Çok takıyorum

Ben çok yüksek anksiyetem olduğunu biliyorum ama fikir almak istiyorum siz olsanız başka birinin kanınım size bulaşma ihtimali olsa endişelenmez misiniz
Haklısınız ama gerçekten tedavi olmanız gerekiyor ,inanın yüzlerce kan aldırdım bir kere bile hemşirenin eline bakmak aklıma gelmedi

Eğer kurumuş kansa; HIV virüsü kurumuş kanda canlı kalamaz, kısa sürede ölür. Hepatit C daha uzun süre canlı kalsa da açık bir yaradan bulaşması gereklidir. HIV dış ortamda birkaç saatte, kuruduğunda yarım saatte ölür. HIV kurumuş kanda da çok kısa zamanda ölür.

Şöyle düşünün eldivende kan olsa da olmasa da, iğne ucu ASLA bir yere değdirilmez. Bu yüzden hiç sorun etmeyin. İğne ucu KANLI bölgeye direkt temasını görmediyseniz içiniz rahat olsun. Biyokimyacıyım.

Şöyle söyleyim iğne ucu değdirildi mi bilmiyorum ama iğnenin sadece ucu girmiyor damara belli bir parçası giriyo. Birde yarım saat bir saat falan demişsiniz ama arada bir dakika yoktu bile neredeyse

Hemşirenin elinede mi değmez

Annem kan alma biriminden emekli bir hemşire. Kendisi arkadaşlarıyla konuşurken arada der: "Bunca yıl bir hastalık kapmadan iyi çalıştık kan almada çok şükür." diye. Bildiğim kadarıyla kan almaya gelen hastada hiv, hepatit, frengi gibi hastalıklar varsa bu dosyasında gözüküyormuş zaten. Yani eskiden böyleymiş en azından. Şimdi de böyledir diye düşünüyorum. Şu an çalışan hemşire arkadaşlar daha iyi bilir. Eğer hemşirenin sizden önce kan aldığı kişide bu hastalıklar varsa eldivenine bulaşan kandan sonra eldiveni hemen değiştirirdi hatta kendi ellerini de yine dezenfekte ederdi diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Kandan kana bulaşması lazım ya da cinsel yoldan bulaşması lazım. Ben de tuvaletten hpv kapmaktan korkuyorum ama bu şekilde bulaşmaz rahat olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…