kızlar önceki konularımda kaynanamla aramızdaki problemlerden bahsetmiştim. yan yana oturduğumuz için evime girip çıkan herkeze karışıor ailemin gelmesini istemiyor. ben üniv okudum çalışmayı düşünüyorum. sırf bi yere girmeyim ona muhtaç yaşayalım diye elinden geleni yapıor. geçen gün evime bir şey almak istiyorum deyince beni herkezin içinde almayacaksın die rezil etti. meğer bu kadının düşüncesi hep birlikte yaşayalım birlikte oturp kalkalım. çocukları geldiği zaman onlara hizmet edeyim. eltime çocuklarıma bana hizmet etmeyen gelini napim diyomuş. daha kötüsü çocukları uzk oldukları için onlarda bu düşüncede kızlar ben artık çok mutsuzum. bu ev sanki cehenneme döndü benim için. eşim desen hiç bişe yapmıyor. çalışmayım die elinden geleni yapıor bana bişe yansıtmıyor. ama sanırım ikili oynuyor. kaynanamın bu kadar müdahale etmesi işine geliyor. kayınlarım bile halime acıyıp bazen kaynanamı uyarıyorlar ama benim eşimde hiç tepki yok. annemle konuştum ben seni sokakta bulmadım el bebek gül bebek büyüttüm. ömür boyu çekemezsin çeksen bile hastalığa kalırsın benim kapım sana sonuna kadar açık dior. görücü usulü olduğu için kendini sorumlu tutuyor. aklım o kadar karıştıki ne yapacağımı şaşırdım. acaba benim ailem eşimle konuşsa faydası olurmu ?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
çok üzgünüm :(
- Konu Sahibi SANEM01
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 12 Temmuz 2006
- 5.740
- 655
- 723
- 14 Mayıs 2009
- 22.264
- 12.553
- 298
arkadaşım Allah yardımcın olsun. umarım hiç ayrılma gibi bir şey olmadan çözersiniz sorunu. bence adım atman lazım iş konusunda. eğer sürekli çalışıcam diyip uygulamaya geçmiyorsan, onlarda ciddiye almıyordur. kararlı olduğunu eşinle konuşarak göster bence. çalışman çok önemli. öncelikle çalışırsan artık sana hizmetçi gözüyle bakamazlar, eşinde bilir ekonomik özgürlüğünün olduğunu. ne mezunusun bilmiyorum, inşallah kolayca iş bulursun. sonuçta o diplomayı boş yere almadın.
- 3 Eylül 2012
- 21.838
- 57.442
- 798
Koca evinde hizmetçi, köle olacağına
Annenin evinde , kendin ol, kendin için yaşa.
Az yiyip hizmetçi tutsaymış.
Ama hem oğluna eş, hem kendine gelin adı altında köle almış.
Bir taşla iki kuş.
Mücadeleni ver tabi, ama hayatını bunlara heba etme.
Aynı fikirdeyim.
Ben de bana sabret sabret biz neler çektik diyenlere
diyorum ki;
Valla bir yere kadar sabretcem aklımdaki tarih net,belli
Baktım düzelmiyor kimseye ömrümü heba etmem.
Kimseye de sormam boşarım.
Paramla kıymet bilmez el oğlunu doyuracağıma gül gibi anneme bakarım.
- 25 Ocak 2009
- 7.637
- 324
- 398
kızlar önceki konularımda kaynanamla aramızdaki problemlerden bahsetmiştim. yan yana oturduğumuz için evime girip çıkan herkeze karışıor ailemin gelmesini istemiyor. ben üniv okudum çalışmayı düşünüyorum. sırf bi yere girmeyim ona muhtaç yaşayalım diye elinden geleni yapıor. geçen gün evime bir şey almak istiyorum deyince beni herkezin içinde almayacaksın die rezil etti. meğer bu kadının düşüncesi hep birlikte yaşayalım birlikte oturp kalkalım. çocukları geldiği zaman onlara hizmet edeyim. eltime çocuklarıma bana hizmet etmeyen gelini napim diyomuş. daha kötüsü çocukları uzk oldukları için onlarda bu düşüncede kızlar ben artık çok mutsuzum. bu ev sanki cehenneme döndü benim için. eşim desen hiç bişe yapmıyor. çalışmayım die elinden geleni yapıor bana bişe yansıtmıyor. ama sanırım ikili oynuyor. kaynanamın bu kadar müdahale etmesi işine geliyor. kayınlarım bile halime acıyıp bazen kaynanamı uyarıyorlar ama benim eşimde hiç tepki yok. annemle konuştum ben seni sokakta bulmadım el bebek gül bebek büyüttüm. ömür boyu çekemezsin çeksen bile hastalığa kalırsın benim kapım sana sonuna kadar açık dior. görücü usulü olduğu için kendini sorumlu tutuyor. aklım o kadar karıştıki ne yapacağımı şaşırdım. acaba benim ailem eşimle konuşsa faydası olurmu ?
