• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok üzgünüm hanımlar bana akıl verin ne olur:(

alaimisemaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
1.705
1.072
133
merhaba arkadaşlar. Ben beş haftlık hamileyim. Bugun doktora gittim minik bir kese gözüktü. Fakat miyom da varmış. Şok oldum öğleden sonra ultarason doktoruna da ayrıca gitmemi söyledi doktor. Ne yapcam bilmiyorum çok üzgünüm ağlamak istiorum :( Benim gibi bunu yaşayanlar ya da yaşayanlara şahit olanlar var mı? Neler yaşadınız, gebelik zor geçiyormuş, bebeğe nasıl zararı olur :( Çok üzgünüm ağlayacağım yaaaa :( Bebek sevincimi yaşayamadım :43::43::43::43::43::43::43:

merhaba arkadaşlar. Ben beş haftlık hamileyim. Bugun doktora gittim minik bir kese gözüktü. Fakat miyom da varmış. Şok oldum öğleden sonra ultarason doktoruna da ayrıca gitmemi söyledi doktor. Ne yapcam bilmiyorum çok üzgünüm ağlamak istiorum :( Benim gibi bunu yaşayanlar ya da yaşayanlara şahit olanlar var mı? Neler yaşadınız, gebelik zor geçiyormuş, bebeğe nasıl zararı olur :( Çok üzgünüm ağlayacağım yaaaa :( Bebek sevincimi yaşayamadım :43::43::43::43::43::43::43:

bı akrabam yasamıstı canım baya buyuk bı mıyom du. bebege bı zararı olmadı ama dedıgın gıbı hamılelıgı bıraz problemlı gecti ama dogumda mıyomuda aldılar su an bebekte kendısıde gayet saglıklı uzulupte kendını yıpratma cnm ultrason doktorunada gorun dedıyse onada gıt ..

bı akrabam yasamıstı canım baya buyuk bı mıyom du. bebege bı zararı olmadı ama dedıgın gıbı hamılelıgı bıraz problemlı gecti ama dogumda mıyomuda aldılar su an bebekte kendısıde gayet saglıklı uzulupte kendını yıpratma cnm ultrason doktorunada gorun dedıyse onada gıt ..

Ağrısına sızısına razıyım yeter ki bebeğe zararı olmasın. Bir de üzüldüğüm nokta sezeryan olma olasılığı yüksek :43::43:

Ağrısına sızısına razıyım yeter ki bebeğe zararı olmasın. Bir de üzüldüğüm nokta sezeryan olma olasılığı yüksek :43::43:

sen sımdıden bunları dusunup yıpratma kendını sezeyan yada normal yeterkı bebegıne bısey olmasın bu acıdan bak Allah ın ıznıyle hıc bırsey olmaz merak etme senın ıcın dua edıcem ..

bebek için tebrik ederim önclikle.bence korkmana gerek yok herkes bir sürü problemle hamilelik geçiriyor.belki düşük riski biraz daha fazla olur bu yüzden çok iyi bir doktorla başla takiplere. bende polikisik overle hamilelik geçridim.ayrca sezeryan riski yüksek diye korkma sezeryandan rahat bir doğum şekli yok...

Merhabalar bende de aynı sorun vardı ilk 3-5 ay kendine dikkat et dedi ağır kaldırma ilişkiye girme maydonoz ve idrar söktürücü şeyler yiyip içme dedi.Hamileliğim o kadar sorunsuz geçti ki anlatamam çocuğum gayet sağlıklı doğdu.Sadece sende ağrı yapıyor kasıklarında batma bazen ateş onun haricinde pek bir sorun yaşamadım haa birde şişkinlik yaptı o kadar.Ayrıca normal doğum yaptım 12-15 saat sancı çekerek bizim canavar içerde dönüp duruyordu hiç bir sıkıntısı yoktu vallahi.Doğumda alınmasını doktorum pek önermedi çünkü hem doğum yapıyorsun hemde miyom aldırıyorsun yapışıklık yani iltihap gibi bir sorun ortaya çıkabilir dedi.Ben doğumdan 6 ay sonra aldırmak durumunda kaldım o yüzden.

