Bebek Beslenmesi Çok kötüyüm, ne olur bir akıl verin...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
dogumdan sonra regl olmadiysan bu ara olabilirsin ve regl oncesi sutte azalma olabilir,gecicidir.Iste olmadigin zamanlarda surekli emzir,memen bos bile olsa,bir sure sonra sutun normale doner.

dogumdan sonra regl olmadiysan bu ara olabilirsin ve regl oncesi sutte azalma olabilir,gecicidir.Iste olmadigin zamanlarda surekli emzir,memen bos bile olsa,bir sure sonra sutun normale doner.

Evet bunu bir arkadaşım da söyledi. Eğer neden buysa çok sevineceğim. Bir de implant taktırdım ben. İmplant nedeniyle mi hala adet görmedim yoksa doğum sonrasında ancak mı göreceğim diye merak ediyorum. Umarım adet olurum da hem bu süt meselesi yoluna girer hem de implant yan etki yapmamış olur.

Konuyu açtıktan sonra baya umutsuzluğa kapılmıştım. Bir yandan iyiye inanmaya çalışıp sütümü artırmak için bir sürü şey denerken bir yandan da psikolojik olarka kesilmesine kendimi hazırlıyordum.
Fakat haftasonuna doğru yaptıklarım işe yaradı sanırım ki sütüm tam eskiye dönmese de baya arttı. Bu sabah oldukça sertti göğsüm. Konuya bakan olur belki birilerinin işine yarar diye yaptıklarımı yazayım.
Saraçoğlu'nun tarifi: Yarım litre suda 7-8 yemekkaşığı dut kurusunu kaynatıp ılıyınca iki üç sefere bölerek içtim. (Dut kaynar suya atılacak 10 dakika ağzı kapalı kaynatılacak.)
Dereotu yedim bol bol.
Günde 3 kupa rezene içtim. Yalnız poşet değil. Aktardan aldığım rezene. Zaten ilk aylarda çok içerdim de bir süredir ihmal ediyordum. Yalnız ben rezeneye yarı yarıya anason da ekliyorum. Mesela 100 gr rezene 50 gr anason alıyorum, güzelce harmanlıyorum. Bir kupa sıcak suya bir tatlı kaşığı bu karışımdan atıyorum.
Malt içeceği içtim. Eczenedne aldım, Royal Malt. Daha önce marketten Maltana almıştım pek işe yaramamıştı.
Haftasonu fırsatından istifade açık havada yürüdük, stresten yorgunluktan uzaklşamaya çalıştım.
Günde bir bardka sıcak süt içtim.
Bol bol su içtim.
Nane, maydanoz, nişasta sütü azaltıyor, onlardan uzak durdum; tuzu azalttım, turşu yemedim.

Bunlardan rezene hariç diğerlerini çok da düzenli kullanamadım. Sıra gelemdi bile hepsine. :)) Gene de elimden geldiğince hepsinden faydalanmaya çalıştım. Ama sanırım en çok işe yarayan rezene oldu.

Bir de en önemlisi işyerinde bana stres veren bir konu vardı, ne yapıp edip o konuyu çözdüm.

Belki bir okuyana faydası olur.

benim bem de yaklaşık 2,5 aylık.baştan beri süt konusu problem,ben de çok kafaya takıyorum herhalde ondan da olmuyor bir türlü istediğim gibi.çocuğum emerken ne kadar yuttuğunu bile hesaplıyorum bazen.çünkü öyle anlar oluyor ki çocuk 10 kere emiyor 1 kere yutuyor,sonra da yorgunluktan uyuyakalıyor.
ben de gğnlük mutlaka 2 bardak humana,2 bardak rezene,2 bardak ısırgan otu çayı içiyorum.dere otu ve helva yiyorum.bu aralar bulgur pilavına falan ağırlık verdim,hoşaf içiyorum.bu kadar emeğe göre taş gibi olmalı göğüslerim ama olmuyor.1-2 hafta önce çok güzeldi ama ne oldu bilmiyorum,şimdi öyle değil.resmen söndü göğüslerim.ben üzüldükçe de iyice gidiyor sanırım.elimde olmadan kafama takıyorum ben de malesef.
ne güzel sen çözmüşsün meseleyi,darısı bana.

