Bebek Beslenmesi çok uykusuzum.kendi kendine uyutmayı başaran tecrübeli annelr önerilerinizi beklyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

çok haklısın benimde biran önce biryerlerden tekrar başlamam gerekiyor.aksi ve nazlı oğlum biberon emzik onu sakinleştirebilecek hiçbirşeyi almıyor.bende kendi kendine uyumayı öğretme çalışmalarımda kaldır/yatır,şşş/pat ve 3-4 dk da gidip sakinleştirme yollarını denedim fakat bizimki ağlamaya başladığında daha da zıvanadan çıkıyor.4 dk ağlıyor 30 dk sakinleştirmek için uğraşıyoruz.belki saçma gelebilir ama benim oğlum erken doğdu 15 gün küvözde kaldı orda doğar doğmaz anacığının sıcak koynu yerine kablolarla ışıklarla iğnelerle açtı gözünü.eşimle hep bunu düşünmüşüzdür ağlama durumu bizde anında ağlama krizine dönüyor sebebi belki de bunlar.şimdi çook iyiyiz çok şükür Allahıma ama işte hep onlar için en iyisini onların mutlu olacağı şekilde olmasını istiyoruz inşallah iyi anne baba olabiliriz evlatlarımıza.kucak meselesine gelince bizim ilk aylarda yapışık ikiz durumumuz vardı.bende yavaş yavaş onu unutturdum sayılır her mızırdandığında almıyorum yada alsamda oynayıp öpüp gönlünü yapıp geri koyuyorum oyuncağına ana kucağına nerede yatıyosa oraya.

zor günler geçirmişsiniz canm.bu şekilde düşünmekte haklısın.biz yaşamadk ama bende senn gibiydim.aslında duygusal bakmamak lazım.bende çok gelgitler yaşadım.ama artık son zamanlarda yarım saat ayağıda sallıyordum.geceleri 10 kere uyanıyordu 5inde sütünü içim 5inde ben yine sallayark uyutuyordum.yanıma alsam her yerim tutuluyordu.artık ben iyice aggrasifleşmiştim.oğlumla ilişkimizi de etkiliyordu bu durum.ve benm oğlumda senki gibi nazlı bi bebek.gazı olduğu için bende 6 ay hiç kucağımdan indirmedim.ve ağladığında çığlıklar atarak ağlıyo.ben sadec bi yönteme takılıp kalmadım canm.oğlum nasıl istiyorsa onaa göre yaptım.ferber yöntemi mesela hiç bana göre değil.o kadar ağlatamam.e sonra yatrı kaldr senn dediğin gibi kucaktada sakinleşmiyor iyice naz yapıyor.ben de kriz durumuna getirmeden sakinlşetirmenn yollarına başvurdum.ağlamaya başladığında başka şeylerle dikkatini çektim.ve ben odada yalnız bırakıp çıkmadım hiç başında 1,5 saat beklediğim uğraştığım oldu. tabi senn bileceğin bişey eğer başlayacak olursan destek olurum.

sallamadan uyumaya alıştırmaya gündüz uykularından mı başlasam acaba? gece iyice uykusu geldiği için zıvanadan daha çabuk çıkıyor.sen nasıl bi yol izledin tam olarak? azçok anladım gönlünü yapa yapa uyutmaya çalışıyosun mesela ilk gün kaç dakikanızı aldı ?ben şşş/pat yaparken ilk denememde 45 dk sonra uyuymuştu tabi sadece yarım saat uyumuştu,çocuklarımız birbirine benziyor sanırım nasıl tepkiler veriyor?

canm ben akşam başladım.akşam uykusu ii geldiği içindaha ii uyuyor.ben en az bir saat belkide daha fazla bekledim başında.gündüzleri zorlandım biraz.ilk sabah uykusunu uumadı iki saat sonra dayanamayıp uyudu.gündüzleri bide bi saat uğraştıktan snra eğer uyumaışsa kaldırdım tekrar uykusu gelince götürdüm odasına.başında bekledim hep.sakinleştireediysem öyle aldım kucağıma dikkatini çektim.kriz şekline sokmadım hiç. şşş\pat da yaptım.nasıl tepki veriyor?tabiki istemiyor ellerini falan uzatıyor kucağıa almam için ağlıyor.hiç emerken uyumayan oğlum kucağıma alınca göğsüme atılıyordu.aslında ben başlardaki yazılarda yazdım hep soru falan sormuştum diğer arkadaşa.oralara bi göz at belki işine yarar.ayrıca bende kim westin kitabı var ondanda faydalandım.

teşekkür ederim yardımların için.bende pazartesi başlıcam inşallah diğer sayfaları okumuştum tekrar gözden geçiririm.kolay gelsin hepimize :)

canım önce salıncağı olan birinin evinde denemeni öneririm.bak bakalım oğlun sevecek mi,üzerinde uyuyacak mı?biz para verdik evde yer kaplamaktan başka hiçbir işe yaramıyor,hiç sevmedi,her denememde bas bas bağırıyor.evet salıncak dediğin gibi tam yatabiliyor ama hiç rahat bir yatak olmuyor.en azından kalınca bir mindere ihtiyaç var

