Çok özlüyorum dayanması zorlaşıyo

Öncelikle Allah sabır versin. Mekanı cennet olsun inşallah.

Acınızın tarifi yoktur eminim.. Ama benim bunun için nacizane bir çözüm önerim var. Yani yaşamaya devam edebilmeniz için.

İyi hissetmek için onu unutmak, onu anmamak ve düşünmemek zorunda değilsiniz. Aksine onu her gün anarak, ayrıca sizden haberdar olmasını sağlayarak baba-kız ilişkinizi ömür boyu sürdürebilirsiniz.

Dindar biri misiniz bilmem, ama babanızla kurabileceğiniz en iyi iletişim yolu duadır. Siz ona dua ve surelerin sevabını gönderdikçe melekler tarafından babanıza haber yollanır. Babanız kendini daha rahat ve huzurlu hissettiğinde bunun sebebini mutlaka sorar. Meleklerde ona kızın elbadan sana haber var, sana dualar gönderdi der. Hatta belki öyle kalpten dua edersin ki onu ne kadar çok sevdiğini söylerler. Baban yok olmadı. Bunu sakın unutma. Bizler ruh ve etten ibaretiz. Etimiz bir hiç. Ruhlarımız ölümsüzdür.

Uzun uzun yazdım çünkü rahatlamaya ihtiyacın olduğunu düşündüm. Bunları duyman gerektiğini hissettim içimde. Hala babanın yüzünü güldürebilirsin..

:KK43: Allah yardim etsin size babaniza bol bol dua edin onun icin hayirlar yapin geride hayirli bir evlat biraktigini bilecektir.
ve amel defteri kapanmicaktir bu ona huzur verecektir.

Başınız sağolsun. Benim babamda kanser doktorlar ömür biçiyorlar. Birşey olacak diye diken üstündeyim. Yazınızı okuyunca çok kötü oldum. Allah rahmet eylesin. Size de bol sabır versin.

Alismak diye birsey yok
Mecburen katlanmak diye birsey var

Mecburen katlanacaksin
Bu aciyla yasamaya mecburen katlanacaksin artik

Allah sabir versin

Başınız sağ olsun. Böyle durumlarda acıyı hafifletecek bazı şeyler yapıyor insanlar. Maddi durumunuz iyiyse babanız adına bir çeşme yaptırın veya bir devlet okuluna laboratuvar ya da ne bileyim bir yaşlı bakım evinin ortak kullanım alanlarından birini yeniletin (Beyin fırtınasıyla daha çok şey bulabilirsiniz.). Babanızın bu veya bunun gibi fikirlerden hangisi hoşuna giderdi? Onu tercih edin. Onun sevdiği renkte olsun mobilya ya da ne bileyim onun tarzını yansıtsın yapacaklarınız. Kaleminiz güçlüyse babanızı, hayatını, onunla anılarınızı falan yazın, kitap olarak bastırın. Yani babanızın adını yaşatın. Emin olun bunlar içinizi çok ama çok rahatlatır, yüzünüzü güldürür, onu yanınızda hissedersiniz böylece.

hemen hemen ayni zamanlarda kaybetmisiz babalarimizi,nur icinde yatsinlar.Ben bizi hissettiklerine inaniorum ne zaman sesini duymak istesem bi yerlerde unuttugum bi videoda denk gelip sesini duyuyorum,mezarina yegenimi goturdugumuzde "dedee"deyip elini uzatmisti bir yasindaki yegenim.dua et ve hep guzel gunlerinizi yad et;seni hep mutlu gormek ister unutma babanin sewdigi insanlari ziyaret et,cocuk sevindir babanla gecirdiginiz anilari yazabilirsin
Allah rahmet eylesin başınız sağolsun, inşallah hissediyorlardır, ben babamın her verdiği öğütle ilgili bir durum yaşadığımda canım babam böyle demişti o zaten anlatmıştı diye rahmetle anıyorum, o da inşallah verdiği öğütlerin beni hep kurtardığını hissediyordur, gitseler bile hep yanımızdalar değil mi?? Ben hala ne resimlerine bakabiliyorum ne de video görüntülerini izleyebiliyorum, gördüğüm an çok hızlı kalp çarpıntıları hissediyorum

Alimler hep der ki ölümü bilseniz gidene değil kalanlara ağlarsınız. Elbet kavuşacağınızı unutma bu dünyada çektiğin özlem ahirette sana mükafat olacak. Burda beyhude oyalanan bizleriz babanız gerçek aleme gitti. Buz gibi yerde olduğunu da yemediğini de hissetmiyor uyuyor sadece. Dualar ettiğinizde ona altın tepsiyle sunuluyor kızından dua geldi diye. Haberdae oluyor . Her özlediğinizde dualarla haber yollayın ona. Allah selamet sabır versin inşallah
İnşallah, inşallah dualarımız malum oluyordur, tek tesellim bu ve onunla ahirette bir araya geleceğimizi düşünmek... İnşallah Rabbim bunu nasip eder...

