Çok üzgünüm nasıl dayanırım kuşumun yokluğuna

ayy ben seni çok iyi anlarım.Lisedeyken çok sevdiğim konuşan muhabbet kuşum vardı.Abartmıyorum ölünce 1 ay ağladım.Çoğu kişi anlamıyordu acımı,dalga geçenler mi dersin,utan onun için ağlamaya diyenler,aman alırsın yerine bi tane nolucak diyen gerizekalı insanlar mı dersin...Hayvanını kaybedipte üzülen insanları basit görenler basit aslında.Geçen senede köpeğim çok hastalınca moralim bozulmuştu,arkadaşımın bir tanesi hahah ay çok komiğime gitti bunun için üzülmen demişti!! ınsanlar çok basit düşünüyor,yeri dolar ,bu gitti alırsın başka hayvan mantığında ,bunu da hayvan beslemeyenler söyler genelde.Herşeyin acısı farklı yaa.ılla insan kaybedilince mi üzülünür?? Hayvan kaybedilince üzülünce noluyor,basit mi oluyoruz??Tabiki buda bir derttir.O da bir canlı.Hayatta farklı farklı acılar yaşarız.Canım bir süre acını yoğun yaşayacasın,zamanla hafifleyecek.Üzüldüm senin için.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim papağanım dışarı kaçtığında yüksek yüksek çatılara çıktım ki düşüp ölebilirdim mirmirmirmir
ama ne yazıkki insanlardan daha dost hayvanlar :nazar:

kızlar muhabbet kuşum vardı 1 yaş 6 günlüktü şımarıgım eve geleli 8 ay 2 gün olmuştu cuma günü kardeşim gelecekti memlekette okuyor hafta sonu diye gelecekti özlem giderecektik neyse biz annemle mutfakta yemek hazırlıyorduk telefon çaldı kardeşimle konuşuyodum annemde çorbanın kaynamasını bekliyordu oğluşum şımarıgım geldi çorbanın içine attı kendini intihar etti annemde hemen aldı içinden çorbanın ama tamamen öorbaya gömülmüştü haşlandı oğluşum annem hemen soguk suya tuttu bepanten falan sürdük Veteniri aradım hemen dediki yapacak bişi yok zaten siz gerekli müdahaleyi yapmışsınız yarın sabaha çıkarsa iyidir dedi neyse kardeşim gelene kadar can vermedi 1 saat kardeşimin gelmesini bekledi kardeşim geldi sevdi kokladı aradan 5 dakika geçti gözlerini yumdu çok agladım dayanamadım bayılmışım kendime geldim hala hareket ediyordu peşine kardeşim geldi can verdi işte daha olaylar bitmedi oğluşum öldükten sonra sofrayı kurduk malum kardeşim yoldan geldi aç neyse oturduk sofraya yiyemedik bişi neyse benim vakumlu dogum sonucu özürlü konuşamayan ablam var gitti odasına sonra bir ses geldi bir baktık ablamın yüzü gözü kan baktık hiçbir yerde kan yok nereye çarptı bilinmiyo neyse acile falan gitti dikişler atıldı sonra düşündükki kesin kötü bişi olacaktı ve oğluşum bizim için kendini feda etti kime söledikse hepsi öyle dedi oğluşum bizim için kendini feda etti canım oğlum seni çok özledim herşeyimdin sen benim aşkım cicikuşum babacıkım canımcanıımm yerimsenim benim şımarık söyledigin sözcükler kulagımda videolarına resimlerine bakıyorum oğluşum seni böyle görmek istemezdim aşkım kendi ellerimle gömdüm seni bitanem özlüyorum seni hüdhüdüm canım aşkıım kızlar başınızı agrıttım belki ama canım çok yanıyo dayanamıyorum onun yoklugu çok koyuyor bana çook okadar ilgilenirdik severdik oynardık ama neden yaptı bunu ne için yaptı bilemiyorum ama dayanamıyorum şımarıgım oğluşuummm

