çok kötüyüm arkadaşlar bişeyler yazın bana

evet herşeyi denedim canım,bu psikolojik destek işini mutlaka deneyeceğim,ve akşam eve gidince avaz avaz bağırıp ağlayacağım dayanamıyorum artık

Canim üzüntünü anliyorum allah beraberin olsun ama bana sorarsan hicte öyle aglayip yirtinma...gayet sogukkanli ve sakin bir sekilde...ya gider tedavi olursun yada beni ve oglunu kaybedersin diye konus...bu duruma daha fazla izin vermek istemedigni ve oglununda bu ortamda büyümesini istemedigni söyle...sen ona kötü örnek olacaksin de....

En önemlisi kararli oldugnu anlamali...belki kaynanani falanda yanina alman yararli olur...aglamaya bagirmaya gerek yok...cünkü sen öyle davraninca oda acitasyon triplerine girecek fakat seni sogukkanli ve kararli görüdügü zaman isin ciddiyetini anlar muhtemelen..

Umarim en yakin zamanda iyi haberlerini aliriz...sevgilerimle:1hug:

hepinize çok teşekkür ederim,evet kararlı olursam senin dediğinide desem dahada dibe çöker gibime geliyor çünkü bi defasında da böyle olmuştu bu kadar büyük değildi ama, senin yanımda olduğunu bilmek istedim manevi destek almak istedim demişti,böyle söylersem onu kaybetmekten korkuyorum galiba, eşim söz konusu olunca çok zayıf hissediyorum kendimi, normalde olaylar karşısında daha dayanıklıyım aslında

Canım bence kocan bi umutsuzluğa düşmüş ve çıkış noktası olarak da iddia' yı görmüş. Tam olarak bilmiyorum iddia yı ama sanırım şans olarak değilde biraz teknik bilgi ile insanlar kazanabileceklerini düşünüyorlar. Ben ticaret ile uğraşıyorum ve şu ekonomik kriz şartlarında bayağı yüklü bi maddi kaybım var. Ben bile bir bayan olarak bazen sayısal loto oynarım ama çok değil 2-2,5TL lık ümit dünyası bu işte.. Ümitsizlik, sıkıntı, parasızlık insana herşeyi yaptırır. Ben derimki sakın ama sakın kocana çocuğumuzun nafakası, yedin bizi bitirdin gibi ağır laflar etme eminimki bu düştüğü durumdan kurtulmak için yapıyor yani çocuğunuzun nafakasını verdiğini değil, bir an önce nafakasını nasıl çıkartacağını düşünüyor ama seçtiği yol çok yanlış bunun farkında değil. Benim tavsiyem karşına al konuş ama öncesinde sen eline bi kağıt kalem al gelirinizi giderinizi bi kağıda dök kısılabilecek gereksiz harcamaları (sigara,cep telefonu, fazla elektrik tüketen araçlar, alkol..vs gibi ) , borcun kapanması için yapılabilecek şeyleri (borç alma, kredi çekme, evdeki birikim veya altın) bunları yazdıktan sonra mevcut olan borcumuzu şunları kısarsak şu kadar ayda kapatabiliriz gibi bi sonuç çıkar. (Sen muhasebecisin daha iyi bilirsin) Biz elele verirsek başarırız hayatım korkma yanındayım gibi sözler söyle :teselli: . Biz iyi günde kötü günde diye söz verdik şimdi kötü gündeyiz ve beraberiz yapıcaz emin ol.. Ben sana sonuna kadar desteğim hadi de gaza getir. Bunları söylerkende gözlerinin içine bak hatta onunda fikirlerini al başka nelerden kısabilirsiniz o da fikrini söylesin.Konuşmadan sonra şöyle çocuğunuzu da aranıza alın bi sevgi yumağı olun birlikte Tv seyredin, çocukla oynayın sık sık sarılın. Emin ol kendini daha güçlü hissedecektir. kaydirigubbakcemile5 ve kafasındaki intihar düşüncesini silecektir.Hadi bakalım arkadaşım güç sende artık. :lepi:

c bell arkadaşım ne de güzel yazmışsın diline sağlık,ben hiç bir zaman bizim rızkımızı oraya yatırdın demedim zaten,ona bu kanuda hiç ağır bişey söylemedim,ben karşıma alıp sakince konuştum o dinledi, olmadı mektup yazdım iyi günde kötü günde anca beraber kanca beraber dedim, daha neler dedim,ben o mektupta yazdıklarının doğru olduğunu biliyorum zaten diyor haklısın diyor,seni üzüyorum diyor, zaten ben bu olanları en son duyuyorum çünkü beni üzmemek adına söylemiyor ben hareketlerinden farkediyorum sonra anlatmak zorunda kalıyor,ve şuanda ben şuçluymuşum gibi davranıyor ben sana ne yapıyorum bana böylesin diyorum tık yok,sanki hatalı olan benim, tlf ediyorum açmıyor,alkollüyken araba kullanıp eve gelme demem suçum oldu çünkü alkollüyken o gelene kadar ben dokuz doğuruyorum.sizinde baya başınızı ağrıttım yaz yaz bitmezki