Tam çözdüm sayılmaz ben de. Eskisi gibi değil ama eskisinden hallice. Ama ben eminim artık düşündükçe, ölçtükçe, saydıkça azalıyor.

arkadaşım makinaların psikolojiyi bozduğunu söylüyor..
yani şöyle ki ne kadar çıktığını gördüğü için ne kadar içtiğinide biliyorsun diyor..netten bakıyorum içmesi gereken miktara eyvah bugün o kadar içmedi diye feryat figan ediyordum..benden ne kadar süt çıktı kızım ne kadar içti artık sırf bunu düşünür olmuştum miktarı görmek hiç iyi bişey değil diyor..bir daha doğursam asla kullanmak istemiyorum diyor..

bende alsammı acaba ne kadar çıkıyor bilmiyorum demiştimde.aman sakınnn emiyorsa asla alma dedii..bilmemek çok daha iyi dedi doğru galiba

Doğru ama ben çalıştığım için kullanmak zorundayım. İşyerinde sağıyorum.

kesinlikle haklı arkadaşın.bilyorsun benimki de başlarda emmediği için sağıyordum ve aynen miktar delisi oldum.önce iki göğsümden ancak1 öğünlük çıkıyordu şimdi her seferde tekini emiyor,acaba ne kadar içiyor diye deliriyorum.takmayım diyorum ama yok.biraz az yutarsa mama vermeye çalışıyuorum,onu da almıyor.demek ki doydu diyorum ama içim bir türlü rahat etmiyor.
doğumdan sonra sütün hemen gelirse hiç alma bence pompa.ben eğer ki 2. bebeği düşünürsem sırf süt gelmezse hemen diye bulunduracağım yanımda.sürekli sağıp süt akışını hızlandırmak içinsenin göğüsler tecrübeli,gelir inşallah hemencecik sütün..bu bebeğimde malesef 4 gün süt gelmedi sonra hastanelik olmuştu yavrucuk.

maşallah dedim 250 ml yi görünce..ve hemen pc nin başından kalkıp makina ile sütümü sağdım..göğsümün birinden 55 birinden 5 ml süt sağdım 20 dakikada
ne olacak benim halim de bilmiyorum

inşallah sütün eski halini almıştır, inşallah benim sütüm de en azından 90 ml yi bulur..çünkü mamada 4 saatte bir 90 ml yazıyor..

bende rezene içiyorum ama günde bir bardak içiyorum..yorumları okuyunca bende günde 3 bardak içmeye karar verdim..ama bunu aç karna mı içmek gerekir bilmiyorum çünkü sürekli yemek yeme modundayım, sık sık acıkıyorum

bir arkadaş "adeta yudumlarını sayıyorum bebeğimin" demiş..
ben de emzirirken tv izliyorum, bakıyorum peş peşe yutmaya başlıyor, hemen tv nin sesini kısıp o hoş sesi dinliyorum
çünkü de benim kızımda istekli ama 10 kez çekip bir kez yutuyor ve asla doymuyor..mamayı yapıp ağzına verdiğimde adeta saldırıyor yavrucak

bu arada konu dışı ama kızım (21 günlük) günde 2 ya da 3 kez sulu kaka yapıyor..
acaba diyorum bu durum kullandığımız antibiyotik(idrar yolları enf için) mi yoksa benim de ishal durumunda olduğumdan mı yoksa mamadan dolayı mıdır? bilenler bu konudaki tecrübelerini de paylaşırsa sevinirim..

Merhaba,
öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütün inş.

Eğer siz kullandığınız antibiyotikten dolayı ishalseniz, emdiği için tabiki bu bebeğinizde geçer hemen.en yakın örnek olarak, oğlum beni emiyor ve şuanda 1buçuk yaşında olmasına rağmen benim burnum aksın hemen ertesi gün ondada aynı şeyi görüyorum.heleki sizin bebeğiniz daha çok küçük.ilacı kullanmak zorundaysanız eğer,ishali azaltmak adına katı gıdaları(ekmek,pilav,muz,patates... vs.) bol bol tüketmenizi öneririm, ki bebeğede faydası olsun.
hangi mamayı kullanıyorsunuz bilemiyorum ama genelde mamalar,ishal değil aksine kabızlık yapar.

Sütünüzü artırmak içinde bu yazdığınız topiği ilk sayfasından itibaren okursanız,yazılanların konu sahibi arkadaşa olduğu gibi umarım sizede faydası olur.