]ImageShack® - Image Hosting[img

:a015::a015::a015:senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

başın sağolsun cnm .Bende 2 sene önce muhabbet kuşumu kaybettim.tam 10 yaşındaydı,düşün artık 10 yıldır beraberdik nasıl alışmıştım ona çocuğum gibiydi,zaman zaman özlüyorum aklıma geliyor içim bir tuhaf oluyor ama alışıyorsun

bende muhabbet kuşlarını okadar severimki heleki konuşunca insanlara alışınca bende bir kaçtanesini kaybettim okadar üzlürdümki günlerce ağlar ancak yemibir kuş alana kadar düzelemzdim ..yıllar sonra tekrar kuş aldım ve okad seviyorumki elime alıp alıp öpmek istiyorum ben eve gelince ıslık çalıp kafesinde ordan oaray konuyor ya nebilim mutlu oluyo ve tüm sitresini atıyo insan küçücük canlı size morel veriyo..

başınız sağolsun insan öyle çok bağlanıyor ki sevince.. sizi çok iyi anlıyorum..

sonuçta evlat gibi bakıp büyütüyoruz acısı büyük yeri dolmaz.. Allah sabır versin.

hayvan sevgisi bambaşka bi duygu. beslemeyenler anlamaz komik gelir onlara. benmde kedim ölmüştü gerçekten çok büyük bi acı.. bi insan kaybetmiş gibi oluyo insan. ben günlerce ağlamıştım o halimi görüp gülenler olmuştu. yaşamayan bilemiyo. ama insanı çok üzüyo. alışıyosun sonuçta ona. aynı evi paylaşıyosun. seviyosun.. snra kaybediyosun. gerçekten acı. başın saolsun

tamam üzücü bi olay ama sonuc itibariyle bir ku$ .. yenisini alirsin ..

ALLAH korusun ya canindan kanindan birine bisey olsaydi ..

üzülme canim ..

canım benim seni çok iyi anlıyorum.bizimde muhabbet kuşumuz vardı konuşuyodu.8 yaşındayken falan öldü.ona o kadar alışmıştımki,inan kaç gün boğazımdan yemek geçmedi.köpeğimizde vardı o da çok yaşlanmıştı öleceğini anlayınca kayboldu gitti heralde.ben onları o kadar seviyodumki.insandan farkları yoktu benim için.hayvan beslemeyen bunu anlayamaz.şimdi oyüzden asla hayvan beslemeyi düşünmüyorum.onlar ölünce kendime gelemiyorum.en iyiysi hiç alışmamak

sizden alıntı yapıyorum ama birçok arkadaşla çok farklı düşündüğümüz için yazmak istedim sözüm direkt olarak size değil yani..

arkadaşımızı çok çok iyi anlıyorum ben.
size o kadar sıradan geliyor tahmin edebiliyorum
belli ki çok büyük kayıplar yaşamamışsınız diyebilecek kadar basit geliyor.
yada bende bişi oldu sandım ayol falan diyebiliyorsunuz

7 yaşında babamı kaybettim yeterince büyük bi kayıptır sanırım.
büyük ailemde kimse yok anneanne dede babaanne dede.
artı teyzemi kaybettim.
sanırım büyük kayıplar yaşamışımdır yeterince.

Allah korusun ama o kadar değer verdiğin bi parçan olmuş bişiyi kaybetmenin acısı o kadar büyükki. günlerce ağlayabiliyorsun.
bunu kimsenin anlamasını beklemicem.
konuyu açan arkadaşla birebir aynı şeyi düşünüyorum.
o resme bakarken de içim acıdı.
başın sağolsun arkadaşım. Allah sabır versin.!

