• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu abartıyorum acaba...

depresyonnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
562
1
96
38
Diğer
Merhaba kızlar, yine bir sorunumla karşınızdayım, dün sözlümle baya tartıştık :((
Sorun ise şu, askerliği bitecek yakında ve henüz bir iş bulamamış olması. Aslında mesleğide var ama çok sıkıntı yapıyor. Yani öyleki hayata kendini kapamış durumda.
Daha doğrusu bana :(( Önceki gibi msjlar atmıyor, önceden günde 2-3 kere aradı şimdi ise, sadece 1 kere oda ben arıyorum, meşgule atıp kendi arıyor...Ben kızıncada sıkıntılıyım yada yoğundum falan diyor. Oysaki isteyince arayabiliyor. Bir ara umursamayım ve destek olayım dedim ama olacak gibi değil, konuşması bile değişti. Dün akşamda açmaz umuduyla aradım ama açtı ve bende yine kızdım, çünkü dün pazardı ve evdeydi aramak istese arayabilirdi. Dün akşam beni anlamıyorsun diye bi dolu laf etti, bu davranışlarım ilişkiyi yıpratıyormuş, oysaki benim istediğim ben nasıl canımın sıkkın olduğu anda bile onu arıyorsam, yani bekleyeceğini düşünüyorsam, oda aynı şeyi düşünmeli. Sonuçta 1-2 günlük bir mevzu değil 2 haftadır devam ediyor bu davranışları. Bende iyice sıkıldım, en azından yoğunsan bile haberim olsun merak etmiyeyim diyorum ama hiç, sanki başkasına söylüyorum. Bende biraz sabırsız bi karakterim herşey anında olsun istiyorum, ama saolsun bana sabretmeyi öğretiyor. Bu hali beni iyice bunaltıyor, yakında nişanım var şaşırdım kaldım. Ne yapacağımı bilemiyorum, ileride daha büyük bir sorunla karşılaşınca kendi kabuğunamı çekilecek. Bunları söyleyince suçlu ve anlayışsız oluyorum, ne yapmalıyım sizce?

askerliği yakında bitcek ama henüz iş bulamadı demişsin ama zaten askerlik bitmeden nasıl arasın bulsun ki
sanırım erkekler maddi sorunlarda hayatındaki kadından uzaklaşıp daha çok arkadaşlarıyla paylaşma yada hiç paylaşmama yoluna gidiyor
yada nişanlılık evlilik düşüncesi onu korkutmuş olabilir o yüzden böyle davranıyodur
iş yüzünden olması bana pek mantıklı gelmedi, hadi askerden gelmiş olur aylarca iş arar bulamaz bunalıma girer anlarım, normal. ama seninki askerden gelmemiş daha iş bakmamış bile
sanki bunun altında başka bişey olabilir mi
sen tammen kes ilgiyi 2 hafta hiç arama o ararsa normal konuş, et, bakalım davranışarı değişcek mi, rahat bırak onu yani, sorup sorgulayıp durma 2 hafta bakalım

Ama yakında nişan var :((
Sürekli soruyorum tereddütün varsa şimdiden söyle diye ama yok diyo.
Herkes hazırlığını tamamladı ama bizim aramızda sorunlar var :((

Askerden gelmeden nasıl iş başvurularında bulunabilir ki...

Herşeyin bir yolu yordamı var.Aceleye getirmeyin.Acele işe şeytan karışır.

Bırakın herşey zamanında olsun.

bi arkadasım hayat askerlikten sonra baslıyor demişti
şimdi çok sıkıntılı iş durumu fln düşünüodur ama nişan için acele etmiyormusunuz herkes hazırlık yapıo demişsin iş olmadan para olmadan hazırlık yapamazsınız zaten sıkma bence yapma diosa yapma gelecegi düşünüodur şimdi

üstüne düşme

yakın tarihte nişanınız olabilir. işinin olmadığını herkes biliyordu heralde.bu durum ne gibi bir sorun çıkarıyor anlam veremedim.

bırakın askerlik yükünden kurtulsun sonra üzerinde baskı kurun

şimdi askerliği mi düşünecek,işsizliği mi düşünecek yoksa sizin nazınızı kaprisinizi mi çekecek:1ninca:

