• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Çok kötüyüm, ne olur bir akıl verin...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yercekimlikaranfil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
4.409
79
118
İstanbul
7,5 aylık bir bebeğim var. İlk günden beri hep emzirdim. 5,5 aylıkken işe başladım. Yine gündüz işyerinde sağarak gece de bol bol emzirerek verdim sütümü. İlk başlarda geç geldi sütüm ama boldu. Yani ayatklara filan akmıyordu ama bebeğimi iyi doyuruyordu, bebeğim oldukça hızlı büyüyordu. İlk aylarda arada çok nadir mama takviyesi yaptım. Örneğin hafta bir kez filan, o da çok yorgun filan olduğumda, istisnai olarak. 4 aylıkken ek besinlere tadımlık başladık. Doyurmadım ek besinlerle her öğünde ek besin de versem ardından emzirdim. Yine yetiyordu sütüm.
İşe başladıktan sonra da boldu sütüm. Evelsi haftaya kadar iki sağmada toplam 250 ml kadar sağıyordum, hatta bazen daha fazla. Ne olduysa iki hafta önce oldu. Sütüm azalmaya başladı. Arada toparlar gibi oldum ama bugün yine sabah sağdım 110 ml çıktı, öğleden sonra yine en azından 70 filan çıkar diyordum. Bir sağdım 20 ml. Yıkıldım. Moralim iyi, iyi yemek yedim bugün, uykusuz değilim... Neden?
Bebeğim daha çok küçük sütten kesilmek için. Ne olur bilenler yardım etsin. Ne yapmalıyım?

çok bilgili değilim ama. rezene çaynın sütü müthiş arttrdığını duydum. fazla abartmadan günde 3 fincan rezene çayı içebilirsin..:34::34:

İnş. sütünüz biran önce artar.
Bugün duyduğum kadarıyla, ne kadar geçerliliği var tartışılır tabi ama, dereotunun anne sütünü 2 katı artırdığını duydum. Bu tarz şeyler denemenin faydası olur mu acaba.

Şu an zaten bunu kafana taktığın için stres yaptın. Süt artırıcı şeyler ye ve kafana takma normale döner. Bende yaşamıştım bunu ve çok da üzülmüştüm. Ama sonra normale dönmüştü. Benim hatırladığım soğan artırıyordu sütü. Kuru fasülye nohut falan ye. Aklımda pek bişey kalmamış bununla ilgili ama netten bi araştır canım.

İnş. sütünüz biran önce artar.
Bugün duyduğum kadarıyla, ne kadar geçerliliği var tartışılır tabi ama, dereotunun anne sütünü 2 katı artırdığını duydum. Bu tarz şeyler denemenin faydası olur mu acaba.

Çok teşekkürler, dereotunu hatırlattığınız iyi oldu. Ben ilk zamanlar çok yiyordum, unutmuşum. Akşama hemen başlarım.

Şu an zaten bunu kafana taktığın için stres yaptın. Süt artırıcı şeyler ye ve kafana takma normale döner. Bende yaşamıştım bunu ve çok da üzülmüştüm. Ama sonra normale dönmüştü. Benim hatırladığım soğan artırıyordu sütü. Kuru fasülye nohut falan ye. Aklımda pek bişey kalmamış bununla ilgili ama netten bi araştır canım.

Size de çok teşekkürler. Umarım normalae döner. Süt dediğin hemen kesilmez öyle değil mi?

Moral ve maneviyat açısından herhangi bi sarsıntı,bi kötü bişey yaşamadığınız, birden üzülmediğiniz takdirde süt hemen kesilmez merak etmeyin.Eğer böyle bi durum yoksa,kendinizi üzmeyin,stresten elinizden geldiğince uzak durun.

Sütünüzü artırmak içinde;

un kurabiyesini süt ile birlikte yiyin,
bulgur pilavı ve kurusoğan yiyin,
şerbetli tatlılardan tüketin,
akşam yemeklerinde bol yeşillikli salata yiyin ve o an canınız ne çekiyorsa kilo yapar düşüncesini silip hiç çekinmeden yiyin.

Şuan aklıma gelenler bunlar, inşallah sütünüz normale döner. :79:

moralim iyi demişsin ama hiçte öyle anlaşılmıyor.yeme içme dışında psikolojinin iyi olması çok çok önemli
bence sütüm azalıyor diye düşünmekten vazgeç.eğer vazgeçemiyorsan rabbine yalvar o sesini duyacaktır...

canım dönem dönem böyle olabiliyor bence canını sıkma bol su içmeye devam et arkadaşların dedikleri gibi dereotu su içiren tatlılar nohut fasülye ve hatta aşure çorbası müthiş süt yapıyor

Moral ve maneviyat açısından herhangi bi sarsıntı,bi kötü bişey yaşamadığınız, birden üzülmediğiniz takdirde süt hemen kesilmez merak etmeyin.Eğer böyle bi durum yoksa,kendinizi üzmeyin,stresten elinizden geldiğince uzak durun.

