saliha67 arkadaşım, benim de sütüm azdı ilk ay 300 gr aldığı için mamaya başlattı dr, 2. ay olduğu için 60ar cc vereceksiniz dedi, ama çevre baskısıyla çocuk reddedene kadar mama vermek zorunda kalıyorduk 60, doymadı 30, doymadı 30 cc, fenalık gelmişti artık, mamadan 5, 10 dk sonra da acayip kusuyordu, yani o kadar mamaya ihtiyacı yoktu aslında. birkaç hafta böyle yaptıktan sonra kontrole gittik ve dr a reddedene kadar mama vermem doğru mu diye sordum, sakın, bebek ne kadar versen o kadar alır, ay ay belli miktarlarda verilir dedi, ilk ay 30, 2. ay 60, 3. ay 90, 4. ay 120 cc şeklinde, bebişler emme reflekslerinden dolayı biberonu dayayınca içiyorlar da içiyorlar ve doyma duyguları da yok tabi, o nedenle ilk ayındaysa 30 cc den fazla vermemeye çalış, ayrıca ben sağlık ocağına gidip mamayı bırakmak istediğimi söyledim, bebişi tarttılar, bir hafta sadece emzir 150, 200 gr alırsa sütün yeterli demektir dediler, 1 hafta sonunda sadece 110 gr almış olmasına rağmen çok iyi dediler, sütüm haftadan haftaya artacak, kilo alımı da ona paralel artacakmış. Yine sağlık bakanlığının bir makalesinde 6 aya kadar bebeklerin ayda 400 ila 800 gr alması normaldir yazıyordu, yani bazı doktorlar anneleri gereksiz yere korkutup bebişlerimizi mamaya boğmamıza neden oluyorlar, bana da öyle yaptılar, hakkımı helal etmiyorum 1.5 ay bebeğime gereksiz yere mama verdiğime inanıyorum.