar, ya maç sonuçlarını takip eder ya da face boook da oyalanır..pek çok koca eşinin ailesine karşı mesafeli veya ilgisiz, ve pekçok kayınvalide gelinlerinini evliliğinini üstünde demoklesin kılıcı gibi aslı durur..yani arkadaşım çok tipik bir sorunun var yalnız değilsi önce bunu bil.. eşinin ilgisizliği de tipik erkek davranışı bizler sadece onları tabiri caizse biraz yontabiliriz :).. yani erkekler arasındaki fark biz kadınların onları yontabilme :) kabiliyetimizde gösteriyor kendini. eşin eve gelidğinde dırdır etme.. onlar dırdır dinlemek yerine nette olmayı tercih ederler..hoşsohpet ve güleryüzlü ol. onun senle vakit geçirmekten hoşlanacağı konular bul kenidini geliştir..yani surat asarak devamlı şikayetlenerek mutsuz olduğunu ifade ederek bu sorunu çözemezsin bir kısırdöngü içinde sorunu kökleştirirsin..erkekler hernekadar kadınların alttan alması gerektiğinin söylerlerse de bence kendine güvenen ayakları yere basan ezilmeyen kadınları daha çok seviyorlar ve saygı duyuyorlar..kendine güven saygı duy ki o da sana saygı duysun.

Evli bir insanın eşiyle , yuvasıyla ilgilenmek yerine saatlerce zamanını bilgisayar karşısında geçirmesine çok karşıyım. Mutlaka tepkinizi koyun, yoksa umurlarında bile olmaz bu durum.

Anneci olmayan nerdeyse yok gibi malesef. Aşırısı insanı yorar tabi ki. En önemlisi de aman saygısızlık yapmayayayım diye susup içine atmaktan oluyor bütün bunlar. Yeri geldiğinde cevabınızı verin. Siz ne kadar saygı duyuyorsunuz oda sizin ailenize saygı duymak zorunda. Eşinizin ailesi ne kadar kıymetli ise, sizinkilerde sizi sokaktan bulmamış ya. Ama erkeklerin çoğu böyle arkadaşım, kendi ailesine geldi mi herşey süper, senin ailene geldi mi bir kere bile aramaz.

Allah yardımcın olsun. Herşey düzelir umarım.

Cnm bnm neden iyice tanıyıp öyle evlenmedin ki eşinleee:gitme:
Bide onlara çocuk yapmışsın..
Yazık deil mi sana
Yazık deilmi hayatına

canım benim yaaa eşlerimiz keşke kıymetimizi onlar için çektiklerimizi bilseler

merak ediyorum bizim evliliimiz için yaptığımız fedakarlıkların ne kadarını anlayabiliyorlar

Cnm bnm neden iyice tanıyıp öyle evlenmedin ki eşinleee:gitme:
Bide onlara çocuk yapmışsın..
Yazık deil mi sana
Yazık deilmi hayatına

tanıdığımı sanmışım,evlendikten sonra herkesin gerçek yüzünü gördüm,okadar çok soğudumki eşimden evimden...aslında eşimi seviyorum ama ailesine aşırı düşkün eşim çok iyi bi insan tek kötü yanı çok dolduruşa geliyo,annesini çok dinliyo bundan nefret ediyorum,biz ayrı olsak çok mutlu ve huzurlu oluruz eminim ama eşim ölsemde burdan gitmem diyo off ne bilim çok doldum patlarsam kötü olucak....

canım benim yaaa eşlerimiz keşke kıymetimizi onlar için çektiklerimizi bilseler

merak ediyorum bizim evliliimiz için yaptığımız fedakarlıkların ne kadarını anlayabiliyorlar

bana kalırsa hiç anlamıyolar,ben eşim için aynı lokmayı paylaştıım dostumdan vazgeçtim,çok büyük bi çevrem vardı sırf eşim mutlu olsun die kıyamadığım insanlardan vazgeçtim,daha neler neler hem maddi hem manevi ama artık umrumda sadece kızımı ve kendimi düşünücem .. iyilikten maraz doğar diyorlar ya gerçekten doğru..iyi olupda değersiz olucağıma,kötü olupda kıymetli olurum,artık böyleçok ararlar eski beni..

