ÇOK TAKIYORUM

tatlfndk

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2024
307
325
18
Kızlar direk konuya dalıyorum.. Şimdi benim zamanında bir sevdiceğim oldu biz bununla kavuşamadık yürümedi yani. Ama çok sevdim hâlâ da unutmadım. O dönemde de benim bir akrabam var kendini sürekli öven,egoist bir tip yani çocukluğumdan beri böyledir. Kendini hep üstün görür. Ben de bu sevdiceğimi ona anlatıyordum ama sevdiceğim hali vakti yerinde biri yani ben de ona anlatırken onun gibi yaparak üstenci bir tavırlar anlatmıştım.(Ama gerçekten o her konuda böyle davrandığı için yaptım bunu yani bende kendimi övmüş bulundum onun gibi kendini beğenmişlik tasladım ama tamamen o hep öyle davrandığı için yaptım bu konuda vicdan8m rahat yani) Neyse gel zaman git zaman biz bu sevdiceğimle ayrıldık. Ama ayrılığım dalga konusu olacak şekilde bir ayrılık oldu.. Yanlış anlaşılmalarla dolu bir ayrılık..Bu akrabam da bu fırsatı kaçırmadı tabi çok dalga geçti, yerden yere vurdu desem yeridir. Yani canımı pek yaktı bu konuda. Ben her ne kadar o yaptı diye onun gibi davranmış, onun gibi üstünlük taslamış olsam da yapmamam gerekirdi dersimi de almış bulundum... Ama daha sonrasında da kendisi benim sevdiceğimle aynı statüde aynı konumda olan biriyle evlendi.. Yani ben zaten dersimi almıştım,alay konusu olmuştum o akrabam canımı baya yakmıştı.Bir de üstün konuma geçti evlenerek
Şimdi ben bunu kafaya çok takıyorum yani şöyle düşünün biri sizinle dalga geçiyor hemde dalga geçtiği konuda üstün konuma geliyor. Çok aşırı takıp üzülüyorum...Siz olsanız ne düşünürsünüz ne yaparsınız? Anlatın bacılar meselâ daha iyi anlamanız açısından şöyle bir örnek olsun...
Diyelim ki üniversite sınavına girdiniz hukuk istiyorsunuz. Puanınızdan da biraz umutlusunuz..Yarış halinde olduğunuz biri var onun puanı belli değil ama hep başarılı olmuş size hava atmış geçmişte, siz de umutlu olduğunuz için havalara girdiniz diyelim.Puanlar açıklanmadan önce o biri size geliyor diyor ki
"sen kazanamazsın sen de o kapasite yok" diyor. Puanlar bi açıklanıyor siz kazanamamışsınız ama o hukuku kazanmış. Ne düşünürsünüz? Takar mısınız, üzülür müsünüz? İlahi adalet işler mi bu duruma?

Son düzenleme:
valla kimsenin evinin içini bilemezsinizz o hali vakti yerinde biriyle evli diye mutlu bir evlilik olacak diye bir sey yok. aynı sey sizin için de gecerli.

ama burda sorun sizin bu gibi bir konuda dahi yarışa girmeniz. hiç hoş değil. napacaksınız şimdi onunkinden daha zengin bir eş mi arayacaksınız? bunların karşılaştırması olmaz. sanki üzerindeki bir kıyafetten, bir esyadan bahsediyorsunuz.

bu işler kaderdir. ilk basta zaten hayatınızdaki insanla gösteriş yapmanız saçma. sizin başarınız mı bu? adam zenginse siz mi zengin ettiniz? ne biliyim.. sağlıklı düsünceler değil.

Yorum için sağolun, ama dedim ya bu yarışı ben başlatmadım ki o bu konularda da kendini üstün gören birisiydi her zaman yani nasıl anlatsam aşırı kendini beğenmişti. Beni küçümserdi her zaman benimde iyi bir talibim olunca haliyle onun yaptığını yaptım ona..

iyi de aklı basında bir insan olarak nasıl onun gibi davranmaya ikna oldunuz? bence içinizde siz kendinizi beğenmiyorsunuz ki onun kendini yüceltmesi sizi aşağı hissettiriyor.

bu işlerde karşılaştırma olmaz dediğim gibi. herkesin kaderi, çizgisi farklı. kimse birebir aynı düzeyde kişilerle birlikte olamaz ki. ama her sey de dısarıdan göründüğü gibi değildir.

bakın siz o kadar övğndüğünüz sevgilinizden saçma sapan nedenlerle ayrılmışsınız mesela.

aynı sekilde akrabanızın esi çok iyidir dısarıdan belki ama kadının evde huzuru yoktur? (bu beklemtiye girin diye söylemiyorum yanlış anlamayın)

yani bu konular ancak sizi yorar. herkes kendi hayatına kendine göre güzelleştirip yaşamaya çalışsa herkes mutlu olacak da iste… sürekli en iyi evlilik, en iyi iş, en iyi çocuk kimin yarışına girmesek olmaz

Hali vakti iyi biriyle evlendiğinde sizden üstün olmuyor,sizi bırakın kimseden üstün olmuyor.Eşinin konumu,bildiği dil,okuduğu üniversite veya varlıklı olması eşini yükseltir o kadını değil.Bu olanaklar akrabanızın rahat bir hayat yaşamasını sağlar sadece.

