• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çok uykusuzum.kendi kendine uyutmayı başaran tecrübeli annelr önerilerinizi beklyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba arkadaşlar benimde 6,5 aylık bir kızım var ve artık kendi kendine uyuyor, evet zor bir süreçti ama bunu başardım. hamileyken internetten okuduğum bir yazı bana rehber oldu. okuduğum bir çok kitapta da bu bilgiyi doğruladın ve bebeğim 4 aylık olduğunda emzirirken uyumasına izin vermeden yatağına bıraktım onu pışpışladım odadan çıktım. 15 dakikadan fazla tek başına ağlamasına izin vermedim. ağlarken her odasına girdiğimde gülen bir yüzle sakin bir ses tonuyla onu sakinleştirdim. çok ağladıysa ve konuşarak sakinleşmediyse kucağıma aldım tekrar yatağına bıraktım. bu süreç sanırım bir hafta kadar devam etti.sonuç hem bebeğim hem de benim için iyi oldu.Ha bu arada bebeğimin doktoruda bu sürecin doğru olduğu bunun "cani annelikle" ilgisi olmadığı konusunda beni yüreklendirdi.İnternette okuduğum işte o yazı umarım sizlere de faydalı olur.

bebek ve uyku programı

Ne kadar da zordur gecenin bir vakti, gözünüzden uyku akarken, uykusunu almış gözüken, cin gibi gözlerle size bakıp oyun oynamak isteyen çocuğunuzu tekrar yatağa dönmesi için ikna etmeye çalışmak… “Uyusun da büyüsün” lafı boşa söylenmemiştir, elbetteki bebeklerin uykuya ihtiyacı vardır. Fakat “bebek dediğin uyur da büyür” diyerek çocuğunuzu bütün gün uyutmaya çalışan anneniz büyük bir olasılıkla bebeğin uykusunun eğitilmesi gerektiğinden, hatta bu eğitimin onun sadece fiziksel değil psikolojik gelişimi için de ne kadar önemli olduğundan haberdar olmayabilir.

Uyku programlanabilen eğitilebilen bir sistemdir. Bu sistemi oturtmak başlangıçta güç olabilir fakat anne babalar kararlı ve tutarlı bir şekilde, yılmadan uygulamaya devam ederlerse olumlu sonuçlara ulaşabilirler. Anne karnından yeni çıkmış bir bebeğin gündüzle gece ayrımını bilmesi beklenemez, ama iki üç hafta içinde bu ayrımı yavaş yavaş anlamaya başlar. Bebeğin en baştan itibaren geceyle gündüzün farkını algılayabilmesi için çabalamak gereklidir. Bunun için de gündüz uykularını sizin yaşamınızı sürdürdüğünüz odada (yani normal yaşam sürerken, televizyonunuz veya müziğiniz açıkken, siz telefonla konuşurken, mutfakta yemek yaparken, vb.) veya odasında ama perdeler açık, oda aydınlık şekildeyken uyuması; gece uykularını da mutlaka kendi odasında, karanlık ve sessiz ortamda uyuması ona bu ayrımın farkına varması için yardım eder. Ayrıca diğer çok önemli bir konu bebeğinize gün içinde istediğiniz kadar sevgi gösterin, onu bol bol öpün, kucaklayın, onunla konuşun, uykudan uyandığında gürültülü sevinç gösterilerinde bulunun; fakat geceleri uyandığında onunla minumum kontakta bulunmaya çalışın. Beslenecekse besleyin, altı değişecekse değiştirin fakat onunla konuşmamaya, sosyal iletişimde ve fiziksel temasta bulunmamaya, eşinizle konuşmak durumundaysanız kısık sesle konuşmaya ve işinizi en kısa sürede halledip onu tekrar yatağına koymaya gayret edin. Nasıl olsa sabah olduğunda bol bol sarılmak için bebeğiniz yine sizin! En başlarda sürekli odasına kadar gidip yorulmak istemiyorsanız bebeğinizi kendi odanızda (ama mutlaka kendi yatağında) yatırabilirsiniz fakat bu uygulamayı bebeğiniz 2 aylık olduğunda bitirmelisiniz. Doğumundan itibaren bebeğinizi kendi odasında yatırmanızın size şu açıdan faydası olabilir: en baştan siz de bu düzene alışırsınız ve 2 ay sonra kendi odasına almakla ilgili bir sıkıntı yaşama riski söz konusu olmaz.

Bebek 3-4 aylık olduğunda artık yatağına konulduğunda ve tek başına uyuyabilme eğitimine başlamak için hazırdır. Bebeklerin genel olarak aylara göre toplam uyku saatleri vardır. Örneğin yeni doğmuş bir bebek günde 16-18 saat uyur ve bu süre gittikçe azalır. 3-4 aylık olduğunda genelde iki-üç kısa gündüz uykusuyla birlikte toplam 13-14 saat civarında uyur. Ancak toplam uyku saati bebekten bebeğe değişebilir. Yapılacak ilk iş sizin bebeğinizin bir günde toplam kaç saate ihtiyacı olduğunu saptamaktır. Bunun için birkaç gün boyunca bebeğinizin uykusuna hiç müdahele etmeden ufak bir deftere kaydını tutabilirsiniz. Gece saat 12den ertesi gece 12ye kadar uyuduğu saatleri toplayarak bebeğinizin genel olarak uyku ihtiyacını öğrenmiş olursunuz. Örneğin bebeğiniz toplam 13-13,5 saat uyuyor, fakat uykular çok düzensiz: gece 2 saat uyanık kalıyor, 5'te tekrar uykuya dalıyor, sabah 10'da uyanıyor, gündüz bazen hiç bazen de üç kısa uyku uyuyor. Oldukça karışık olan böyle bir düzeni bile normale çevirip, bebeğinizi yatağına koyduğunuzda kendi kendine uyumasını sağlamanız mümkün. Ancak bir süre yorulup uykusuz kalmayı, bebeğinizin odasıyla kendi yatağınız arasında mekik dokumayı göze almalısınızJ

Bebeğinizin uykusunun kaydını tuttuktan sonra derin bir nefes alıp karar verin ve her sabah bebeğinizi aynı saatte uyandırmaya, 2 veya 3 kısa gündüz uykusu uyutmaya ve akşamları da aynı saatte yatırma programına başlayın. Unutmayın amacımız sonuçta bebeğinizin tek başına ve önceden belirlediğiniz ihtiyacı olan saat kadar uyumasını sağlayabilmek. Bebeğin uykuya daldığı ve uyandığı saatlerin kaydını tutmaya devam edin. Programı uygularken uyuyan bebeğinizi saati geldiğinde uyandırmaktan çekinmeyin, ayrıca arabada giderken zamansız uykusu gelen bebeğinizi uyutmamaya çalışın. (lütfen büyüklerin “uyuyan çocuk uyandırılır mı”, veya “uykusu var bırak uyusun” sözlerine kulak asmayın-ilerde bir türlü uyumak istemeyen çocuğunuzu uyutmak için siz uğraşmak zorunda kalacaksınız) En başlarda bebeğinizin uyku düzeni hemen oturmayacaktır çünkü malum “onun alışmış olduğu düzen, düzensiz uyku”dur. Gece 12'de uykusu gelen bebeğinizin uykusunu yavaş yavaş 11:30'a, ertesi gün 11'e ve bu şekilde sonuçta bebekler ve küçük çocuklar için en uygun uyuma saatleri olan 8:00-9:00 arasına çekebilirsiniz.

