• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok kötüyüm arkadaşlar bişeyler yazın bana

newlife arkadaşım bzimkide aynı dediğin gibi başladı, birkaç kupon ama biraz fazla kazanınca daha fazla insan hep fazlasını istiyor,çok denedim vazgeçirmek için, her defasında şu borçtan bi kurtulayım tövbe dedi, ama aynı değişen bişey yok, ben çalışmasam zaten evin ihtiyaçları karşılanmazki, yani bizim rızkımızı oraya yatırıyor ama ben hiçbir zaman bunu dile getirmedim,
ablamada iş yerinde arkadaşları at yarışı oynamayı öğretmişler bize söylemiyor ama eniştemin dediğine göre çok paralar kaybetmiş hatta anneme anne maaşını ver hepsine oynayayım kazanınca hepinize ev araba alırım dermiş halbuki çokiyi bir işi evi arabası var. abu tür oyunlar kötü bir bağımlılıktan başka birşey değil. birde ablam oynar oynar sonrada ya yatırmadım zaten tutmadı da önemli değil ama yatırmayınca hep 6tılıyı tutruyorum. yalana bak yaptığı yanlışa bir de kılıf buluyor. aynı ablama ne kadar kızıyorsam eşine de çok kızdım. yaptıkları çevrelerindekini umursamazlıktan başka birşey değil.

haklısın aslında ben ona her sıkıştığında yardım ettim oğlumun parası vardı doğumdan beri gelen çeyrekler filan onlarında birazı gitti,arabayı satalım diyorum onada yok olmaz diyor, arabayı satsak bayasını ödeyebiliyoruz ama yanaşmıyor,arabamız olmasın ne olur sanki

haklısın aslında ben ona her sıkıştığında yardım ettim oğlumun parası vardı doğumdan beri gelen çeyrekler filan onlarında birazı gitti,arabayı satalım diyorum onada yok olmaz diyor, arabayı satsak bayasını ödeyebiliyoruz ama yanaşmıyor,arabamız olmasın ne olur sanki
sende kusura bakma ama iyi akıl veriyorsun arabayı neden satcaksın. ay sinir oldum ya kızma ama. sen o arabayı sat oda gider arabanın parasını yine orada batırırsa ne yapacaksın. zaten heran ablam aklımda ne yapsam da çözüm bulsak diyoruz yok. son 6 aydır hem kendi maaşını hem annemin maaşını bu at yarışına yatırıyor. sakın onun üzülmesinede üzülme çok seven insan biraz kendine çeki düzen verir.

akşam içtiğindede eve filan gelmicem ben diyor, çok az bi ömrüm kaldı zaten diyor, delirecem arkadaşlar
duygu sömürüsü yapıyor canım tecrübeyle sabittir. inanıpta kendini üzme. eğer çok az zamanı kaldığını söylüyorsa ayıkken onu hastaneye götür muayene ettir inan senden benden sağlıklıdır. bencede aldatma olayı yoktur hiç aklına getirme bunu ama bence bir çözüm bulmak zorundasın bunuda tek başına yapamazsın ailesine söyle derim

duygu sömürüsü yapıyor canım tecrübeyle sabittir. inanıpta kendini üzme. eğer çok az zamanı kaldığını söylüyorsa ayıkken onu hastaneye götür muayene ettir inan senden benden sağlıklıdır. bencede aldatma olayı yoktur hiç aklına getirme bunu ama bence bir çözüm bulmak zorundasın bunuda tek başına yapamazsın ailesine söyle derim

Haklı olabilirsin benim çok duygusal bir yapıya sahip olduğumu biliyor,ve kendisine hiç kıyamayacağımıda, bende en başında yanlışlık yaptım belkide, bu kanuda ona destek olarak,ama hayatım zindana döndü resmen,onu düşünmeden bi anım geçmiyorki

hem yapacağını yapıyor hemde seni iki arada bir derede bırakıyor eşin. tıpkı bizim ablamız gibi. hep bize yol gösteren en zor anımızda yanımızda olan ablam (( babam vefat etti)) bize babalık yapan ablam her akşam işten geldiğinde yemek bile yemeden çocuklarına bile bakmadan pc nin başına geçiyor gece 1-e 2ye kadar hemde. yalvarıyoruz abla yapma bak sen niye sabah kalkıp işe gidiyorsun çocuklarınada kötü örnek oluyorsun diye ama anlamıyorlar o yüzden tedavi şart ve iş tedaviyi kabul etmelerinde. birde o arkadaş çevrelerine sırt dönmelerinde

neden bu kadar bağlıyımki ona, kendimi koyverdim farkındayım,az önce tlf etti birinin tlf numarasını sordu ve yüzüme kapattı,belkide yalnız olduğum için bu kadar dirençsizim,paylaşacak kimse yok, aslında annem var ama bu tür şeyleri biz unuturuz ama aileler unutmaz

Haklı olabilirsin benim çok duygusal bir yapıya sahip olduğumu biliyor,ve kendisine hiç kıyamayacağımıda, bende en başında yanlışlık yaptım belkide, bu kanuda ona destek olarak,ama hayatım zindana döndü resmen,onu düşünmeden bi anım geçmiyorki
ne diyeyim bilmemki bizde aynı durumdayız. ah annem yıllarca kendine maaş bağlanmasını bekledi 65 yaşından babamdan maaş bağlandı kadın maaşının yarısını ona veriyor çünkü ablam evde terör estiriyor. annemde çocuklar korkmasın diye veriyor işte.