öncelikle eşinle bu konuyu ayrıntılı konuşmalısın,eğer aynı akılda devam ederse sen yoluna,ben yoluma dersin.sen onlara kölemi gelmişin lafa bak hizmet etmeyen gelini napıyım
hiçte hayatını karartma böyle insanlar için biran önce işi bul bence
- 14 Mayıs 2009
- 22.264
- 12.553
- 298
ben bu kirmizili yeri okuyunca çocuk var diye ne yazsam bilememi$tim, yanli$likla yazdin galiba
aylen yanindaymi$
e$in senin yaninda gorunuyo ama deil ..
kaynana e$iyin annesi ama sana çali$ yada çali$ma deme hakkina sahip deil ..
fazla seçenegin yok bance
resti çekip evi uzaga ta$imayi ve çali$mayi isteyeceksin ..
kocan yok dersede tak sepeti koluna herkes kendi yoluna
yuva yikici konu$mak hiç tazrim deildir ama bu senin kaynana ve onu dinleyen oglu sinir etti beni
omur boyu çekebilirmisin sen bu kadini
o kadar sene okudun dirsek çuruttun kv ye hizmet etmek için mi ?
gençligine yazik ..
Yanı o ev, evlılık sana hapıshane olmuş ve kendı hayatın, hakların, ısteklerın bır nevı hacir altına alınmış, kısacası 'SEN' dıye bır sey kalmamamıs da sankı esınle k.v'n evlı gıbı bır durum var ortada..bır anlamda SIGINTI'sın orada..bır kere calısıp çalışmayacağına, eve gırıp çıkanlara, eve bır sey almana mudahıl olmak da neyın nesı? kendılerıne esır pazarından somurmek ıcın köle mı satın almışlar? k.v.n ayrı oturmayın, onların uydusu olun ve sen onlara omur boyu hızmet et ıstıyor...ztn herkesın ıcınde tehdıt edercesıne paylaması da senın olmadığın meclıslerde o kısılere arkandan konustugunu, senı sıkayet ettıgını kanıtlıyor; yanlarında rahatlıkla senı kucuk dusurup azarladığına gore onlar da k.v.ni tutuyorlar...cok dıkkatlı ol; tehlıke çanları çoktan çalmaya baslamıs, k.valıden kuyunu kazıyor, cevresındekılerı sana karsı kıskırtıyor gıbıme geldı...kendı kısısel taleplerını, evlılık anlayışını&beklentılerını acık acık ortaya koy, restını cek (gercı bunlar tabıkı de flörtken konuşulmalıydı) uymuyorsa pasa gonullerı bılır, sen de cekıp gıdersın....ama açıkçası konuşsan da durumun lehıne donecegını pek sanmıyorum; kımse degısmıyor, herkes bıldıgını okuyor bu hayatta, karsındakıler anladığım kadarıyla kocan dahıl cahıl ınsanlar ve hızmetcı, sus pus, kukla, ezık gelın ıstıyorlar...haklarını müdafaa eden, ısteklerını, goruslerını dıle getıren gelını dıkbaslı, sorun çıkaran kotu gelın olarak goruyorlar; bu bezdırıcı, sındırıcı hal ve tavırlarından belli...bastan nasıl alıştırılırsa oyle gıder,bu tıp durumlarda hıc gecıkmeden tavrını ortaya koymak gerekiyor...bu aıle cocugun olduğunda da senı elestırır, beğenmez, sureklı karışır, kararını bır an once ver bana kalırsa, ya herro ya merro...