Akraba da olsa beni bu kadar aşağı çeken biriyle muhabbet kurmaz hele ozelimi hiç açmazdım.Biraz avantajlı duruma geçtiğinizde ona kıyas yapmanız karakter olarak ona benzediğinizi gösterir,sadece uygun şartlarda değilsiniz onun şartlarında olsanız onun gibi davranacaksınız demekki.Bu size hayatın bir dersi olsun,sadece kendinize odaklanin gelişin , çevrenizi geliştirin bu duyguyla yaşamak size bir şey kazandırmaz. ...

Verdiğiniz örnekle yaşanan kıyaslanamaz.
Evlilik ve ilişkiler konusunda yarışa girmeye gerek yok.
Bu bir üstünlük kazanma, başarı-başarısızlık konusu değil.
Ayrıca kimsenin evinin içini bilemezsiniz.
Yolunuza bakın.

kız hangi ilahi adalet neye ilahi adalet? Kendi hayatına daha çok odaklan milletle de yarışma bacım. Kadın bulmuş iyisini kapmış.(bu arada dıştan iyi oluptan içten çürük olan da bir sürü insan var)

Ya neden yarışıyorsunuz ki akrabanızla ben orasını anlamadım
ne oluyor yani üstün biriyle o evlenince siz evlenemeyınce ,kıskançlık mı var ?

Kızlaaar çok sağolun çok yorum gelmiş.. Ama başta da söylediğim gibi yarış halinde olan ben değildim. Her zaman oydu. İnsanız sonuçta etkileniyoruz yapmamam gerekirdi ama elime fırsat geçince ben de yaptım tabi. Ama evet benim elimde patladı. Kazanan o oldu.. ama gerçekten başlatan ben değildim ve çok rahatsızlık vericiydi bu. Yani bunun hep farkındaydım hatta şöyle söyleyeyim benim amacım onunla yarışmak değildi ona bir ders vermekti ben de bu yüzden üstünlük çabasına girdim onun gibi. Ama onu bile yapmamam lazımmış bana ders oldu.

Bu konularda hep karısını öldüren doktor örneğini veririm.karı koca doktorlar.eee doğal olarak zenginler de.ikisi de hem kariyerli hem zengin dışarıdan bakınca ama sonuç bu.ben haberi ilk dinlemeye başladığımda ne kadar mükemmel hayatlar var be demiştim mesela.burada da ben 1.55 im kocam 1.85 tayfa var.

isterse çok yakışıklı olsun zengin olsun adamın cinsel performansını bilebilecek misin mesela? Ya da duygusal yaklaşımını? Temizlik anlayışını, öfke kontrolünü.insanlar dışarıdan görünenden ibaret değil.

Evlenince statü mü kazandı ? Zengin bir adamla evli diye birde. Siz ne olduğunu biliyorsunuz bari siz demeyin bunu.

Biraz kadere teslim olmak lazım bazı konularda. Sonuçta size yazılan bellidir ona yazılan belli.. Belki de size göre şu an olduğunuz durumdab çok daha güzel yerlere geleceksiniz yada eşiniz tam da istediğiniz statüde hatta daha yüksek bir mevkide olacak ama mutlu olamayacaksınız. Yada düşük prestijli bir eşiniz olacak ama sizi el üstünde tutacak çok mutlu bir kadın yapacak. Sizin gibi düşündüğüm bir dönem olmustu kendimi başkalarıyla kıyasladıgım.. Ama gördüm ki kimin ne yasadıgı gerçekten kendini ilgilendiriyor baskalarıyla rekabet etmek mutsuzluktan baska bir sey getirmiyor insana. Ve kendi kendine mutlu olmayı öğrenmek lazım çok klişe olacak ama mutlulugu insanların sizi nasıl gördüğüne, evliliğe maddiyata vs. indirgemek çok yanlış...şu boyuttan da bakmak insana iyi geliyor bazen; nasıl olsa hepimiz öleceğiz ve övündüğümüz o sözde güzel şeyler çöp olacak :)

Böyle konular biraz kıskançlığa da giriyor aslında. Buna gerek var mı?

Hem ne biliyorsunuz belki sizin evleneceğiniz kişi, daha üstün biri olacak? Kalbinizi temiz tutun.

Evlenince konum mu atliyoruz ? Kast sistemimi var ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…