neden bu kadar bağlıyımki ona, kendimi koyverdim farkındayım,az önce tlf etti birinin tlf numarasını sordu ve yüzüme kapattı,belkide yalnız olduğum için bu kadar dirençsizim,paylaşacak kimse yok, aslında annem var ama bu tür şeyleri biz unuturuz ama aileler unutmaz
evet aileler özellikle kız çocuklarının böyle durumlarında kızım niye çekiyorsun kendi maaşınla hemde. al çocuğunu çek gel derler yada sen unuttuğun anda ne yapıyor o senin .... kocan diye sorarlar verecek cevap bulamazsın

benimde babam vefat etti 15 sene evvel, belki babam olsaydı onun kanatlarının altına sığınırdım böyle zamanlarda, ya da diyorum kayınbabamlarla mı paylaşsam,beni gerçekten çok seviyorlar,kendi annemden iyi anlaşıyorum kaynanamla,babam o dininde okadar 4 4 lükki, ana nasıl söylerim oğlun içki içiyor kumar oynuyor diye

Bence direk psikiyatriste gidelim deme önce internetten depresyonun sebeplerini, belirtilerini ve tedavi yollarını anlatan bir yazıyı print et ve eşine zorla okut. O da konuyu anlayınca daha az itiraz eder bence. Kumar bağımlılığı ile ilgili yazıları ve tedavilerini de print edip okut. İkna etmende faydası olabilir. Bak bu iş çok tehlikeli bir iş. Depresyon tedavi edilmezse Allah korusun intiharla sonuçlanabilen bir hastalık.

Bak canım bu yazımı okudun mu?

bazen çekip gitmeyide düşündüm ama onu yalnız bırakırsam dahada dibe çökecek biliyorum bunu asla yapmam, kıyamam ona

ben ona hep destek olmaya çalışıyorum ama o kendi kendine halletmeye çalışıyor,evet bırakmak için bi çabası yok kendinede söyledim kaç defa hiç uğraşmadın diye,psikolojik destek kabul etmez ki kocam,evet arkadaş çevreside çok etkiliyor biliyorum,ama hergün geliş gidişide kaldıramayız maddi yönden,

çok zor bi durum.Allah yardımcın olsun...
ne diyeceğimi bilemiyorum.eminim her şeyi denemişsindir.
belliki eşin bi bunalımda ve seninde daha çok kızmanı engellemek için git gide dibe vurduğunu göstermeye çalışıyor.
ama bu belkide iyi bişeydir.
yani suyun üstüne çıkabilmen için dibe vurman gerekir.eşine bunu anlat.en umutsuz hissettiğin an çözüme en yakın olduğun andır.
tek başına yapamayacağına inanıyorsa bir uzmandan destek alın.
bunu kendi için yada senin için değil,oğlu için yapmasını iste.
sizin hatalarınızı ilerde oğlunuz çekmesin.
ve uzmana giderseniz mutlaka sor.yani senin her koşulda yanında olacağını bilmesi,çözümü sürekli ertelemesine,nasılsa sen varsın diye düşünmesine sebep olabilirmi?

evet herşeyi denedim canım,bu psikolojik destek işini mutlaka deneyeceğim,ve akşam eve gidince avaz avaz bağırıp ağlayacağım dayanamıyorum artık

evet herşeyi denedim canım,bu psikolojik destek işini mutlaka deneyeceğim,ve akşam eve gidince avaz avaz bağırıp ağlayacağım dayanamıyorum artık

deffne, yorumların hepsini okudum canım. eşinin,dr.desteğine kesin ihtiyacı var çünkü hastalık olmuş.Bence ailasiylede paylaş bu fikrini, iyi insanlar demiştin sana yardımcı olacaklardır eşini ikna etmende.Hiçbir anne baba kayıtsız kalamaz evladının bu durumuna.İşallah eşin tedaviyi kabul eder,evliliğiniz kaldığınız yerden mutlulukla bi ömür boyu sürer canım

canım iş maddi konulara gelince tıkanıp kalıyor insan işte
para bu havadan yağmıyor ki, borç vs çok kötü olmuş tabi
ama eşinin psikolojisi daha da kötü anladığım kadarıyla
aslında alkol kumar intihar lafları falan başka bir sorunun habercisi gibi
sizden ayrı olmak mı yalnızlık mı bilmediğiniz bir problem mi bilemiyorum ama eşin bu zararlı alışkanlıklardan medet umuyor gibi
bir uzman desteği şart, umarım kabul ettirebilirsin

Canım öncelikle geçmiş olsun bu içki ve kumar illeti kadar kötü bişi yok erkekler ise bunu hastalık olarak kabul etmiyorlar doktorada gitmiyorlar.
ınan şuan çok üzüldüm ve sana nasıl bir teselli vereceğimi bilemiyorum.
Ama bildiğim tek şey eşini yalnız bırakma sanırım ayrı yerlerde olduğunuz için eşin evliliğin sorumluluğunu üzerine almamış akşam olduğu zaman yanınızda olsa çocuğuyla ve seninle zaman geçirse belki daha mutlu olur.
Yalnız olduğu hesap verecek kimsesi olmadığından arkadaşlarınada takılır içkide içer iddiada oynar sanki bekar bir erkek gibi.
Aklıma gelen tek çözüm işden sonra eşinin evine gelmesi yani nasıl olacak bilmiyorum ama bir şekilde aynı şehirde yaşayın eşine biraz daha evin sorumluluğunu ver para desteğinide kes derim ben.
ALLAH yardımcın olsun canım inşallah kısa sürede bırakır pes etme sen bir anne ve eşsin fedakarlık hep biz kadınlara düşüyor.

Back