Merhaba kızlar, yine bir sorunumla karşınızdayım, dün sözlümle baya tartıştık :((
Sorun ise şu, askerliği bitecek yakında ve henüz bir iş bulamamış olması. Aslında mesleğide var ama çok sıkıntı yapıyor. Yani öyleki hayata kendini kapamış durumda.
Daha doğrusu bana :(( Önceki gibi msjlar atmıyor, önceden günde 2-3 kere aradı şimdi ise, sadece 1 kere oda ben arıyorum, meşgule atıp kendi arıyor...Ben kızıncada sıkıntılıyım yada yoğundum falan diyor. Oysaki isteyince arayabiliyor. Bir ara umursamayım ve destek olayım dedim ama olacak gibi değil, konuşması bile değişti. Dün akşamda açmaz umuduyla aradım ama açtı ve bende yine kızdım, çünkü dün pazardı ve evdeydi aramak istese arayabilirdi. Dün akşam beni anlamıyorsun diye bi dolu laf etti, bu davranışlarım ilişkiyi yıpratıyormuş, oysaki benim istediğim ben nasıl canımın sıkkın olduğu anda bile onu arıyorsam, yani bekleyeceğini düşünüyorsam, oda aynı şeyi düşünmeli. Sonuçta 1-2 günlük bir mevzu değil 2 haftadır devam ediyor bu davranışları. Bende iyice sıkıldım, en azından yoğunsan bile haberim olsun merak etmiyeyim diyorum ama hiç, sanki başkasına söylüyorum. Bende biraz sabırsız bi karakterim herşey anında olsun istiyorum, ama saolsun bana sabretmeyi öğretiyor. Bu hali beni iyice bunaltıyor, yakında nişanım var şaşırdım kaldım. Ne yapacağımı bilemiyorum, ileride daha büyük bir sorunla karşılaşınca kendi kabuğunamı çekilecek. Bunları söyleyince suçlu ve anlayışsız oluyorum, ne yapmalıyım sizce?

canım askerliği bitecek asker psikolojisi bambaşka eşim sıkıntıdan 70 den 55e düşmüştü(şimdi göbek bile bıraktı oa yrı)
ikincisi iş konusu tamam mesleği var ama bakalım sözlünün ihtiyaçlarına cevap verecek mi çalışma koşulları nasıl olacak
ki evlenmeyi de düşünüyor sözlünden şimdilik ilgi bekleme öyle davranması normal erkeklerde iş sıkıntısı bizden daha yoğun oluyor canım
ama işleri yoluna girdiğinde inan senin istediğin ilgiyi gösterecektir:)

Bazı insanlar sorunlarını başkalarıyla paylaşmadan halletmeye çalışırlar, anladığım kadarıyla senin erkek arkadaşın da öyla birisi. Sen, ben bir derdim oluğunda onunla paylaşıyorum demişsin ama herkes senin gibi olamaz ki. Belli ki biraz da sıkıntıda, o yüzden fazla bunaltma bence, mesela o aramadığı sürece sen de arama. Eskiden günde iki üç kez arar sorardı demişsin, hangi ilişki ilk günkü gibi devam ediyor ki. Zamanla ilginin azalması normal, evlenen insanlara bir bakın eşleri günde iki üç kez aramaz, ama bunu hemen kötü anlamlara yormamak ve her zaman da ilk günkü ilgiyi beklememek gerekir yoksa üzülen hep sen olursun. Bir de onunla ne kadar süredir birliktesin bilmiyorum ama karakter olarak mutlaka az çok tanımış olman kerekir. Ama onun karak terini de asla değiştiremeyeceğini biliyordursun...

ya güzelim sözlün o kadar hassas bir dönemde ki şu an.düşün iş konusunda belirsizliği var ve bu bile insana kafayı yedirtecek bir durumken.bir de evlilik yapma telaşı var,endişeler var,herkesin beklentileri var.üstüne bir de askerlik stresi var yani o da insan.o gergin olmasın da kim olsun.sana düşen tek şey ANLAYIŞ.ne dese he diyeceksin ve fazla bir beklenti içine girmeyeceksin en azından askerliği bitene kadar.sonra da işe girme döneminde hep yanında olup,moral vereceksin.ne kadar iyi bi eş olabileceğini kanıtla ona.sürekli pozitif ol,yanında hep iyi şeylerden ne kadar mutlu olacağınızdan bu süreci beraber kolaylıkla atlatacağınızdan bahset.destek ver askerimize a.s.

Herkese verdiği fikirden dolayı çok teşekkür ederim.
Akşam bu konuyu konuştuk, ikimizinde kendine göre doğruları var, ikilemden kurtulunca bu sorunu aşacağına dair söz verdi.
O memleketine dönecek bende tatile gidicem, kafamızı dinleyince daha rahat olacağımızı umuyorum.
ınşallah hayırlısıyla iş bulurda kurtuluruz bu stresten...