tşk ediyorum canım beni anladıgın için bende büyük kayıplar yaşadım teyzemi kaybettim abimi kaybettim ananemi kaybettim hepsini çok özlüyorum ve onlar içinde hergün aglıyorum ama şımarıgım benim can yoldaşımdı herşeyimdi dert ortagım minikkuşumdu ne bileyim yoklugu çok acı

kızz çorumlu bundan daha kötü ne olabilirki senağlama

Allah korusun evladınız yada esınız fılan oldu sandım baslıgı gorunce..
Bundan kat be kat kotusu bu olabılır..Kotu bır sekılde olmus :KK43: Basınız sagolsun ne dıyeyım...
Esım bu yuzden hayvanları sever ama beslemek ıstemez olduklerınde uzulmemek ıcın.. :1no2:

Son düzenleme:
hepinize çok tşk ederim olumlu yada olumsuz cevaplar yazdınız bir arkadaş yazmış intiharı ilginç diye evet çok ilginçti ve çok üzücü yavrum benim bizim ufak bir yerimiz yandıgında nasılda canımız çok acıyor heleki o kaynar çorbanın içine düşmesi hepten beter şımarıgım herzaman mutfakta olurdu hiç ocaga yaklaşmazdı ama annemin anlattıgına göre salon dan uçarak mutfaga gelmiş direk çorbaya atmış kendsini bilmiyorum ama haladaha canım yanıyor zor olacak onsuz hayat ama alışmak zorundayım hayat bi şekilde devam ediyor ama hatıraları videoları sesleri hep aklımda kulagımda olacak çok özledim seni şımarıgım senağlama

ayselcim canım hiç gerçek ölümü yaşadınmı?? yani şöle diyim hiç canını canını ailenin bir ferdini bir inasanı kaybettinmi??bak benim önce dedem vefat etti sonra babannem vefat etti henüz 40'ı bile çıkmadı ve babanenmin fotoğrafları videoları hala gözümüzün önünde hala daha eşyaları aldığıı hediyeleri göüzmüzün önünde.. babamı hayata döndürmek için çok çabaladım güneerce babam için herşeyi yaptım çünkü babam canını kaybetmişti ve onu yeniden hayata bağlamam gerkiyordu.. sen bir kuştan bahsediyorsun.. bi kaç ay sonra yeniden kuş alır yeniden onu eğitir yeniden konuşur öter size aalışır fakat benim ne dedem nede babannem yani babamın ne annesi nede babası geriye gelebilir.. sen kuşunun düşüşünü bile görmemişssin bense babannemin kollarımda öldüğünü o kahrolası makinanın sesini duydum öldüğünü söyleyen o kahrolası makinanın...
DıCEĞıM ŞUKı LÜTFEN AYSELCıM BUKADAR FAZLA YAZMA BUKADAR, ıNAN BEN KÖTÜ OLUYORUM SEN Bı KUŞTAN BENSE BıR CANDAN ANNE VE BABADAN BAHSEDıYORUM AKLIMA ONLAR GELıYORDA KUŞLA BABANNEMı DEDEMı KIYASLIYORUM CIX YOK SANIRIIM SENıN ACIN BıZıM ACIMIZIN YANINDA ÇOK HAFıF KALIYOR DERT ETTıĞıN BU OLSUN BE GÜZELıM.. YENı BıR KUŞ ALIRSIN EĞıTıRSıN ESKıSı GıBı OLUR AMA DEDıM YA BıZ KıŞıLERıN AKRABALARI YAKINLARI ÖLDÜĞÜ ZAMAN YENı BıR ANNE YENı BıR BABA YENı BıR EŞ YENı BıR ABı YENı BıR ABLA ALIP YANIMIZDA TUTAMIYORUZ GıTTıMı TAM ANLAMIYLA GıDıYOR VE ACIMIZ KATBE KAT ARTIYOR...
NOT: ınan kötü olduğum için yazdım umarım seni kırmamışımdır sadece düşüncemi yazdım....