Genel Yöntemler:

Bebeklerin akşam uyuması gündüz uyumalarından daha zordur. Akşamları yattıklarında daha çok ağlarlar, uykuya dalmaları daha uzun sürer. Bunun en büyük nedeni akşam anne babadan ve sosyal hayattan ayrılmak istemezler. Kısa olan gündüz uykusundan sonra anne babaya kısa süre sonra kavuşacaklarını, akşam uykusuyla ise çok daha uzun süre onlardan ayrı kalacaklarını sezerler. Ayrıca akşamın karanlığı onlar için daha belirsiz ve korkutucu olabilir. Akşam için bir uyku rutini oluşturun, her gece aynı işlerden oluşan bir rutin bebeğinizin kendini güvende hissetmesini ve bu güvenle uykuya daha rahat dalabilmesini, ayrıca bu rutin başladığında kendini uykuya yavaş yavaş hazırlamasını sağlar. Tipik bir rutin şöyle oluşturulabilir. Bebeğinize yaşına göre en anlayabileceği şekilde sözel olarak artık uyku vaktinin geldiğini ve biraz sonra gidip yatılacağını bir kaç kez söyleyin. Küçük bebekler “ee yapacağız” gibi kısa sözleri daha kolay anlayabilirler. Daha sonra belki sıcak bir banyo, ya da sadece elini yüzünü ılık suyla yıkama; dişleri fırçalama alışkanlığı kazanması için en başlarda sadece kemirmesi için daha sonra taklit becerileri geliştikçe fırçalama taklidi yapması için eline vereceğiniz ufak bir diş fırçası; sonra pijamalarını giyme; daha sonra yaşına uygun bir kitap okuma (birlikte kitabın resimlerine bakma); daha sonra meme veya biberonla beslenmesi; sonra hafif ve sakinleştirici bir müziğin açılması; ışıkların kapanması ve belki ufak bir gece lambasının açılması; bebeğin yatağa konulması (mutlaka henüz uykuya dalmamış olarak); belki bir şarkı veya ninni söylenmesi ve odanın terk edilmesi. Bütün bu rutin her gece tutarlı bir şekilde uygulanmalıdır. Uygulama sırasında fazla aksiyon içinde olmamaya, oyun oynamamaya, (şimdi oyun değil uyku zamanıdır) sakin olmaya, sakin bir şekilde konuşmaya çalışarak çocuğunuzun uyku için kendisini hazırlamasına yardımcı olmalısınız. Bebekler ve çocuklar her şeyi anlamıyor gibi gözükse de ses tonunuzdaki veya hareketlerinizdeki duyguları hemen fark ederler. Dolayısıyla bebeğinizin yine uyumayacağından korkan kaygılı ses tonunuz bebeğinizi olumsuz etkiler.

Bebek yatağa konulduktan sonra:

Meme, biberon, emzik emerek, kucakta veya ayakta sallanarak veya buna benzer bir alışkanlıkla uykuya dalabilen bir bebek gece uyandığında da bu alışkanlığını isteyecek ve tekrar uykuya dalmakta güçlük çekecek, hatta bu alışkanlığını bırakması da güç olacaktır. Bu nedenle böyle bir alışkanlığa hiç başlamadan yatağa yatırarak uyutmaya çalışmak en iyisidir. (emzik bebeğinizin gündüz emme güdüsünü karşılamak üzere verilebilir fakat uykuya dalarken sizin kontrolünüzdeki emzik yerine kendi kontrolünde olan parmağını emerek kendini sakinleştirip uyumaya alışması bireysellik, bağımsızlık gelişimi için daha uygundur-parmak emmek bizim toplumumuzda nedense hoş karşılanmaz; oysa çocuğun 4 yaşına kadar, hatta kalıcı dişleri çıkana kadar, parmak emmesi son derece normaldir, zaten bu yaştan sonra parmak emmeyi kendi kendine bırakır. Eğer 6 yaşına gelmiş ve hala bırakamamışsa anne babayla ilişkide bir problem yaşanıyor olması gibi başka olumsuz faktörler işin içine karışmış olabilir, o zaman da bu olumsuzluklar üzerinde çalışılmalıdır) Akşam yatağına yatırdığınız bebeğiniz uyumuyor ve ağlıyor. Elbetteki bebeğiniz kan ter içinde kalana kadar onu savunmasız ağlatmak istemeyiz-bu onun sizinle olan güven ilişkisini de zedeleyebilir- fakat bebeğiniz en ufak bir hoşnutsuzluk sesi çıkardığında hemen yatağının kenarında soluğu almak ta doğru değil. 3-4 dakika ağlamasına izin verip sonra yanına gidip kucağınıza almadan sırtını sıvazlayarak, sakin ve sevgi dolu sesinizle ona “uyuyoruz bebeğim, ee yapıyoruz” diyebilirsiniz, veya ona uyku şarkısını söyleyebilirsiniz. Bebeğiniz sakinleşmeyecek gibi görünüyorsa kucağınıza alıp bir dakika gibi kısa bir süre sallamadan tutup tekrar yatağına koyabilirsiniz. Tekrar ağlamaya başladığında, veya gece uyandığında da yapılacak olan şey işte bu sistemi bebeğiniz ağlamaya başladığı her seferde bıkıp usanmadan ve sakinliğinizi koruyarak tekrar tekrar uygulamaktır. 4 aylık bebeğinizi siz gece yatarken saat 11-12 civarında beslemeniz onu sabaha kadar idare eder, dolayısıyla onu artık bütün gece beslemeden uyumaya alıştırabilirsiniz. Saat 3'te uyanan bebeğinizi o saatte beslerseniz ertesi gece tekrar aynı saatte uyanıp karnını doyurmak isteyecektir.

Neden tek başına uyku?

