Çok mu ayıp ederim? Gerçi ayıp etmeyi de göze aldım! 🤦🏻‍♀️

Haklısın ben de aynen bu şekilde düşünüyordum. Benim son kedim de miy miy iki yuvarlandı durdu ama kedi her hafta bağırıyormuş bana söylediği bu. Bir hafta on gün evel 3-4 gün bağırmış dün gece gene başlamış. Hatta ben erkek kedi gibi değil dişi kedi bak benim kız mik mik yaptı durdu dedim bana kendisi valla Vive hiiç öyle değil aynı erkek kedi gibi yüksek bağırıyor dedi.
Kızgınlığın ilk zamanı bir iki gün depreşip sonra yatışıyor. Ama böyle bekletip hayvan yetişkin olunca geçmiyor kızgınlık belirtileri, çiftleşmediği için de sürekli devam ediyor. Bu şekilde hastalanır gariban sonuçları daha kötü olur, operasyon parasından çok harcamak zorunda kalırlar. Bakmaya gelince alma bence seninkiler depresyona girer, kısırlaştırma sonrası çiftleşmiyorlar ama duruma yabancı da olmuyorlar. Görüp çiftleşememek onların psikolojisini zorluyor kuzular üzüleceğine ayıp olsun sorun değil

Son anda iptal etmeniz ciddi olarak zor durumda bırakır laf ağızdan bir kere çıkar bence bakmanız gerekiyor.onların evine gidin bakın kedi içinde daha iyi olur.kendi kedinizde bir hastalık çıktığını söyleyin.

Son anda iptal etmeniz ciddi olarak zor durumda bırakır laf ağızdan bir kere çıkar bence bakmanız gerekiyor.onların evine gidin bakın kedi içinde daha iyi olur.kendi kedinizde bir hastalık çıktığını söyleyin.

Tabii tabii kendi evine gider bakarım sorun değil. Sadece evi kaos ortamına döndürmek istemedm ben.

Maddi sebepler malesef. Geçen sene rakam 900’dü ben de kedimi kısırlaştırdım. Ona çok geldi, bir şey de diyemiyorum yani. Bu sene rakam oldu 1800 🤦🏻‍♀️ Ben indirim yaptırırım veterinere, biraz destek de olurum ama benim de dört kedim var daha bugün vitamindi, ense damlasıydı derken 1260 tl ödedim vete 😞
Benden daha masraflılar🥲

Herkese iyi geceler, hatta iyi sabahlar. Canımı sıkan bir konuyu yazacağım, haksız olduğum nokta olacak biliyorum ama yine de çok mu hatalıyım kafam çok karışık.

İki senedir gelen ve ben tatillere gittiğimde kedilere bakan bir yardımcım var, dürüst, temiz ve pratik bir kadın. Beni en çok rahatlatan bir hafta şehir dışına çıktığımda gün aşırı kedilerime göz kulak olması oluyor.

Konuya gelirsek; bu yardımcım bir aya yakın memlekete gidecek. Kedisi için de bir süre eşi (izni ay ortasında başlayacakmış) kalan sürede de bir arkadaşları bakacaktı bu şekilde düşünüyordu. Ama ben bir bok yedim ve istersen bana getir dedim ve o da benim kedilere olan sevgimi bildiğinden balıklama atladı. (Bu arada aç parantez dört kedim var. ) Buraya kadar da sorun yok ama son gelişinde kedisinin kısır olmadığından haftada bir kızıştığını ve çok ama çok bağırdığını söyledi. 🤦🏻‍♀️ Hallederiz kafasındaydım ki kısır olmasa isterse dört kedi daha getirsin ben strese sokmadan alıştırmayı biliyorum AMA sürekli bağıran bir kediye bir ay nasıl bakacağımı bilmiyorum.

Bugün veterinerimize sordum çeşitli ilaçlar olduğunu söyledi ben de biliyorum zaten hormonal iğneler vs ama bu emanet bir kedi Allah korusun bir şey olursa vebalini alamam.

Özetle yarın sabah kabul etmememin daha iyi olacağını söyleyeceğim.

Bu şekilde bir daha kedilerime bakmayacağını da göze alıyorum (ücret karşılığı bakıyordu ama bakmak istemese anlarım) ama dört kedim var kızışmış ve sabahlara kadar bağıran bir kediyi gözüm yemiyor 🤦🏻‍♀️ Kızgın olmasa bir kediden ne zarar gelir ama kendisi söylüyor bağırıyor erkek kediler gibi diye.

Çok mu ayıp etmiş olurum yani aslında ayıbımın boyutunu düşünüyorum. Çok da üzülüyorum ama bugün kedimi çene altı apseleri için götürdüm, veteriner stres kaynaklı diyor. Kilosu 150 liralık mama yiyorsun, ilgi alaka sevgi full neyin stresi dolara mı üzüldün, bitcoinden mi battın 🤦🏻‍♀️ Yani evdekilere de kötülük etmek istemiyorum. Siz söyleyin napayım? 🥹
İnstagramda gülce gülce var onu incele istersen sakinleştirmek için Melisa çayı tavsiye ediyor bende de var bir tane resmen anırıyor bişiymi oldu diye koştur koştur gidiyor hoop dört ayak havada