kızlar muhabbet kuşum vardı 1 yaş 6 günlüktü şımarıgım eve geleli 8 ay 2 gün olmuştu cuma günü kardeşim gelecekti memlekette okuyor hafta sonu diye gelecekti özlem giderecektik neyse biz annemle mutfakta yemek hazırlıyorduk telefon çaldı kardeşimle konuşuyodum annemde çorbanın kaynamasını bekliyordu oğluşum şımarıgım geldi çorbanın içine attı kendini intihar etti annemde hemen aldı içinden çorbanın ama tamamen öorbaya gömülmüştü haşlandı oğluşum annem hemen soguk suya tuttu bepanten falan sürdük Veteniri aradım hemen dediki yapacak bişi yok zaten siz gerekli müdahaleyi yapmışsınız yarın sabaha çıkarsa iyidir dedi neyse kardeşim gelene kadar can vermedi 1 saat kardeşimin gelmesini bekledi kardeşim geldi sevdi kokladı aradan 5 dakika geçti gözlerini yumdu çok agladım dayanamadım bayılmışım kendime geldim hala hareket ediyordu peşine kardeşim geldi can verdi işte daha olaylar bitmedi oğluşum öldükten sonra sofrayı kurduk malum kardeşim yoldan geldi aç neyse oturduk sofraya yiyemedik bişi neyse benim vakumlu dogum sonucu özürlü konuşamayan ablam var gitti odasına sonra bir ses geldi bir baktık ablamın yüzü gözü kan baktık hiçbir yerde kan yok nereye çarptı bilinmiyo neyse acile falan gitti dikişler atıldı sonra düşündükki kesin kötü bişi olacaktı ve oğluşum bizim için kendini feda etti kime söledikse hepsi öyle dedi oğluşum bizim için kendini feda etti canım oğlum seni çok özledim herşeyimdin sen benim aşkım cicikuşum babacıkım canımcanıımm yerimsenim benim şımarık söyledigin sözcükler kulagımda videolarına resimlerine bakıyorum oğluşum seni böyle görmek istemezdim aşkım kendi ellerimle gömdüm seni bitanem özlüyorum seni hüdhüdüm canım aşkıım kızlar başınızı agrıttım belki ama canım çok yanıyo dayanamıyorum onun yoklugu çok koyuyor bana çook okadar ilgilenirdik severdik oynardık ama neden yaptı bunu ne için yaptı bilemiyorum ama dayanamıyorum şımarıgım oğluşuummm

]ImageShack® - Image Hosting[img

:a015::a015::a015:senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

kıyamam.. bizim de 3 tane kuşumuz vardı eskidenn ve bir de köpegimiz.. Köpegimiz Allaha sükür sağ ama kuşlar sanırım özlemden dolayı ölüp gittiler.. Annem ne cok emek vermiştir onlara bilirsiniz.... Giden geri gelmiyor iştee, yerine gelecek olana da eskisi gibi bakılmıyor.. Annemin simdi 3. evladıdır bizim köpek... Sizi bu yuzden cok iyi anlıyorum.... Başınız sagolsun....

AYSELJIK canım...herkesin senin acını anlaması imkansız...bu acıyı bende yaşadım...hele, '' yenisini alırsın'' diyenleri boğasım geliyordu...bu bir ayyakkabı yada çorap falan değil ki! insanların duyarlılık derecesi maalesef çok farklı...ben, bu acıyı kendim için mi çekiyorum ki...yenisini alınca bitiverecek!
ama, bazı arkadaşlar da seni teselli edebilmek amacıyla söylemiş olabilirler.
Üzülme desemde..yine üzüleceksin biliyorum...fakat,zamanla hafifliyor inan bana...

başlığı okuyunca açıkça söyleyeyim
yok olan varlığın hayvan cinsinden olduğunu aklımın ucundan geçmezdi benneyaptımkibenneyaptımki
hayvanları sevmek lazım tabiki onlar bizim dostlarımız
altı üstü bir kuş diyemeyeceğim çünkü benimde dünyaya kazık çakmış
yedi yaşında yaşlı mı yaşlı uçmaya mecali olmayan bir kuşum var :1closedeyes::1closedeyes:
alışırsınız yerine yenisini alınca eskisini aratmaz korkmayın..

