Cok ses cikaran karin

Hodrimeydan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2022
1.182
2.652
63
Benim durumumda olan var mi? Rezil olup durmaktan gercekten biktim. Nerede bir sessiz ortam olsa, ki genelde sessiz ortamlarda olmak zorundayim, bagirsaklarim basliyor bas bas bagirmaya. Laktoz mu gluten mi derdim ne bilmiyorum. Kesinlikle aclik degil.
Rezil oluyorum dusuncesiyle insan arasina karismaktan cekinir oldum. Bagirsaklarimi dusunmekten isime konsantre olamiyorum cunku devamli ses cikariyorlar, insanlar duyuyor mu acaba vs diye dusunuyorum. Ilgimi ceken biriyle ayni odada olmak bile istemiyorum cunku malum, ortam sessiz benimkiler yine ses cikarip duruyor.
Benim durumumda olup kendisine iyi gelen cay may bir sey var mi?

Ayyy çok lanet bir şey, geçen sene üni. son sınıftayken strestenmidir nedir bi kez dersteyken başıma geldi ve susmadı ve duyuluyordu da bariz belli bi sesti. Ara verilince de mecburen dersten çıktım eve gittim. O gün bugündür acaba olacakmı duyulacak mı diye diye kendimi gerdim strese soktum. Sınav haftası sınavdan çok acaba tekrar guruldar mı diye stres oluyordum. Derslerin bi çoğuna da girmiyordum... saçma salak bir şeyin esiri olmuştum. Uzun zamandır da yoktu bu aralar yine oluyor ama evde olduğum için takmıyorum😬
Öneri olarak pek bir şey bulamadım çoğu psikolojik bence artı olarak sınav sabahı nane çayı içerdim bazen de rezene bunlarmı işe yarardı bilmiyorum ama ses çıkmazdı Ve laktozlu süt tetikliyor bencede.

Benim annemle babamda hep olan bir durum bu yazik hep mahcup oluyorlar topluluga girdiklerinde🫢 ama onlarinkinin somut bir sebebi var ikisinin de mide safra kesesi sikayetleri akabinde ameliyatlari oldu. Oyle olunca cok fazla ilac kullaniyorlar onlar sanirim daimi bir bagirsak mide hareketi yapiyor beslenmeden bagimsiz. Sagliginizi tehdit eden, sese eslik eden agri vs yoksa bununla barismaya bakin isi sakaya vurun derim☺️

Benim durumumda olan var mi? Rezil olup durmaktan gercekten biktim. Nerede bir sessiz ortam olsa, ki genelde sessiz ortamlarda olmak zorundayim, bagirsaklarim basliyor bas bas bagirmaya. Laktoz mu gluten mi derdim ne bilmiyorum. Kesinlikle aclik degil.
Rezil oluyorum dusuncesiyle insan arasina karismaktan cekinir oldum. Bagirsaklarimi dusunmekten isime konsantre olamiyorum cunku devamli ses cikariyorlar, insanlar duyuyor mu acaba vs diye dusunuyorum. Ilgimi ceken biriyle ayni odada olmak bile istemiyorum cunku malum, ortam sessiz benimkiler yine ses cikarip duruyor.
Bu benim de basima geliyordu cok sinir bi durum. yillardir laktozsuz süt kullaniyorum olmuyor artik bence bi dene. Ya laktoz ya glutendir tamamen kesip gozlemle kendini

Ay bana da oluyor bende laktoz sıkıntısı var fastfood yerlerinde yediğim dondurma ve shakelerden oluyor bide sütlü nescafede oluyo hatta afedersin karın ağrıso ve 10 dk içinde ishal şikayetleri eşlik eder hemen. Ayrıca midenin üstü laktozda hemen şişer karnın davul gibi olur bu belirtiler sende varsa hayvansal ürünleri bırakmanı öneririm laktozsuz süt ve süt tozu içeren shake veya dondurma gibi şeyleri kesinlikle tüketmemelisin. Glüten de öyle karını şişirir mayalı poğaca gibi olur karnın

bende çoklu besin intoleransı var ve IBS ile uğraştım uzunca süre. IBS çok sıkıntı verdiği dönemlerde bu sorunu yaşardım ama beslenmemi kontrol altına aldığımdan beri kesildi.
Zannedersem bende de IBS var. Chatgbt deepseek gemini ile dertlestim. En cok deepseekten memnun kaldim. Fructan tetikleyici olabilir dedi. Yarin onu kesmeyi deneyecegim bakalim. Eleme diyeti oneriyor ama herseyi kadar kesip yavas yavas ekleyemem.