Bebeğinizin tek başına uyuması elbetteki anne babanın rahat edebilmesi, saatlerce çocuğu uyutmak için zaman ve enerji harcamaması bakımından çok önemlidir. Fakat asıl çocuğunuz için büyük bir önemi vardır ki bu da tek başına uyuyabilme becerisinin onun bireysel, bağımsız, kendine güvenli yetişmesi için zemin oluşturmasıdır. Hayata tek başına uyumayı başarmış olarak başlamış bebekler, (uykuya ek olarak tek başına bir sürü şeyi yapmasına fırsat verilmiş-yemek yemek, giyinmek, çevreyi özgür bir şekilde keşfetmek, vb.) ileride kendinden daha emin, daha cesaretli dolayısıyla merak duygusu daha gelişmiş, böylece başarılı ve kendine yetebilen çocuklar ve bireyler olurlar. Denklem basittir: Çocuk uyurken kendi kendine yetebilirse, büyüyünce de kendine yeten bir çocuk ve sonrasında bir birey olur.

Yukarıda belirtildiği gibi bebeğiniz 3-4 aylık olduğunda tek başına uyuma çalışmalarına başlamak uygundur. Bu zamanı geçirirseniz daha uzun süre uğraşmak zorunda kalabilirsiniz, fakat yine de başarmak mümkün. Çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun kuralları ve sınırları belirlemek, net ve tutarlı davranarak her zaman sizin elinizde.



Not: Uyku programı tatillerde ve bebeğiniz hastalandığında esneyebilir, fakat bir kaç gün içinde eski sisteme tekrar ayak uydurulabilir.

Bihter Mutlu Gencer

Psikolog ve Özel Eğitim Uzmanı
 
canım okadar benim bebeğimi anlattın ki.benim oğlum 2yaşına girmrek üzere.bende senin gibiydim.kabus gibiydi.sanki hiç bitmicekti o uyku problemi.şimdi hala çok sık kalksada ben aştım olayı.nasıl mı? duymuşsundur belki.Uzman pedegog ADEM GÜNEŞ i dinlemeye başladıktan sonra.ben 4aya kadar kendi odamda kendi beşiğinde yatırdım sonrada odasında yatırmsaya başladım.çok direndim.kendisi uyusun diye.ağlattığım zamanlarda oldu.artık uykusuzluk başıma vurmuştu.çünkü akşam 7 8 arası uyur sabahta 5.30 6 gibi uyanırdı seninki gibi.uzun bi süre kendisi uyumayı başardı ama geceleri çpk sık kalkıyordu.saat başı hatta bazen yarım saatte bir.emerek geri uyurdu.adem hocada bebek 2yaşına kadar anneyle aynı yatakta ten tene yatmalı diyodu.ve ben adem hocayla hiç terettütsüz oğlumu yanıma aldım 9aydan sonra.ve anneliğim gerçekten ozaman başladı.okadar rahatladımki.çok pişman oldum geçen onca aya.hem kendimi o mis kokudan mahrum bıraktığım için hemde oğlumu benden mahrum bıraktığım için.oğlum yine hala çok sık kalkar geceleri ama emer uyur hemen.1.5 ay sonra emmeyi de bıraktırcam.sonrada yatağını ayırcam.bakalım nasıl olcak.canım bence yol yakınken yanına al bebeğini.sana doysun.sende ona.güven duygusu oluşsun.gözünü açtığı heran seni yanında görsün.sonra sende pişman olma.dünyadaki en güzel şey onunla uyumak.bizim babamızda çok seviyo allahtan birlikte uyumayı.gece uyanınca bi o öpüp kokluyo bi ben:) ayrıca uykunuda almış oluyosun sabah.bende yalnızım burda.gurbetteyim.ayrıca o erken uyanmalar biraz bitiyo :) şuan benim oğlum bazen 9.30 u bile buluyo uyanmaları.bir yaşından sonra baya düzeliyo.Alllah hepimişze kolaylık versin.ayrıca adem hocanın programı Burç FM de 'ÇOCUK DEYİP GEÇMEYİN' diye bi program.pazartesi salı ve çarşamba günleri 9.30-10 arası.
 
ebr78 canm bu yazıyı bende okudum.ben bu konuyu çok araştırdım int. elimde kitapta var.yani ben doğduğundan beri araştırıyorum.3,5 aylıkken bende senn gibi girişimde bulunmuştum.ama bizim gaz problemimiz vardı.6 aylık oluncaya kadar geçmedi.o kadar çok şey varki bu uyutma konusuyla ilgili.işte ferber ,tarcy hogg,kim west yöntemi,elizabeth pantley....kimi uzmanlar güven duygusunu zedeler diyor kimide tam tersini söylüyor.benm bi ara kafam çok karışmıştı artık.benm bi tanıdığım onda gördüm ben ilk.oda alıştırmış 6 aylıkken ve çocuk 1 yaşındaykendi benmle bile uyuyordu yani.ve çok güler yüzlü sıcak özgüveni atm bi çocuk.bence çocukla diğer zamanlardaçok avkit geçirilip güven duygusu verilebilirse bi sıkıntı olmaz inş. başladım bende bizimde rutinlerimiz var.onları uygulayıp yatağına bırakıp müzüği açıp, öpüp koklayıp çıkıyorum.
benm tıkandığım konu ağlaması.bi süre oynayıp çığlık atmaya başlıyor.kucağıma alıp sakinleştirmeye çalışıyorum.sinirleniyor.emzik veriyorum onu hiç almıyor.oyuncak veriyorum yine aynı.bide kucağıma alınca aç olmadığı halde emmek istiyor.yani ona tam güven duygusu veremiyorum sanırım diye düşünüyorum yada alışık olduğu düzeni mi arıyor acaba.birazda naz yapıyorlar tabi.benm bu konuda görüştüğüm bi uzman var.onun bana cvb (hiç bi çocuk bisiklete binmeyi dengesini kaybetmeden ve düşmeden öğrenemez.ağlama olayınıda o şekilde düşünmemi söyledi ama ben dayanamıyorum o dengeyi kuramıyorum.
ebr78 senn bebeğin çok ağladı mı?ya bana biraz cesaret lazım kararlıyım aslında.teşekkür dedrim paylaştığın için.tecrübeli birilrinden duymak daha bi cesaret veriyor.ben paylaşmaya devam edicem eğer bana destek olur takıldığım yarde yardımcı olursan sevinirim.oğlumu incitmek istemiyorum çünkü.
 