:1shok::1shok::1shok::1shok: dünyaya kazık çakmış mı
7 yaş yaşlı eğil ki hayatım muhabbet kuşu 30 yıla kadar yaşıyor
beniki 13 yaşındaydı öldüğünde hasta oldusenağlamasenağlamasenağlama
bir daha almadım 13 yıllllllll beraberdik
öldüğünde insan çok ötü oluyorsenağlamasenağlamasenağlama

allah bundan sonra size büyük acılar yaşatmasın.alıntı yaptığınız susuz arkadaşımız,ben ve benim gibi düşünenler şunu demek istedi bir kuşun,kedinin,köoeğin yeri başka bir hayvanla doldurulabilir ama insanların yoklukları dolurulamaz çok hayvan besledim hayvalarıda çook sewerim ölen hayvanlarımda oldu hepsinide çook üzüldüm ama hiçbiri genç yaşta ölen dayım,dedem kadar beni sarsmadı,depresyona sokmadı.burada eleştirilen arkadaşımızın hayvanının ölmesini dert edinmesi değil yazdığı başlıktır belkide biran endişeye kapılarak açtığınız başlık böyle çıkıyor ondan.daha öncede dediğim gibi bu dert değil kötü anı yada tecrübe hiçbişey insanı amansız hastalık yada insan ölümünden fazla yoramaz......

Canim ben de senin gibi dusunuyorum.
Ben hayvanini kaybetmenin ne demek oldugunu cok iyi bilirim. bebeklikten alip buyuttugum bir kedim, uc kusum, bir de hamster'im vardi hepsi farkli zamanlarda geldiler ama bir sekilde olduler. benim de kuslarim konusuyordu. ne emekler verdim konusmalari icin.Hatta kuslarimin hepsinin adi simarik'ti.hele kedim, o kadar mi tatliydi, anlayisliydi, beraber uyurduk. biz bir kere kapida kalmistik. kedi evde. disardan cagiriyoruz minnos diye. o da kapiyi acmaya calisiyor acamiyor, tirmaliyor kapiyi. o kadar sirindi. yani hayvan sevip sevmemekle alakasi yok. ama arkadaslarin da dedigi gibi Allah daha buyuk dert vermesin. daha ne olsun ki yazmissiniz da ben ona takildim. neler neler olabilir su hayatta. emin olun ancak basiniza gelince kiyaslama imkani bulursunuz. insallah yasamazsiniz boyle bir seyi.

Olum sekli gercekten tirajik olmus, o sekilde olmese belki daha az uzulurdunuz, eceliyle falan olse emin olun bu kadar oturmazdi icinize. onun olurken aci cekmis olmasi sizi daha cok uzuyor. ne diyelim basiniz sagolsun, ilk basta zor gelir ama emin olun yakinda gecer. tecrubemden biliyorum.

canım benim benimde 11 yaşında kuşum var kahkağa atar aşkım der seni seviyorum,sayı sayar,benimla kahvaltı eder inanırmısınız komik bişey konuşuruz sanki anlıyomuş gibi kahkağayı patlatır.ondan öncede bir kuşum vardı öldüğünde 2 hafta ağlamıştım
10 gün falan oluyor kardeşimin 2 yaşında kuşu öldü kardeşim istanbulda yalnız yaşıyor o kuş onun arkadaşı gibiydi hep elindeydi konuşu onu öperdi hala ağlıyo .ev arkadaşı öğrenir öğrenmez yavru kuş getirmiş şimdi onunla avunuyor.hayvanlarımızın sevgisi o kadar safki karşılık beklemeden sevgilerini bize veriyorlar tekrar başın sağolsun :a015:

X