Ah be canım şu ekonomik sıkıntı ne beter birşeydir yaşayan bilir heleki daha önce iyi bir geliri vardı ve sıkıntısı yoktuysa sonradan böyle bir duruma düştüyse offf ki ne offf... insan kendini çıkmazda gördüğünde o iddia kuponu ya tutarsa düşüncesi ve umudu yokmu işte o umuttur insanı bağlayan....Eşin için psikoloğa gitmez demiştin o zaman onun psikologu sen olacaksın başka çaren yok ...ınternette iddia bağımlılığı üzerine bir araştırma yap, psikoloji sitelerine üye ol ..Bu tarz bağımlılık derecesinde düşkün olanlara karşı yaklaşım nasıl olmalı onu öğren ve uygula ..Keşke doktora gitse tabiki ama madem gitmez sende yardımcı olabilirsin çünkü yazdıklarından anladığım kadarı ile eşin kötü biri değil sadece bu parasal sıkıntı onu bu duruma getirmiş emin ol şu anda dünya çapında bi araştırma yapılsa şu krizden dolayı insanların büyük bir çoğunluğu aynı durumda çıkar. Sen desteğini çekme o konuda doğru yoldasın...Elinde değil biliyorum ama üzülme yada üzüldüğünü fazla belli etme çünkü belliki sana çok düşkün ve senin üzülmen onu daha çok tetikliyor...Bir an önce bişiler yapmak istiyor iddiaya sarılıyor daha battığını görünce alkol ile unutmaya çalışıyor. Senin çıkış noktan alkol ve iddia olmasın borç konusu olsun çünkü o çözümlenince diğerleride çözülecektir. Dediğim gibi eşin hayırsız kumarbaz birine benzemiyor. O nedenle borçlarının ne kadar olduğunu sana açık olması gerektiğini bunu halledebileceğinizi söyleyerek gir konuya bu arada da dediğim gibi psikoloji sitelerinden yardım al ve nakış gibi inceden inceye işleyerek kurtarmaya çalış. Biraz senin için zor ve sıkıntılı bir dönem olacaktır ama yuvayı dişi kuş yapar değilmi canım

c-bell arkadaşım dediklerini uygulayacağım teşekkür ederim,eşim kesinlikle böyle değildi,buraya yazınca rahatladım biraz hepinize çok teşekkür ederim kızlar

allah sabir versin canim cok zor bir durumdasin ama sabret bence ve ne yapman gerktigini bilemiyorum
cunku ne yapsan terse teper bu tiplere
abimden biliyorum

cok zor bir durum herkesin basına gelebiliir allah yardımcınız olsun inşallah

Dayımın var böyle bağımlılığı onun ki at yarışı yanında alkol kredi kartlarına ve elden o kadar borçlandı ki önce yirmi küsür seneden sonra yengem boşandı evinide yok pahasına satmak zorunda kaldı borçlar yüzünden.Borç ödemek için oynamaya devam ederse daha da batar canım.Keşke yer değiştirebilseniz.Arkadaş ortamından uzaklaşmasının da faydası olabilir.Şu anda sevgin bitmediği için dayanıyorsun ama eşin değişmezse dayanamayacağın günlerde gelir.Aynısını yaşadık çünkü dayım sayesinde üstelik çocukları yoktu onların sevgisi için senelerce sabretmiş yengem.Ama huylu huyundan vazgeçmeyince sevgide bırakmaz insanda.Allah yardımcınız olsun canım.

Bence kesinlikle bir psikologa gitmeli.
Intihar eylemini, psikolojisi düzgün olan hic bir insan gerceklestirmez.
Ayrica alkol almasi, kendini sIkIntili ve özellikle suclu hissetmesi, ölmek istiyorum demesi depresyon belirtileri.
Doktor degilim, teshisi koyamam ama cevremden ve kendi ailemden edindigim tecrübelerim ve hislerim bunu söylüyor.

Umarim en kisa zamanda kendini toparlar canim, üzülme sen.
Esini yalniz birakma, o suan ilgiye muhtac olabilir.
Is yerinden izin alsin bir kac gün toparlasin kendini.
DegisIk ortamlarda bulunun, iyi gelecektir, sIkIntilarini unutur belki.

Allah yardimciniz olsun canim.

akşam geldiğinde konuşmaya çalıştım ama olmadı,borçlarını ödemek için kredi başvurusunda bulunmuş yeniden,cep tlf gelen msj dan öğrendim, kredi kartları desen full dolu,borçtan kurtulmak için oynuyor gene,Allah a dua ediyorum eşime çıkış yolu göstersin,herşey olacağına varır çünkü

Niye konuşamadın bi internet kafeye gidip yazdır şu bilgileri hem kumarle ilgili hem de depresyonla ilgili sonra da eve gelince eline ver okut.

seloşçum bugün mesaiden sonra işi vardı gelemeyecekti yarın gelecekti ama yanına yedek çamaşır almamıştı üstündeki kirlenmiş geç vakit geldi, sonra oturduk tv izledik oğlumla oynadı biraz ve yattık canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…