Bebek Beslenmesi çok uykusuzum.kendi kendine uyutmayı başaran tecrübeli annelr önerilerinizi beklyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mukeyyif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2010
446
0
46
Gaziantep
oğlum bir hafta sonra 7 aylık olacak.akşamları 8-8:30 arası uyuyor.sabah 5:30-6 arası uyanıyor.bazı günler gece uyanıp iki saat kadar uyanık kalıyor.bu sanırım dişten bide gelişim atağından oluyor hergün yapmıyor çünkü.geceleri 3 kez uyanıyor mama veriyorum.gündüzleri yarım saat yarım saat uyuyup uyanıyor.akşamı zor ediyoruz zaten ikindin uyumak istemiyor akşam erken uyumak istiyor.onuda denedim birkaç gün ama bu sefer sabah erkenden uyanıyor.bu şekildeyiz.
artık çok uykusuz kalıyorum.ne yapacağımı şaşırdım.benm zannımca uyuduğu ortamı arıyor.ayakta sallayarak uyutuyoruz.gecede uyanınca aynısı istiyor.sallıyorum bu sefer bi yarım saat sallamam gerekiyor.çok yoruldum artık.günlerdir bi düzen oturtmaya çalışıyorum.ben uğraştıkça daha kötü oluyor.
bu lonuda kitap okudum biraz araştırdım falan ama kafam çok karıştı.elizabet pantley,kim westin kitapları var elimde .biraz int. araştırdım bi çok yöntem var.ferber yöntemi bize uymuyor çünkü benm oğlum çok nazlı çok çabuk hislenip ağlıyor.bebeklerini kendi kendine uyutan tecrübeli anneler yardım bebeğimin buna çok ihtiyacı var benmde.bebeğim uykusunu alamayınca çok huzursuz oluyor.hem onun gelişimi içinde uyku çok önemli.bende çok agrasif olmaya başladım.çok çabuk sinirleniyorum.yardımlarınızı bekliyorum.

ayrıca bu konuyu tartışmak için açmıyorum.bana tepki gösteren anneler olacaktır.ben sadece benm gibi düşünen annelerden yardım bekliyorum.

neden tartışma olsunki canım.emin ol aynı durumdayız.benim bebişte anlattığına yakın.sabahları uykumuz yarım saat.geceleri geç yatıp erken kalkıyor.senden tek arkım var.babannesi eşim falan hep ayakta uyuttu başta.ben ise hiç öyle yapmadım.hani küçük beşikler varya tek vurmaya sallanıyor.ona kemer gibi bişey bağladım.ayağıma takıyorum bazen(şu anda olduğu gibi) yada elle sallıyorum.ipini uzun bıraktım.eğer vaktin varsa uyanırken salla.mesela benimki şuan uyanmak üzere sallıyorum tekrar uyuyor.bu şekilde biraz daha uzun uykuya alıştı.zaten şunu kabul etmelisin ki bizim bebişler uykuyu pek sevmiyor
aynen bende çok sinirli oluyorum.ama eşim çok anlayışlı.şuan ücretsiz izindeyim okuldan o da 3 te geliyor.hemen elimden alıyor.yada ben dinleneyim diye bulaşıkları falan topluyor.yani bu iş karşılıklı.çocuk uyurken ver eşine sallasın.ama ayak işi zor beşik daha iyi.

lütfen bana kızma ama onu bu konuda rahat bıraksanız, yanınızda uyutsanız... çünkü benimde okuduğum kaynaklarda 0-3 yaş çocuğu 5 duyusuyla annesini uyurken hissetmek istermiş...bebek nasıl istiyorsa öyle uyutulacak.. salllanıpta uykuya direnmesinin tek nedeni sizden ayrı kalma korkusu... uyku terörünü en iyi yaşayanlardanım... hortlak gibiydik... ona yanında olduğum güvenini kazandırınca hepimiz deliksiz uyumaya başladık çok şükür... o daha çok minik.. bırakın doya doya kokunuzu teninizi hissetsin yanında... bol şans.