canım okadar benim bebeğimi anlattın ki.benim oğlum 2yaşına girmrek üzere.bende senin gibiydim.kabus gibiydi.sanki hiç bitmicekti o uyku problemi.şimdi hala çok sık kalksada ben aştım olayı.nasıl mı? duymuşsundur belki.Uzman pedegog ADEM GÜNEŞ i dinlemeye başladıktan sonra.ben 4aya kadar kendi odamda kendi beşiğinde yatırdım sonrada odasında yatırmsaya başladım.çok direndim.kendisi uyusun diye.ağlattığım zamanlarda oldu.artık uykusuzluk başıma vurmuştu.çünkü akşam 7 8 arası uyur sabahta 5.30 6 gibi uyanırdı seninki gibi.uzun bi süre kendisi uyumayı başardı ama geceleri çpk sık kalkıyordu.saat başı hatta bazen yarım saatte bir.emerek geri uyurdu.adem hocada bebek 2yaşına kadar anneyle aynı yatakta ten tene yatmalı diyodu.ve ben adem hocayla hiç terettütsüz oğlumu yanıma aldım 9aydan sonra.ve anneliğim gerçekten ozaman başladı.okadar rahatladımki.çok pişman oldum geçen onca aya.hem kendimi o mis kokudan mahrum bıraktığım için hemde oğlumu benden mahrum bıraktığım için.oğlum yine hala çok sık kalkar geceleri ama emer uyur hemen.1.5 ay sonra emmeyi de bıraktırcam.sonrada yatağını ayırcam.bakalım nasıl olcak.canım bence yol yakınken yanına al bebeğini.sana doysun.sende ona.güven duygusu oluşsun.gözünü açtığı heran seni yanında görsün.sonra sende pişman olma.dünyadaki en güzel şey onunla uyumak.bizim babamızda çok seviyo allahtan birlikte uyumayı.gece uyanınca bi o öpüp kokluyo bi ben:) ayrıca uykunuda almış oluyosun sabah.bende yalnızım burda.gurbetteyim.ayrıca o erken uyanmalar biraz bitiyo :) şuan benim oğlum bazen 9.30 u bile buluyo uyanmaları.bir yaşından sonra baya düzeliyo.Alllah hepimişze kolaylık versin.ayrıca adem hocanın programı Burç FM de 'ÇOCUK DEYİP GEÇMEYİN' diye bi program.pazartesi salı ve çarşamba günleri 9.30-10 arası.
canm adem beyi bende okudum.sadece o değil daha bir çok uzman bunu savunuyor.ama tam tersini savunan uzmanlarda var.ben çok ayzı okudum bununla ilgili.bi ara çok kafam karışmıştı.çünkü oğlumu incitmek istemiyorum.ama benm bi atnıdığımda örneği var yani onlar alıştırmışlar ve çocuk özgüveni tam bağımsız bi çocuk.bende kararlıyım başarabilirsem.başarmazsam bi daha bu konuda uğraşmayacam zaten.sana saygı duyuyorum tabi.ayrıca cvb için teşekkür edrrim.her bebek farklıdr.bence insan kendini nasıl rahat hissediyorsa bebeği nasıl sağlıklıysa o şekilde yapmalı.Allahım bebeklerimize hayırlı ömür versin.herşey onalr için
 
öncelikle konu sahibinin affına sağınarak sana son kez yanıt vereyim........... 1- insanın sorduğu soru zekasını ortaya koyarmış...2- mesela ben ATATÜRK ilkelerini herzaman savunurum... o zaman ben ATATÜRK'ÜN akrabası mı oluyorum güzel arkadaşım........
Ne kadar seviyesiz bir yazı bu böyle, başkalarına akıl vereğinize azıcık edep öğrenin.
 
benim kızım 5 buçuk aylık yaklaşık iki haftadır odasında uyuyor ben ayagımda sallıyorum çünkü uyurken hem beni görüyo hem ayağımda olunca kucakta zannediyo kendini gündüz uykusu pek yok uyanmaya basladıkca sallıyorum ama günde iki iki buçuk saat anca uyuyo aksamlarıda mesela ben on on bucuk gibi uyutuyorum bi saat uyuyo uyanıyo sonra gece on ıkıdıe uyuyo sabah 5 bucuk ta falan kalkıyo emzırıyorum yıne yatıyo bu sefer yedide falan kalkıyo sonra yanıma alyorum yataga bıraz konusyo bıraz oynuyo yıne uyuya onda falan kalkıyoruz yanı yataktan tek sorun gece gec yatıp buyume hormonlarının tam salgılandıgı saatlerde ayakta olması gercı dişleri kasınıyo heralde diş çıkarcak artık bakalım ozaman napcaz uyku meselesını
 
öğrendiğim ilk şey oğlum için gelişim basamaklarını takip etmem gerekliliğiydi... çünkü her dönemin ayrı özelliği ayrı beklentileri olduğuydu... ve bu beklentiler doyurulmadığı takdirde sorunlar yaşandığıydı.... mesela, 5 yaşındaki çocuk odasında uyuyabilir.... uyumuyorsa ''nedeni'' sorgulanır.. çünkü o yaştaki çocuk bunu gerçekleştirebilecek doyuma gelmiş olmalıdır... ama 0-3 yaş çocuk için bunu beklemek yanlıştır....şimdi öncelikle, oğlan çocuğu beyin kimyasının getirdiği nedenlerden dolayı anneye daha fazla ihtiyaç duyar.. beyninin daha iyi gelişmesi için annenin verdiği o sıcacık güven oğlan çocuğu için hayati değer taşır... kız çocukları biraz cadıdır... hemen hakkını arar.. ama oğlan çocuğu yan gözle olayı inceler ve içine atar... o yüzden gelişim dönemini takip ettiğimiz kadar cinsiyet farklılığınında önemli olduğunu söylemek istedim... yani kız çocuğu anneden biraz daha büyüyünce kopması daha kolaydır... ama oğlan çocuğu için bu süreç daha farklıdır... gelelim meselemize.... annesi, 0-3 yaş çocuğu anneye bağlılık dönemini yaşar... suyunu bile sadece annesi versin ister... bu süreç doyurulmalıdır ki sonraki basamakta sorunlar yaşanmasın... ve malesef çok iyi damarımızı yakalayıp sınırlarımızı kontrol etmeyi severler... bu yüzden; sabırlı sevgi dolu hep olmak gerekiyor... onun önünde asla kötü olaylar konuşulmamalı vede onun ne kadar mükemmel olduğu hissettirilmelidir... sınırlar konulmadan ama kontrolüde bırakmadan özgürlüğ yaşamalı... gün içinde bol bol negatifsiz zaman geçirmeye başlayın... onun sizin için ne kadar önemli olduğunu davranışlarınızla anlatın.... aynı odada uyuyun vede mümkünse beraber uyuyun... uyanacaktır... '' ben burdayım, anneciğim'' deyin.. sarılın... sallanmak istiyorsa sallayın... bırakın bu konuda patron o olsun... ama anahtar olay'' ben, senin yanındayım'' duygusunu tam verebilmekte.... bunu sağladığınız an sorun çözülecektir... bağımlı olmayacak, tam tersi kendine güvenen bir çocuğa imzanızı atacaksınız... bu konuda çaresizliğeme ışık tutan sabiha paktuna keskine minnetarım... onun sitesine girip hem makaleleri hemde lütfen videoları inceleyin... facetede takip edebilirsiniz... size bol şans diyorum... iyi günler