arkadaşımda aynı sorun var.. 7 cm veya 8 cm lik bi miyom.... hamile şu anda 25. haftada progestan kullanıyor vajinal yoldan...sık sık da kontrole gidiyor....... miyomu ölçtürmek için.. daha önce bi kaybı var onda miyom büyümüştü ....ama bambaşka nedenle kaybetti kalp atışları durdu bebeğin yani miyom çok da korkulacak bi durum değil.............dr. değiştirdi bu gebeliğinde progestan sayesinde engellediler büyümesini herşey yolunda gidiyor gebeliğinde... seninde hiç bi sorun çıkmaz inşallah canım sadece sık kontrol mühim olan :34:

hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Bu zamana kadar üç doktora gittim üçü de başka başka konuştu :26:Hele ikincisi fena canımı sıktı gebeliği sonlandıralım miyomu alalım çok büyük miyomun dedi. :47:Sonki doktor biraz daha ümitvardı. Uuufffff :19:adam akıllı bir doktor bulamadım ki düzenli kontrollere gideyim...:50:

üzülme tatlım bi sorun yok!!! benim hamileyken ameliyat olan akrabalarım var hatta bir tanesi ikiz bebekti teki öldü öleni kürtajla aldılar artık tıp çok gelişti sen rahat ol,yani demek istedigim miyom bişey değil neleri var seninki korkulacak bişey değil Allahın izniyle sağlıklı bir bebegin olur inşallah cnm

ne oldu cnm sımdı nasılsınnn ne karar verdın merak ettım

Annem ben 13-14 yaşlarındayken kazayla hamile kalmıştı. Uzun yıllar 2. çocuk için uğraşıp olmayınca bırakmıştı korunmuyomuş bile artık meğersem :) Bir sürü miyomu vardı. Hormonları düzgün çalışmıyodu. Adet göremiyodu. Hipotiroit falan vardı. Artık rahmini aldırmayı düşünüyodu ama doktoru yaşın ilerlesin biraz daha diye bekletirken hamile kaldığını öğrendi. Hepimiz şok geçirdik tabi. Hamileliği mucize gibi bişeydi. :) Tabi doktor korkutmuştu çok dikkat et miyomların var düşük riskin fazla diye. Ayrıca göğsünde de fazla sayıda kist vardı. Sütüm gelir mi diye bile dert olmuştu. Ama hiçbir sorun yaşamadı ki çok koşturmalı yıllardı. Ben kızamık olmuştum boğmaca oldum annemin bana yanaşmaması lazım ama mecburen doktora götürüyodu. Okuluma gelip gitmek zorundaydı. Ben de çok aktiftim o yıllarda her yere annemle giderdim. Okul dersane spor kursları sosyal faaliyetler kadıncağızı çok yormuşum ama gerçekten hiç zorlanmadı. Doğumu da normal oldu. Doğumdan birkaç yıl sonra rahmini aldırdı o biraz problemdi. Miyom her kadında olan bir şey sen dert etme. Annemin o miyomlar muhtemelen benm doğumumda da vardı ama o yıllarda ultrasona girmediği için farkedilmedi. Çünkü ben kendimi bildm bileli annemle kadın doktorlarında geziyorum :))

Son düzenleme:
ne oldu cnm sımdı nasılsınnn ne karar verdın merak ettım
Valla iki hafta evvel gittiğim doktor gebeliği sonlandıralım miyomu alalım miyom çok büyük demişti dünyam karardı... Bir kaç gün sonra başka bir doktora gittim bu doktor gebeliği sonlandıracak hayati bir risk yok dedi. Gebeliğin sıkıntılı ve çok ağrılı geçebilir ve erken doğum olabilir sadece dedi bunun üzerine içim biraz daha rahatladı. Şuan iyiyim bir sıkıntım yok çarşamba günü başka bir doktora gideceğim bakalım o ne söyleyecek. Zaten bu saatten sonra bebeğimi aldırmam kalbi bile atıyor yavrumun nasıl kıyarım. Allah büyüktür diyorum işte canım ne yapalım... Senin nasıl gidiyor umarım bir sıkıntın yoktur...

