• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok yorgun ve uykusuzum

yok canım çok sakin bi yer mahallemiz. terör filanda yok.

Yok canım o anlamda değil. Gece teroru genelde cocuklarda gorulen bir uyku hastalıgı. Uyku apnesi diyeyim o zaman.
Yani uykunda bir problem varsa, iyi uyuyamıyorsan da gun içinde yorgun olursun.

galiba :KK43: başka bişey kalmadı çünkü belki buradan bi öneri bulabilirm dedim ama psikolojik galiba.
depresyonda sürekli uyuma bitkinlik hissi vardır. Çok sağlıklı olmanıza rağmen sürekli uyku halinde olursunuz. Psikolojik yardım almayı deneyebilirsiniz

Bencede psikolojik ki bazen insan nazarada gelebiliyor ben cok nazara geliyorum. bir ara banada öyle oluyordu hiçbirşey yapasım gelmedi keyifsiz mutsuz biriydim doktorumda hiçbirşeyin yok demişti durmumu anlattim hafif bir antideprasanbilaci yazdi ilacı içince bi enerji geldi mutluluk hissi oldu kendimi cok iyi hissettim benim ilacim 10 gun kullanim içinmis kullandım ve birdaha ilaci kullanmadim iyi hissediyorum kendimi birde kafaya fazla takmamak lazim vesveseli bir insanım

Konsantrasyon Sorunları: İş yerinde, okulda ya da yemek yaparken dahi konsantre olamama, bir kitabın veya filmin sonunu getirmekte zorlanma.

Detayları Hatırlamakta Zorlanma: Yaşanan bir olayın önemli detaylarını unutma, hatta bazen olayların kendisini unutma.

Karar Vermekte Zorlanma: Daha önceden kolaylıkla verilen kararları depresyon nedeniyle verememe, yanlış karar vereceğinden korkma.

Halsizlik ve Enerji Azlığı: Nedensiz halsizlik, hobi veya keyif alınan diğer aktiviteleri yapmakta zorlanma, ilgisizlik.

Suçluluk, Değersizlik ve/veya Beceriksizlik Hisleri: Nedensiz olarak ya da sizin kontrolünüzde olmayan olaylar nedeniyle yaşanan suçluluk hissi, günlük aktiviteler sırasında dahi beceriksizlik hissi.

Normalden Fazla veya Az Uyuma: Uykunuz olsa dahi bir türlü uykuya dalamama veya tam tersi olarak yorgun olmasanız dahi günde 9-10 saat uyuma.

Olumsuz Düşüncelerin Önüne Geçememe: Her şey yolunda olsa dahi gelecekle ilgili aşırı kaygılanma, kendinizle ya da sevdiklerinizle ilgili önüne geçemediğiniz olumsuz düşünceler.

İştah Azlığı veya Aşırı İştahlı Olmak: İştahta, uyku gibi depresyon sırasında 2 farklı uçta olabilir. Bazı kişiler olumsuz düşünceler nedeniyle iştahını kaybederken bazı kişiler bu mutsuzluk halini aşmak için daha fazla yemek yiyebilir.

Huzursuzluk Hissi, Agresif Olma Hali: Ortada bir neden yokken huzursuz hissetmek, olaylar karşısında aşırı sinirli ve agresif tepkiler vermek.

Aşırı Alkol Tüketimi: Depresyonda olan kişilerde alkol tüketiminin artması dışında aşırı hızlı araç kullanma, kumar oynama ve tehlikeli sporlar yapma gibi düşüncesiz davranışlarda artış görülebilmektedir.

Hayatın Yaşamaya Değer Olmadığı Düşüncesi: Renkli bir sosyal yaşantınız, iyi ilişkileriniz ve başarılı bir işiniz olabilir ancak depresyondaysanız bunların hayatınıza değer kattığını görmeden yaşamanın bir anlamı olmadığı düşünebilirsiniz.

Yukarıdaki maddelerden bir kaçı on beş gün daha fazladır devam ediyorsa psikologa gitmeniz mantıklı olur yoksa geçici bir durum olabilir.
teşekkürler doktor araştırıyorum şimdi :(

Bencede psikolojik ki bazen insan nazarada gelebiliyor ben cok nazara geliyorum. bir ara banada öyle oluyordu hiçbirşey yapasım gelmedi keyifsiz mutsuz biriydim doktorumda hiçbirşeyin yok demişti durmumu anlattim hafif bir antideprasanbilaci yazdi ilacı içince bi enerji geldi mutluluk hissi oldu kendimi cok iyi hissettim benim ilacim 10 gun kullanim içinmis kullandım ve birdaha ilaci kullanmadim iyi hissediyorum kendimi birde kafaya fazla takmamak lazim vesveseli bir insanım
nazara inanıyorum. olur olmadık şeyler olmadık şekilde kırılıyo evde mesela. işlerim aksi gidiyor bazen. çok tuhaf şeyler oluyor. etrafımda beni kıskanan insanlar olduğunu tahmin ediyorum. özellikle bişey alayım edeyim bişey olsun hayatımda hemen bişey başıma geliyor. şükür iyi bir işim var eşimle iyiyiz. borcumuz var ama kimse bilmez borç oranımızı mesela. 50 bin civarında borcumuz var. bişey alayım mesela evde arka arkaya bisürü şey kırılır. bende de kötü niyet yok saklamam bişeyimi. (borç hariç . yanlış anlaşılmasın aldığımla da övünmem ama ayağıma ayakkabı alsam hemen farkederler sorarlar ) bol bol nas felak ayet el kürsi okumaya çalışıyorum. Esma çekiyorum.

nazara inanıyorum. olur olmadık şeyler olmadık şekilde kırılıyo evde mesela. işlerim aksi gidiyor bazen. çok tuhaf şeyler oluyor. etrafımda beni kıskanan insanlar olduğunu tahmin ediyorum. özellikle bişey alayım edeyim bişey olsun hayatımda hemen bişey başıma geliyor. şükür iyi bir işim var eşimle iyiyiz. borcumuz var ama kimse bilmez borç oranımızı mesela. 50 bin civarında borcumuz var. bişey alayım mesela evde arka arkaya bisürü şey kırılır. bende de kötü niyet yok saklamam bişeyimi. (borç hariç . yanlış anlaşılmasın aldığımla da övünmem ama ayağıma ayakkabı alsam hemen farkederler sorarlar ) bol bol nas felak ayet el kürsi okumaya çalışıyorum. Esma çekiyorum.
aynisi bizdede oluyor birdeyler kiriliyor durduk yerde duz yolda ayağım burkuluyor kem gozlu cok kendinize cok dikkat edin:)

Doktor değilim tabi ki ama bu belirtiler depresyon belirtisi canım. Psikiyatra da görün derim bir de onunla konuş bakalım ne diyecek.

Yok canım o anlamda değil. Gece teroru genelde cocuklarda gorulen bir uyku hastalıgı. Uyku apnesi diyeyim o zaman.
Yani uykunda bir problem varsa, iyi uyuyamıyorsan da gun içinde yorgun olursun.
sık sık uyanıyorum geceleri o olabilir belki

Back