Başınız sağolsun. Benim babamda kanser doktorlar ömür biçiyorlar. Birşey olacak diye diken üstündeyim. Yazınızı okuyunca çok kötü oldum. Allah rahmet eylesin. Size de bol sabır versin.
İnşallah babanız sağlığına kavuşur, benim babam da kanser olmuştu ve biz yenmiştik o illeti, vefat etme sebebi kanserle ilgili değildi çok alakasız bir rahatsızlıktan aniden kaybettik. İnşallah siz atlatırsınız ve babanıza uzun ömürler verir Rabbim...

Canım benim... Rabbim babana rahmet etsin. Sana da güç kuvvet versin. Belki şöyle düşünmek sana güç verir; Dünya böyle bir yer, herkes bir gün buradan ayrılmak zorunda. Bundan en azından 100 yıl sonra şu an yaşayan kimse canlı olmayacak. Ve şu anda da yüzlerce binlerce kişinin annesi babası vefat etmiş durumda, yalnız değilsin, bu acıyı tatmış birsürü insan var. Canın acıyacak o acı geçmeyecek ama alışacaksın. Alışmak bazen nimet bazen de imtihan olur. Şu an imtihan, sınanma dönemindesin, ama alıştığında umuyorumki nimet olduğunu anlayacaksın. Bu dünyada hüzün hiç bitmez...
Son olarak imkânın varsa sık sık mezarına git dua et, onunla konuş içindekileri anlat dertleş. Allah sana kolaylıklar versin, ve tüm bu acıyı yaşayanlara...

Başınız sağolsun. Allahım acınızı hafifletsin inşallah. Şunu yapın bunu yapın diyemeyeceğim çünkü çok hassas bi konu. Herkesin acıyla başa çıkma şekli farklı. Ne desem bilemedim. Mekanı cennet olsun inşallah

Söyle dusunun sevdiklerimiz memlekete gitti. Gurbette olan bizleriz. Hepimiz oraya gidecez bir gun. Belki orda cok mutlu rahat siz boyle uzuldukce haberi oluyordur ve onu uzuyor olabilirsiniz. Kendinizi üzmeyin babanız icin.Unutun demiyorum aciyla basa cikin ama bu hayatinizi etkilemesin. Siz mutluysaniz o da mutlu oluyordur .. Dua yollayın bol bol. Nasilsa kavusacaksiniz bir gün.

Kızlar ben babamı üç buçuk sene önce kaybettim ama onu çok özlüyorum içimdeki özlem gitgide daha da artıyo bazen dayanılmaz bi hal alıyo hatta daha da özleyeceğim gitgide bu beni kahrediyo O benim için çok değerliydi çok özeldi Yerine başka şeylerle doldurmaya çalışsam da kendimle başbaşa kalınca o koca boşluk hala orda
Psikoloğa git demeyin Onlara zaten gittim uzun süre Dua da ettim hep ama ne yaparsam yapayım geçmiyor işte Geçsin de istemiyorum zaten o zaman onu unuturmuşum ona haksızlık olurmuş gibi geliyo Acısının bile başımın üstünde yeri var canım babam Ama onu çok özlediğimde ne yapmalıyım Bunu yazarken ağlıyorum

Acısıyla, yokluguyla, bosluguyla savasmak yerine kabullenmeyi deneyin konu sahibesi. Kücük ya da büyük bütün yaslar kabullenmeyle biter çünkü.

Her kayıp insanı degistirir, bi daha o andan oncesine donemezsiniz. Yeni biri olursunuz. Kırılmış, eksilmiş, üzülmüş, icinde bi bosluk olan ama bi yandan da daha güclü, daha olgun, daha tecrubeli, hayatta olan sevdiklerine daha sıkı sarılan, her gununu son gunu gibi dolu dolu yasayan. O yeni insan olun iste.

