neden tartışma olsunki canım.emin ol aynı durumdayız.benim bebişte anlattığına yakın.sabahları uykumuz yarım saat.geceleri geç yatıp erken kalkıyor.senden tek arkım var.babannesi eşim falan hep ayakta uyuttu başta.ben ise hiç öyle yapmadım.hani küçük beşikler varya tek vurmaya sallanıyor.ona kemer gibi bişey bağladım.ayağıma takıyorum bazen(şu anda olduğu gibi) yada elle sallıyorum.ipini uzun bıraktım.eğer vaktin varsa uyanırken salla.mesela benimki şuan uyanmak üzere sallıyorum tekrar uyuyor.bu şekilde biraz daha uzun uykuya alıştı.zaten şunu kabul etmelisin ki bizim bebişler uykuyu pek sevmiyor
aynen bende çok sinirli oluyorum.ama eşim çok anlayışlı.şuan ücretsiz izindeyim okuldan o da 3 te geliyor.hemen elimden alıyor.yada ben dinleneyim diye bulaşıkları falan topluyor.yani bu iş karşılıklı.çocuk uyurken ver eşine sallasın.ama ayak işi zor beşik daha iyi.
lütfen bana kızma ama onu bu konuda rahat bıraksanız, yanınızda uyutsanız... çünkü benimde okuduğum kaynaklarda 0-3 yaş çocuğu 5 duyusuyla annesini uyurken hissetmek istermiş...bebek nasıl istiyorsa öyle uyutulacak.. salllanıpta uykuya direnmesinin tek nedeni sizden ayrı kalma korkusu... uyku terörünü en iyi yaşayanlardanım... hortlak gibiydik... ona yanında olduğum güvenini kazandırınca hepimiz deliksiz uyumaya başladık çok şükür... o daha çok minik.. bırakın doya doya kokunuzu teninizi hissetsin yanında... bol şans.
öğrendiğim ilk şey oğlum için gelişim basamaklarını takip etmem gerekliliğiydi... çünkü her dönemin ayrı özelliği ayrı beklentileri olduğuydu... ve bu beklentiler doyurulmadığı takdirde sorunlar yaşandığıydı.... mesela, 5 yaşındaki çocuk odasında uyuyabilir.... uyumuyorsa ''nedeni'' sorgulanır.. çünkü o yaştaki çocuk bunu gerçekleştirebilecek doyuma gelmiş olmalıdır... ama 0-3 yaş çocuk için bunu beklemek yanlıştır....şimdi öncelikle, oğlan çocuğu beyin kimyasının getirdiği nedenlerden dolayı anneye daha fazla ihtiyaç duyar.. beyninin daha iyi gelişmesi için annenin verdiği o sıcacık güven oğlan çocuğu için hayati değer taşır... kız çocukları biraz cadıdır... hemen hakkını arar.. ama oğlan çocuğu yan gözle olayı inceler ve içine atar... o yüzden gelişim dönemini takip ettiğimiz kadar cinsiyet farklılığınında önemli olduğunu söylemek istedim... yani kız çocuğu anneden biraz daha büyüyünce kopması daha kolaydır... ama oğlan çocuğu için bu süreç daha farklıdır... gelelim meselemize.... annesi, 0-3 yaş çocuğu anneye bağlılık dönemini yaşar... suyunu bile sadece annesi versin ister... bu süreç doyurulmalıdır ki sonraki basamakta sorunlar yaşanmasın... ve malesef çok iyi damarımızı yakalayıp sınırlarımızı kontrol etmeyi severler... bu yüzden; sabırlı sevgi dolu hep olmak gerekiyor... onun önünde asla kötü olaylar konuşulmamalı vede onun ne kadar mükemmel olduğu hissettirilmelidir... sınırlar konulmadan ama kontrolüde bırakmadan özgürlüğ yaşamalı... gün içinde bol bol negatifsiz zaman geçirmeye başlayın... onun sizin için ne kadar önemli olduğunu davranışlarınızla anlatın.... aynı odada uyuyun vede mümkünse beraber uyuyun... uyanacaktır... '' ben burdayım, anneciğim'' deyin.. sarılın... sallanmak istiyorsa sallayın... bırakın bu konuda patron o olsun... ama anahtar olay'' ben, senin yanındayım'' duygusunu tam verebilmekte.... bunu sağladığınız an sorun çözülecektir... bağımlı olmayacak, tam tersi kendine güvenen bir çocuğa imzanızı atacaksınız... bu konuda çaresizliğeme ışık tutan sabiha paktuna keskine minnetarım... onun sitesine girip hem makaleleri hemde lütfen videoları inceleyin... facetede takip edebilirsiniz... size bol şans diyorum... iyi günler
