Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bebeğiniz ek gıdaya geçtikten sonra kakasını nasıl yapmaya başladı. Benim kızım büyük insan kakası gibi yapmaya başladı ve bir gün yapıyo birgün yapmıyo birde koyu yeşil oluyo normal mi acaba
normal bu endiselenme.bebegin kac aylik.ben ogluma 5 aylikken gectim ek gidaya.ama ewet ilk zamanlar büyük insan gibi cok sertti.hatta baslarda kabiz oldu.2-3 gün yapmadigi zamanlar oluyodu.ama simdi daha iyi.günde bir kere yapiyo ama zorlanmadan ve daha yumusak..zamanla sennkide normale döner-eger cok zorlanmaya baslarsa kaka yapmaya kulak kürdani ile poposuna biraz zeytinyagi sürersin..
kokusu ve kıvamı değişti tabii ki..daha kıvamlı oluyo..ama hiç kabız olmadı şükür..günde 3 kez kaka yapıyor..zaten sindirimi kolay gıdalar veriyoruz..yoğurt,sebze çorbası meyve püresi..bir de bol su vermek lazım..ben her mızladığında su veriyorum,kana kana içiyor..demek ki ihtiyaç duyuyor..
poposuna pamuklu çubukla müdahale etmek çok çok yanlışmış arkadaşlar yapmayın doktorum programında sabiha paktuna söyledi,yetişkinlik döneminde psikolojik sorunlara sebep oluyormuş.
benim oğlumun da katı gıdaya geçişte kakası büyük insan kakası gibi olmuştu,ayrıca rengi siyah yeşil arası bişeydi,korkmuştum.normalmiş.demir ilacı da rengini etkiliyor.korkma,kıvamı sonradan düzeliyor