Çok üzgünüm kızım çok hasta 13 yaşında doktora götürdüm piskolojik dedi

• Konu Sahibi Konu Sahibi oltu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

oltu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2007
80
0
86
Erzurum
selam arkadaşlar çok zor durumdayı kızım durup dururken nefes alamıyor boguluyor gibi oluyor doktora acile götürdüm 2 ki ayrı doktora götürdüm pisikolojik dedi ilaç verdiler ne yapayım kızım daha küçük nasıl ilaç kullansın neyapmam lazım birde nurolojiye sevk ettiler bu yaşta hiç ilaç kullanan oldumu duydunuzmu veva çocuklarınızın basına geldimi duydunuzmu nasıl başede bilirim çok tedirginim elim ayagım titriyor yardımlarınızı bekliyorum

Bu yaşta nedir ki..
Komşumun oğlu iki yaşından beri kullanıyor,nörolog verdi.
Bence dr.ların tavsiyesine uyun,sanırım panik atak tarzı bir rahatsızlık.
Sınav stresi,okul,aileye mahcub olma korkusu buna sebep oluyor gençlerde.
ılaçlarını düzenli kullansın,ya da içinize sinmediyse başka bir dr.a daha götürün ama peşini bırakmayın..
Çok geçmiş olsun,bir an önce sağlığına kavuşsun kuzunuz.a.s.

canım kendi belirttiğn rahatsızlık görümcemde var nefes alamıyor gibi oluyor panik atak sanırım kızındada aynı sorun var psikologa gitti ilaçlarını kullandı şimdilik bir sorurunu yok, Allah yavruna acil şifalar versin.

Astım olabilir dikkatli bakın ona eğer üzülüp ağladığı zaman nefes alamıyorsa büyük bir ihtimal.
benim küçük bebek kuzenlerim bile astımlı onlardan biliyorum. biri 3 yaşında diğeri 1 bile değil . kaç kere gözümüzün önünde gidiyordu yavrular yengemin halini görecektiniz hele.Allah kimseye vermesin. ventolin makinesi var evlerinde çocuklar daraldığı zaman veriyorlar.bir de fazla üzmemeye çalışıyorlar.
bence çok kapsamlı çocuk kliniği ya da göğüs hastalıkları uzmanına götürün.
öte yandan gerçekten psikolojikse onu iyileştirmek iyi bir anne babanın ve sorunsuz bir ailenin elinde sadece ilaçla olmaz.

Eğer fiziksel bir kaynağı yoksa, çocuğun birden bire nefes alamamaya başlaması psikolojik bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Bu durumun ne zaman başladığı, çocuğun son dönemde bir üzüntü ya da stres yaşayıp yaşamadığı, hangi durumlarda sorunun ortaya çıktığı değerlendirilmelidir. Ayrıca eğer evde huzurlu bir ortam yoksa, anne- baba arasındaki ilişkide sorunlar varsa çocuk bundan da etkilenmiş olabilir. Okulda stres yaşıyor olabilir, arkadaşlarıyla ilişkisi kötü olabilir. Bunlara biraz dikkat edin. Ama çocukta oluşan sorunların genellikle aile ortamından kaynaklandığını da unutmayın. Endilenmeyin, sakin olun, çözümsüz bir sorun yoktur.

yanlış hatırlamıyorsam eşinizle ilgili sorunlarınız vardı..

muhtemelen kızınızda bu durumdan etkileniyor. ve psikolojisi bozulmuş. bence iyice araştırın ve kalite bir psikoloğa götürün. psikolog ilaç yazmadan psikolojik destek sağlar.onunla detaylı konusursunuz, eğer o da uygun görürse psikiyatris önerir zaten sze ve antidepresan tedavisine başlarsınız.

aynısını ben de yaşadım
19 yaşıma girdiğim yaz evimizde 3 tane cenaze çıkmıştı
bir gün nefes alamadım kendimi dışarıya nasıl attığımı bilmiyorum
ailemi telaşlandırmamak için halamı aradım
halam ve eniştem beni hastaneye götürdü
her türlü test yapıldı ama hiçbir şey çıkmadı çok şükür
doktor son zamanlarda kötü bir şeyler yaşayıp yaşamadığımı sordu
ardarda gelen ölümleri duyunca evet dedi tamamen psikolojik
uzun bir süre devam etti ama sonra geçti çok şükür
bir de 15 yaşındayken babannemi kaybettiğimde 2 ay süren öksürük nöbetleri geçirdim
ama ne nöbet ciğerlerim sökülüyordu resmen
filmler çekildi hiçbir şey çıkmadı
o da tamamen psikolojikmiş
belli ki bir sorun var ve kızınız size yansıtmıyor
bunu öğrenmelisiniz çok geçmeden
Allah yardımcınız olsun

Oltu merhaba
Oncelikle gecmis olsun. Ilac destegi ile birlikte bu sorunun nedeni ile ilgili psikologa goturmelisin. Psikoterapi size cok yardimci olur.

ailenizde sorunlarmı vardı..

ben de 12-13 yaşlarımda yataktan fırlıyodum boğuluyorum diye.nefes alamadığımı falan sanıyodum.hatta okulda da olmuştu da baya bir zor durumdu gerçekten,yaş küçüktü,hatırlıyorum da bi arkadaşa seslenmiştim nefes alamıyorumm diye hiç tınlamamıştı dinlemeden geçti önümden..ne zor bi durumdu:çok üzgünüm:doktora gittik her testi yaptırdık hiçbişeyim çıkmadı,pskolojikmiş.panik atakmışım.
doktor bana uyutucu hap verdi sanırım,bi kere içtim yatmadan önce.tabi onlar işe yaramaz zaten kullanmadım

sonradan geçti hastalığım,heralde pskolojik olduğunu,aslında nefes alabildiğimi falan anlamaya başlamıştım..uzun sürmedi hastalığıma.s

ona da hastalığının pskolokjik olduğunu anlatın,hiçbirşey olmadığını,gayet sağlıklı olduğunu,yani nefes falan alabildiğini,hep yanında olacağınızı falan hissettirin,ailenizde sorunları hissettirmemeye çalışın...bi süre devam eder,sonra alışmaya başlar,hiçbirşey olmadığını anlamaya başlar..geçer

Son düzenleme:
ya canım bence kullandır dr nin verdiği ilaçları, ergenlik döneminde bende duyuyorum bu tip şeyler, çünkü, hormonları çok değişiyo, beden yeni bi düzen kurmaya çalışıyo, bu ilaçlar beyindeki hormonlarını düzenleyecektir bence, menapozdan sonra hormon almak gibi düşün, zaten zararlı olsa hiç dr verir mi kimbilir ne kadar karşılaşıyo bu çocuklarla,
ergenlik zor bi dönem, atlatırsınız inşallah beraber
:hulya:

bnde psikologa ilk başladığımda 13 yaşındaydm. şimdiye yada geçmişe yönelik çok sorunu olabilir sezdiremediği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…