Size nekadar tesekkur etsem azdir bende buna benzer bir konu acmistim oglum 13 aylik ve gece bir saatten sonra yanima aliyorum basta cok korkmustum alisir falan diye ama simdi sariliyoruz ohh sabaha kadar uyuyor masallah kendini guvende hissediyor yatagimiza gelince gozu aralik hafiften bir gulumsuyor o bakis dunyalara deger isterse alissin artik umrumda diil obemli olan obun psikolojisi o benim yanimda cok mutlu ve bende ona sarilip yatinca inanilmaz mutlu oluyorum bu herseye deger buyuyunce istesekdr gelmicekler zaten.siz benim onume bir isik oldunuz dogru bisey yaptigimi anladim cok cok tesekkurler:))
 
ebr78 canm bu yazıyı bende okudum.ben bu konuyu çok araştırdım int. elimde kitapta var.yani ben doğduğundan beri araştırıyorum.3,5 aylıkken bende senn gibi girişimde bulunmuştum.ama bizim gaz problemimiz vardı.6 aylık oluncaya kadar geçmedi.o kadar çok şey varki bu uyutma konusuyla ilgili.işte ferber ,tarcy hogg,kim west yöntemi,elizabeth pantley....kimi uzmanlar güven duygusunu zedeler diyor kimide tam tersini söylüyor.benm bi ara kafam çok karışmıştı artık.benm bi tanıdığım onda gördüm ben ilk.oda alıştırmış 6 aylıkken ve çocuk 1 yaşındaykendi benmle bile uyuyordu yani.ve çok güler yüzlü sıcak özgüveni atm bi çocuk.bence çocukla diğer zamanlardaçok avkit geçirilip güven duygusu verilebilirse bi sıkıntı olmaz inş. başladım bende bizimde rutinlerimiz var.onları uygulayıp yatağına bırakıp müzüği açıp, öpüp koklayıp çıkıyorum.
benm tıkandığım konu ağlaması.bi süre oynayıp çığlık atmaya başlıyor.kucağıma alıp sakinleştirmeye çalışıyorum.sinirleniyor.emzik veriyorum onu hiç almıyor.oyuncak veriyorum yine aynı.bide kucağıma alınca aç olmadığı halde emmek istiyor.yani ona tam güven duygusu veremiyorum sanırım diye düşünüyorum yada alışık olduğu düzeni mi arıyor acaba.birazda naz yapıyorlar tabi.benm bu konuda görüştüğüm bi uzman var.onun bana cvb (hiç bi çocuk bisiklete binmeyi dengesini kaybetmeden ve düşmeden öğrenemez.ağlama olayınıda o şekilde düşünmemi söyledi ama ben dayanamıyorum o dengeyi kuramıyorum.
ebr78 senn bebeğin çok ağladı mı?ya bana biraz cesaret lazım kararlıyım aslında.teşekkür dedrim paylaştığın için.tecrübeli birilrinden duymak daha bi cesaret veriyor.ben paylaşmaya devam edicem eğer bana destek olur takıldığım yarde yardımcı olursan sevinirim.oğlumu incitmek istemiyorum çünkü.


Canım, benim okuduklarım hayata bakışım beni bu doğruya götürdü. senin dediğin gibi bunun aksini savunan bir çok uzman da var. İnsan şaşırıyor tabi hangi metodu uygulayacağına ama ne istediğini iyi bilmek lazım. ben bebeğimle bağlı olmayı seçtim, bağımlı olmayı değil.daha kırk günlük bile değilken odasını ayırdım. o da rahat etti bizde. yıllarca aynı odada hatta aynı yatakta nasıl yatılır aklım hiç almıyor.bebeğimi kendi başına uyutmaya çalışmak hiç de kolay olmadı, evet çok ağladı,ama dediğim gibi onu ağlamaya terketmedim.yanında oldum, sakinleştirmeye çalıştım.eğer bazı şeyleri öğretmek için ağlaması gerekiyorsa ağlatmak gerekir. doktorunun dediğine sonuna kadar katılıyorum. bizim doktorumuz da iletişimsel pediatri uzmanı güvendiğim biri yani. onun yönlendirmeleri de beni yüreklendirdi. Şu durum bana göre değil,"aman ağlatmayalım aman 3 yaşına kadar kızmayalım, birlikte yatalım,bir dediğini iki yapmayalım vs vs." bu çok popüler bir çocuk doktorunun düşünceleri.Bunları söylüyor olmam benim bebeğimi sevmiyor olduğum anlamına gelmez. onu herşeyden herkesten çok seviyorum. tam da bunun için kendine güvenen, bağımsız bir kişilik geliştirmesini istiyorum. bir kız çocuğu olarak bu ülkede buna çok ihtiyacı olacak. ha bu arada mutlaka yapıyorsundur ama gün içinde ona bol bol sarıl, öp, oyunlar oyna, onu ne kadar çok sevdiğini söyle, ona gülümseyerek bak, kısa cümlelerle onunla konuş. elimden geldiğince yardımcı olurum sana,ağladığında yanında olup, onu pışpışlaman,sakinleştirmeye çalışman, kucağına alman ona doğru mesajı veriyordur, incitmezsin onu yani.eminim sen de karalı olursan oğlun kendi kendine uyuyacaktır.
 
