Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Cok Üzülüyorum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

dudi

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
1.488
182
688
Almanya
Kizlar gecen hafta oglum krese basladi bu arada 31 aylik gayet aktif diger cocuklarla oynamayi seven bi cocuk en azindan oyleydi:44:ilk gun iyiydi git anne gelme ben burda kalicam falan derken 2.gun biraz mizirdandi 3.-4. gün derken sanki gittikce daha kotu oluyo gibi geliyobugun aglayarak biraktim tabii bende eve gelene kadar agladim yüregim parcalandi resmen aglaya aglaya biraktim yavrumu orda calisanlar oldukca ilgili kötü bisey yasadigini sanmiyorum ama benim o cok girisken oglum orda bi cekingen, kimseye yaklasmiyo hic biseye dokunmuyo anne gitme diyo sadece.Ögretmenleri zamanla alisicak merak etmeyin diyo aglasada birakin gidin diyo ama ben resmen vicdan azabi cekiyorum onu birakirken,aklimda bir sürü soru isareti acaba orda mutsuzmu?Ne hissediyo ne düsünüyo derken kafayi iyicem esimde zamanla alisicak diyo ama ben yüregime söz dinletemiyorum acmi suzuzmu,burnumu akti,itildimi,kakildimi?????

Canım seni gayet iyi anlıyorum. Benim de oğlum 28 aylık. Bende kreşe vermeyi düşünüyorum senin yazdıklarını yaşamaktan korkuyorum bir yandan da Ama onların iyiliği için yapmamız gerekecek bunu. 2 haftada alışır diyo herkes. Bence sen de çok kafana takma. 2 hafta süre ver bakalım alışacak mı?

of kızlar sanırım çocuklardan çok bizler ağır geçireceğiz bu dönemleri.
oğlum 3 yaşında,ablam bakıyordu şu ana kadar bende çalışıyorum tabiki
ama ikiz kızlarım oldu şuan 3 aylıklar,ve şimdi onlara teyzesi bakacak ve oğlum maalesef istemesemde kreşe başlayacak
bir sürü kreş okul gezdim ama malesef hiçbirini beğenmedim sonra döndüm baktımki
ne eşim nede ben aslında biz oğlumuzdan ayrılmak onu hiç tanımadığımız insanlara teslim etmekten korkuyoruz
ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilemiyorum
offf şimdi gerekli evrakları hazırlıyorum 1 hafta içinde oğlumda başlayacak okula
nasıl olacak ne yapacağım

Normal bir süreç bu. Hiç sesini çıkarmadan kuzu kuzu kabullenirse sorun var demektir, alışmadığı birşeye tepki göstermesi normal. İlk gün eğlenceli bir yere gitmenin heyecanıyla, anne ile ayrılığı da tam algılamadan sakin olması iş ciddiye binince mızmızlanması da normal. Sabırlı olun. Artık oğlunuz anneden bağımsızlaşmayaı yaşaması gereken ve yaşabilecğei yaşta. Ona bu şansı verin. İleride daha özgüvenli daha dik duruşlu bir adam olması için bu şart. Gönderdiğiniz kreş bakımından içiniz rahatsa sorun yok. Çok normal sağlıklı bir çocuğun verecğei tepkileri veriyor oğlunuz. Vermeseydi endişelenin derdim.

Öncelikle yazan butun arkadaslara tesekkür ederim senin verdigin teselli ve bilgi icinde aslinda senin yazdiklarini biliyorum normal dogal bi sürec ve tepkiler zamanla duzelicek ama ne zaman:44:daha ne kadar sürer bu sürec ve ben onu aglaya aglaya birakmaya ne kadar dayanirim?Bugün almaya gittim beni görünce yine basladi kusum aglamaya inanin o an acip yüreginizi bicaklasalar o kadar acimaznasil bisey bu anne olmak ya rabbim .Bu arada esimde cocuk yanliz o yuzdende biraz sorun cekiyo bence gel biz ikinciyi yapalim diye tutturmussaka gibi benim kafa 1500 adam neyin derdinde

