Mrb doktor hanım,ben 22 yaşında 2,5 yıllık evli bir bayanım.2 yıldan beri gece uyuyamıyorum.Uykuya çok zor dalıyoum,ve dalsamda sürekli uyanıyorum.Önceleri bunun iş için sabah 05,30 da kalktığım için olduğunu düşünüyordum fakat şimdi işi bıraktım ve sorunlarım devam etmekte.Evliliğimde bazı problemler vardı ama aştık sonunda ama hala uyuyamıyorum,herşeyi kafama takıyorum ve çok stres yapıyorum.Bi de artık çocuk istiyoruz aralık ayında aşılama yaptık fakat tutmadı.Şubat ayında tüp bebek yapmayı düşünüyoruz,ama ben çok stresliyim.şimdiden sürekli tüp bebeği düşünüyorum.Tüp bebek döneminde de uyuyamazsam tedaviden olumlu sonuç alamamaktanda korkuyorum.Bu arada 2 yıldır atarax,prozac,passıflora ve remeron kullandım ama hiçbiri olumlu sonuç vermedi,ve tüp bebek yapacağımız için ilaçta kullanamam sizce ne yapmalıyım...lütfen yardımcı olun..
Berkal, vakit geçirmeden bir psikologa başvurmalı ve bir süre psikoterapi almalısınız. Yazdıklarınız takıntısal bir sıkıntıyı ve kaylılılığı düşündürtüyor.
Yakınınızda bulunan bir meslektaşıma başvurun.