yapında kötülük yoksa istesende yapamazsın beklentilerini azaltılsan biraz daha rahat edersin bence kendinden ödün verme canın nasıl istiyorsa ne yapmak istiyorsan onları yap kendine kızınla bir dünya kur eşin girmek isterse bu dünyaya zaten istediğimiz de bu yoksa dışla bakalım biricik anneleriyle ne kadar mutlu olabilecek?????

aileye sevgiyi,saygiyi anlarim da ailen icin karini uzmeyi,ezdirmeyi,susmayi anlamam..susmak saygi degill.valla oyle kadinlar var ki herkesi urkutmus aman bu bize bulasir laf soyler diye millet huyuna gidiyor..ama bunu da olculu yapmak lazim iyiligine iyi olacaksin ama damarina basilinca susmayacaksin..erkekler isin kolayina alismis susuyo,eslerini biktirip konusturuyorlar bu seferde bizim gelin degisti diyip sana karsi tavir aliniyo..hersey este biliyor erkek kotu olacak kadin da mazlumu oynayacak..kadin erkegin yerine konusursa bu sefer erkegin ailesini dusman ediniyor..sende altan altan calismalara basla..esini kendine cek.esin hala susarsa sende konus ama kendini doldurarak degil..yeri gelince mutlaka tavrini koyarak yap bunu..

okadar zoruma gidiyorki herşey yinede sesimi çıkarmıyorum içime atıyorum, ben eşimin ailesine hiç saygıda kusur etmedim,iyi niyetimi suistimal ediyorlar ya bu zoruma gidiyor.anneme gidiyorum eşim kapıda bırakıyor kapıdan alıyor ailemde bu duruma çok üzülüyor girip içeri oturmak yok,ama kendi ailesine ölüyor onlara hiçbişey diyemiyor maddi manevi her şekilde destek,benim ailem sadece yalandanda olsa bi güleryüz gösterse yok hep işi oluyo yorgun oluyo bunaldım ya ben nasıl bi yere düştüm ne kadar anlayışsız cahil insanlar varsa beni buldu hep,sadece kendi bildikleri doğru dinleri imanları para varyemez bencil insanlar başa çıkamıyorum artık,eşim öyle deil ama ailesine söz söyleyemiyo herşeyin farkında ve söz söyletmiyo,

Neden?

Neden sesini cikarmiyorsun?

Güzelim aglamayan cocuga meme vermezler, sen böyle sessiz kalip icine attigin müddetce, esinde esinin aileside bu tavirlarindan vazgecmeyecek. Onlar icin hava hos, sende susuyorsun...ehh?

Rahatsizligini dile getirdinmi? Böyle tam manasi ile yeter artik dedinmi? Yumrugu masaya vurdunmu?
Hayir.....o zaman vah niye böyle vah niye söyle demekdede fayda yok.

Al esini karsina ve acik acik herseyi konus, tüm icinde birikenleri dök....ve isteklerini arka planda tutma.
Konusmazsan kimse gelip sana ahh canim, bir derdinmi var diye sormaz. Sen tutacaksin yakasindan insanlari, otur bakayim buraya diyeceksin, ve konusacaksin!

Konusursam sayigisz olurum falan diyede düsünme, yok öyle bir sacmalik!

yaşadıkların gerçekten zor da neden ailene bu şekilde davranıyor,onların suçu ne ki?nasıl idrak edemiyor kendi annesinin kutsal olduğu gibi seninkinin de kutsallığını?
ben olsam diye başlayan cümleleri kurmak kolay da maalesef yapmak zor..acaba diyorum sen de onun ailesine soğuk davransan da birşeyleri anlayabilir mi,anlatabilir misin sana yaşattıklarının bir kısmını ona yaşatarak?Bazen kırılmamak için biraz kırmak gerekiyor..
Allah yardımcın olsun..

evinin darlığı filan konu değil bence.... yani eşinin ilgisizliği asıl mesele ki çok haklısın... yoksa huzurun olduktan sonra o iki göz oda saraylaşıverirdi gözünde... zor gerçektende tüm gün beklediğin adamın akşam seni sanal arkadaşlıklara oyunlara kanıp ihmal etmesi... allah yardımcın olsun güzelim...

evini ayırabilirsen birçok sorunun çözülebilir ama eşim yanaşmıyor demişsin
pc ye gelince çok erkek böyle maalesef ama sen yinede rahatsızlığını dile getir
önce tatlılıkla olması sert bir şekilde söyle uyar eşini
umarım herşey yoluna girer

Back