Babanızın yoklugunu da onun anısını yasatarak doldurun.

Babanız adına bi ogrencinin okul masraflarının bi kısmını üstlenin mesela. Ara ara bagısta bulunun. Saglıgında onun sevdigi ama sizin cok da ilgilenmediginiz bi seyi yapın. Ne bileyim onun bi hobisini, bi zevkini siz yeni bastan hayata gecirin.

Onun icin kucuk bi anı albumu yapın, onunla konusmaya dertlesmeye ihtiyacınız oldugunda yazın, babanız okuyacakmıs gibi bi gunluk tutun.

Babanızı sizin gibi ozleyen baska insanlarla konusup dertlesin. Onu bilen, seven, tanıyan birileriyle.

Hayat boyle bi sey, birileri gidecek, arkasında sevenleri kalacak. Sonra onlar da gidecek. Hayatın da yas tutmanın da bi sonu yok, ikisi iç içe olacak her zaman. Arkanda seni sevenler ve yasanmaya deger bi hayat bırakabildiysen ne mutlu. Gerisi zaten bilinmez.

Ne mutlu size ki çok güzel baba,kız ilişkisi yaşamışsınız. Başınız sağolsun. Benim babamla hep aramda bir mesafe vardı.Evlendikten sonra tamamen el oldum. Hiç halimi hatırımı sormazdı oturmaya gidince 2 dakika muhabbet hemen dışarı çıkardı.Ona göre ben el gibiydim. Yalan yok aradaki soğukluktan bende ona uzak davranırdım. Gelinine benden çok değer verirdi. Bana yapmadıklarını ona yapardı.

Sonuç babam öldü.İnanın benim kadar ağlayan,üzülen olmadı.

Şimdi ise kendime kızıyorum.Neden sarılmadım.Neden uzak kaldım bu kadar diye.

Ama hiçbirşeyin geri dönüşü yok maalesef. Sadece dualarımdan eksik etmiyorum. Ve en kötüsü ne biliyor musunuz?
Resimleri olmasa yüzünü bile hatırlamayacağım . Belki hain bir evladım.Belki de zaman beni böyle yaptı bilemiyorum.

Ama bir gerçek var ki,babam öldü ve ben büyüdüm.

Sabırlar dilerim. Babaların bazıları kızlarını baş tacı yapar unutulmazlar. Bazıları da el yapar benim gibi.

Mekanları cennet olsun.

İnşallah babanız sağlığına kavuşur, benim babam da kanser olmuştu ve biz yenmiştik o illeti, vefat etme sebebi kanserle ilgili değildi çok alakasız bir rahatsızlıktan aniden kaybettik. İnşallah siz atlatırsınız ve babanıza uzun ömürler verir Rabbim...
Amin o kadar duaya ihtiyacımız varki Allah sizden razı olsun. Sizin de başınız sağolsun. Allah babanıza rahmet eylesin. Geride kalanlara sabır versin.

Amin o kadar duaya ihtiyacımız varki Allah sizden razı olsun. Sizin de başınız sağolsun. Allah babanıza rahmet eylesin. Geride kalanlara sabır versin.
Amin inşallah, sizden de Allah razı olsun bu güzel Cuma gününde birbirimize, kaybettiklerimize güzel dualar etmek ne güzel birşey Allah kabul etsin inşallah...

Her kayıp insanı degistirir, bi daha o andan oncesine donemezsiniz. Yeni biri olursunuz. Kırılmış, eksilmiş, üzülmüş, icinde bi bosluk olan ama bi yandan da daha güclü, daha olgun, daha tecrubeli, hayatta olan sevdiklerine daha sıkı sarılan, her gununu son gunu gibi dolu dolu yasayan. O yeni insan olun iste.
O kadar doğru ki şu paragrafta yazdıklarınız... Bir daha asla babamdan önceki kişi olamam, onu toprağa verdiğimiz gün büyüdüğümü anladım 40 yaşıma kadar babamın küçük kızıydım, o gün büyüdüm.... Eskiden mezarlıklardan korkardım şimdi ise günlerce yapayalnız kalabilecek kadar cesaretliyim, insan korkmamayı da öğreniyor galiba kayıplarıyla...

Basiniz sagolsun. Hayat boyle keske anneler babalar olumsuz olsa ama maalesef bir gun herkes yasayacak bunu. Boyle hissetmebiz cok normal.

X