sanıyorum herkes bu tür şeyle r yaşıyor.
Benim de ikizlerim 4,5 aylık oğlum 3 yaşındayken oğlumu kreşe başlattım. ilk gün sonraki gün sonraki hafta problem yoktu. problem sınıfa yaramaz bir çocuk gelmesiyle başladı. benimki vurmak kavga nedir bilmiyor. son 2 ay ya X bana vurursa diye gitti. öğretmenine söyledik, çocuğun babasına söyledik, olmadı oğlum sen de ona vur dedim, vuramıyorum diyince hızlıca kaç dedik neler neler. Öğretmeniyle sonraki seferlerde görüştüğümde çocuğun eskisi gibi vurmadığı aksine oyun oynadıkları yönündeydi ( oğlum eğer vuruyorsa X'le oynama diyorum gene onunla oynuyor diyordu) , durumu biraz kullanıyor gibiydi benimkisi. yaz okuluna X kayıt yaptırmadı biz derin bir ohhh çektik ama bu sefer de Y'yi bulduk. Hakikaten Y de çok yaramaz. 'anne ya bana Y vurursa...' diye okula giymeye başladı bu sefer de...X gitti Y geldi.
X, y veya z yüzündne kreş değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü böyle çocuklar her yerde karşımıza çıkabilir. ya da kreşten alıp evde tutmak da mantıklı gelmiyor. şimdilik 1,5 aydır annemlerde oğlum , ikizlerin bakımı da zor olduğu için memlekete götürdüler. keyfi yerinde. yakında oğlumu getireceğiz ve bakalım sorunlarımızı çözebiliecek miyiz.
Bana da bu vurma ve yaramaz çocuk yüzünden okukla gitmek istememe durumu için tavsiyelerin olabilir mi?

cnm aynı süreçleri bende yaşadım. ama tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum ÖĞRETMEN FAKTÖRÜ çok önemli. öyle zamanla alışacak filan olayına girdilerse işin zor. kesin çocuk ruhundan anlamayan bir öğretmene düşmüşsündür. valla çocuğunu ağlatmalarına izin verme derim ben...

Cevabin icin sagol canim ama orda onlardan kaynaklanan bir sorun oldugunu sanmiyorum oglum benden ayrilirken sorun yasiyo ben gittikten sonrada bi sure aglayip sonra oynamaya basliyomus sanirim anneden kopma sendromundayani ona zor gelen benim onu oraya birakmam ama kresten sikayetci degil orda ogrendigi sarkilari söylüyo,giderken mizirdanniyo sadece ayrilik aninda bi kriz yasiyoruzbugun yine agladi ama alirken daha iyiydi ögretmenide bugun cok gulup oynadigini söyledizamanla daha iyi olucagini umut ediyorum

kızlar yukarda bir sorunumdan bahsetmiştim, durumun gidişatında bahsetmem aynı sorunları yaşayanlar için bilgilendirici olabilir. Oğlum kreşe tekrar başlayınca öğretmeni ve sınıfı değişti. yaz okulundaki yaramaz çocukla aynı sınıfa düştü hem de. ben de yeni öğretmenine durumu anlattım. şu an çocuğumun kendini savunamıyor olmasının ilerde de böyle olacağı anlamına gelmediğini söyledi (ben oğlum çok mazlum ilerde de kendini savunamayan mız mız çocuk yetiştiriyorum diye korkuyordum)
Maşallah diyerek anlatıyorum oğlum bir gün akşam eve geldi okulda kendine vurup duran çocukla konuştuğunu elini yumuruk yaparak masaya vurduğunu ve beni darlatıyorsun, arkadaşlarımı da hep darlatıyorsun diye kızdığını söyledi. aralarında bir iki defa daha itiş kakış olmuş ve uzun zamandır da eve şikayetle gelmiyor elhamdülillah.Hatta çocuk kreşi özlüyor, bayram tatilinde hadi beni kreşe bırakın diye tutturdu. umarım bundan sonrası da hepimiz için iyi geçer.

bende kızımı 3 yaşındayken baslattım kreşe.tam 8 gun agladı gıderken.servısle gıderken agladıgı gun mutlaka arkaından krese gıdıp mudurun odasından ızledım kızımı.orada cok mutlu oldugunu gordum.uzucu bır sureç maalesef anneler ıcın.ama kızımın kreşde gercekten gelıstıgını gordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…