Bol sütlü günler diliyorummm........:79:

İlk aylar bebekler zaten sıvı kaka yapar. Su gibi altın sarısı tonlarında içinde beyaz pirinç gibi pütürler olan kaka, şahane ve doğal anne sütü kakasıdır. :)) Az mama takviyesi bunu değiştirmiyor ama çok mama takviyesi daha fazla ise daha katı ve daha farklı renkte kaka normaldir.
Bir de bebek her zaman sizin sağdığınızdan daha fazla süt çeker. Onlar makiandan daha profesyonel. Her emişte 60 ml içiyorsa doyar 21 günlük bebek. Zaten onların ihtiyacı arttıkça süt artacak. Mamaya gerek yok gibi yazdığınız miktarlara bakılırsa. Mama paketlerine bakmayın. O miktarla fazla.

iyi sevindim senin adına. 1 yaşına kadar emzirebilsek yeter ufaklıkları, böyle diyorum ama o yaşa gelince daha çok küçük diyeceğime eminim. bebeğim 4 aylıkken bigün göğsümü veriyorum almıyo kucağıma aldığım anda başka tarafa bakıyo gece gündüz meme diye deliren bebeği öyle görünce şok oldum. 1 saat sonra denedim,akşam denedim yok ertesi gün oldu bu arada başka bişey kesinlikle vermek istemedim göğüslerimin sancısına dayanamıyodum o kadar çok sütüm vardıki öylece akıp gidiyodu tam 2 gün geçti bebeğim aç. doktora gittim kaşıkla ver diyo 4 ay hiç durmadan emen bebek bi an kesmişti ve ben esla kaşıkla vermemeliydim 2 gün ağladım ve öğrendimki emmediğinden 1 gün önce çok acı bişey yemiştim ve o süte geçmiş anlıycağınız mamaya başlasaydım bebeğim memeyi çoktan bırakmıştı. 2 gün emmedi ama 3. gün bi yapıştı 7 aylığız çok şükür devam. yani azmin elinden hiç bişey kurtulamaz

Evet azmetmek ve moral, olacağına inanmak. Çok önemli. 4. ayda bizde de oldu bir hafta kadar memeyi reddetme. Gayet mutlu olan bebeğim memeye koyunca basıyordu çığlığı. Doktora götürdüm, birşey çıkmadı. Baya bir uğraştı doktor. Sonra birşey bulamayınca huy değişikliğidir. "Çok üstüne gitme ama memeden kesilmesine izin verme emzirmeye çalış sinirlense de" dedi. Sonra bir hafta içinde kendiliğinden geçti. Sonra bir yerde okumuştum. Gerçkten bebeklerde 3. ayın sonlarında, 7. ayın sonlarında ve 12. ayda (ortalamatabi, bebekten bebeğe değişir) memeyi bırakma eğilimi olurmuş. Psikolojik nednelerle. Bağımsızlığını ilan ettiği dönemlermiş. O dönemlerde memeyi bırakmazsa bir daha bırakmazmış. Şimdi düşünüyorum da benim bu konuyu açtığımda sütümün azalmasının nedeni de belki ben farkında olmadan oğlumun daha az emmesi olabilir. Kritik eşiklerin ikisini aştık yani. :)))

cevap için çok teşekkürler..bebişimin kakasının sulu olmasının sebebinin benim sütümle alakalı olmasına çok sevindim..
mamayı elimden geldiğince az veriyorum..
mesela örnek vereyim..dün kızım akşam saat 5'te uyandı..saat 9'a kadar sürekli emzirdim..arada taş çatlasa 10 ar dakika belki uyumuştur..emzirmessem durmuyor..gerçi karnı gurul gurul..bunun nedeni nedir bilmiyorum..neyse bende mecburen mama verdim..bebeğim adeta saldırdı yani yine mamaya

Son düzenleme:
arkadadaşlar şu malt içeceğini neolur bi deneyin belki faydası olur benim sütüm az değildi ama gene de içtim taş gibi oldu gögüslerim hatta bebeğim ağlıyor fazla fışkırıyor diye biraz boşalınca ağlamadan emmeye başlıyor denemeden bişey olmaz biraz devam edin boza ve malt içeceği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…