Kızgınlığın ilk zamanı bir iki gün depreşip sonra yatışıyor. Ama böyle bekletip hayvan yetişkin olunca geçmiyor kızgınlık belirtileri, çiftleşmediği için de sürekli devam ediyor. Bu şekilde hastalanır gariban sonuçları daha kötü olur, operasyon parasından çok harcamak zorunda kalırlar. Bakmaya gelince alma bence seninkiler depresyona girer, kısırlaştırma sonrası çiftleşmiyorlar ama duruma yabancı da olmuyorlar. Görüp çiftleşememek onların psikolojisini zorluyor kuzular üzüleceğine ayıp olsun sorun değil

Yaşa kuzum ya biz de dün gece Mune Mune İle düşündük anlamadık neden on günde bir bağırıyor bu kedi diye. Sen daha deneyimlisin benden ❤️ Şimdi konuştum bozuldu tabii ama hallederiz tamam dedi. Kedi için de stres olurdu zaten evinden uzak, benim eşşekler döverdi de kesin onu. En iyisi bu oldu.

Kedinin muhtemelen başka sorunları vardır. Normal değil her hafta kızgınlık dönemine girmesi.

Bir defaya mahsus hormon iğnesini yaptırmayı teklif ederdim ben olsam.

Çünkü yarın bayram son dakika golü yemiş olacak ve siz kendiliğinden teklif etmişsiniz.

Bakamiyorlarsa sahiplendirsinler ama olmaz ki boyle, hiç bir şeyin fiyati inmiyor ki onlar bekledikce fiyat yine artar nereye kadar eve kapatip sabah aksam bagirtacaklar boyle. Memlekete gitmeyi biliyor. Neyse konu başka ben gene taktim başka şeye ama cidden sinir oldum. 🥺
+++
bi otobüs bileti olmuş bilmem kaç lira. ona verecek parası her zaman var ama hayvancağızı kısırlaştırmaya ne gerek var ki bağırsın dursun. acı çeksin, huzursuz olsun hayvancağız. o kadar kızmaya rağmen bişey de yaşayamıyor. böyle nereye kadar idare edecek ki o hayvanı? ne biçim insanlar var ya.

Güncelleme: sabah konuştuk endişelerimi anlattım uzun uzun ve hiçbir sorun olmadı hatta bana kızdı sabah sabah enerjimi emiyosun ne kadar büyüttün diye. Zaten komşusu var bakan, geçen senelerde de ona emanet ediyordu. Yani kazık atmadım ama huzursuz olduğumu da belirttim yine de. Gerçi benim dört kedi ile bunu zaten teklif etmemem gerekiyordu ama fazla duygusal davrandım.

Çok iyi olmuş. Kediler ortamlarına bağlı canlılardır. Sizin evde zaten strese girerdi. Çok zor durumda kalınmıyorsa yerini değiştirmemek en güzeli. Evde biri varsa zaten çok gereksiz. Evdeki kişi İki sevecek mama su kum üçlüsüne ayar verecek hepsi bu. Kocası evdeyken kediyi yerinden etmesi mantıklı değildi zaten. Olayın çözülmesine sevindim🤗

Mevzu sadece pisiciğin bağırması değil. Aşıları ne kadar düzenli yapıldı? Herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyor mu? Gözle muayene ile buna karar verilemez. Aynı insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da hastalığı taşıyıp belirti vermeyen Super bulaştırıcılar var. Asla bilemezsiniz. Bu yüzden iyi niyet gösterip eve dışarıdan hayvan getirmeyin.Sonuçları çok ağır oluyor. Uyarım hepimiz için...

Edit: Çok şükür konu çözülmüş 🤗

kedisini kısırlaştırmayı teklif edin. Hem kediye iyilik etmiş olursunuz, hem de sorun çözülür. Eğer kabul etmezse siz de evde bakmayı kabul etmeyin.

Bir kaç gün bakıp çok bağırıyor başedemiyorum deyip eşine geri postala bence evdekilerlede anlaşamadı de en mantıklısı bu bence

Kedinin muhtemelen başka sorunları vardır. Normal değil her hafta kızgınlık dönemine girmesi.

Bir defaya mahsus hormon iğnesini yaptırmayı teklif ederdim ben olsam.

Çünkü yarın bayram son dakika golü yemiş olacak ve siz kendiliğinden teklif etmişsiniz.

baska sorun olabilir evet. tedavi sureci oldugu icin yavruyken aldigim kediyi belli yasa kadar kisirlastiramamistim maalesef ve devamli kizginlik donemine girerdi, kist vb sorun olunca kizginligi normalden kat kat fazla olabiliyormus.

+++
bi otobüs bileti olmuş bilmem kaç lira. ona verecek parası her zaman var ama hayvancağızı kısırlaştırmaya ne gerek var ki bağırsın dursun. acı çeksin, huzursuz olsun hayvancağız. o kadar kızmaya rağmen bişey de yaşayamıyor. böyle nereye kadar idare edecek ki o hayvanı? ne biçim insanlar var ya.
Kanser olur o hayvancağız bu şekilde evde. Kesinlikle katılıyorum, besliyorsa bazı şeylerden feragat edecek. Bir bayram ya da bir sene gitmeyiversin memlekete.

Kendi kedilerinizi düşünmek daha öncelikli. Biraz son anda gibi oluyor ama kadın da kedisine son anda yer bulmuş. Ben bayramdan sonra tatile gideceğim 1,5 aydır belli ve bunun için plan a, b, c yaptım. Baktıracağım kişinin bir işi olma ihtimaline karşı. Yani orasını kendisi düşünecekti.

X