Canım, benim okuduklarım hayata bakışım beni bu doğruya götürdü. senin dediğin gibi bunun aksini savunan bir çok uzman da var. İnsan şaşırıyor tabi hangi metodu uygulayacağına ama ne istediğini iyi bilmek lazım. ben bebeğimle bağlı olmayı seçtim, bağımlı olmayı değil.daha kırk günlük bile değilken odasını ayırdım. o da rahat etti bizde. yıllarca aynı odada hatta aynı yatakta nasıl yatılır aklım hiç almıyor.bebeğimi kendi başına uyutmaya çalışmak hiç de kolay olmadı, evet çok ağladı,ama dediğim gibi onu ağlamaya terketmedim.yanında oldum, sakinleştirmeye çalıştım.eğer bazı şeyleri öğretmek için ağlaması gerekiyorsa ağlatmak gerekir. doktorunun dediğine sonuna kadar katılıyorum. bizim doktorumuz da iletişimsel pediatri uzmanı güvendiğim biri yani. onun yönlendirmeleri de beni yüreklendirdi. Şu durum bana göre değil,"aman ağlatmayalım aman 3 yaşına kadar kızmayalım, birlikte yatalım,bir dediğini iki yapmayalım vs vs." bu çok popüler bir çocuk doktorunun düşünceleri.Bunları söylüyor olmam benim bebeğimi sevmiyor olduğum anlamına gelmez. onu herşeyden herkesten çok seviyorum. tam da bunun için kendine güvenen, bağımsız bir kişilik geliştirmesini istiyorum. bir kız çocuğu olarak bu ülkede buna çok ihtiyacı olacak. ha bu arada mutlaka yapıyorsundur ama gün içinde ona bol bol sarıl, öp, oyunlar oyna, onu ne kadar çok sevdiğini söyle, ona gülümseyerek bak, kısa cümlelerle onunla konuş. elimden geldiğince yardımcı olurum sana,ağladığında yanında olup, onu pışpışlaman,sakinleştirmeye çalışman, kucağına alman ona doğru mesajı veriyordur, incitmezsin onu yani.eminim sen de karalı olursan oğlun kendi kendine uyuyacaktır.

merhaba canm ben pes etmek üzereyim.ağlaması beni çok yıpratıyor.taabi şimdi alıştığı sallanmak onu istiyor.ama çok zorlanıyorum.uyku saatleri kayıyor.akşam o kadar uğraştırmadı ama şimdi saat 9 dan beri uğraşıyoruz yeni anca uyudu.umarım uyku saatleri kaymaz.bende senn gibi her istediği yapılsın ağlamasın diye düşünmüyorum.ha şuanda çpk küçük isteklerini hemen yerine getirmeye çalışıyorum.daha doğrusu ihtiyaçlarını.ama ağladığından hemen almaktan kaçınıyorum.zaten oğlum gaz yüzünde hiç kucağımdan inmedi.ben zaten kucağa alınması gerektiğini düşünüyorum.herşeyi aslında ölçülü ve tutarlı yapmak lazım.ben ev hanımıyım.onunla çok güzel vakit geçiriyoruz.çoğu zaman işlerimibile daha sonraya bırakıyorum.oğlumun her dk sını dolu dolu yaşayalım diye.hani belki çalışıyor olsaydım böyle bişeye kalkışmazdım.ama biz oğlumla yeterince vakit geçiriyoruz.
ayrıca sağol canm. benmle aynı şeyleri paylaşan birini olması destek veriyor.ümit veriyor.
 
başarıyoruz sanırım oğlum öğreniyor kendi kendine uyumayı.yani daha tabiki öğrenmedi.ama gelişme var.sadece ilk gün zorlandık ve ben pes etmedim.şunda iyi gidiyoruz.oğlum ilk gün sadece 5 dk ağlamıştır oda benm kucağımda.zamanla oturur artık.biraz daha sabretmem lazım daha 3 gün oldu.inş devamı gelicek.
 
başarıyoruz sanırım oğlum öğreniyor kendi kendine uyumayı.yani daha tabiki öğrenmedi.ama gelişme var.sadece ilk gün zorlandık ve ben pes etmedim.şunda iyi gidiyoruz.oğlum ilk gün sadece 5 dk ağlamıştır oda benm kucağımda.zamanla oturur artık.biraz daha sabretmem lazım daha 3 gün oldu.inş devamı gelicek.

canım çok sevindim.pes etmeyince oluyor değil mi! daha da iyi olacak inan bana. biz sadece uyku eğitimi veriyoruz. onu mütemadiyen ağlatmıyoruz ki. ben bebeğimle ilgilenebilmek için iki yıl ücretsiz izin aldım mesela. Bütün gün tek işim o. akşamları 21.00'de uyuyor. o saatten sonra ancak internete girebiliyorum.onunla vakit geçirmek. oynamak, ihtiyaçlarını karşılamak dünyanın en zevkli şeyi. bak şimdi nasıl özledim kızımı daha uyuyalı bir buçuk saat olmasına rağmen. herşey bebeklerimizin doğru gelişimi için.
 
benim bebişte erken yatıo geç kalkalardan maşallah :D ilk doğduğunda zorla uyandırıyodum gceleri emzirmek için:) ama gündz uyumuyor yapışık ikiziz bütün gün kucak istiyor sallasam bile uyumuyo hiç bişe yapamıyorum gündüz ama gece uykusu güzel özel bişe yapmıyorum emzirirken uyukalıyo..
 
canım okadar benim bebeğimi anlattın ki.benim oğlum 2yaşına girmrek üzere.bende senin gibiydim.kabus gibiydi.sanki hiç bitmicekti o uyku problemi.şimdi hala çok sık kalksada ben aştım olayı.nasıl mı? duymuşsundur belki.Uzman pedegog ADEM GÜNEŞ i dinlemeye başladıktan sonra.ben 4aya kadar kendi odamda kendi beşiğinde yatırdım sonrada odasında yatırmsaya başladım.çok direndim.kendisi uyusun diye.ağlattığım zamanlarda oldu.artık uykusuzluk başıma vurmuştu.çünkü akşam 7 8 arası uyur sabahta 5.30 6 gibi uyanırdı seninki gibi.uzun bi süre kendisi uyumayı başardı ama geceleri çpk sık kalkıyordu.saat başı hatta bazen yarım saatte bir.emerek geri uyurdu.adem hocada bebek 2yaşına kadar anneyle aynı yatakta ten tene yatmalı diyodu.ve ben adem hocayla hiç terettütsüz oğlumu yanıma aldım 9aydan sonra.ve anneliğim gerçekten ozaman başladı.okadar rahatladımki.çok pişman oldum geçen onca aya.hem kendimi o mis kokudan mahrum bıraktığım için hemde oğlumu benden mahrum bıraktığım için.oğlum yine hala çok sık kalkar geceleri ama emer uyur hemen.1.5 ay sonra emmeyi de bıraktırcam.sonrada yatağını ayırcam.bakalım nasıl olcak.canım bence yol yakınken yanına al bebeğini.sana doysun.sende ona.güven duygusu oluşsun.gözünü açtığı heran seni yanında görsün.sonra sende pişman olma.dünyadaki en güzel şey onunla uyumak.bizim babamızda çok seviyo allahtan birlikte uyumayı.gece uyanınca bi o öpüp kokluyo bi ben:) ayrıca uykunuda almış oluyosun sabah.bende yalnızım burda.gurbetteyim.ayrıca o erken uyanmalar biraz bitiyo :) şuan benim oğlum bazen 9.30 u bile buluyo uyanmaları.bir yaşından sonra baya düzeliyo.Alllah hepimişze kolaylık versin.ayrıca adem hocanın programı Burç FM de 'ÇOCUK DEYİP GEÇMEYİN' diye bi program.pazartesi salı ve çarşamba günleri 9.30-10 arası.

