Gelinlik Modelleri Çok mu erken?

ozlemurat

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2010
469
1
296
Arkadaşlar bizim düğünümüz mayıs 2012'de olacak inşallah. Nişanlım İzmir'den, kayınvalidemlerde Aydın'dan gelecekleri için siparişi erken vermem gerekecek. Kasımda gelinlik siparişimi versem çok mu erken olur? Bu arada gelinliği diktireceğim ve tesettürlü bir model olması sıkıntı yaratır mı? Yorumlarınızı bekliyorum

Aynı durum söz konusu bizde de canım . Ben de aralık gibi düşünüyorum gelinlik siparişini vermeyi şuan model kafamda belirgin zaten ...

Kilonuz değişken midir yoksa sabit mi? Benim düğünüm ekimdeydi, ben şubatta diktirmeye başlamıştım. Haziran sonu teslim aldım, 3 ay evde durdu Kilosu sabit bir insan olduğumdan düğünde hiçbir sorunla karşılaşmadım çok şükür. Bir kere kışın diktirdiğin için daha uygun olur. İkincisi, gelinlikçin seni aceleye getirmez ve ortaya çıkan iş daha özenli olur. Tarih çok yakın olmadığından kontrollü gitme ve yanlışlık olursa müdahale şansın olur.

Yani bana sorarsan erken diktirmen iyi bile...

bana sorarsan diktirme tatlım çok çok sorunlar çıkıyor..gelinliğini hazır al ama gelinlikçide dursun..düğünden 1 ay önce flnda gelinliğinin altına giyeceğin iç takımını ve gelin ayakkabınla birlikte gidip son rotüşlarını yaptırırsın daha iyi..şimdiden mutluluklar

Aynı durum söz konusu bizde de canım . Ben de aralık gibi düşünüyorum gelinlik siparişini vermeyi şuan model kafamda belirgin zaten ...

Bu arada kusura bakma canım senin yazını başlık yapmışım yeniyim de forumda :) ))

Önemli değil canım olur böyle şeyler Modeli belirlemen iyi olmuş. Ben daha 4-5 tane gelinlik baktım kafamda hala birşey yok.

Kilom fazla değişmez ama mutsuz olduğumda ya da stres altında olduğumda kilo veririm. Kışın diktirmeyi daha uygun olduğu için istiyordum zaten ama her kafadan bir ses çıkıyo. Kimileri erken diyo kimileri geç, bende dedim size sorayım çoğunluğun kararına uyayım Çok teşekkürler cevap için

Ne gibi sorunlar çıkıyor ki? Ben diktirmek istiyorum, satın almayı hiç düşünmedim. Kötü bir deneyiminiz varsa anlatır mısınız ona göre hareket edeyim bilgim olsun. Son dakika bir fiyaskoyla karşılaşmak istemem

ben sorunuza cevap vereyim. bu bölümde bolca vakit geçiriyorum ve bir sürü başarısızlık öyküsü okudum.

mutsuzlukla sonuçlanan dikim olaylarında, bir kere gelinlerin beklentileri çok yüksek ama verebilecekleri az oluyor. misal gelin bir pronovias gelinlik beğeniyor ama ona 5000 TL ödemeyip, 1000 TL'ye aynısına sahip olmayı bekliyor. gelinlikçi de ben yaparım yaparım diyince, sözüne güveniliyor. sanki o malını satmaya çalışan bir tüccar değilmiş de, kırk yıllık akrabamızmış gibi.

ondan sonraki en büyük hata, kumaş seçimi gelinlikçiye bırakılıyor. gelinlikçi de kafasına göre, karını en yüksek tutmak için gidip en ucuz kumaştan alıyor.

dördüncü hata, sadece 3 prova yapılıyor. birinci provada sadece kalıp çıkarılıyor, zaten ortada gelinlikten eser olmuyor. ikinci provada ise gelinlik için alınan ve daha önce görülmemiş olan kumaşlar kesilmiş ve tutturulmuş, gelinlik nerdeyse bitmiş oluyor. gelin de diyor ki aaaaaa bu benim istediğim gelinlik değil. o dakkadan sonra düzeltilebilecek meseleler dile getiriliyor ve olduğu kadarıyla 3. provada gelinlik bitmiş oluyor.