teşekkür ederim canm ama sen benden şanslısın benm yaşadığım yerde kimsem yok yardım edecek.eşim akşam 8 9 gibi geliyor.sağolsun gecelri yada sabah erken kalktığında falan bazen kalkıp o ilgileniyor ama olmuyor yinede.oda yoruluyor gün boyu zaten onada bişey diyemiyorum.hani ben diyelimki herşeyi kabullendim tamam razıyım.sonuçta gülü seven dikenine katlanır.ama oğlum uykusu yarım kalınca çok huzursuz oluyor mızmızlanıyor.ben onunutlu büyümesini istiyorum hem ilşkimiz zedelenmesin istiyorum bütün çabam bunun için.bende beşiğinde sallıyorum özelllikle uyanınca ama başında durmam gerekiyor iki saat boyunca uykusu hafifledimi tekrar sallamak gerekiyor.gecelri falan

neden kızayım benm bu yorumlara çok ihtiyacım var ben sadece bazı anneler bu tarz şeyleri canilik olarak adlandırıyorlar onlardan sakınmak için öyle yzdım. peki canm sana bağımlı olmadımı ben bağımlı olmasınıda istemiyorum.bende katılıyorum aslında size.gün boyu hep onunla ilgileniyorum.herkes kucağa alma dediği halde ben alıyorum.ama oğlum zaten benden başka kiseyi görmüyor.ve duygusal bi bebek.ayrıca biraz zaten bu yüzden kafam karışık.bazı uzmanlar doğallığına bırakın diyor bazıları ise tam zıttını söylüyor.o yüzden burda tecrübeli annlere sormak istedim.teşekkür ederim
siz nasıl bişey yaşadınız.yani uyku terörü nasıl oldu.nasıl yendiniz?hani yanlış bişey yapıp böyle şeyler yaşamamak için soruyorum.bide siz bnağımlı olmadan nasıl başardınız?

Son düzenleme:
benim bebeğim 11 ayına girdi hala sallayarak uyutuyorum minik bir beşigi vardı artık büyüdü içine sığmıyo gacır gucur sesler cıkarıyo ama mecburum sallamaya cunku karyolasına koyunca mumkun deil uyumuyo
acaba 11 aylık ve sonrası için sallanan bir beşik nerden bulurum karyolası da sallanıyo ama onu kabul etmiyo beyefendi cok hızlı deil

benimde bebeğim gündüzleri yarım saat uyur,2-3 saatte bir..ben ayağımda sallıyorum,başka türlü uyutmak mümkün olmadı malesef..

0-3 yaş anneye bağlılık dönemi zaten... deyim yerindeyse yapışık ikiz gibi yaşanıyor.. bunu dengelemenin yollarıda var tabii... sonra detaylı yazacağım.... ama inan bana bağımlı olacak diye bir şey yok.. bu tamamen yanlış... onu ağlatmadan onun sizi yönlendirmesine fırsat verin.... sonra yine yazacağım.

