Çok mu ayıp ederim? Gerçi ayıp etmeyi de göze aldım! 🤦🏻‍♀️

Ay yok yok okurken bile tüylerim yolunmuş tavuk gibi oldu. Petlebide okumuştum bi kaç ay önce. Kedime hormon iğnesi vurdurduk deyip fotoğraflamış. Süt bezleri karnı şişmiş. Ateş desen 40° kedi can çekişiyor resmen bide bu şişkinliğin üstüne tedavi amaçlı antibiyotiğide dayamışlar mı… tövbeler olsun.

Ay yazık ya 🤦🏻‍♀️ Bizim şirkette de birisinin başına geldi kedi zor kurtuldu. Madem eve alıyoruz doğada üremiyorlar kısıraştırmak gerek çok yazık öte türlü.

Dişi anladığım kadarıyla. Benim kedim de öğrencilik yıllarında kısırlasmamisti. Teeee mezun olduk, kedi doğum yaptı etti yaşlanınca kısırlaştırdi ev arkadaşım.
Öyle bağırması çağırması bilmemnesi her hafta olmaz ki. Hiç olur mu öyle sey? Eğer öyle olsa zaten kimse kısırlaştırmadan duramaz.
Senede iki üç hadi dört kere falan o döneme giriyor. O zamanlar bağırıyor ama hep değil, genelde ses çıkaran,ekolu bir nokta buluyor,orada bağıriyor:) sulanıyor kendisini yaliyor falan. Ergen gibi,cidden çok sinir bozucu . Ama kesinlikle her hafta tekrar eden bir süreç değil...
Ve başlayınca ciftlesmezse bir hafta on güne kalmadan kendi haline dönüyor. Öyle abartacak bir şey kesinlikle degil.
Ayrıca erkek olsa kendi kedilerine saldırır diye endişe edebilirsin ama dişi kedi, en fazla domalir domalir tahrik etmeye çalışır 🙈🙈 ben yerinde olsam kendimi dolduracağıma alırım eve, ne olacak ki?
Erkek olsa vallahi anlicam, ortalığa lesss gibi bir koku püskürtüyor kiz bulmak için, zor çıkıyor evden falan. Ama dişi kediden bir şey olmaz.
Vallaha bak, tek kendi kedim de değil, öğrencilik yıllarında çok kediye ev açtım hiçbiri kısır değildi . Hiç de böyle sorunlar yasamadik

Kediyi erkek sandim niyeyse ben. Benim kedim de dişi ve ilk kizginliktan sonra daha 1 hafta gecmeden kizginliga girmişti ciddi manada koca 1 hafta daha başimin etini yemişti cildirmak uzereydim, 1 saat uyuyordu kalkip avaz avaz bagiriyordu gece uyku uyuyamadim gunlerce hayvan dogru durust yemeden icmeden bagirip dururyordu kabus gibiydi. 😱 Her hafta her hafta nasil dayanilir buna anlamadim.

Ay yazık ya 🤦🏻‍♀️ Bizim şirkette de birisinin başına geldi kedi zor kurtuldu. Madem eve alıyoruz doğada üremiyorlar kısıraştırmak gerek çok yazık öte türlü.
Elimden geldiğince mahalledekileri atölyedeki çocukların hepsini kısırlaştırmaya çalışıyorum. Sağda solda yaralı kedi görüp oturup ağlamaktan helak oldum artık.😣

Haklısın ben de aynen bu şekilde düşünüyordum. Benim son kedim de miy miy iki yuvarlandı durdu ama kedi her hafta bağırıyormuş bana söylediği bu. Bir hafta on gün evel 3-4 gün bağırmış dün gece gene başlamış. Hatta ben erkek kedi gibi değil dişi kedi bak benim kız mik mik yaptı durdu dedim bana kendisi valla Vive hiiç öyle değil aynı erkek kedi gibi yüksek bağırıyor dedi.
Kedinin başka bir sorunu olmasın vive?
Kedi her hafta kızış dönemine girmez ki🤷‍♀️Yılda olsun olsun 3-4 defa hadi eeeeen fazla 5-6 defa olsun, ben evde çok sık kedi bakmadım ama sokakta bir sürü kedilerimiz var, bir kısmı kısırlaştırıldı fakat arada kısırlaştırılmayanlar da var, hiç öyle her hafta bağırdıklarını bilmiyorum şahit de olmadım ki çoğu benim kapımda, kışın erkek kedilerde dahil Ocak ayında bir başladılar mauv mauv bağırmaya, Mart ayı gibi hepsinin sesi kesildi Mart ve Mayıs’ta doğan yavrularımız oldu, şimdi hepsinin sesi kesilmiş vaziyette.