Annem ben 13-14 yaşlarındayken kazayla hamile kalmıştı. Uzun yıllar 2. çocuk için uğraşıp olmayınca bırakmıştı korunmuyomuş bile artık meğersem :) Bir sürü miyomu vardı. Hormonları düzgün çalışmıyodu. Adet göremiyodu. Hipotiroit falan vardı. Artık rahmini aldırmayı düşünüyodu ama doktoru yaşın ilerlesin biraz daha diye bekletirken hamile kaldığını öğrendi. Hepimiz şok geçirdik tabi. Hamileliği mucize gibi bişeydi. :) Tabi doktor korkutmuştu çok dikkat et miyomların var düşük riskin fazla diye. Ayrıca göğsünde de fazla sayıda kist vardı. Sütüm gelir mi diye bile dert olmuştu. Ama hiçbir sorun yaşamadı ki çok koşturmalı yıllardı. Ben kızamık olmuştum boğmaca oldum annemin bana yanaşmaması lazım ama mecburen doktora götürüyodu. Okuluma gelip gitmek zorundaydı. Ben de çok aktiftim o yıllarda her yere annemle giderdim. Okul dersane spor kursları sosyal faaliyetler kadıncağızı çok yormuşum ama gerçekten hiç zorlanmadı. Doğumu da normal oldu. Doğumdan birkaç yıl sonra rahmini aldırdı o biraz problemdi. Miyom her kadında olan bir şey sen dert etme. Annemin o miyomlar muhtemelen benm doğumumda da vardı ama o yıllarda ultrasona girmediği için farkedilmedi. Çünkü ben kendimi bildm bileli annemle kadın doktorlarında geziyorum :))

Böyle hikayeler duydukça bana güç geliyor doğrusu... Çok teşekkür ederim paylaştığın için. Umarım bende bir şey olmaz...

Valla iki hafta evvel gittiğim doktor gebeliği sonlandıralım miyomu alalım miyom çok büyük demişti dünyam karardı... Bir kaç gün sonra başka bir doktora gittim bu doktor gebeliği sonlandıracak hayati bir risk yok dedi. Gebeliğin sıkıntılı ve çok ağrılı geçebilir ve erken doğum olabilir sadece dedi bunun üzerine içim biraz daha rahatladı. Şuan iyiyim bir sıkıntım yok çarşamba günü başka bir doktora gideceğim bakalım o ne söyleyecek. Zaten bu saatten sonra bebeğimi aldırmam kalbi bile atıyor yavrumun nasıl kıyarım. Allah büyüktür diyorum işte canım ne yapalım... Senin nasıl gidiyor umarım bir sıkıntın yoktur...

sevındım canım ya aman sıkıntı olmasın bende 3 gundur yedıgımı cıkarıyodum bugunde yemeseydım serum takılcaktı ama cok sukur yıyorm yavas yavas bısıelr bugun daha ıyıyım hayırlı haberlerle gel cnm beklıyoz:9::9::9::9::9:

Tek derdin erken doğum olsun, kontrollerini aksatma kendine dikkat. Tek doktora inanırsan başına neler geliyo. Kanser hastası olmayan hastanın memesinin alındığını duydum ben bu ülkede. Bebeğin ve senin hayatını riske atıcak bi durum olursa zaten belli olur. Benim bir profesör tanıdığım hep der ki doktorlara korktugunuzu belli etmeyin sizi parmagında oynatırlar. Doktorlar korkan hastayı severmiş. Bebeğe çok ciddi bir zararı olucaksa gelişimini etkileyecek doktorun illa seni uyarır bu konuda o zaman aldırmayı düşünürsün. Şimdiden panikleme sakin düşün. Geçmiş olsu cnm.

Back