• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok şaşkınım lütfen yardım

silvermoon

Guru
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar gebelik bölümünede yazdım ama bir an önce cevap almak istiyorum.Biraz önce gebelik testi yaptım ve pozitif çıktı.Ama ne yapacağımı bilmiyorum.Çünkü sezeryanla dünyaya getirdiğim 9 aylık bir kızım var.Acaba bu hamilelik sağlığım için riskli olabilir mi?Kızımı emzirmeye devam edebilirmiyim?3 haftalık olduğunu tahmin ediyorum acaba aldırsam problem olurmu?Böyle bir şey başına gelmiş olan varmı lütfen acele cevaplarınızı bekliyorum...

ayyyyy.aldırma canım ya.biz de bebek için uğraşıyoruz.olmuyor.bence bunu doktorkara sor onlar yönlendirsin seni.ama bebişine yazık etme.biz de olmuyor diye üüzülüyoruz çünkü.sağlıklı günler canım

canım valla 2,5 senedir deli gibi isteyen bir anne aday adayı olarak şiddetle aldırmamanı tavsiye ederim... bence hemen bir doktora görün

Arkadaşlar gebelik bölümünede yazdım ama bir an önce cevap almak istiyorum.Biraz önce gebelik testi yaptım ve pozitif çıktı.Ama ne yapacağımı bilmiyorum.Çünkü sezeryanla dünyaya getirdiğim 9 aylık bir kızım var.Acaba bu hamilelik sağlığım için riskli olabilir mi?Kızımı emzirmeye devam edebilirmiyim?3 haftalık olduğunu tahmin ediyorum acaba aldırsam problem olurmu?Böyle bir şey başına gelmiş olan varmı lütfen acele cevaplarınızı bekliyorum...

canım ALLAHIN verdiğini ancak ALLAH alır senın sağlığını tehlikeye sokmayacaksa bence bu vebalin altına girme ahiret gününü de unutma sağlıkla kal

arkadaşım aldırma sakın sonra çokk pişman olursun bi yandan olumlu düşün bebeğine kardeş geliyor ikisini birden büyütürsün sonra rahat edersin kızına arkadaş olur ,hemde günaha girmessin

bencede aldırma demekki onunda dünyaya gelme zamanı gelmiş...
kızın maşallah 9 ay emmiş annesi diğer bebişinide düşün...
benim yengem kırkı çıktıktan sonra hamile kaldı ki senin için daha uygun bir sorun olacağını sanmıyorum...
olmaz da inşallah...

canım senin için problem oluşturmayacaksa aldırma.bende 5 yıldır uğraşıyorum.burda bebek için herşeyini verebilecek aday o kadar çok ki...zaten daha 8 ay var. büyür ikisi birden büyür.herşeyin hayırlısı olsun.yanlış karar verme sakın.

bencede aldırma allah sana nasip etmiş nekadar güzel hemde 2.yi yani biz bitane için ne taklalar atıyoruz...senin durumunda olan birsürü insan duydum gördüm hiçbirisi bir sorun yaşamadı doğumda inşlh sende yaşamazsın tabii önemli olan senin kararın ve sana en doğru bilgiyi vericek olanda doktorun biz kendi isteğimize fikrimize göre konuşuyoruz.bebeğin ve kendin için en doğru kararı vermen dileğiyle....
hoşkal

aldırmaaaaaaaaaaaaaaaa bizler bebek olsun diye neler yaşıyoruz

ALLAH c.c yardım eder kulunu sıkıntıda bırakmaz

ne güzel işte ikiz gibi büyütürsün canım

sakınnnnnnn aldırma en azından mantıklı karar ver iyice düşün

Arkadasim sakin aldirma bunun yukuu hayatin boyunca tasiyamazsin..Allah vermis dua et saglikli olsun ne guzel iki tane birden buyutur cikartirsin ikisinide meydana...Ha bir cocuk bakmissin ha iki inan degisen bir sey olmaz..Iki tane olunca birbiriyle daha cok ilgileniyorlar sende rahat edersin..Cok az yas farkida olacagi için ne guzel arkadas gibi buyurler...
Senin yerinde olsam aldirmazdim...

sakin aldirma canim ne mutluki hamilesinn.....
vardir bir hayir bundaa
kesinlikle aldirma derim sana bunun vebalini kaldiramasinn RABBIM BIZEDE NASIPE TSINN

bız hamıle kalmak ıcın can atarken senın onu aldırman bence doğru olmaz rabbım vermış aratmadan ne guzel işte şukret ıkı evladın olacak sakın ole bır hata yapayım deme hemen doktora gorun.ne olur aldırma bız o testte çif çizgiyi gormek için neler vermezdık değilmi kızlar.....:(

arkadaşım sakın aldırma ikiside büyür allah yardım eder sonradan keşke diyecegine yanında olur yavrun sakın canım.