Biz ikinci ayımızı bitirip doktora gittigimizde doktorumuz bebeklerin, üçüncü aylarında şartlı reflekslerinin geliştigini ve bazı alışkanlıklar oluşturdugunu soyledi. İlerde nasıl uyumasını arzuluyorsanız bu aydan itibaren o şekilde uyutun dedi. Ben de emzirdim, gazını çıkarttım altını değiştidim, bebegime iyi geceler dileyip yatagına bıraktım. bir de cırcır böcekli bi muzigi vardı dönencesind eonu açtım. İlk gnler haliyle zor oldu. agladı, sakinlestirdim koydum, defalaqrca yapmam gerekti bazen. Simdi yatagına koyuyorum, telsizi alıp çıkıyorum odadan. çoğu zaman (haftada 4-5 kere) yarım saat içinde mızıklanıp uyuyor kendiliginden. Ama 2-3 gün de destek gerekebiliyor. Pışpışlayıp koyuyorum uyuyor yine. Bence bu şekilde yapabilirsiniz siz de.

canım merhaba.nasl gidiyo kendi başına uyutma çalışmaları alıştımı miniğin.biz az da olsa gelişme kaydettik en azından gece emmek için uyandığında ayağmda sallamyorum iki ileri bi geri gidiyoruz bakalım.bizim odamızda park yatağı var,kendi odasında da karyolası var ikisinde de uyumaya alıştı bunlar bzim için büyük gelişmeler 6.ay aşılarmızı olduk bugün inşallah başa dönmeyiz siz ne durumdasınız ?

merhaba canm.yarı yaşınız kutlu olsun.benm oğlum alıştı artık.sadece diş çıkardığı için bazen uyumak istemiyor o zaman destekliyorum ama kesinlikle artık sallamıyorum iyi olursa kendisi uyuyor.ilerleme kaydetmene sevndim.tutarlı olduktan sonra canm zamanla oturuyor zaten.ben şimdi artık hiç sallamıyorum sadece bazı dönmelerde destek oluyorum.ileri geri mutlaka oluyor izde çok yaşadık.ileleme kaydetmişsiniz biraz daha sabret düzene girer inş.bide aşı yaptırmışsınız.bizim iki gece huzursuz olmuştu oğlum.bide sen tam zamanında başladın.diş çıkmaya başladıktan sonra uyumakta çok zorlanıyorlar.ben o sıralarda pek anlayamamıştım meğer diş çıkardığı için öyle davranıyormuş.bizden böyle.Allah bizlere kolaylık bebeişlerimize sağlık versin.

teşekkür ederiz canım.Sizede maşallah diyelim uyku eğitimi iyi gidiyor demekki.Biz dün gece uymadık malum aşı bugün de huzursuzdu hep yarına atlatırız inşallah.ben hala sallıyorum ama öyle saatlerce sürmüyo gece de gerek kalmıyo emip geri uyuyo çok şükür.Bakalım diş zamanı nolcak.Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın.

Ben de diş çıkartma zamanından cok korkuyorum. İnsallah huyu suyu degismez oglumun cunku hala kendi kendine uyuyor. Simdiye kadar hic ayakta sallamadım bundan sonra da sallamak istemiyorum. Insallah butun bebekler saglikla hemencecik cıkarıverir dislerini.

maşallah ne güzel inşallah kolay atlatır düzenli uyuyan bebeklerin anneleri için daha zor sanırım diş dönemi zira biz alışkınız nasılsa her saat uyanmaya :) arkadaşımın oğluda gayet güzel uyuyodu geceleri ama diş çkarıyor şimdi zorlanıyorlar her bebek bir olmaz inşallah ağrısız sancısz gelir kuzucukların dişleri

ben birlikte yatma işinden çok korkuyorum kızım 6 aylıkdaha hiç yatmadım kızımla halbuki belki onunda buna ihtiyacı var ama ben çok korkuyorum uyku halinde ona zarar verirsem elim kolum çarpar yada minicik elleri vs benim altımda filan kalır bişey olursa diye..hiç cesaret edemiyorum sanki bizim yattığımız yorgan +battaniye yi bile minicik bedeni taşımakta cook zorlanır gibi geliyo ne bileyim..siz güzel güzel anlatınca imrendim gercekten

ben de aynı şekilde isterim koyunkoyuna yatmak bebeğimle ama çok korkuyorum uyku yarı ölüm hali Allah korusun bide benim eşim o kadar deli yatar ki hiç cesaret edemiyorum o yüzden yatabilenlerede imreniyorum