öğrendiğim ilk şey oğlum için gelişim basamaklarını takip etmem gerekliliğiydi... çünkü her dönemin ayrı özelliği ayrı beklentileri olduğuydu... ve bu beklentiler doyurulmadığı takdirde sorunlar yaşandığıydı.... mesela, 5 yaşındaki çocuk odasında uyuyabilir.... uyumuyorsa ''nedeni'' sorgulanır.. çünkü o yaştaki çocuk bunu gerçekleştirebilecek doyuma gelmiş olmalıdır... ama 0-3 yaş çocuk için bunu beklemek yanlıştır....şimdi öncelikle, oğlan çocuğu beyin kimyasının getirdiği nedenlerden dolayı anneye daha fazla ihtiyaç duyar.. beyninin daha iyi gelişmesi için annenin verdiği o sıcacık güven oğlan çocuğu için hayati değer taşır... kız çocukları biraz cadıdır... hemen hakkını arar.. ama oğlan çocuğu yan gözle olayı inceler ve içine atar... o yüzden gelişim dönemini takip ettiğimiz kadar cinsiyet farklılığınında önemli olduğunu söylemek istedim... yani kız çocuğu anneden biraz daha büyüyünce kopması daha kolaydır... ama oğlan çocuğu için bu süreç daha farklıdır... gelelim meselemize.... annesi, 0-3 yaş çocuğu anneye bağlılık dönemini yaşar... suyunu bile sadece annesi versin ister... bu süreç doyurulmalıdır ki sonraki basamakta sorunlar yaşanmasın... ve malesef çok iyi damarımızı yakalayıp sınırlarımızı kontrol etmeyi severler... bu yüzden; sabırlı sevgi dolu hep olmak gerekiyor... onun önünde asla kötü olaylar konuşulmamalı vede onun ne kadar mükemmel olduğu hissettirilmelidir... sınırlar konulmadan ama kontrolüde bırakmadan özgürlüğ yaşamalı... gün içinde bol bol negatifsiz zaman geçirmeye başlayın... onun sizin için ne kadar önemli olduğunu davranışlarınızla anlatın.... aynı odada uyuyun vede mümkünse beraber uyuyun... uyanacaktır... '' ben burdayım, anneciğim'' deyin.. sarılın... sallanmak istiyorsa sallayın... bırakın bu konuda patron o olsun... ama anahtar olay'' ben, senin yanındayım'' duygusunu tam verebilmekte.... bunu sağladığınız an sorun çözülecektir... bağımlı olmayacak, tam tersi kendine güvenen bir çocuğa imzanızı atacaksınız... bu konuda çaresizliğeme ışık tutan sabiha paktuna keskine minnetarım... onun sitesine girip hem makaleleri hemde lütfen videoları inceleyin... facetede takip edebilirsiniz... size bol şans diyorum... iyi günler

Son düzenleme:
benimde 8 aylık bir kızım var gündüzleri sürekli sallayarak uyutuyorum bir dönem gece uykusuna ki bu genellikle 1-2 arası oluyor emerek uyuyordu ama ne olduysa biranda onu bıraktı tekrar sallanmadan uyumaz hale geldi

çok beğendim yazını emeğine sağlık. benkızımı sallayarak uyutmamak için elimden geleni yaptım ve başardım ama tamda senin dediğin gibi. yatağını uyurken kendi yatağımın yanına çekiyorum(park yatak) uyanınca elimle yanağını okşuyorum yada ona dokunarak pışpışlıyorum. gündüzleride yatak örtümü hiç örtmüyorum diyebilirim çğnkü o uykuya dalana kadar onunla yatıyorum biraz karnın okşuyorum ve öylece uyuyor. eğer kalkamaz onunla uyursam 2 saat belki daha fazla bile uyuduğu oluyor maşallah. evet benim için biraz sıkıntılı işlerimi daha hızlı ve kısa sürede bitirmem gerekiyor ama olsun. bebek uyumayınca çok zor oluyor allah yardımcınız olsun.

sevgili 35papatya lutfen yanlıs anlamayın ama bir cok mesajınızda sabiha hanımdan bahsetmişsiniz tanısıklıgınız ne duzeyede, yani akrabanız falan mı oluyor?

Ben de 4,5 aylık oğlumu ya emerken uyuyakalıyor ya da ayağımda sallayarak uyutuyorum. Yalnız gece ya da gündüz uyandığında hemen sallamassam başlıyor ağlamaya sanırım sallanmakla benim onun yanında olduğumu özdeşleştirmiş.
Konu sahibi arkadaşım bebek mağazalarında salıncaklar oluyor ben de almayı düşünüyorum belki uyutmak için sana da bir alternatif olur çünkü beşiğin sallanmasıyla salıncak çok farklı oluyor tamamen de yatabiliyor salıncaklar. Tabi sallamadan uyutmak en güzeli ama ben henüz başaramadım.