Zannedersem bende de IBS var. Chatgbt deepseek gemini ile dertlestim. En cok deepseekten memnun kaldim. Fructan tetikleyici olabilir dedi. Yarin onu kesmeyi deneyecegim bakalim. Eleme diyeti oneriyor ama herseyi kadar kesip yavas yavas ekleyemem.

Sadece fruktan sebepli olmayabilir. Dolayısıyla low fodmap yapmadan gerçekten tespit etmek mümkün değil.

Evet ama yedigim hersey high fodmap olunca o kadar buyuk degisiklik gozume cok zor geliyor. Fructan baslayayim belki yeter diye umdum.

Siz low fodmap hiç araştırmadınız belli ki. Amacı bazı besin gruplarını keserek tekrar tanıtmak. Fakat bunu yaparken tüm gıdaları en azondan 6 haftalığına hayatımızdan çıkarıyoruz. Bundaki amaç, bağırsak biyomunu temizlemektir. Maalesef bir besini ya da besin grubunu hayatımızdan çıkararak bağırsak biyomunu temizlemek mümkün değil ve bu durumda da tek besin grubunu keserek doğru sonucu beklemek yanlış olur.
Ben IBS olduğunuzu düşünmüyorum. Bütün belirtileri o kadar sıkıntılıdır ki zaten bu diyet zul gelmiyor insana yaşadıklarından sonra. Ama yine de bir uzmanla görüşürseniz doğru bilgiye erişirsiniz.

Eşimin ananesinin aşırı karnından ses gelir biz alıştık kızımda gülüyor ananem pıt yaptı anne diye gülüşüyoruz ☺️

Siz low fodmap hiç araştırmadınız belli ki. Amacı bazı besin gruplarını keserek tekrar tanıtmak. Fakat bunu yaparken tüm gıdaları en azondan 6 haftalığına hayatımızdan çıkarıyoruz. Bundaki amaç, bağırsak biyomunu temizlemektir. Maalesef bir besini ya da besin grubunu hayatımızdan çıkararak bağırsak biyomunu temizlemek mümkün değil ve bu durumda da tek besin grubunu keserek doğru sonucu beklemek yanlış olur.
Ben IBS olduğunuzu düşünmüyorum. Bütün belirtileri o kadar sıkıntılıdır ki zaten bu diyet zul gelmiyor insana yaşadıklarından sonra. Ama yine de bir uzmanla görüşürseniz doğru bilgiye erişirsiniz.
6 haftalik hayattan cikarmaya buyuk degisiklik demistim zaten. Bagirsak biyomunu temizleme amaci tasidigini bilmiyordum. Sadece en saglikli saptama yontemi oldugunu dusunmustum. vallahi belirtilerim devamli minimum 6 aylik hamileymisim gibi karnimin sis olmasi, yemekten sonra seslerle beni devamli rezil etmesi ve cok afedersiniz epey gazimin olmasi... insallah ibs degildir de basit bir intolaranstir ama pek zannetmiyorum.

6 haftalik hayattan cikarmaya buyuk degisiklik demistim zaten. Bagirsak biyomunu temizleme amaci tasidigini bilmiyordum. Sadece en saglikli saptama yontemi oldugunu dusunmustum. vallahi belirtilerim devamli minimum 6 aylik hamileymisim gibi karnimin sis olmasi, yemekten sonra seslerle beni devamli rezil etmesi ve cok afedersiniz epey gazimin olmasi... insallah ibs degildir de basit bir intolaranstir ama pek zannetmiyorum.

6 hafta sadece başlangıç için. Sonrasında belirli periyotlarda tek tek farklı gıda gruplarını birkaç haftalığına beslenmenize dahil ederek ilerliyorsunuz. Bağısaklarınıza resmen fabrika ayarlarına dönüş işlemi uygulanmışken intoleransınız olan bir gıda beslenmenize girmişse bünyeniz alarm veriyor adeta ve artık neyi yemeniz gerektiğini anlamış oluyorsunuz Benim low fodmap sürecim 1.5 yıl sürdü. Bu diyet neden önemli? Asla aklınıza gelmeyen bazı besinlere intoleransınız olduğunu keşfediyor ve hayatınızdan çıkarmanıza konfora erişiyorsunuz. Ayrıca bağırsakların da eski işlevine kavuşmuş oluyor.
Öte yandan IBS benim için o kadar ciddi boyuttaydı ki, profesyonel ya da sosyal hayatımı sürdürmek mümkün değildi.
Bir de yaygın bir hatayı düzeltmek isterim. Mesele, burada aksettirilen gibi "laktozu ve gluteni kesersen biter" gibi bir durum değil. Siz çölyak hastası değilsiniz ve insanların çok az kısmında gluten hassasiyeti vardır.

Stresten veya yediklerinden olabilir doktora git çay may sakın içme bağırsaklarını, sindirimini bozarsın.

Back