ben sorunuza cevap vereyim. bu bölümde bolca vakit geçiriyorum ve bir sürü başarısızlık öyküsü okudum.
mutsuzlukla sonuçlanan dikim olaylarında, bir kere gelinlerin beklentileri çok yüksek ama verebilecekleri az oluyor. misal gelin bir pronovias gelinlik beğeniyor ama ona 5000 TL ödemeyip, 1000 TL'ye aynısına sahip olmayı bekliyor. gelinlikçi de ben yaparım yaparım diyince, sözüne güveniliyor. sanki o malını satmaya çalışan bir tüccar değilmiş de, kırk yıllık akrabamızmış gibi.
ondan sonraki en büyük hata, kumaş seçimi gelinlikçiye bırakılıyor. gelinlikçi de kafasına göre, karını en yüksek tutmak için gidip en ucuz kumaştan alıyor.
dördüncü hata, sadece 3 prova yapılıyor. birinci provada sadece kalıp çıkarılıyor, zaten ortada gelinlikten eser olmuyor. ikinci provada ise gelinlik için alınan ve daha önce görülmemiş olan kumaşlar kesilmiş ve tutturulmuş, gelinlik nerdeyse bitmiş oluyor. gelin de diyor ki aaaaaa bu benim istediğim gelinlik değil. o dakkadan sonra düzeltilebilecek meseleler dile getiriliyor ve olduğu kadarıyla 3. provada gelinlik bitmiş oluyor.
gelinliğinizin modelinden hareketle, dikişteki kritik evreler belli olur zaten. bu kritik evrelerde senin de bulunman ve müdahil olman gerekir. tabi ki kumaş seçimine de.
unutmayalım ki hazır satılan gelinlikler de insanlar tarafından dikiliyor. makineden dikili çıkmıyorlar ya....