sevgili 35papatya lutfen yanlıs anlamayın ama bir cok mesajınızda sabiha hanımdan bahsetmişsiniz tanısıklıgınız ne duzeyede, yani akrabanız falan mı oluyor?

espirimi yaptığını sanıyorsun????????????????

canm benm için salıncak son çare şuanda buna yoğunlaştım.bakalım başarabilirsem deneyecem.ama önerin için teşekkür ederim

hayır ciddi ciddi soruyorum,, ya onun fikirlerinden yada adından bahsediyorsun mesajlarında,, merak ettim

öncelikle konu sahibinin affına sağınarak sana son kez yanıt vereyim........... 1- insanın sorduğu soru zekasını ortaya koyarmış...2- mesela ben ATATÜRK ilkelerini herzaman savunurum... o zaman ben ATATÜRK'ÜN akrabası mı oluyorum güzel arkadaşım........

benimde kızım 1 hafta sonra 7aylık olacak.bizde son 15 güne kadar ayakta sallayarak uyuduyoduk sadece.ben öncellikle gündüz 2 kere belirli saatlerde uyutmaya başladım.uykusu gelmesede.gündüz 12 de akşam da 4 yada 5 gibi odasına götürüp ayakta sallayarak emzikle uyutuyordum.akşamda en geç 10a kadar yatırmış oluyorum.öncelikle saat düzenini oluşturdum.daha sonra yatağı bizimle aynı odada olduğu için oraya gittiğinde uyuması gerektiğini anlamaya başladı.öncelikle bizim yatağımızda onunla yanyana yatarak ninni söyleyerek sallamadan uyutmaya alıştırdım.size yazan bir arkadaşın dediği gibi yanında olduğumu hissettiği zaman daha rahat uyuyodu sanırım.elleri kollarda hareketlenmesin diye onlarıda tutuyorum bu arada:)1 hafta bu şekilde yaptım.uyku saatimiz gelince odaya gidiyoruz ve dalana kadar yanında bende uyuyomuş gibi yapıyodum:).1 hafta sonra baktımki hep aynı saatlerde uykusu gelmeye başlıyor.yaklaşık 4 gündür de uykusu gelince odaya götürüyorum üstünü örtüyorum emziğini veriyorum ve odadan çıkıyorum.etrafa bakarak 5 dk.içerisinde uykuya dalıyo.tabi bu her bebekte yapılabilirmi bilmiyorum.gece sadece 1 kez mama için kalkıyo.onun dışında geceleri arada ağladığı uyandığı oluyo o zaman hiç yatağından kaldırmadan emziğini veriyorum tekrar yada konuşarak okşayarak sakinleştiriyorum tekrar uykuya devam.yani biraz uzun oldu ama ben bu şekilde alıştırdım.inan çok rahat ettim.bende dinlenmiş oluyorum senin dediğin gibi uykumu alamayınca agresifleşiydum çünkü.şimdi ikimizde güzelce uyuyoruz.sende bebeğinde düzeni bi şekilde umarım oturtursun...

canm teşekkür ederim cevabın için.ne güzel sen alıştırmışsın. bizim kötü tarafımız emzik almaması.oyun oynayıp atıveriyor.bide benm oğlan huysuz biraz.ama ben yinede deneyeceğim tutarlı olmak önemli başladım dün akşam.dediğin gibi bi rutini var bi kaç gündr aynı saatleri takip etmeye çalışıyoruz.işte emzik almadığı için sakinleşmiyor.bende ağlatmak istemiyorum.müzik açıyorum.ama tabi şimdi zaman lazım bugün sabah uykusunu şuanda uyuyor sabahtan beri uğraşıyoruz.tabi sallanmak yada emzirilmek istiyor.ama ben dikkatini farklı şeylere çekip onunla daha çok oyun oynuyorum.bakalım uğraşıyorum.başka fikirleri olan arkadaş varsa bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…