öğrendiğim ilk şey oğlum için gelişim basamaklarını takip etmem gerekliliğiydi... çünkü her dönemin ayrı özelliği ayrı beklentileri olduğuydu... ve bu beklentiler doyurulmadığı takdirde sorunlar yaşandığıydı.... mesela, 5 yaşındaki çocuk odasında uyuyabilir.... uyumuyorsa ''nedeni'' sorgulanır.. çünkü o yaştaki çocuk bunu gerçekleştirebilecek doyuma gelmiş olmalıdır... ama 0-3 yaş çocuk için bunu beklemek yanlıştır....şimdi öncelikle, oğlan çocuğu beyin kimyasının getirdiği nedenlerden dolayı anneye daha fazla ihtiyaç duyar.. beyninin daha iyi gelişmesi için annenin verdiği o sıcacık güven oğlan çocuğu için hayati değer taşır... kız çocukları biraz cadıdır... hemen hakkını arar.. ama oğlan çocuğu yan gözle olayı inceler ve içine atar... o yüzden gelişim dönemini takip ettiğimiz kadar cinsiyet farklılığınında önemli olduğunu söylemek istedim... yani kız çocuğu anneden biraz daha büyüyünce kopması daha kolaydır... ama oğlan çocuğu için bu süreç daha farklıdır... gelelim meselemize.... annesi, 0-3 yaş çocuğu anneye bağlılık dönemini yaşar... suyunu bile sadece annesi versin ister... bu süreç doyurulmalıdır ki sonraki basamakta sorunlar yaşanmasın... ve malesef çok iyi damarımızı yakalayıp sınırlarımızı kontrol etmeyi severler... bu yüzden; sabırlı sevgi dolu hep olmak gerekiyor... onun önünde asla kötü olaylar konuşulmamalı vede onun ne kadar mükemmel olduğu hissettirilmelidir... sınırlar konulmadan ama kontrolüde bırakmadan özgürlüğ yaşamalı... gün içinde bol bol negatifsiz zaman geçirmeye başlayın... onun sizin için ne kadar önemli olduğunu davranışlarınızla anlatın.... aynı odada uyuyun vede mümkünse beraber uyuyun... uyanacaktır... '' ben burdayım, anneciğim'' deyin.. sarılın... sallanmak istiyorsa sallayın... bırakın bu konuda patron o olsun... ama anahtar olay'' ben, senin yanındayım'' duygusunu tam verebilmekte.... bunu sağladığınız an sorun çözülecektir... bağımlı olmayacak, tam tersi kendine güvenen bir çocuğa imzanızı atacaksınız... bu konuda çaresizliğeme ışık tutan sabiha paktuna keskine minnetarım... onun sitesine girip hem makaleleri hemde lütfen videoları inceleyin... facetede takip edebilirsiniz... size bol şans diyorum... iyi günler
sevgili 35papatya lutfen yanlıs anlamayın ama bir cok mesajınızda sabiha hanımdan bahsetmişsiniz tanısıklıgınız ne duzeyede, yani akrabanız falan mı oluyor?
Ben de 4,5 aylık oğlumu ya emerken uyuyakalıyor ya da ayağımda sallayarak uyutuyorum. Yalnız gece ya da gündüz uyandığında hemen sallamassam başlıyor ağlamaya sanırım sallanmakla benim onun yanında olduğumu özdeşleştirmiş.
Konu sahibi arkadaşım bebek mağazalarında salıncaklar oluyor ben de almayı düşünüyorum belki uyutmak için sana da bir alternatif olur çünkü beşiğin sallanmasıyla salıncak çok farklı oluyor tamamen de yatabiliyor salıncaklar. Tabi sallamadan uyutmak en güzeli ama ben henüz başaramadım.
espirimi yaptığını sanıyorsun????????????????
hayır ciddi ciddi soruyorum,, ya onun fikirlerinden yada adından bahsediyorsun mesajlarında,, merak ettim
benimde kızım 1 hafta sonra 7aylık olacak.bizde son 15 güne kadar ayakta sallayarak uyuduyoduk sadece.ben öncellikle gündüz 2 kere belirli saatlerde uyutmaya başladım.uykusu gelmesede.gündüz 12 de akşam da 4 yada 5 gibi odasına götürüp ayakta sallayarak emzikle uyutuyordum.akşamda en geç 10a kadar yatırmış oluyorum.öncelikle saat düzenini oluşturdum.daha sonra yatağı bizimle aynı odada olduğu için oraya gittiğinde uyuması gerektiğini anlamaya başladı.öncelikle bizim yatağımızda onunla yanyana yatarak ninni söyleyerek sallamadan uyutmaya alıştırdım.size yazan bir arkadaşın dediği gibi yanında olduğumu hissettiği zaman daha rahat uyuyodu sanırım.elleri kollarda hareketlenmesin diye onlarıda tutuyorum bu arada:)1 hafta bu şekilde yaptım.uyku saatimiz gelince odaya gidiyoruz ve dalana kadar yanında bende uyuyomuş gibi yapıyodum:).1 hafta sonra baktımki hep aynı saatlerde uykusu gelmeye başlıyor.yaklaşık 4 gündür de uykusu gelince odaya götürüyorum üstünü örtüyorum emziğini veriyorum ve odadan çıkıyorum.etrafa bakarak 5 dk.içerisinde uykuya dalıyo.tabi bu her bebekte yapılabilirmi bilmiyorum.gece sadece 1 kez mama için kalkıyo.onun dışında geceleri arada ağladığı uyandığı oluyo o zaman hiç yatağından kaldırmadan emziğini veriyorum tekrar yada konuşarak okşayarak sakinleştiriyorum tekrar uykuya devam.yani biraz uzun oldu ama ben bu şekilde alıştırdım.inan çok rahat ettim.bende dinlenmiş oluyorum senin dediğin gibi uykumu alamayınca agresifleşiydum çünkü.şimdi ikimizde güzelce uyuyoruz.sende bebeğinde düzeni bi şekilde umarım oturtursun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?