• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok safim, kullanilmaktan biktim

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.767
1.823
333
Merhaba kizlar,

benim sorunum tam baslikta yazdigim gibi: sanirim cok safim, kullanilmaktan biktim. Kendi hakkimi savunamiyorum bile ve bu durumdan kurtulmak istiyorum.

en son yasadigim olay uzerinden anlatmak isterim:

Ben parttime ogrenci olarak bir firmada calisiyorum. Benimle birlikte 2 kisi daha ayni konumda calisiyor. Olay diger kizla aramda geciyor.

ben ramazan oncesi izin almak istedim, 3 hafta. Patronumla konustum, digerleriyle anlas ben onaylarim dedi. Bir kisi izinliyse diger ikisi orda olmak zorunda. Ben soyledim bunlara kiz aradi ve ben senden once konusmustum sinavim var ve ben izine cikiyorum dedi. Yazili birsey yok. Ben 1 hafta erken dondum ise sirf o izin almis diye?! Halbuki simdi dusunuyorum izin alan insan yazili bir sekilde verir onaylar iznini alir, ben izin alirken mi aklina geldi?

bugun ayni seyi yapti, patronla konusmus cuma gunu(bize sormadan!) iznini almis?Patron bana dedigi gibi ona da soylemis sen yokken burda 2 kisi olmali diye ve kiz geldi bize tenezzul edip teblig etti! Benim gibi sormadi bile. resmen ben izinliyim, patronla hallettim siz ben yokken burda olun Dedi.

Ben onun yuzunden iznimden feragat ederken o gelip teblig edip gidiyor. Ben bu durumdan nasil kurtulucam?

diger isimde calistigim kadin sen hastayken laptopunu eve gotur ordan calis mi demedi, bu ay cok bayram vardi, bayramlarin yerine bos gunlerinde gel calis mi demedi?

benim aklim hep gec geliyor basima!

psikiyatrist arayisindayim ama kendim de bir seyleri duzeltmek istiyorum. Aranizda boyle olup degisen var mi?

benim sorunum korku. Cok korkuyorum. Hakkimi savununca da direkt kavga etmeyebasliyorum, ozamana kadar biriktirdigim icin.Kendimi sevmedigimden diye mi dusunuyorum. Kendimi nasil severim ?

Arkadaslar yeni gelismeler var.

Ben gectigimiz hafta iki hafta izin almak icin basvurdum. Sadece patronuma haber verdim. Patronum da onayladi. Bu arada bu hafta patrondan ogrendim ki bu akilli kiz da bizden habersiz yine izin istemis. Yani ayni seyi tekrar yapacakti!

ben bugun soguk bir maille bildirdim iznimi. Simdi bana patronu cc ye koyup cevap yazmis iyi tatiller ama keske bize daha erken soyleseydin diye. Sizce ne yaziyim? Yoksa hic umursamayip bir sey yazmayim mi?

ay cok heyecanli ve mutluyum bu isi kivirdigim icin😂😂😂

Son düzenleme:
Yeni tanistigim insanlara inanilmaz derecede anlam yukluyorum. Anneme babama anlatiyorum soyle iyi boyle iyi diye halbuki karsimdakiler cogu zaman bencil egoist insanlar oluyor. Ben onlari birakip kendimi sevmeyi, kendi hakkimi savunmayi nasil becericem?

Bu sekilde olaylar yasaya yasaya onları sevmeyi bırakıp kendi hakkını savunan bir insan olacaksın.
Malesef yasamadan ogrenılen bir sey degıl bu.

Misal sen evde kiz ıcın harika biri derken annen cıkıp o kadar guvenme dese annene kızarsın, Hersey super neden guvenmeyım dıye.

O kazık illa yenecek...

Insallah kazik yiyerek ogrenirim ama 27 yasindayim bu huyumla sayisiz kazik yedim ama hic degismiyor bu:( her gordugum nasil iyi diyorum sonra boyle oluyor. Gerci herkes boyle yapmiyor tabi

Biriktirme zamanında savun haklarını.

olaylar yasanirken aklima hic bir sey gelmiyor. Mesela ilk izin olayinda bana ben izin almistim dediginde icimde bir rahatsizlik hissettim ama aa oyle mi ben o zaman geri cekiyim dedim. Simdi simdi diyorum ki ne alaka, ben iznimi ayarlayip basvurmusum asil o cekilmeliydi?

yani ben olay aninda soka giriyor gibi oluyorum:(

patronun hatasi. topu sizlere atmis resmen..
böyle yapmasi uygun degil.