gelinliğinizin modelinden hareketle, dikişteki kritik evreler belli olur zaten. bu kritik evrelerde senin de bulunman ve müdahil olman gerekir. tabi ki kumaş seçimine de.

unutmayalım ki hazır satılan gelinlikler de insanlar tarafından dikiliyor. makineden dikili çıkmıyorlar ya....

Bence erken canım. Daha sonra daha güzel bir model görürsen üzülebilirsin. Diktirdiğin için de değiştirme şansın olmaz.
Zevkler değişebiliyor çünkü bir de ölçülerinin değişme olasılığı var tabi.Onun çaresi bulunur ama modeli daha sonradan beğenmezsen o kötü.

Öncelikle gerçekten çok ama çok teşekkür ederim düşünmediğim can alıcı noktalar varmış. Provalar konusundada görüştüğüm modaevleri genelde 2 prova yaparız dediler. Onun haricinde ben istediğim zaman gidip gelinliğimin ne durumda olduğunu göremezmiyim? Hem erkenden müdahale etmiş olabilirim. Erken diyenlerle çok var diyenler aynı durumda şu anda bir türlü karar veremedim ne yapıcağımı yaa :2::97:

Eğer diktirmeye kesin karar verdiğim bir model olursa başka gelinliklere hiç bakmam fikrim değişmesin diye. Ölçülerim konusunda hiç emin değilim ama ya... Biraz daha bekleme gibi bi şansımda yok kayınvalidem gelemez. O olmayıncada gelinliği seçemiyoruz. Görmezse ayıp olurmuş, içinde kalırmış annem öyle diyo. Kasımdan başka seçenek yok aslında

Son düzenleme:

Düğünde görecvek zaten üzerinde alırken de yanında olmayaversin. Anlamıyorum ben bu kayınvalidelerin gereksiz takıntılarını
Beğendiğin modelin fotosunu göster sırf birlikte almak için aceleye getirme canım bunu sen giyeceksin ve ömründe bir kez giyeceksin sonuçta gelinlik bu içine sndiği gibi olsun
Her zaman herkesin gönlşünü yapmak çook zor.

Ya şimdi bende olay şöyle gelişti. benim gelinliğimin modelinde üst kısmı astar üstüne danteldi, bel kısmı drape ve en altı açılım altından görünen dantel. modelimin güzel olması için, üstteki astarın tam bedenime göre kesilip dikilmesi, dantelin astarda potluk olmayacak şekilde tutturulması ve drapelerin duruşu çok önemliydi. bunları gelinlikçimle konuşarak, ben de biraz dikimden anladığım için birlikte kararlaştırmıştık. sonra gelinlik dikilirken her buluştuğumuzda gelinliğime yapacakları sonraki işlemleri sormuştum, onlar sıralayınca da "şunda bulunabilir miyim, şu yapılırken görebilir miyim" diye konuştuk, böylece dikime hep müdahil olarak iyi bir sonuç aldım. yaklaşık 10 prova yaptım ben. ama küçük küçük provalar.

ama böyle olması için yanında kendini rahat hissedeceğin ve seni çok yönlendirmeyecek, tercihen "pek dominant olmayan", ama herşeye de "yaparız" demeyen bir gelinlikçi bulman lazım.

üfff düşündüm de zor işmiş. inşallah memnun olursun sonuçtan.

Kayınvalidem illede görmek istiyorum demiyoda annem tutturdu kayınvalidenin kalbi kırılır olmaz onsuz diye. Herkesin gönlünü yapmak gerçekten çok zor. Zaten benim beğendiğim modele mecburen evet diyecekler de işte maksat adet yerine gelsinmişşş. Uff bunlar daha başlangıç ilerde neler görcez bakalım :97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…