Dişi anladığım kadarıyla. Benim kedim de öğrencilik yıllarında kısırlasmamisti. Teeee mezun olduk, kedi doğum yaptı etti yaşlanınca kısırlaştırdi ev arkadaşım.
Öyle bağırması çağırması bilmemnesi her hafta olmaz ki. Hiç olur mu öyle sey? Eğer öyle olsa zaten kimse kısırlaştırmadan duramaz.
Senede iki üç hadi dört kere falan o döneme giriyor. O zamanlar bağırıyor ama hep değil, genelde ses çıkaran,ekolu bir nokta buluyor,orada bağıriyor:) sulanıyor kendisini yaliyor falan. Ergen gibi,cidden çok sinir bozucu . Ama kesinlikle her hafta tekrar eden bir süreç değil...
Ve başlayınca ciftlesmezse bir hafta on güne kalmadan kendi haline dönüyor. Öyle abartacak bir şey kesinlikle degil.
Ayrıca erkek olsa kendi kedilerine saldırır diye endişe edebilirsin ama dişi kedi, en fazla domalir domalir tahrik etmeye çalışır 🙈🙈 ben yerinde olsam kendimi dolduracağıma alırım eve, ne olacak ki?
Erkek olsa vallahi anlicam, ortalığa lesss gibi bir koku püskürtüyor kiz bulmak için, zor çıkıyor evden falan. Ama dişi kediden bir şey olmaz.
Vallaha bak, tek kendi kedim de değil, öğrencilik yıllarında çok kediye ev açtım hiçbiri kısır değildi . Hiç de böyle sorunlar yasamadik
Maalesef bende senin gibi düşünüyordum yengeç, kardesimin cok samimi arkadası yan binamızda. Evde bir kedisi var dişi. Kız yoğun çalıştığından bazen bakmamı rica etmişti. Çocuk her gün ama her gün bağırıyordu. Sabahtan aksama kadar yani. Kız dedi ki sanırım psikolojisi bozuldu bunu annemle babamın yanına göndereyim, beni dinlemedi kısırlaştırmadı. Annesiyle babasının yanına gönderdi çok geçmeden halsiz düşmüş. Veterinere götürmüşler ameliyata almışlar kızgınlıkta birike birike vajinal kist gözlenmiş kocaman. Yani her gün bagırmaları kızgınlıktan ziyade kistin acısındanmış.

Kedinin başka bir sorunu olmasın vive?
Kedi her hafta kızış dönemine girmez ki🤷‍♀️Yılda olsun olsun 3-4 defa hadi eeeeen fazla 5-6 defa olsun, ben evde çok sık kedi bakmadım ama sokakta bir sürü kedilerimiz var, bir kısmı kısırlaştırıldı fakat arada kısırlaştırılmayanlar da var, hiç öyle her hafta bağırdıklarını bilmiyorum şahit de olmadım ki çoğu benim kapımda, kışın erkek kedilerde dahil Ocak ayında bir başladılar mauv mauv bağırmaya, Mart ayı gibi hepsinin sesi kesildi Mart ve Mayıs’ta doğan yavrularımız oldu, şimdi hepsinin sesi kesilmiş vaziyette.

Valla munem ben de anlamadım. Ben bu derece vahim bir durum düşünmüyordum kendisi ısrarla on günde bir girdiğini ve 3-4 gün avaz avaz bağırdığını ( erkek kedi gibi) söyledi. Ben de çıkamadım işin içinden.

Maalesef bende senin gibi düşünüyordum yengeç, kardesimin cok samimi arkadası yan binamızda. Evde bir kedisi var dişi. Kız yoğun çalıştığından bazen bakmamı rica etmişti. Çocuk her gün ama her gün bağırıyordu. Sabahtan aksama kadar yani. Kız dedi ki sanırım psikolojisi bozuldu bunu annemle babamın yanına göndereyim, beni dinlemedi kısırlaştırmadı. Annesiyle babasının yanına gönderdi çok geçmeden halsiz düşmüş. Veterinere götürmüşler ameliyata almışlar kızgınlıkta birike birike vajinal kist gözlenmiş kocaman. Yani her gün bagırmaları kızgınlıktan ziyade kistin acısındanmış.

Ah ya gerçekten mi? Ne kadar riskli bir şey ya.

Son anda yarı yolda bırakmış olacağım çünkü yarın akşam getirecekti kediyi. Az önceye kadar kızgınlığa giren kedilere ne iyi gelir araştırdım, onla da konuştum ; kedi yeniden kızmış uyutmayacak sizi dedi. Ben uyumam sorun değil ama kediler de stres olur. Keşke hiç bu topa girmeseydim.
Son dakikaya kadar beklemek asıl ayıp olan bence

Vive evet ayıp edeceksin ama açıklamanı iyi yaparsan karşındaki de insan evladıysa anlar.
Buraya yazdığın gibi gerekçelerini, hepsini anlat; ayıbının farkında olduğunu belirt ve bu sözden dönme davranışının sana nasıl hissettirdiğini, bu his ile yüzleşme pahasına bunu arkadaşına belirtme borcun olduğunu da söyle. "Devamını, idaresini, sonunu düşünmeden istekle ağzımdan çıktı ancak sonradan ölçüp tartınca böyle oldu" de; arkadaşın öfkelenirse, kırılırsa ve kendisi hakkında olumsuz fikirlere kapılırsa bunu anlayabileceğini, çünkü benzer bir durumda senin de öyle hissedebileceğini ve bu yüzden utandığını, ayıp olduğunun farkında olduğunu söyle.

