- Konu Sahibi yercekimlikaranfil
7,5 aylık bir bebeğim var. İlk günden beri hep emzirdim. 5,5 aylıkken işe başladım. Yine gündüz işyerinde sağarak gece de bol bol emzirerek verdim sütümü. İlk başlarda geç geldi sütüm ama boldu. Yani ayatklara filan akmıyordu ama bebeğimi iyi doyuruyordu, bebeğim oldukça hızlı büyüyordu. İlk aylarda arada çok nadir mama takviyesi yaptım. Örneğin hafta bir kez filan, o da çok yorgun filan olduğumda, istisnai olarak. 4 aylıkken ek besinlere tadımlık başladık. Doyurmadım ek besinlerle her öğünde ek besin de versem ardından emzirdim. Yine yetiyordu sütüm.
İşe başladıktan sonra da boldu sütüm. Evelsi haftaya kadar iki sağmada toplam 250 ml kadar sağıyordum, hatta bazen daha fazla. Ne olduysa iki hafta önce oldu. Sütüm azalmaya başladı. Arada toparlar gibi oldum ama bugün yine sabah sağdım 110 ml çıktı, öğleden sonra yine en azından 70 filan çıkar diyordum. Bir sağdım 20 ml. Yıkıldım. Moralim iyi, iyi yemek yedim bugün, uykusuz değilim... Neden?
Bebeğim daha çok küçük sütten kesilmek için. Ne olur bilenler yardım etsin. Ne yapmalıyım?
İşe başladıktan sonra da boldu sütüm. Evelsi haftaya kadar iki sağmada toplam 250 ml kadar sağıyordum, hatta bazen daha fazla. Ne olduysa iki hafta önce oldu. Sütüm azalmaya başladı. Arada toparlar gibi oldum ama bugün yine sabah sağdım 110 ml çıktı, öğleden sonra yine en azından 70 filan çıkar diyordum. Bir sağdım 20 ml. Yıkıldım. Moralim iyi, iyi yemek yedim bugün, uykusuz değilim... Neden?
Bebeğim daha çok küçük sütten kesilmek için. Ne olur bilenler yardım etsin. Ne yapmalıyım?