çok teşekkür ederim canım paylaşımın için
bende adem hocanın çocuk trbiyesinde doğru bilinen yanlışlar kitabı var çok beğendim
bundan sonra programını da dinlerim inşallah fırsat buldukça
 
canım çok sevindim.pes etmeyince oluyor değil mi! daha da iyi olacak inan bana. biz sadece uyku eğitimi veriyoruz. onu mütemadiyen ağlatmıyoruz ki. ben bebeğimle ilgilenebilmek için iki yıl ücretsiz izin aldım mesela. Bütün gün tek işim o. akşamları 21.00'de uyuyor. o saatten sonra ancak internete girebiliyorum.onunla vakit geçirmek. oynamak, ihtiyaçlarını karşılamak dünyanın en zevkli şeyi. bak şimdi nasıl özledim kızımı daha uyuyalı bir buçuk saat olmasına rağmen. herşey bebeklerimizin doğru gelişimi için.

Ne güzel tam herşey tam yolunda devam ediyorduk.önceki gün ben hata yaptım sabaha karşı uyanmıştı.yanıma aldım tabi biraz sonra geri koyacaktım oynuyordu kendi kendine.sonra ikimizde uyuyakalmışız.neyse dün sil baştan tekrar ettik.alşamda misafir geldi.bu sefer yine bozuldu.bugün yine sil baştan of.artık daha dikkatli olacağım tabi ve misafir yok bi süre.çocuğun aklı allak bullak oldu.
ebr78 canm benm bi sorum var.beslenme konusnu nasıl yapıyorsun.kerem geceleri 3 kez beslenmek istiyor.kitapta bu aydaki bebeğin ihtiyacı oladığını söylüyor.bu sıralr dr a gidipp sorma fırsatım da olmadı.sabaha kadar 300cc-400cc mama içiyor.dün sabaha karşı 75cc varayim dedim(her uyandığında 100cc içiyor)yarım saat sonra mızmızlanmaya durdu verdim tekrar bi yudum alıp uyudu bi yarım saat sonra tekrar.sabah karşı uykusu hafiflemiş oluyor birazda ondan yaptı sanırım ide yarın deneyeceğim.aslında içmek bence onuda rahatsız ediyor.sabah gazı oluyro kaka yapıyor çok içiyor çünkü.gündüz de her iki saatte bi besleniiyor.
sen nasıl yapıyorsun?bide mama içerek uyuması kendi kendine uyumayı engellermi acaba.bunu sadece gece yapıyor.benm oğlum iri bi bebek beslenmesini tamamen kesmek istemiyorum ama azaltmak bence onun için daha iyi olacak.organlarında dinlenmeye hitiyacı var.dr a bi soracam gittiğimizde.
 
Ne güzel tam herşey tam yolunda devam ediyorduk.önceki gün ben hata yaptım sabaha karşı uyanmıştı.yanıma aldım tabi biraz sonra geri koyacaktım oynuyordu kendi kendine.sonra ikimizde uyuyakalmışız.neyse dün sil baştan tekrar ettik.alşamda misafir geldi.bu sefer yine bozuldu.bugün yine sil baştan of.artık daha dikkatli olacağım tabi ve misafir yok bi süre.çocuğun aklı allak bullak oldu.
ebr78 canm benm bi sorum var.beslenme konusnu nasıl yapıyorsun.kerem geceleri 3 kez beslenmek istiyor.kitapta bu aydaki bebeğin ihtiyacı oladığını söylüyor.bu sıralr dr a gidipp sorma fırsatım da olmadı.sabaha kadar 300cc-400cc mama içiyor.dün sabaha karşı 75cc varayim dedim(her uyandığında 100cc içiyor)yarım saat sonra mızmızlanmaya durdu verdim tekrar bi yudum alıp uyudu bi yarım saat sonra tekrar.sabah karşı uykusu hafiflemiş oluyor birazda ondan yaptı sanırım ide yarın deneyeceğim.aslında içmek bence onuda rahatsız ediyor.sabah gazı oluyro kaka yapıyor çok içiyor çünkü.gündüz de her iki saatte bi besleniiyor.
sen nasıl yapıyorsun?bide mama içerek uyuması kendi kendine uyumayı engellermi acaba.bunu sadece gece yapıyor.benm oğlum iri bi bebek beslenmesini tamamen kesmek istemiyorum ama azaltmak bence onun için daha iyi olacak.organlarında dinlenmeye hitiyacı var.dr a bi soracam gittiğimizde.

canım, zaman zaman uyku düzeninde sapmalar olabilir. bizde aynı şeyi yaşıyoruz misafirliğe gittiğimizde veya dışarı çıktığımızda uyku saati değişebiliyor, huysuzlanıp uyumak istemeyebiliyor. tekrar emerken uyumak için ısrar edebiliyor ama eski düzenine göre uyutuyorum her seferinde. daha önceden de alışık olduğu için ilk sefer gibi zor olmuyor, tekrar kendi kendine uyuması.
ben uyku aralarında her uyandığında emzirdim canım. geceleri tabi emerken uyuyor onu nasıl engelleyebilirsin ki bilmiyorum uyandırıp tekrar mı uyumasını bekleyeceksin o da saçma bence. başlarda üç ya da dört kez uyanıyordu emmek için, ek gıdaya geçtikten sonra uyanması azaldı bazen iki çoğunlukla geceleri sadece bir kez uyanıyor. meğer,sütüm yetmediğinden acıkıp sık uyanıyormuş yavrucuğum. doktor doyduğu zaman bu kadar çok uyanmaz demişti. gerçekten de öyle oldu. sen de uyumadan önce iyice karnını doyurursan belki acıkıp çok uyanmaz. senin de dediğin gibi doktora sormadan beslenmesini kesme bence.
 
başlayalı 2 hafta olacak nerdeyse.bide diş sıkıntısı çıktı.uykusnu çok etkiliyor.uykusu var gözleri kapanıyor ama bi türlü dalamıyor.dişleri ağrı yapıyor sanırım.ebr 78 sen böyle durumlarda nasıl devam ettin.daha tam öğrenemedi de.emzirirken uyuyor öyle zamanlarda.bugün babası jel alıp gelecek.bakalım o rahtlatır belki.
ben gece beslenmesini kesmemeye karar verdim.3 kez besleniyor.gündüzleri salında iyi besliyorum.her 2 saatte bir en az 150 cc besleniyor.gece 2 yada 1e düşse daha iyi olacak.şimdiye kadar alışması lazımdı.
 
