- Konu Sahibi yercekimlikaranfil
-
dogumdan sonra regl olmadiysan bu ara olabilirsin ve regl oncesi sutte azalma olabilir,gecicidir.Iste olmadigin zamanlarda surekli emzir,memen bos bile olsa,bir sure sonra sutun normale doner.
benim bem de yaklaşık 2,5 aylık.baştan beri süt konusu problem,ben de çok kafaya takıyorum herhalde ondan da olmuyor bir türlü istediğim gibi.çocuğum emerken ne kadar yuttuğunu bile hesaplıyorum bazen.çünkü öyle anlar oluyor ki çocuk 10 kere emiyor 1 kere yutuyor,sonra da yorgunluktan uyuyakalıyor.
ben de gğnlük mutlaka 2 bardak humana,2 bardak rezene,2 bardak ısırgan otu çayı içiyorum.dere otu ve helva yiyorum.bu aralar bulgur pilavına falan ağırlık verdim,hoşaf içiyorum.bu kadar emeğe göre taş gibi olmalı göğüslerim ama olmuyor.1-2 hafta önce çok güzeldi ama ne oldu bilmiyorum,şimdi öyle değil.resmen söndü göğüslerim.ben üzüldükçe de iyice gidiyor sanırım.elimde olmadan kafama takıyorum ben de malesef.
ne güzel sen çözmüşsün meseleyi,darısı bana.
arkadaşım makinaların psikolojiyi bozduğunu söylüyor..
yani şöyle ki ne kadar çıktığını gördüğü için ne kadar içtiğinide biliyorsun diyor..netten bakıyorum içmesi gereken miktara eyvah bugün o kadar içmedi diye feryat figan ediyordum..benden ne kadar süt çıktı kızım ne kadar içti artık sırf bunu düşünür olmuştum miktarı görmek hiç iyi bişey değil diyor..bir daha doğursam asla kullanmak istemiyorum diyor..
bende alsammı acaba ne kadar çıkıyor bilmiyorum demiştimde.aman sakınnn emiyorsa asla alma dedii..bilmemek çok daha iyi dedi doğru galiba
arkadaşım makinaların psikolojiyi bozduğunu söylüyor..
yani şöyle ki ne kadar çıktığını gördüğü için ne kadar içtiğinide biliyorsun diyor..netten bakıyorum içmesi gereken miktara eyvah bugün o kadar içmedi diye feryat figan ediyordum..benden ne kadar süt çıktı kızım ne kadar içti artık sırf bunu düşünür olmuştum miktarı görmek hiç iyi bişey değil diyor..bir daha doğursam asla kullanmak istemiyorum diyor..
bende alsammı acaba ne kadar çıkıyor bilmiyorum demiştimde.aman sakınnn emiyorsa asla alma dedii..bilmemek çok daha iyi dedi doğru galiba
Tam çözdüm sayılmaz ben de. Eskisi gibi değil ama eskisinden hallice. Ama ben eminim artık düşündükçe, ölçtükçe, saydıkça azalıyor.
maşallah dedim 250 ml yi görünce..ve hemen pc nin başından kalkıp makina ile sütümü sağdım..göğsümün birinden 55 birinden 5 ml süt sağdım 20 dakikada
ne olacak benim halim de bilmiyorum
inşallah sütün eski halini almıştır, inşallah benim sütüm de en azından 90 ml yi bulur..çünkü mamada 4 saatte bir 90 ml yazıyor..
bende rezene içiyorum ama günde bir bardak içiyorum..yorumları okuyunca bende günde 3 bardak içmeye karar verdim..ama bunu aç karna mı içmek gerekir bilmiyorum çünkü sürekli yemek yeme modundayım, sık sık acıkıyorum
bir arkadaş "adeta yudumlarını sayıyorum bebeğimin" demiş..
ben de emzirirken tv izliyorum, bakıyorum peş peşe yutmaya başlıyor, hemen tv nin sesini kısıp o hoş sesi dinliyorum
çünkü de benim kızımda istekli ama 10 kez çekip bir kez yutuyor ve asla doymuyor..mamayı yapıp ağzına verdiğimde adeta saldırıyor yavrucak
bu arada konu dışı ama kızım (21 günlük) günde 2 ya da 3 kez sulu kaka yapıyor..