önce askerlik psikolojisi, sonra nişan psikoloji, iş sorunu sorumluluk vs baya birşeyler düşünüyor sanırım.. üzerine alma sen onun o düşünceli hallerini, öyle diyorsa öyledir.. Biraz daha vakit ver canım, çok takılmadan.. Birşey olmamış gibi, bir iki hafta daha aynı giderse teefonda falan değil, al karşına güzelce tatlı dille konuş.. Kimbilir ne derdi var, bilemediğimiz için..

sizde bir alemsiniz benim nisanlim yurtdisindaydi 1 iki haftada konusurduk böyle bo... cikartmayin SIKMAYIN birbirinizi hmi konusacak cok sey oluyor ara verince amaan iki gun sonra bikan cicim aylari derlryakafamçokkarıştı

askerliği bitmemiş ve iş konusunu sorun ediyosunuz...
şunu da unutmayın askerliğin sonlarına doğru daha gergin oluyorlar. günler geçmiyordur şimdi orda. sende üstüne gitme bence. askerden bi gelsin iş konusunu o zaman konuşun bence. zaten yeterince gergin... tabiki sende haklısın, senle paylaşsın istiyosun ama biraz zamana bırak. psikolojisi düzelsin biraz, birde şu askerliği bi atlatsın gene aynı tavırları varsa atlarsın üstüne o zaman =)

sizde bir alemsiniz benim nisanlim yurtdisindaydi 1 iki haftada konusurduk böyle bo... cikartmayin SIKMAYIN birbirinizi hmi konusacak cok sey oluyor ara verince amaan iki gun sonra bikan cicim aylari derlryakafamçokkarıştı

Arkadaşım kusura bakma ama böyle kelimelere hiç gelemem, öncelikle yazdığın kelimelere dikkat et.
Şimdi asıl mevzuya geleyim, bu adam önceden de askerdi ve çok konuşkan birisidir, yani konuşacak bişeyler arayacak insan değil. Birbirimizi sıktığımız falanda yok günde bir kere konuşunca zaten birbirimize söyleyecek birçok şey buluyoruz. Konuşurken konuşacak bişeyler bulamama durumumuz yok yani ve konuşmak sadece ikimizi konuşmak değildir. Biz başka konulara da değiniyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz

Son düzenleme:
ben anlamadım cnm çelişkili konuşmussun askerde nasıl iş bulsun askerdeyse nasıl dün pazarı evdeydi diosun hiç bi şi anlamadım biri beni dürtsün kafam karıştı

Canım ben zaten iş konusuna çok takılmıyorum.
Azmine güveniyorum Allah'ın izniyle bulur iş, bide kpss'ye girecek belki hemen atanır.
Ama o çok fazla takıyor, onuda anlıyorum ama hayata küsmesini gerektirecek bir durum yok.
Evet haftasonları evde çünkü asteğmen olarak görev yapıyor canım.

bikaç gün arama, o seni merak edip arar emin ol; işleri yolunda gitmediği zaman erkekler hep böle oluyor, aramıyolar, arayınca soğuk davranıyolar, telefonu kapatmaya çalışıyolar hemen, o da düşünüyodur yakında evlenicem iş bulamadım, bulabilcekmiyim nasıl olcak diye, hatta senden daha çok düşünüyodur eminim, çok üstüne düşme normal davran ısrarcı olma bence...

askerdeyken erekeklerin psikolojileri değişebiliyor. helede askerliğin bitmesine yakın işide yoksa bir boşluğa düşüyorlar. bence adamı sıkmayın. askerden dönüp normal hayata başlayana kadar herşey onun istediği gibi olsun. o dışarıya adapte olup birde iş bulursa eminimki herşey eskisinden de iyi olacak. yanlız erkekeler sıkboğaz edilmeye gelmez. eşimden bilkiyorum. ne kadar rahat bırakırsan bu dönemde ilişkiniz okadar sağlıklı devam eder

İnanamazsın ama bende aynı dertten muzdariptim benimki de aynen böyle illaki ben arardım akşam ailem yanımda o yüzden aramam derdi meğer se başka bir kadınla yaşıyomuş aynı şehirde yaşamadığımız için ben sap gibi inanmışım dediklerine hala ağlıyorum beni çok üzdü

Back