evet bu konuda söz söyleme yetkisini kendimde görüyorum.oğlum 2 yaşında iken hamile kaldım.5 ay hergün ağladım ama günahından korktuğumdan aldıramadım.oğlum çok problemli bir çocuktu 2.doğumu yapıp kızım iki üç aylık olduğunda oğluma otistik teşhisi kondu.şimdi hem çokz fazla ilgilenmem gereken 3 yaşında oğlum ve3 aylık bir bebeğim vardı.eşim asker sürekli görevlere gidiyor bir başıma mücadele etim.iki doğumda sezeryan oldu.doktorum bir daha hamile kalma senin için kötü olur demişti ama ben bir daha hamileydim dünya başıma yıkıldı.inancım kuvvetli olmasına rağmen aldıracaktım ama yapamadım.hep dua ettim allahım ben birşey yapmayım sen benden al diye.bana bir arkadaş geldi bebeği olmuyordu konuşuyorduk ben dedimki her lavaboya gidişimde belki kan görürüm diye umutla gidiyorum dedim. oda dediki bende her ay görmeyeyim diye uğraşıyorum o zaman düşündüm.bana verende allah ona vermeyende allah.buda bir imtihan.evet hayatım çok zor şu an ama belki ilerde bu sıkıntılarımı unuturum ama vicdan azabım hiç geçmezdi eğer aldırsaydım.şu anda 27 yaşında 3 çocuğum var.ve oğlum iyileşiyor.belkide iyi niyetimin yüzü suyu hürmetine.uzun oldu ama görünce yazmadan edemedim

Son düzenleme:
canım bence bebişinin dünyaya gelmesine izin vermelisin ayrıca ilk bebğin 9 ay emmiş bundan sonrada ömmese sorun olmaz ayrıca sezeryenla doğum yapan bayanlar 2 sene aralıkla doğum yapabilirler senin bebklerinin arasındada 1.5 sene olacak bence hiç bir sorun olmaz senin yerinde olmak isteyen yüzlerce kadın var rabbimin sana verdiği bu mükafatı geri teppe bunu aldırırsan istediğin zaman olmaz ve pişman olursun allah onun bakımında sana yardım eder kolaylık sağlar endişe etme

Allah hayırlarla büyütsün inş. aldırmak elbette en son çare, ancak size benim nacizane tavsiyem, doktorunuzu çok iyi seçin. tecrübeyle sabittir ki hamilelik sırasında süt verdiğiniz bir bebeğiniz varsa erken doğum riski oluşabiliyor ve doktor bundan size bahsetmemiş bile olabiliyor !
okuyunca yazmak istedim bu durumu iyi ce araştırın bence. yengemde oldu aynı durum.
tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Arkadaşlar yazdıklarınız inanın çok güzel içimi ferahlattınız.Ben normal şartlarda zaten aldırmayı düşünmezdim.Sezeryanın üstünden zaman geçmemiş olacağı için tehlikeli olabilir mi diye merak etmiştim.Bi ebe arkadaşım şimdi hastanede 11 aylık ikinci sezeryanını olan bi bayan var dedi.O yüzden vazgeçtim hemen.

Ama emzirmeyi hemen mi bırakmalıyım onu araştırıyorum.Aranızda hiç hamileyken emziren var mı?

Yorumlarınız için teşekkürler.

Arkadaşlar yazdıklarınız inanın çok güzel içimi ferahlattınız.Ben normal şartlarda zaten aldırmayı düşünmezdim.Sezeryanın üstünden zaman geçmemiş olacağı için tehlikeli olabilir mi diye merak etmiştim.Bi ebe arkadaşım şimdi hastanede 11 aylık ikinci sezeryanını olan bi bayan var dedi.O yüzden vazgeçtim hemen.

Ama emzirmeyi hemen mi bırakmalıyım onu araştırıyorum.Aranızda hiç hamileyken emziren var mı?

Yorumlarınız için teşekkürler.

Sakınnnn aldırma mesajını içim titreyerek okudum inan altı senedir bir bebeğim olsun diye çırpınıyorum ne mutluki allah sana ikinciyide nasip etmiş.Darısı bizim gibi olmayanların başına,evet hamileysen çocuğunun emzirmemelisin o süt artık çocuguna haramdır.Biran önce emzirmeyi kes..Sevgiyle kall...:emir_bebek:

sakınnnnnn aldırmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..doktorunla konuş eğer senin sağlığını tehlikeye atacak bir durumu yoksa sakın sakın aldırmaaa..Mevlam neylerse güzel eyler tatlım..a.s.

Canım bende bütün herkes gibi aldırma derim düşünki biz onların bi tırnağını bile haşa yaratamayız ama Allahın gücü kudreti herşeyi yapmaya yeter kimseyi de dinleme elini vicdanına koy ve düşün...

Back
X