Çok mutsuzum, bu durum beni geriyor

FairyDaphne

Guru
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
1.570
1.364
Son günlerde yaşadığım duygusal boşluk mu desem, umutsuzluk mu desem tüm dengemi bozdu. Normalde ben yediklerime dikkat ederdim, fakat depremden bu yana 80 gündür hayatımız belirsizleşti ne uyuduğum belli ne yediğim. Abur cubur yiyorum. Kilo aldığımı hissediyorum hala zayıfım ama ben kiloyu takan biriyim. Bu iştah açıklığına öneriniz nedir? Kendinizi nasıl motive ediyorsunuz?Modellerin fotolarını fln mı koyuyorsunuz masanıza? Bunun haricinde Evimizin tam önünde güzel bir park var. yürüyüşe mi çıksam?

Sağlık durumu el veriyorsa aralıklı oruç (aç kalmiyorsun) + spor tavsiye ediyorum. Yürüyüş olur, evde kendi imkanlarimla olsun diyorsan Leslie olur, pilates olur, yani bi hareket lazim, insan hareketsiz kalinca morali de yerlere iniyor.

depresyondan kolumu kaldıramıyordum sanırım azar azar dışarı çıkmalıyım artık

Bende de aynı durum mevcut 2 ay önce çok hasta oldum iğneler ilaçlar haplar 2 ay da 5 kilo aldım çok mutsuzum oysa 14 kilo vermiştim hedefime 12 kilo kalmıştı
Umarım geçer bu mutsuzluk durumunuz vitaminlerime baktırdım ilaçlarımı kullaniyorum ruhen daha iyiyim kiloda bir şekilde verilir sağlık gibisi yokmuş onu anladim

benim ferritinim düşük çok ve hemoglobinim düşük hala. d düşük ayrıca. halsizlik mahvediyor beni. Saçlarım da dökülmeye başladı. saç için hormonlara da baktırıp sonra takviyelere başlayacağım inş. Gercekten hızlı almıssınız hızlı verirsiniz siz zaten ilacla almıssınız. Ben de abur cuburu bırakıp, vucudumun eksiklerimi giderip yürüyüse baslayacagım ins

Bende de aynı b 12 çinko demir anemi vs
Sağlığınız duzelsin gerisi halolur ihmal.etmeyin ben zor kilo veriyorum troid sorunu ve adet düzensizliği var

Vitamin değerleriniz zaten düşükmüş.
Üstüne birde abur cubur tüketmek sizin halsizlik ve yaşam enerjinizi iyice sömürür.

Güne gün ışığı ile erken başlayın, mutlaka her gün yürüyüş yapın.
Eve geldiğinizde serin bir duş sonrası güzel bir kahvaltı hazırlayın, aç olmazsanız kahvaltıyı erteleyebilirsiniz.
Kendinize zaman ayırın, doğada vakit geçirin.

D3k2, b12, Demir, magnezyum ruh ve beden sağlığınız için çok önemli. Biotin,selenyum ve çinko ise saç ve tırnak sağlığı için gerekli.
Çok fazla fonksiyon tıp ile ilgili makale, kitap, yayınla ilgileniyorum.Sağlığımız dışında hayatta hiç bişey önemli değil.

Mark Hyman fonksiyonel tıp kitabını okumanızı öneririm.
Ama önceliğiniz dahiliyeden randevu almak, tüm tetkiklere baştan aşağı baktırmak olmalı.
Özel bir laboratuvar ile çalışmak istersenizde İnstagramda sağlıklı yaşıyoruz sayfası var.
Ordaki kadın paneli tetkiklerini yaptırabilirsiniz.

Haftada bir gün kahvemi termosa demleyip, mor meyvelerden ve kuruyemişten oluşan yulaf lapası hazırlıyorum.
Bir de tek kullanımlık masa örtüleri var, yanıma bunları alıp güzel doğası olan bir yere yürümeye gidiyorum.
Yürüyüşten belirli bir süre sonra oturup kahvaltımı doğa eşliğinde yapıp eve dönüyorum. Şu an hava soğuk, bende pek terleyen biri değilim. Ama terliyorsanız bu şekilde yapmanızı önermem, yürüyüş sonrası terli hasta olabilirsiniz.

Aynı ben ferrıtın 3 tü ,hgb 9,sımdı ferrıtın 12 olmus ama d vıt,b12 hepsı dusuk
Kan ılacı hap ıcıyorum az etkılı oluyor mıdem agrıyor vs..
Artık umudum kalmadı galıba ben hep boyle depresyonda olacagım
Şuan param var arabam var hadı gıdeyım ıstedıgımı alayım yapayım desem yapabılırım
ama elım kolum kalkmıyor
Icımde mıdem yada gogsumun ortadımı desem bır yogunluk var patlıcakmısım gıbı
Aglasam gececek gıbı aglayamıyorum
Kussam mı gecer..
ben anlamadım içim daralıyor

Ben yürüyüşü spordan saymıyorum köpeğim olduğu için hiç yurumesem günde en az 1 saat zamanım varsa 2 saat yürüyorum genel olarakta fit sağlıklı beslenen bir insanım ama bir faydasını hiç görmedim hiç hareketsiz insanlar için belki işe yarayabilir. Pilates veya fitness gibi sporlara yonelebilirsiniz. Onun dışında mesela her şeyin sağlıklı alternatifi var yulaftan yapılacak birçok tatlı var çok lezzetli oluyor. Şekersiz gevrektende çıtır tavuk falan yapabilirsiniz vs . . Alternatifi çok. Ama sağlıksız beslenmek istemiyorsanız ve kendinizi tutamiyorsaniz en iyi yolu eve almamak, sokmamak.

ahhh ben de sen gibi olsam 6-7 aydır depresyondsydım yataktan cıkamadım kan degerlerim yerlerde. kan degerlerini düzeltip duzeltmez baslayacagım yuruyuse
Benim de d vitamini ve b 12 çok düşük çıktı. Takviye alıyorum şuanda . Yataktan bir djka kalkasm yok ama mecburum bu hayat kimseye torpil.gecmiyor hele bizim gibilere hic hiç kendi kendimizin doktoru olmamız lazim

Ben böyle durumlarda kulaklığımı takıp müzik dinleye dinleye yürüyorum. Hem spor yapıyorum hemde ruhumu dinlendiriyorum

kan değerlerimizi düzeltmezsek hep depresyonda kalacağız biliyorsun değil mi? çabalamamız lazım gerekirse ferinject mi neyse pahalı ilacı alıp senede 1 vurduralım

Benim de d vitamini ve b 12 çok düşük çıktı. Takviye alıyorum şuanda . Yataktan bir djka kalkasm yok ama mecburum bu hayat kimseye torpil.gecmiyor hele bizim gibilere hic hiç kendi kendimizin doktoru olmamız lazim
aynen ana babadan cok zengin olsak devril yat da bu depresyona suan cözüm bulmamız gerek… ferinject almayı dusunuyorum serum en olmadı… demir için. d vitamini için uygun bir çok takviye var aslında daha sanslısın

en iyisi almamak cunku gözüme gözükünce yiyorum

coook tesekkür ederim tahlilleri yaptırıyorum ama devlet olunca randevusu vs cok zaman alıyor. uygunsa özelde de yaptırabilirim, bu arada kitabı kesinlikle alacağım <3