Sütünüzü artırmak içinde;

un kurabiyesini süt ile birlikte yiyin,
bulgur pilavı ve kurusoğan yiyin,
şerbetli tatlılardan tüketin,
akşam yemeklerinde bol yeşillikli salata yiyin ve o an canınız ne çekiyorsa kilo yapar düşüncesini silip hiç çekinmeden yiyin.

Şuan aklıma gelenler bunlar, inşallah sütünüz normale döner. :79:

Çok teşekkür ederim. Un kurabiyesi ve sütü bilmiyordum. Akşam eve giderken alırım, denerim. Birilerinden destek görmek çok güzel.

moralim iyi demişsin ama hiçte öyle anlaşılmıyor.yeme içme dışında psikolojinin iyi olması çok çok önemli
bence sütüm azalıyor diye düşünmekten vazgeç.eğer vazgeçemiyorsan rabbine yalvar o sesini duyacaktır...

Moralim dün sütüm 20 ml gelene kadar iyiydi demek istedim. Teşekkür ederim desteğiniz için. Sürekli dua ediyorum. Umarım benim için değilse bile kuzum için duyacak sesimi rabbim.

canım dönem dönem böyle olabiliyor bence canını sıkma bol su içmeye devam et arkadaşların dedikleri gibi dereotu su içiren tatlılar nohut fasülye ve hatta aşure çorbası müthiş süt yapıyor

Dereotuna yeniden ağırlık vereceğim. umarım geçici bir dönemdir. Çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Öncelikle güle güle sağlıkla büyüt bebeğini ..

Gelinimizdede aynı sıkıntı oldu eczaneden malt içeceği aldı günde 1 şişe içiyordu bayağı bir etkisi oldu dene istersen sende.Bira mayasından yapılıyormuş hatta doktor tavsiye etmiş hergün 1 tane içiyordu..

Helva ve taze soğanda süt yapar onlardanda ye istersen inşallah bir an önce sütün çoğalır canım sevgilerr...

Öncelikle güle güle sağlıkla büyüt bebeğini ..

Gelinimizdede aynı sıkıntı oldu eczaneden malt içeceği aldı günde 1 şişe içiyordu bayağı bir etkisi oldu dene istersen sende.Bira mayasından yapılıyormuş hatta doktor tavsiye etmiş hergün 1 tane içiyordu..

Helva ve taze soğanda süt yapar onlardanda ye istersen inşallah bir an önce sütün çoğalır canım sevgilerr...

Teşekkür ederim. Ben de ara ara eczanede değil de markette satılan malt içeceklerinden içiyorum arada. O bahsettiğinizi denememiştim, onu da deneyeceğim.

evet şu malt içeceğini bana da saplık ocağında ebe demişti çok yararlı olduğunu söyledi ayrıca evde olduğum için geçen gün doktorlarda bira mayasının anne sütünü çok artırdığını duymuştum sanırım bu malt içeceğini kastetti

evet şu malt içeceğini bana da saplık ocağında ebe demişti çok yararlı olduğunu söyledi ayrıca evde olduğum için geçen gün doktorlarda bira mayasının anne sütünü çok artırdığını duymuştum sanırım bu malt içeceğini kastetti

Getirttim ben de eczaneden az önce, içiyorum şimdi. Teşekkür ederim desteğiniz için.

bu tavsileri uygularken kilolara dikkat et. ben süt arttırıcılar sebebiyle doğum kiloma geri döndüm. sütüm var ama kilolar sebebiyle moral sıfır.
en önemlisi kaliteli sıvı alımı. ardından moral ve uyku.
bol sütlü günler.

bu tavsileri uygularken kilolara dikkat et. ben süt arttırıcılar sebebiyle doğum kiloma geri döndüm. sütüm var ama kilolar sebebiyle moral sıfır.
en önemlisi kaliteli sıvı alımı. ardından moral ve uyku.
bol sütlü günler.

Teşekkür ederim tavsiyelerinize. Kilo zaten hiç veremedim. baştan beri nazlıydı sütüm. Yemediğimde azalırdı zaten. O nedenle doğumdan 15 gün sonraki kilomdayım hala. Çok da umursamıyorum aslında. Şu aşamada düşünemiyorum kiloyu. Sıvı bolca alıyorum. Su, Humana, bitki çayları.. Elimden geleni yapıyorum işte.

ben ne yapayım o zaman . doğduğu günden beri mama ile besleniyor yavrum. çokk az sütüm var. ne yaptıysam artmadı. off offf

Size de kolaylıklar dilerim. Tabi mama ile beslenen çocuklar da büyüyünce sağlıklı oluyor ama işte anne yüreği d esitiyor ki bebesi emmeye istekliyken ona verebilecek sütü olsun.

Back