acaba diyorum bu durum kullandığımız antibiyotik(idrar yolları enf için) mi yoksa benim de ishal durumunda olduğumdan mı yoksa mamadan dolayı mıdır? bilenler bu konudaki tecrübelerini de paylaşırsa sevinirim..
maşallah dedim 250 ml yi görünce..ve hemen pc nin başından kalkıp makina ile sütümü sağdım..göğsümün birinden 55 birinden 5 ml süt sağdım 20 dakikada
ne olacak benim halim de bilmiyorum
inşallah sütün eski halini almıştır, inşallah benim sütüm de en azından 90 ml yi bulur..çünkü mamada 4 saatte bir 90 ml yazıyor..
bende rezene içiyorum ama günde bir bardak içiyorum..yorumları okuyunca bende günde 3 bardak içmeye karar verdim..ama bunu aç karna mı içmek gerekir bilmiyorum çünkü sürekli yemek yeme modundayım, sık sık acıkıyorum
bir arkadaş "adeta yudumlarını sayıyorum bebeğimin" demiş..
ben de emzirirken tv izliyorum, bakıyorum peş peşe yutmaya başlıyor, hemen tv nin sesini kısıp o hoş sesi dinliyorum
çünkü de benim kızımda istekli ama 10 kez çekip bir kez yutuyor ve asla doymuyor..mamayı yapıp ağzına verdiğimde adeta saldırıyor yavrucak
bu arada konu dışı ama kızım (21 günlük) günde 2 ya da 3 kez sulu kaka yapıyor..
acaba diyorum bu durum kullandığımız antibiyotik(idrar yolları enf için) mi yoksa benim de ishal durumunda olduğumdan mı yoksa mamadan dolayı mıdır? bilenler bu konudaki tecrübelerini de paylaşırsa sevinirim..
ne yaptın cnm geliyomu sütün emiyomu bebişin
Çok teşekkürler sorduğun için. Evet sütüm baya düzeldi. Eskisi gibi işyerinde iki sağmada 250-270 ml olmuyor ama en azından kesilecek gibi de değil artık. Bu işin sırrı rezene ve dereotu valla. Bir de booolll su.
iyi sevindim senin adına. 1 yaşına kadar emzirebilsek yeter ufaklıkları, böyle diyorum ama o yaşa gelince daha çok küçük diyeceğime eminim. bebeğim 4 aylıkken bigün göğsümü veriyorum almıyo kucağıma aldığım anda başka tarafa bakıyo gece gündüz meme diye deliren bebeği öyle görünce şok oldum. 1 saat sonra denedim,akşam denedim yok ertesi gün oldu bu arada başka bişey kesinlikle vermek istemedim göğüslerimin sancısına dayanamıyodum o kadar çok sütüm vardıki öylece akıp gidiyodu tam 2 gün geçti bebeğim aç. doktora gittim kaşıkla ver diyo 4 ay hiç durmadan emen bebek bi an kesmişti ve ben esla kaşıkla vermemeliydim 2 gün ağladım ve öğrendimki emmediğinden 1 gün önce çok acı bişey yemiştim ve o süte geçmiş anlıycağınız mamaya başlasaydım bebeğim memeyi çoktan bırakmıştı. 2 gün emmedi ama 3. gün bi yapıştı 7 aylığız çok şükür devam. yani azmin elinden hiç bişey kurtulamaz
İlk aylar bebekler zaten sıvı kaka yapar. Su gibi altın sarısı tonlarında içinde beyaz pirinç gibi pütürler olan kaka, şahane ve doğal anne sütü kakasıdır. :)) Az mama takviyesi bunu değiştirmiyor ama çok mama takviyesi daha fazla ise daha katı ve daha farklı renkte kaka normaldir.
Bir de bebek her zaman sizin sağdığınızdan daha fazla süt çeker. Onlar makiandan daha profesyonel. Her emişte 60 ml içiyorsa doyar 21 günlük bebek. Zaten onların ihtiyacı arttıkça süt artacak. Mamaya gerek yok gibi yazdığınız miktarlara bakılırsa. Mama paketlerine bakmayın. O miktarla fazla.
dereotunu nasıl yiyorsunuz acaba? tarif ederseniz memnun olurum..Çok teşekkürler sorduğun için. Evet sütüm baya düzeldi. Eskisi gibi işyerinde iki sağmada 250-270 ml olmuyor ama en azından kesilecek gibi de değil artık. Bu işin sırrı rezene ve dereotu valla. Bir de booolll su.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?