slm kızlar. ilk kızımda 10 ay gaz çektik ne zaman gazı geçerse o zaman bayıldı uyudu garibim ve uyku egitimini hiç araştırmamıştım. ayagımda salladım sonralarında ve derken 2. kızım doğdu.sıkıntım katlandı. ilk 3.5 ay onda da gaz oldu sonrasında geçti ve ben onu her akşam 7de yıkayıp uyuttum sonrasında ferber yöntmiyle kendi kendine uyuması için yatagına bıraktım kesinlikle emzik vermedim. çünkü büyük kızım dişiyle emziğini parçaladıktan sonra emziksiz salladığımda 2 saatten aşagı uyutamıyordum. bu yöntem aglatan bi yöntem ama ufak kızım sadece yatakta söylendi 2-3 gün sonra yataga bırakır bırakmaz uyumaya başladı. büyük kızım şuan 27 aylık aslında oda daha küçük ama yatagında sallasam da yanına yatsam da 2 saatten aşagı uyumuyor. akşamları hiçbirsey yapamıyorum yalnız geçen tvde uyku koçu adlı bir habere rastladım araştırdım biraz. bugün kitabını alacagım iiyi uykular tatlı rüyalar adlı kitabta bebeğinize çocugunuza uygun yöntemi belirlemenizde yardımcı olacak ipuçları varmış. kadın eger kitapla da çözemezseniz bana ulaşın beraber düzenleyelim diyor. Uyku Meleği buraya muhakkak bakın.

slm işin zor.o kitap bende var.güzel bi kitap.bayana bende e posta falan yazmıştım.biliyorum.yani kitap güzel ama tam bi plan yok.sen kendi çocuğunu tanıyıp ona göre bi plan yapman gerekiyor.ben bu uyku konusunu çok araştırdım.ferber ,tracy hogg...ben uygularken hepsinden faydalandım.Allah yardımcın olsun.

diş o kadar korkulacak derecede olmuyor.huyu değişiyor.şöyle çok sık uyanıyor.aağlayarak uyanıyor.ağrı yapıyor çünkü.bence önemli olan bebeğini anlamak.o zaman sende rahat oluyorsun. bizim bi ara gece nöbetleriiz vardı.sakın ayağında sallama.ilerde daha zor olur.1-2 ay sabredeceksin sonra zaten düzeliyor zamanla.

kendi basina uyutma konusunu bende cok arastirdim okudum. yasadigim ülkede sik kullanilan yöntem , kuzenimde de gördüm" aglatarak uyutma yöntemi, kalkistim ama dayanamdim. sonra okuyup arastirinca pek de dogru bir yöntem olmadigina karar verdim.
benim oglum 14,5 aylik dogdundan beri emerek uyur, ilk aylarda 45 dakika emzirdigimi bilirim.simdi süre o kadar uzamasada yinede emerek uyur, cok toksa ninni söylüyorum. sallamaya alisitiramadim iyi bir yöntem gibi gözükmesede bazen emzirmek zor geliyor.

kendi basina uyuma meselesi bence tamamen cocuktan kaynaklaniyor, alman komsum var ona sordum bana bu cevabi verdi , sorma sebebim iki cocuk annesi benden daha tecrübelidir diye,bana ilk cocugunun kendi basina uyudugunu ama ikicisinde bunun mümkün olmadigini bu durumun cocuktan cocuga degistigini söyledi.

aglatma yöntemine gelince, bence hic kalkismayin, cocugun anneye güven duygusu sarsintiya ugrar ve vicdani katilasir , bakin avrupaya yaslilara anne babaya saygi ve sevgi yok ,en iyi yöntem eski yöntem sarilin yavrunuza uyuyun .

bi de daha 3, 4 aylik bebeklerin odasini nasil ayiriyorsunuz, ben mi paranoyagim, o vakilerde gece kalkar nefesini dinlerdim kontrol ederim.:))

buraya niye yazma gereği duyduğunuzu pek anlayamadım doğrusu.kendi vicdanınızı rahatlatmak için sanırım.bu konuda ağlatarak uyumadan bahsetmiyoruz.ayrıca oda bi yöntem hem siz bile uygulamışsınız:)ayrıca biz zaten her çocuğun farklı olduğunu ve annenin çocuğunu tanıması önemli.ben çocuğumu tanıyorum ve onun için en iyi olanı yapıyorum.ayrıca odasını ayırarak uzaya göndermiyoruz.sizin gibi düşünen annelerde var bu bi seçim.ben saygı duyuyorum.

bu tamamen çocuğa bağlı bencede benim oğlum sallardım yatırırdım gayet güzel uyurdu gece 3 sefer emmeye kalkardı o kadar ama kızım zombi gibi oldu iyice öncelerden bi ara çok rahattı şimdi tam bir zombi 6.5 aylık çok az uyuyor nasıl dayanıyor bende anlamıyorum...geçenlerde gülben ergenin programında bi uzman anlattı çocuklarda nerede uyuyorlarsa orada uyanmalıymış atıyorum ayakta sallıyorsun uyuyunca yatağına yatırıyorsun çocuk bir uyanıyor farklı bir yerde korkup çelişkiye düşüyormuş bir daha da uyumayı reddediyormuş bunun için nerde uyuyacaksa orada uyutulmalıymış dedi uzman..ben bunu uygulamaya çalışıyorum belki yararı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…