Son düzenleme:
bence önce bir işe gir ... önce kendine olan öz güvenin ve ekonomik özgürlügünü ele al ... sonra yapman gerekenlerii usul usul kocanla konuş.. sonra kocanda haddini bildirir zaten canım allahın izni ile..
aynen katılıyorum,kendine olan güvenin arttıkça ezemicekler seni,zaten kaynanan bu yüzden istemiyor çalışmanı.eli ekmek tutarsa sözümüzü dinlemez diye düşünüyor.ayrıca eşine psikolojik baskı yap bence,o bir erkek,evde karısına ancak o karışabilir.annesi değil.ben olsam öle yapardım tabii sert bi dille değil ufaktan işlemen lazım eşini.sen artık evli bi adamsın,senin sorumlulukların var,senin bir karın var,karar verdiğimizde baba olacaksın,senin sözün geçmeli vs vs.
he baktın olmuyo canım evli olmak içinde evli olunmaz.öyle bi hayatı çekmek zorunda değilsin.ailen arkanda.
Bence kendini bu kadar çok ezdirmemelisin.Yan yana oturuyorsunuz diye sürekli bir arada olmanız gerekmiyor.Çocuk da yokken oturun ders çalışın eşinize de kaynananıza da söyleyin ben ders çalışıyorum diye böylelikle gündüzleri kaynananızı görmezsiniz.eğer eşinizi de sevmiyorsanız yol yakınken ayrılın bence
- 26 Mart 2010
- 341
- 47
- 118
Merhaba...
Öncelikle bende arkadaşlar gibi en kısa zamanda bir işe girmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Kayınvalidem çalıştırmaz demişsiniz... Sen bu konuda kim ne der diye düşünme.. Bu konuda eşin dışında kimseye söz hakkı verme... Eşinle iyice anlaşın... Sana bir şey derlerse onun üzerine atarsın eşim istiyor diye :)
Eşini güzelce ve tatlılıkla ikna et.. Çalışmak istediğini neden gerektiğini... Ailesini falan hiç anlatma... Geleceğimizi için falan... Sen ne söyleyeceğini daha iyi bilirsin..Sonra da yavaş yavaş diğer sorunların çözüleceğini umut ediyorum inşallah...
Öncelikle bende arkadaşlar gibi en kısa zamanda bir işe girmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Kayınvalidem çalıştırmaz demişsiniz... Sen bu konuda kim ne der diye düşünme.. Bu konuda eşin dışında kimseye söz hakkı verme... Eşinle iyice anlaşın... Sana bir şey derlerse onun üzerine atarsın eşim istiyor diye :)
Eşini güzelce ve tatlılıkla ikna et.. Çalışmak istediğini neden gerektiğini... Ailesini falan hiç anlatma... Geleceğimizi için falan... Sen ne söyleyeceğini daha iyi bilirsin..Sonra da yavaş yavaş diğer sorunların çözüleceğini umut ediyorum inşallah...
biliyormusun arkadaşım tanıdığım bazı arkadaşlarım sırf senin gibi sırf hergün kaynana tribi çekmemek için işe girdi.ama sana sadece çalış demem bunun yanında hudutlarınıda belirle.ben şuanda ders çalışıyorum.gelemem de .sana güvenerek misafir çağırmasın çok çalışmam lazım kendime araba alıcam de mesela.bir hedefin olduğunu belirt.ne bilim inşallah kurtulursun.burdan yeni evleneceklere sesleniyorum görüyosunuz işte aynı ev aynı apartman aynı mahalle bile olmuyooooooo
kendinden asla taviz verme derim çünkü anladığım kadarıyla elini versen kolunu kaptırıcaksın gibi naparsan yap yaranamıycaksın gibi hissettim , kendilerine köle istiyorlar resmen , istemediğin birşeyi yapma sakın, ve en acilinden işe gir ki seninle uğraşmak için seni bulamasınlar akşamdan akşama da anca kendi evine hayrın olur zaten ve ayrıca çoğu zaman bahanen olur çalışıyorum der geçersin
Tabii ki ailen gelsin konuşsun,sonuçta sahipsiz değilsin ve ailelerin kararıyla bu evlilik olmuş yani söz sahibi olabilir ailen..
Kendilerine bir hizmetçi tutsunlar çok istiyorlarsa..
ya sizin evinizi ayırıp,sebin bir işe girip çalışmana müsaade ederler yada gidersin ananın evine o kadar,yok böyle bir dünya..
annesinin arkasına saklanan bir kocadan sana da hayır gelmez bilesin...
Kendilerine bir hizmetçi tutsunlar çok istiyorlarsa..
ya sizin evinizi ayırıp,sebin bir işe girip çalışmana müsaade ederler yada gidersin ananın evine o kadar,yok böyle bir dünya..
annesinin arkasına saklanan bir kocadan sana da hayır gelmez bilesin...