Son anda cayabilirsin, herkesin buna hakkı var, aklın sonradan gelebilir, insanlık halidir. Yeter ki doğru açıklamayı ve alacağın olumsuz tepkiyi göğüslemeyi bil.

Geç kalmadan söyleyin baska bir yer bulsun. Yoksa çok zor durumda kalır. Sonuçta söz vermişsiniz o da size güvenmiş. Mağdur olmamasi için hemen söyleyin en dogrusu bu.
Neyse ki eşi sonra gidecek. Hani maaile bir gidiş olmayacak. Ama evet mesaj atıcam şimdi sabah da izah ederim detaylıcana.

Valla munem ben de anlamadım. Ben bu derece vahim bir durum düşünmüyordum kendisi ısrarla on günde bir girdiğini ve 3-4 gün avaz avaz bağırdığını ( erkek kedi gibi) söyledi. Ben de çıkamadım işin içinden.
Bence onu bir veterinere götürsünler, hayvancağızın bir sağlık sorunu çıkmasın sonra, tamam dişi kedilerde çok bağırıyor fakat arada bizim doğumuna yardım ettiğimiz kediler oldu, hiçbirinin her hafta bağırdığını duymadım inan ki, kızış dönemi demek zaten çiftleşmesi demek, dişilerde yılda 3-4 defa çiftleşiyor, her hafta bağırsalar bu hayvanların tavşan gibi sürekli üremesi gerekir, kediler yılda ortalama 2 sefer falan yavruluyor, çok nadiren bazen yılda 3 kere doğum yapıyorlar, bizim bir kedimiz 2 sefer doğum yaptı, ki zaten gebelik 2 ay, doğum sonrası da 2,5-3 ay emziriyorlar, emzirirken de asla erkek kedi yanaştırmazlar agresif oluyorlar.

Müdirem Mune Mune acaba Visenyaa Visenyaa ‘nın dediği gibi kist falan mı var kedide :KK43:
Olabilir kuzucuk, sürekli bağırması bana normal gelmedi🤷‍♀️Düşünüyorum düşünüyorum her hafta bağıran kedi gördüm mü diye ama yok hiç görmedim, evde bakma deneyimim az ama sokakta kıyamet kadar kediye bakıyoruz, kapımda yatan şımarık ama çoook sevimli erkek kedi de kısırlaştırılmadı ama o bile sus pus şu dönem.

Ben, söz ağızdan bir kere çıkarcılardanım.
Etmişsem bir halt, onu döndürmem ve paşa paşa çekerim.
Size göre plan oluşturulmuş, zaman almamış olsaydınız başka bir yöntem bulunabilirdi mesela.
Son dakika şunu yapacağıma, kendi başımı yerim daha iyi.

Şöyle diyim; haklısınız elbette ama kendi başımı yemek mesele değil ben gerekirse bir ay da uyumam ama dört kedim ne hale gelir onun derdindeyim. Ha şimdi mi aklına geldi diyeceksiniz ama az önce (yani bu akşam) yeniden konuştuk kendisiyle o zaman tekrarladı kızıştı dedi :KK43:

Vive evet ayıp edeceksin ama açıklamanı iyi yaparsan karşındaki de insan evladıysa anlar.
Buraya yazdığın gibi gerekçelerini, hepsini anlat; ayıbının farkında olduğunu belirt ve bu sözden dönme davranışının sana nasıl hissettirdiğini, bu his ile yüzleşme pahasına bunu arkadaşına belirtme borcun olduğunu da söyle. "Devamını, idaresini, sonunu düşünmeden istekle ağzımdan çıktı ancak sonradan ölçüp tartınca böyle oldu" de; arkadaşın öfkelenirse, kırılırsa ve kendisi hakkında olumsuz fikirlere kapılırsa bunu anlayabileceğini, çünkü benzer bir durumda senin de öyle hissedebileceğini ve bu yüzden utandığını, ayıp olduğunun farkında olduğunu söyle.

Son anda cayabilirsin, herkesin buna hakkı var, aklın sonradan gelebilir, insanlık halidir. Yeter ki doğru açıklamayı ve alacağın olumsuz tepkiyi göğüslemeyi bil.

Aslında o dürüst oldu kedim bağırmıyor, sakin vs. demedi, böyle deseydi kendimi kandırılmış hissederdim. Ama üstüne basa basa çok bağırıyor demesi yine kızıştı demesi bugün beni derin düşüncelere sevk etti. Ben de Mune Mune müdirem gibi geçen hafta kızışmışsa ben rahat ederim diyordum ama bugün şok oldum.

X