Bende iyi oluyorum,aman ortam gerilmesin diyorum.insanların sorunlarını çözmeye çalışınca,onları dinleyince ve yol göstermeye çalışınca ,hatta sorunlarını çözünce maalesef sana salak muamelesi yapıyorlar.her istediklerini yaptırabileceklerini düşünüyorlar.hatta sorunlarını dinlediğim,arada ufak maddi manevi yardımcı olduğum arkadaş benden 6 yıl önce 7500 tl kredi çekmemi istedi.😀
4 yıl eltimin 30 tl lik banyo menfezi yakmasını bekledim.en son dün ben banyo fanını kullanacam haberin olsun dedim.kullanamazsın bence yok diyor.😀ne zaman alacağı belli değilmiş.sanki atla deve..kullanacam dedim.banane yaa 4 yıl bekledim.😀
Sende emrivaki yap ve sen izin istediğinde hayır derlerse sende onlar istediğinde hayır de.

Bende iyi oluyorum,aman ortam gerilmesin diyorum.insanların sorunlarını çözmeye çalışınca,onları dinleyince ve yol göstermeye çalışınca ,hatta sorunlarını çözünce maalesef sana salak muamelesi yapıyorlar.her istediklerini yaptırabileceklerini düşünüyorlar.hatta sorunlarını dinlediğim,arada ufak maddi manevi yardımcı olduğum arkadaş benden 6 yıl önce 7500 tl kredi çekmemi istedi.😀
4 yıl eltimin 30 tl lik banyo menfezi yakmasını bekledim.en son dün ben banyo fanını kullanacam haberin olsun dedim.kullanamazsın bence yok diyor.😀ne zaman alacağı belli değilmiş.sanki atla deve..kullanacam dedim.banane yaa 4 yıl bekledim.😀
Sende emrivaki yap ve sen izin istediğinde hayır derlerse sende onlar istediğinde hayır de.

Evet aynen oyle. Iyi davrandiklarim beni bir sure sonra ezerken, sesimi cikarinca bana iyi davranmaya basladilar. Insanoglu cok garip

Patronla konstunuz mu? Ben iznimi ayarlmya calisirkn diger taraf emirvaki yapiyor dediniz mi? Isleyis boyle mi diye sorun bnce..ne sinir bozucu..boyle tiplerle direkt iletisimdense muhattap olmadan cozmye calsmk daha iyi geliyor bna..cunku belli daha da bulasack..

Su an isteyim, patron izinde o yuzden mail yazip anlattim durumu.

saka gibi resmen, whatsapp grubuna boyle olmaz bir plan dahilinde izin almamiz lazim dedim hanimefendi plana gerek duymuyomus?!
Gercekten cok sinsi bir kiz, inanilmaz bencil. Is kendine geldigi zaman sorun yok baskalarina geldiginde aman olmaz.

ayy ben ne safim yaa bu kiz icin ne iyi diyodum:(

Mesela ilk izin olayinda bana ben izin almistim dediginde icimde bir rahatsizlik hissettim ama
O anda Ne hissediyorsan onu söyle rahatsızlık hissediyorsan ben şuan biraz rahatsız oldum bu durumdan de .karşı taraf neden diye sorar sen de kısa net birkaç cümle ile aciklarsin.. rahatsızlıklarını söylemeyi bir kere olsun kendini zorlayıp dene sonra ikinci ve üçüncü soylemelerde zorlanmadan söylemeye başlayacaksın zamanla..

Hicbirsey yapamıyorsan en azından sessiz kal, o anda iyi birşeyler soylicem diye kendini gereksiz yere yorma. Yani mesela AA o zaman ben iznimi geri çekeyim demektense hicbisey söyleme.once iyi şeyler söylemeyi ve iyi şeyler düşünmeyi birakmalisin. Bundan vazgectiginde rahatsızlıklarını söylemek daha kolay olacak.

Ben de senin gibiydim milleti kırmamak için ben kirilirdim. Hayat kafama vura vura ogretti. İnşallah zamanla ogrenirsin

Back
X