ebr78 canm bu yazıyı bende okudum.ben bu konuyu çok araştırdım int. elimde kitapta var.yani ben doğduğundan beri araştırıyorum.3,5 aylıkken bende senn gibi girişimde bulunmuştum.ama bizim gaz problemimiz vardı.6 aylık oluncaya kadar geçmedi.o kadar çok şey varki bu uyutma konusuyla ilgili.işte ferber ,tarcy hogg,kim west yöntemi,elizabeth pantley....kimi uzmanlar güven duygusunu zedeler diyor kimide tam tersini söylüyor.benm bi ara kafam çok karışmıştı artık.benm bi tanıdığım onda gördüm ben ilk.oda alıştırmış 6 aylıkken ve çocuk 1 yaşındaykendi benmle bile uyuyordu yani.ve çok güler yüzlü sıcak özgüveni atm bi çocuk.bence çocukla diğer zamanlardaçok avkit geçirilip güven duygusu verilebilirse bi sıkıntı olmaz inş. başladım bende bizimde rutinlerimiz var.onları uygulayıp yatağına bırakıp müzüği açıp, öpüp koklayıp çıkıyorum.
benm tıkandığım konu ağlaması.bi süre oynayıp çığlık atmaya başlıyor.kucağıma alıp sakinleştirmeye çalışıyorum.sinirleniyor.emzik veriyorum onu hiç almıyor.oyuncak veriyorum yine aynı.bide kucağıma alınca aç olmadığı halde emmek istiyor.yani ona tam güven duygusu veremiyorum sanırım diye düşünüyorum yada alışık olduğu düzeni mi arıyor acaba.birazda naz yapıyorlar tabi.benm bu konuda görüştüğüm bi uzman var.onun bana cvb (hiç bi çocuk bisiklete binmeyi dengesini kaybetmeden ve düşmeden öğrenemez.ağlama olayınıda o şekilde düşünmemi söyledi ama ben dayanamıyorum o dengeyi kuramıyorum.
ebr78 senn bebeğin çok ağladı mı?ya bana biraz cesaret lazım kararlıyım aslında.teşekkür dedrim paylaştığın için.tecrübeli birilrinden duymak daha bi cesaret veriyor.ben paylaşmaya devam edicem eğer bana destek olur takıldığım yarde yardımcı olursan sevinirim.oğlumu incitmek istemiyorum çünkü.

Merhaba.yazdıklarınızla benim oğlumu birebir tarif ediyosunuz,5,5 aydır ilk zamanlar gaz problemimiz yüzünden sallayarak uyutmaya alıştırdım.Neyazıkki hala aynı devam ediyoruz.Beni oğlum hergece 1,5 saatte bir emmek için uyanır mırıldanmaya başlar olaki kucağıma almakta geçikirsem vay halimize ağlama krizleri :) bende tarcy hoggun kitabından yaralanmaya çalıştım 3 gün sonra pes ettim.Ağlatma yöntemini doktorumuza sordum daha çok küçük sallıyıver sen de uyukla oarada dedi diyemiyosunki kolaysa sana gönderiyim diye.eşim de yardımcı olmaya çalışıyor yalnız olduğumuz için ama nereye kadar :( umarım sen başarılı olabilirsin bende tekrar gaza gelip denerim
 
Merhaba.yazdıklarınızla benim oğlumu birebir tarif ediyosunuz,5,5 aydır ilk zamanlar gaz problemimiz yüzünden sallayarak uyutmaya alıştırdım.Neyazıkki hala aynı devam ediyoruz.Beni oğlum hergece 1,5 saatte bir emmek için uyanır mırıldanmaya başlar olaki kucağıma almakta geçikirsem vay halimize ağlama krizleri :) bende tarcy hoggun kitabından yaralanmaya çalıştım 3 gün sonra pes ettim.Ağlatma yöntemini doktorumuza sordum daha çok küçük sallıyıver sen de uyukla oarada dedi diyemiyosunki kolaysa sana gönderiyim diye.eşim de yardımcı olmaya çalışıyor yalnız olduğumuz için ama nereye kadar :( umarım sen başarılı olabilirsin bende tekrar gaza gelip denerim

seni çok iyi anlıyoru bazı dr çok ilgisiz.rutin bakıp gönderiyor.gaz sorunu of ne çektik biz.ben hep öyle deam edecek artık diyordum.şimdide uykusunu dişi etkiliyor.bahsettim zaten.geçmişi okuuştursun.bugün babası jel almış.ağrı kesici erdim jeli kullandım.
ve akşam kendisi uyudu.bi 40 dk oynadı biraz mızırdandı.babası gidip baktı.sonra baktık ki uyumuş.tabi daha sevineiyorum.bakalım inş alışır 2 haftadr hiç sallamadım.ama işte gece uyanmaları deam ediyor.ben diştn olduğunu düşünüyorum.uyanıp bi süre oynuyor sonra ağlayınca ben gidip eziriyorum.böyle böyle büyüyecekler işte.gazı bitiyor dişi başlıyor.
sizinde düzene girer umarım uykunuz.
 
iki hafta iyi bir zaman maaşallah diyelim inşallah böyle devam eder

teşekkürler canm.senn bebeğin sanırım 5,5 aylıktı.eğer gaz sorununuz deam etmiyorsa hemen başla bence.çünkü zaman geçtikçe herşeyin daha çok farkına varıyorlar ve dahada zorlaşıyor.inan ben aylarca araştırdım.nerden başlayacağımı bilemiyordum.cesaret edemiyordm.hatta bi süre yanımda falan yatırmıştım.ama hepsi sıkıntıydı benm için.ha şuanda alışmış değil belki ama en azından sallamıyorum.ve ilk zamanlardakine nazaran gelişme var.
klasik olacak ama herşey tutarlı olmada ve sabr da bitiyor.eğer çalışmıyorsan büyümeden başla.tam zamanı.bak sende burdan destek alabilirsin.bana ebr78 yazdıkları yada kafama bişey takıldığında soracağım birinin olması çok cesaret verdi.
bide bi uzman tanıdığım ar.onun şu sözü(hiç bi çocuk bisiklete binmeyi dengesini kaybetmeden e düşmeden öğrenemez.uyku eğitimi verirkende gözyaşını aynı şekilde düşünmeliyiz.)ha ben oğlumu hiç kendinden geçecek derece ağlamasına izin vermedim.ama mızırdandığında almadım.her anne farklı şeyler istiyor eladı için burdaki diğer yaıları okuuştursun.herkes evladını düşünüyor.herşey bebişleriiz için.onlar sağlıklı olsundaay çok uzun yazmışım
 
Back