• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok safım?

silaa122

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2023
68
-24
6
21
cok safım yani saflık dedigimde şöyle, birisi bana en ufak salak dese oturup ağlıyorum kendımı ezık ıyrenc hıssedıyorum (dalga gecmek saka yapmak anlamında soylenılse bile o an kendımı o kadar rezıl hıssedıyorum ki) hani onu gectim normal hakaret amaclı soylense bile bu kisilere o an cevapta veremiyorum cok ezik hissediyorum kendımı kendımden nefret etme derecesine geldim.Arkadas ortamında sakalasmayı cok seven biriyim bazen cok cocuksulasıyorum genel olarak yapım bu, sonrasında boyle şakalar vs yaptıgım icin cok pisman oluyorum kendımı rezil ezik hissediyorum ama kisiligimide değistiremiyorum , insanlara tepkimi vs koyamadıgım ıcın saf goruluyorum ama o an tepkı de koyamıyorum sadece gozlerım doluyor , bunlar icin psikiyatriste de gittim antidepresanda kullandım ise yaramadı , herseyın bende bitecegini biliyorum ama nasıl yapmam gerektigini bikmiyorum ne yapıcam?

O çocuksulaşmayı kabullen. Yaşıtlarım kuğu gibi süzülürken lise koridorlarında ben hoplayıp zıplardım. O ergenusluk döneminde biraz kafaya taktım yaşımdan çok büyük kıyafetler giydim sürekli ama sürekli kendime telkinlerde bulundum merdivenleri zıplayarak çıkma yavaş ol sakin ol filan diye.
Sonra ulan ben bu muyum püü dedim kendime üniversite döneminde aldım konverslerimi kuru kafalı t-shirtlerimi geçti. Ve kendim oldukça daha da mutlu oldum. Mutlu oldukça daha da kendim oldum.
Ve bence kendin olarak mutlu olursan özgüven de gelir. Salak denilince aĝlamaz ağlatırsın.

cok safım yani saflık dedigimde şöyle, birisi bana en ufak salak dese oturup ağlıyorum kendımı ezık ıyrenc hıssedıyorum (dalga gecmek saka yapmak anlamında soylenılse bile o an kendımı o kadar rezıl hıssedıyorum ki) hani onu gectim normal hakaret amaclı soylense bile bu kisilere o an cevapta veremiyorum cok ezik hissediyorum kendımı kendımden nefret etme derecesine geldim.Arkadas ortamında sakalasmayı cok seven biriyim bazen cok cocuksulasıyorum genel olarak yapım bu, sonrasında boyle şakalar vs yaptıgım icin cok pisman oluyorum kendımı rezil ezik hissediyorum ama kisiligimide değistiremiyorum , insanlara tepkimi vs koyamadıgım ıcın saf goruluyorum ama o an tepkı de koyamıyorum sadece gozlerım doluyor , bunlar icin psikiyatriste de gittim antidepresanda kullandım ise yaramadı , herseyın bende bitecegini biliyorum ama nasıl yapmam gerektigini bikmiyorum ne yapıcam?
Özgüven eksikliğinden kanakli. Destek alabiliyorsan al yoksa kendini geliştirici kitaplar oku. Bir de önce kendinle barış ki insanlar senin zayıf noktanla oynamasın.

Kendinizi sevin güvenin herkesin karakteri yaratılış biçimi farklıdır. İnsanlara tepkinizi gostermezseniz bu saflık olmuyor ki pasifik acizlik oluyor yaşınız ufak sanırım hepsi geçecek herkesin bir sınırı vardır bir sabrı vardır illaki sizde de bir gün bitecek

Ben şeyi anlamadım insanlar size neden salak diyor. Kaç yaşındanız da böyle çocukça şeylere maruz kalıyorsunuz?

Ben şeyi anlamadım insanlar size neden salak diyor. Kaç yaşındanız da böyle çocukça şeylere maruz kalıyorsunuz?
ya laf arasında sakayla karısık deniyor konu fsrketmez ornegin x salagıda soyle boyle ama guluyolarda ciddi bi sekilde değil

Fazla alıngan fazla hassassın. Böyle çok çok yakın arkadaşım vardı tüm bağlarımı kopardım. Bir baktım ki yıllar sonra eşimin kuzeniyle evleniyor 🤷🏻‍♀️ yine kurtulamadim demiştim ki. Araya ciddi mesafe koydum ayda yılda anca görüşüyoruz.

Herşey alınan ve ağlayan insanlardan gıcık kapıyorum biraz kendini aşmalısın.

Ha bu arada kimse bana salak diyemez bende kimseye demem

Kaç yaşındasınız bilmiyorum şundan sordum yaş küçükse hayat pişirir sizi öğretir yaşadıkça endişe etmeyin.Ergen yaşlarda bende benimle arkadaşlığı kesti en yakın arkadaşım diye mektuplar yazıp günlerce anneme dert olmuştum mesela sevgilim değil üstelik sakız patlatıp güldüğüm saçma sapan arkadaşım o yaştaki . Alınganlık rezilmi oldum cirkinmiyim o yaşların tipik dertleri Yaşınız büyükse yardım alın

Birisinin size şaka yollu ve ya değil ‘salak’ demesi normal değil. Yani bunu kim okursa olsun söyleyemez. Bunu diyen kişi sorunludur. Bunu benliğiniz bildiği ve buna tahammül ettiğiniz için ağlıyorsunuz. Ağlayarak içinizde ı kötü duyguyu tutmamış oluyorsunuz.

Ben bu sorunun resmen içine doğdum öyle söyleyeyim. O kadar iyi anlıyorum ki sizi. Ben tepki verememin sebebini buldun: eğer tepki verirsem beni istemeyecekler benden uzaklaşacaklar hakkımda kötü konuşacaklar beni dışlayacaklar yalnız kalcam. Nasıl tepki vermeliyim bilmiyorum mesela. Deneyimlememişim çünkü. Tepki verdiğimde çok sert tepkiler verdiğim için insanlar uzaklaştı benden zamanında, yani travmaya bağlı. Bu yüzden bedenimde tepki vermeye müsaade etmiyor. Ama siz bu kişileri hadsizliklerine eağmen kabul etmişseniz onlarda sizi nasılsanız öyle kabul edecekler.

Biraz sinirlerinizi demir gibi yapmanız lazım. Bu mizaç meselesi işte. Mesela sana salak diyeni senin afedersin ama itin g. Tüne sokman lazım ki bir daha nasıl konuşması gerektiğini bilsin. Destek alın bence bu konuda.

sende ağlayana kadar sana bunu söyleyene karşılık ver, karşılık veremediğin için ağlıyorsun bence. Jelibon gibi olma.

Back
X